Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hörökorva

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Livechat kamerat
« : 14.11.09 - klo:16.00 »
Miten saa ja/tai tarvitaan asentaa Ubuntu 9.10 että voisi katsella
Livechatissa ilmaisia kameroita. Olen aloittelemassa Ubuntun käyttöä ja haulla en osannut/löytänyt aiheeseen liittyvää.

2
En löytänyt aikaisemmista ketjuista sellaista ohjetta jolla olisin saanut tämän toimimaan.

Onko kellään aikaisemmin onnistunut asentaa/käyttää mainittua mokkulaa Ubuntussa, minä en ole löytänyt ratkaisua.
Winukan puolella asennus tapahtui niin että tikku laitetaan usb-porttiin ja piti klikata jokin exe-tiedosto tms. ja käyttöön otto tapahtuu työpöydän kuvakkeen kautta.
Tässä ilmestyy levykkeen kuva ja teksti "Modem" työpöydälle mutta sen kautta en saa/osaa asentaa/yhdistää. Verkkoyhteyden asetuksiin olen kokeillut laittaa monenlaisia tietoja eri neuvojen mukaan mutta mikään ei muodosta yhteyttä nettiin.

Onko tuo mokkula sellainen että se ei ole tuettu Ubuntussa vai johtuuko siitä että en vain osaa, mikä aika todennäköistä etenkin kun tämä Linux puoli vielä opettelussa?

3
Olen yrittänyt saada langattoman yhteyden toimimaan mutta ei onnistu, enkä löytänyt sellaista aikaisempaa keskustelua joka olisi ratkaissut ongelman. Ikäihmiselle tämä on vaikeaa vaikka jotain käsittääkin niin enkkua taitamattomana on aikalailla ulalla.

Perustiedot:  Läppäri Acer Extensa 5220 jossa Vista Home Edition/Fi. 3G modeemina Option Globesurfer II 7.2 jossa dna Nettikaista 1M. sim-kortti
Yhteys langallisena toimii eli = kiinteä verkkoyhteys "Automaattinen Ethernet"
Optioniin laitettu Wirelless Securitu Settings kohtiin WPA/ASCII sekä  Password = xxxjotain,  Firewall policy: = Typicial seculity, Access point name: = internet

Voisiko joku vääntää rautalangasta miten ja mitä pitää tehdä ja voiko ylipäätänsä tässä versiossa saada langatonta yhteyttä toimimaan manitulla yhdistelmällä?

Wintoosalla pelaa sekä langaton että langallinen kuin junan vessa.

4
Minulla on pöytäkone jossa Windows XP Home/Fi Haluan kokeilla ja oppia Linuxin käytön toisena selaimena ja ehkä siirtyä myöhemmin pelkästään siihen.
Latasin netistä ja asensin Ubuntu 9.04  vapaana olleeseen osioon ja se asentui hyvin. Nyt alkuun paljon opeteltavaa mutta yksi asia nousi heti vaivaamaan eli... ::)
Kun avaan koneen niin siinä pitää valita kumpaa selainta käyttää ja ellei tee valintaa niin Upuntu avautuu hetkenpäästä automaattisesti.

Onko mahdollista ja kuinka sen voi tehdä/muuttaa että järjestys olisi päinvastainen eli ensin avautuisi Winukka ja Ubuntun voisi valita vaihtoehtoisesti.
En ole mitenkään etevä tietokoneen käytössä ja siksi toivoisin mahdollisimman selkeää "rautalanka" ohjetta.

Ensikokemus tuntuu mielenkiintoiselta ja uutta opittavaa/kysyttävää varmaan tulee kunhan ehdin syventyä selaimeen lähemmin.
Etukäteen vastauksista kiittäen


Edit//gdm, otsikko muokattu.

Sivuja: [1]