Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hörökorva

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Livechat kamerat
« : 14.11.09 - klo:16.00 »
Miten saa ja/tai tarvitaan asentaa Ubuntu 9.10 että voisi katsella
Livechatissa ilmaisia kameroita. Olen aloittelemassa Ubuntun käyttöä ja haulla en osannut/löytänyt aiheeseen liittyvää.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuuri
« : 20.06.09 - klo:19.17 »
Testaa: http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2

http://www.grc.com/ Lähde tuolta etenemään linkkejä pitkin niin huomaat ettei se ole pelkkä windows testisivu
Sori,,, en tarkoittanutkaan että se on VAIN Winukalle ja toisaalta sekoitin tuon ajatuksissani toiseen joka vaatii Javan eli tähän http://secunia.com/vulnerability_scanning/online/

Oli minulta pelkkä ajatushaksahdus,,,, sori

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuuri
« : 20.06.09 - klo:18.50 »


Käytä hakua, saat nopeammin vastauksia...   
Kiitos... :-\ En kylläkään sieltä näin tottumattomana Ubuntun käyttäjänä saa vastausta yhtä nopeasti kuin mitä sinä ehdit vastaamaan.
Ymmärrän mikäli et itsekään tunne asiaa,,,,, oikeesti.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuuri
« : 20.06.09 - klo:18.42 »
Testaa: http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2
Tuota olen käyttänyt Winukan puolella. Tuohon kai tarvittiin Java jos muistan oikein. Onko se tai vastaava saatavissa Linuxille vai peräti jo valmiiksi asennettuna?

5
Laitealue / Vs: webee 3g usb modeemi
« : 20.06.09 - klo:17.52 »
Kiitos Antti. Sain toimimaan. Piti tosiaan vaan säätää grubia.


Minulla sama ongelma, kirjoitin tuolla... (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=27494.new#new)
En ole mitenkään etevä noissa asennushommissa varsinkin jos tietoa on etsittävä enkun kielellä jota en hallitse.
Voisitko olla ystävällinen ja kertoisit "rautalangasta vääntäen" miten teit asennuksen askel kerrallaan, olisin siitä hyvin kiitollinen.

63v papparainen ja alle viikon vanha Ubuntu 9.04 käyttäjä.... :)

6
]
-------------------
Aiheesta on jo ketju: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=27076.0.
Kappas vain, niin onkin... :o En vain löytänyt tuota haku-toiminnalla.
Kokeilempa tavata.... 8) tuota ketjua ja palaan asiaan mikäli tarvetta.

7
En löytänyt aikaisemmista ketjuista sellaista ohjetta jolla olisin saanut tämän toimimaan.

Onko kellään aikaisemmin onnistunut asentaa/käyttää mainittua mokkulaa Ubuntussa, minä en ole löytänyt ratkaisua.
Winukan puolella asennus tapahtui niin että tikku laitetaan usb-porttiin ja piti klikata jokin exe-tiedosto tms. ja käyttöön otto tapahtuu työpöydän kuvakkeen kautta.
Tässä ilmestyy levykkeen kuva ja teksti "Modem" työpöydälle mutta sen kautta en saa/osaa asentaa/yhdistää. Verkkoyhteyden asetuksiin olen kokeillut laittaa monenlaisia tietoja eri neuvojen mukaan mutta mikään ei muodosta yhteyttä nettiin.

Onko tuo mokkula sellainen että se ei ole tuettu Ubuntussa vai johtuuko siitä että en vain osaa, mikä aika todennäköistä etenkin kun tämä Linux puoli vielä opettelussa?

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuuri
« : 20.06.09 - klo:16.21 »

Et siis tarvitse virustorjuntaa etkä palomuuria  :)
"Kiitos ja anteeeksi"..... ;D ihan hyvä tuo sinun allekirjoitus.
Joo... kitos vahvistuksesta elikkä voin poistaa nuo härpäkkeet turhina viemästä tilaa osiolta.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kysy - vastaa
« : 20.06.09 - klo:16.11 »
Ketju pikkukysymyksille. Ehkä sopii?
Todennäköisesti tää paisuu hurjan isoksi, joten ehkä on selvempää laittaa omaan threadiinsa pikkukysymyksetkin :P
Varmaankin tämä paisuu ja olettaisin että samasta asiasta ei kovin pitkää ketjua tulisi koska periaate on että kysymys on aika  ns. henkilökohtainen juttu kuten aloittajakin asian ilmaisi eikä varmaan kovin laajaa käyttäjäkuntaa koskettava.
Hakutoimintaan laitettuna tietty asia löytyy varmaan myös tästä ketjusta joten ketjun pituudella ei silloin ole merkitystä

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuuri
« : 20.06.09 - klo:16.02 »
Olen uusi tulokas (muutaman pv. kokemus) ja lueskellut palomuurista käytyä keskustelua.
Winukan puolella minulla oli adls-modeemi jossa oli ns. rautapalomuuri ja sen lisäksi käytin Windowsin omaa palomuuria + F-securen virusohjelmaa, koskaan ei ollut ongelmia virusten tms. kanssa (en ainakaan tiedostanut). Surffailu ja netin käyttö pääasiassa ns. normaalia peruskäyttöä.

Nyt yhteys internettiin toimii mobiilisti ja käytössä on Optionin GlobeSurfer II 7.2 jossa on itsessään palomuuri ja sen tilaksi asetettu "Typical security". Olen ymmärtänyt ettei Ubuntu 9.04 (kuten muutkaan versiot) tarvitse palomuuria ja virustorjuntaa.

Kysymys kuuluukin:  Asennettua Ubuntun lisäsin silloin sovellukset Firesrtar sekä ufw firewallin. Ovatko turhia vermeitä ja kannattaako poistaa Lisää/poista ohjelmalla eli ruksit pois niiden kohdalta. Osiolla jolla Ubuntu on on tilaa yli 30Gt

11
Laitealue / Vs: langaton yhteys Ubuntu 9.04 ei onnistu
« : 20.06.09 - klo:11.12 »
Kiitän neuvoista. Ongelma poistui itsestään, en vain tiedä mikä/mistä johtui, nyt kuitenkin toimii.

Poistin kyllä tuon "Firewall configuration" sovelluksen mutta tuskin se siitä johtui koska olen asentanut sen uudelleen ja edelleen toimii.
Nämä Linuxin palomuurit ovat outoja minulle ja sen käyttöön/asetuksiin (suomeksi) kaipaisin oppia/ohjeita mutta se on eri jutun aine aikanaan.

12
Olen yrittänyt saada langattoman yhteyden toimimaan mutta ei onnistu, enkä löytänyt sellaista aikaisempaa keskustelua joka olisi ratkaissut ongelman. Ikäihmiselle tämä on vaikeaa vaikka jotain käsittääkin niin enkkua taitamattomana on aikalailla ulalla.

Perustiedot:  Läppäri Acer Extensa 5220 jossa Vista Home Edition/Fi. 3G modeemina Option Globesurfer II 7.2 jossa dna Nettikaista 1M. sim-kortti
Yhteys langallisena toimii eli = kiinteä verkkoyhteys "Automaattinen Ethernet"
Optioniin laitettu Wirelless Securitu Settings kohtiin WPA/ASCII sekä  Password = xxxjotain,  Firewall policy: = Typicial seculity, Access point name: = internet

Voisiko joku vääntää rautalangasta miten ja mitä pitää tehdä ja voiko ylipäätänsä tässä versiossa saada langatonta yhteyttä toimimaan manitulla yhdistelmällä?

Wintoosalla pelaa sekä langaton että langallinen kuin junan vessa.

13
Heh. Ne eivät itseasissa ole selaimia vaan käyttöjärjestelmiä, ;) mutta joka tapauksessa sen käynnistysvalinnan vaihtaminen onnistuu näin: :)

Siinä rautalankaa, vaikka tämäkin olisi löytynyt haulla (en tiedä miten helposti tai vaikeasi, mutta et ole ensimmäinen joka tätä kysyy).

Muuten tervetuloa. :)
Ensiksi suurkiitos nopeasta ja selkeästi kerrotusta neuvosta, ihan "suoraa rautalankaa",,, ;)

Joo tahtoo tuo dementia ikäimmeisellä sekoittaa noita nimikkeitä ja toisinaan menee senat sakasin, puhuu aidan seipäästä vaikka tarkoittaa aitaa... ;D
Olin noin tunnin vanha ubuntulainen tuota kysyessäni ja en vielä ehtinyt itse kovin pitkälle selvittää ohjeita joista osa enkuksi ja se ei minun kielessä oikein taivu.. hehee
Jatkossa yritän ensin selvitä itse.14
Minulla on pöytäkone jossa Windows XP Home/Fi Haluan kokeilla ja oppia Linuxin käytön toisena selaimena ja ehkä siirtyä myöhemmin pelkästään siihen.
Latasin netistä ja asensin Ubuntu 9.04  vapaana olleeseen osioon ja se asentui hyvin. Nyt alkuun paljon opeteltavaa mutta yksi asia nousi heti vaivaamaan eli... ::)
Kun avaan koneen niin siinä pitää valita kumpaa selainta käyttää ja ellei tee valintaa niin Upuntu avautuu hetkenpäästä automaattisesti.

Onko mahdollista ja kuinka sen voi tehdä/muuttaa että järjestys olisi päinvastainen eli ensin avautuisi Winukka ja Ubuntun voisi valita vaihtoehtoisesti.
En ole mitenkään etevä tietokoneen käytössä ja siksi toivoisin mahdollisimman selkeää "rautalanka" ohjetta.

Ensikokemus tuntuu mielenkiintoiselta ja uutta opittavaa/kysyttävää varmaan tulee kunhan ehdin syventyä selaimeen lähemmin.
Etukäteen vastauksista kiittäen


Edit//gdm, otsikko muokattu.

Sivuja: [1]