Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juhai

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Re: LaTeX
« : 18.01.06 - klo:11.43 »
Olen ymmärtänyt tähän mennessä, että minun pitäisi käyttää sitä LaTeXia siten, että editoin ne tiedostot tekstieditorilla ja käännän ja katselen dvi:t komentoriviltä. Tämä on ihan OK, eiköhän siihen kehity työtavat varsin nopeasti. Minä kun en edes mitään suurempaa sillä kikkaile, yleensä editoin vain yhtä tiedostoa kerrallaan jne. Johonkin winedit-tyyliseen systeemiin vain olen tottunut, joka siis kyllä käyttää erillisiä ohjelmia varmaanikn kääntämiseen ja esikatseluun, mutta ne toimivat editorin valikoista, siis näppäinkomennoilla.

Mutta:


Tosiaan asentamalla esimerkiksi Synaptic-pakettienhallintaohjelmalla tetex-alkuiset paketit (ainakin tetex-bin) on jo käännösympäristö valmiina (komennot latex/bibtex jne.), ja Evincen pitäisi näyttää DVI:t (xdvi hätävarana). Eipä siinä sen kummempaa.


Hei, mä oon oikeesti ihan noob, en ymmärtänyt oikein mitään tuosta yllä olevasta. Enkä oikein osaa käyttää foorumin hakuakaan, elkää suuttuko... :) Osaisiko joku vääntää ihan rautalangasta näitä ohjeita?

T: Edelleen wannabe-linuxisti


2
Ubuntu tietokoneissa / LaTeX
« : 17.01.06 - klo:01.07 »
Moi

Olisikohan tällä palstalla tietoa aiheesta? Haluaisin saada Ubuntuuni LaTeXin, mieluiten pakettina editori+kääntäjä+dvi-wieweri. Onko Ubuntuun saatavilla tämmöistä? Onko edes kikkailemalla jotenkin? (Varmasti on) Edellinen siis sisältäen myös erilliset ohjelmat kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Ubuntu- ja yleensäkin Linux-taidot ja tiedot ovat kyllä meikäläisellä aivan olemattomat, eli mitnkään mahdottomiin kikkailuihin en kyllä kykene... Jos joku tietäisi edes että se on mahdollista saada, niin sekin jo auttaisi, kysyisin sitten lisää paikallisilta propellihatuilta, jos en saa asennusohjeista mitään selvää.

Olenko edes oikealla palstalla tämän kysymyksen kanssa? Jos en, niin auttakaahan oikeaan suuntaan.

Niille, joita alkoi kiinnostaa: LaTeX on erittäin hieno ladontaohjelma, joka kyllä hakkaa tekstinkäsittelyohjelmat mennen tullen...

3
Laitealue / Re: Muistiongelmat
« : 08.01.06 - klo:19.22 »

no, jos et ole biosin mustiastuksia viime aikoina säädellyt, niin tuo kampa taitaa kyllä olla mennyttä :(


No, niihin en ole oikeastaan koskaan koskenut. Täytyy vielä kokeilla kaverin koneella, mutta enpä taida jaksaa paljon siltä toivoa...

4
Laitealue / Re: Muistiongelmat
« : 08.01.06 - klo:18.59 »
No niin, nyt minulla oli aikaa testata sitä toista kampaa yksinään (siis sitä jonka takuu meni umpeen pari vuotta sitten...) ja memtestillä virheitä tuli puolen tunnin aikana noin 20000. :o  Onko tämä jo merkki siitä, että kammalla voi heittää vesilintua?

5
Laitealue / Re: Muistiongelmat
« : 08.01.06 - klo:14.42 »

Voithan kokeilla vielä tuossakin koneessa pelkästään sitä toista kampaa ja jos se toimii, niin säätää biosista muistiasetuksia vähän höllemmälle ja kokeilla vielä molempia yhdessä.

Hyvä idea! Tuota täytyykin vielä kokeilla.

6
Laitealue / Muistiongelmat
« : 08.01.06 - klo:13.14 »
Hei!

Koneeni on jonkin aikaa ollut kaatumatautinen ja muisteja olen epäillyt. Kun nyt Ubuntun Käynnistysvalikossa näkyi tuommoinen Memtest niin käyntiinhän se piti pyöryttää. Ja tulos: yleensä muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen virhettä ennen uudelleen buuttausta. Poistin toisen palikan koneesta (Vanha, vuoden takuulla oleva palikka :(), memtest uudelleen päälle ja tulos: yhdeksän täyden kierroksen jälkeen ei virheitä. Palikalla, joka koneeseen jäi, on ikuinen takuu...

Kysymys on nyt: Onko tuo vanha muistipalikka nyt puhtaasti vesilintukunnossa? Vai kannattaako sitä kokeilla esim. toiseen koneeseen?


7

jos sinä et häiriinny tarpeesta vaihtaa biosista boottaavaa laitetta joka kerta kun haluat vaihtaa järjestelmää, niin se on merkityksetön. luulen, että tuo kuitenkin tulee käytännössä harmittamaan jossain välissä ;)

sinulla on montakin vaihtoehtoa korjata tilanne näin  jälkikäteen. voit ainakin lisätä linux käynnistävn grubin käynnistämisen optioksi windowsin boot-menuun (helpoiten hoituu softalla nimeltä bootpart) tai asentaa grubin nyt jälkikäteeen myös sen toisen kiintolevyn bootsektorille. ensimmäinen noista on tietty helpompi ja ehkä kätevämpikin jos koneen käyttämisesi painopiste on windowsin puolella.

Ehkä ilmaisin asian hiukan epäselvästi edellisessä viestissäni, mutta minun ei siis tarvitse säätää biosia käynnistääkseni windowsin. Windows näkyy Grubin käynnistysvalikossa, ja jopa käynnistyy kiltisti sieltä. Sehän minua juuri eniten ihmetyttikin koko jutussa, koska windowsin käynnistyssektori kuten koko windowskin siis on kuitenkin kokonaan toisella levyllä.

Tarkoitin edellisessä viestissäni sitä, että halutessani voin biosia räpeltämällä poistaa koko Linuxin näkyvistä. No, en sitä taida kuitenkaan tehdä, koska Linuxin käyttö saattaisi jäädä aika vähiin...

Huom. Myös Windowsin asennuksessa joutui säätämään biosia täsmälleen vastaavalla tavalla, jotta windowsin buuttaus onnistui. Tietysti silloin piti buuttijonossa Sata-laite asettaa IDE-laitteen edelle. Tuo saattaa siis johtua ennemminkin suhteellisen vanhasta emolevystäni (n. 3-4 vuotta). Mutta tässäkään siis ei Linux ollut Windowsia huonompi.  :D

   T: Wannabe-Linuxisti

8
Hei!

Tämä ei ole varsinaisesti kysymys, vaan lähinnä oma tarinani siitä, miten minä sain Ubuntun asennettua ja toimimaan. Toivottavasti tästä on jollekin edes iloa, ehkäpä jopa hyötyä. Olen sellainen tietokoneen peruskäyttäjä, laitteistosta ymmärrän ehkä hieman ja Linuxiin en ole käytännössä koskaan koskenutkaan. Tarkoitus oli asentaa Ubuntu koneeseen Windowsin rinnalle.

Koneessani on sulassa sovussa rinnakkain IDE- ja serial ata-kiintolevyt. Windows on asennettu SATA-levylle, koska se on aavistuksen nopeampi. Jätin osioinnissa tarkoituksella tilaa Linuxille, mutta tila jäi IDE-levylle, näin sain mielestäni osioitua levyt järkevimmin. Nyt minulla siis oli Windows asennettuna Sata-levylle ja tarkoitus oli asentaa Ubuntu IDE-levylle. Tämä hieman mietitytti, että mitenköhän hommassa käy, mutta rohkeasti vaan aloin hommaan.

Valitsin asennuksen "suurimmalle mahdolliselle tyhjälle osiolle" jolloin Ubuntu siis otti käyttöön osioimattoman tilan IDE-levyltä. Asennus sujui enteriä painellen ongelmitta koneen buuttaukseen asti. Ihmettelin suuresti, kun kone buuttasi sitkeästi Windowsiin, näyttämättä minkäänlaista vilausta Grub-käynnistyslataajasta. Hetken mietinnän jälkeen tuli mieleeni, että asentuikohan Grub IDE-levyn buuttisektoriin, laitoin Biosista päälle buuttauksen ide-levyltä, ja kas, sieltähän se Grub ilmaantui näkösälle. Vielä suurempi oli hämmästykseni, kun Windowskin käynnistyi mukisematta samasta valikosta! Olen nyt lopultakin aika tyytyväinen tilanteeseen: Jos haluan asettaa koneen buuttaamaan suoraan Windowsiin, sekin onnistuu asettamalla biosista koneen buuttaus Sata-levyltä. Tämä tuli siis käytännössä vahingossa, asennuksessa lähinnä vain painelin enterillä hommaa eteenpäin.

Kommentoikaapa tilannetta. Jos koneessa on kaksi kiintolevyä, onko järkeä asentaa Windows ja Linux eri fyysisille asemille? Ja olisiko asennuksessa ollut joku vipu, josta vääntämällä grub olisi asentunut sille sata-levylle, ja mitään säätöjä biosista ei olisi tarvinnut tehdä? Se jäi minulta varmaankin huomaamatta siinä enterin painelun huumassa. Onko se teoriassa hyvä, huono vai merkityksetön asia, että koneellani on nyt kaksi eri (toimivaa) buuttisektoria?


Sivuja: [1]