Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Niilo

Sivuja: [1] 2 3
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Hotmail jumissa
« : 08.11.08 - klo:09.27 »
Asentamalla ohjelman User Agent Switcher Firefoxin kautta, saat toimimaan Hotmailin paremmin.

http://www.fromjavatoruby.com/2008/11/hotmail-in-ubuntu-fix.html

2
Jos ajatellaan, että haluat XP:n ja Ubuntun samalle kovalevylle ja kovalevy pitäisi osioida, niin siinä tapauksessa osiointi eli fts tai NTFS file systemin pitää luoda Ubuntun ohjelmilla, koska Windows ei edellenkään ole huomannut Linux-tietojärjestelmän olevan edes olemassa. Mikäli vanhempasi saa etsimään Linux-maailmasta Windowsia, niin Opensuse käyttöjärjestelmä on siihen oiva kohde. Samankaltaisuus on silmiinpistävää ja toiminnassakin on runsaasti yhtäläisyyksiä  ;D

3
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Verkkolehden nimi?
« : 07.11.08 - klo:16.53 »
Lukaisin Riston kommentin toisaalla ja muutin ääneni "joksikin muuksi". Eli viikkolehden olisi nimeään myöten hyvä olla vähemmän Ubuntu-keskeinen.

No, joo! Varmasti Ristolla hyviä ajatuksia. Ristoa  mukaillen silloin nimi olisi tyyliltään lähemmin jotain Netti-Pingu.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefox 3 ?????
« : 06.11.08 - klo:21.55 »
Matkalla tietokonemaailmassa olen oppinut ainakin muutaman säännön ja yksi niistä on seuraava: " Älä lataa koneellesi mitään ohjelmia, mitä et pakosta tarvitse". Itse lataan ohjelmia sen mukaan, mitä niitä käytän ja pakosta tarvitsee ladata, mutta ohjelmien poisto on asian vaarallisempi puoli.

Esim. Windowsien pahana tapana on ollut mennä aste asteelta tasapainosta jokaisen ohjelmapaketin poistamisesta. Kyllä Linuxeissakin vähän samaa vikaa taitaa olla  :P

Firefox 3.0.3 itsekin käytän. Taitaa kyllä tuo Ubuntu päivittää itse Firefoxinsa sitä mukaan kuin uutta versiota ilmestyy.

 

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Verkkolehden nimi?
« : 06.11.08 - klo:21.29 »
Kun ajatellaan, että erilaisia Ubuntuja on Kubuntu, Edubuntu, Xubuntu, Ubuntu studio, Mythbuntu

Jatkaisin itse listaa hieman uusinta Mythbuntua mukaillen. Esim. Netuntu tyyppinen mukaelma olisi aika luonteva.

6
Mandriva ei missään nimessä ole mielestäni huono distro. Monilla jakeluilla olisi paljon opeteltavaa esim. Mandrivan graafisista hallintaohjelmista. Toki openSUSE:ssa on myös huomattavasti graafisia "säätöohjelmia", mutta monet toiminnot sijaitsee erikoisissa paikoissa vrt. Mandriva. Ubuntusta puuttuu varmaankin yli puolet näistä graafisista hallintaohjelmista. Mukavana lisänä esim. Ubuntun "rajoitetut ajurit" toimintoa vastaava on hienosti tehty Mandrivassa ja laitetuki tuntuu olevan kummassakin openSUSE:ssa, että Mandrivassa pääsääntöisesti parempi. Olisin valinnut HP:n läppäriin Mandrivan toimivan wlanin yms. takia, mutta ikävästi äänet jäi kadoksiin, enkä löytänyt ratkaisua siihen (tosin tulevaan kerneliin pitäisi olla tulossa parempi tuki).

Lähinnä kun distroja on nyt tullut kokeiltua, niin ei Ubuntusta enää niin vain löydykään ylivoimaisia ominaisuuksia. Sinänsä harmillisesti Ubuntulla on aktiivisimmat käyttäjät foorumeilla ja openSUSE:een ja Mandrivaan on ongelmiin törmätessä vaikeampi löytää apua. Kaikissa näissä on hyvät ja huonot puolet.
On totta, että Ubuntussa ei ole kaikkea säätömahdollisuutta, jota esim. Susessa jne on. Mikä LInux on täydellinen?

Itse käytän Ubuntua, koska tämä on kuitenkin monella tavalla toimivampi. Ohjelmia lisäessäsi saat oheispaketit automaattisesti mukaan. Asentaessasi esim. VLC-ohjelman, niin jopa DVD toimii ilman suurempia murheita. Langaton verkko toimii jo asennettassa. Näet ilman turhia miettimisiä online-tilassa ympärillä olevat verkot. Se on toimivuutta, jos mikään.

Totta tietysti, että kaipaan minäkin tiettyjä ominaisuuksia lisää Ubuntuun graafisella puolella ja muokattavuudessa. Kaikki eivät  viitsi alkaa stressaamaan käyttöjärjestelmänsä takia illasta toiseen. Olen mukavuuden haluinen lähinnä. Tässä suhteessa Ubuntu vastaa tarpeitani. Ohjelmat toimivat. Joihinkin kaipaisi enemmän ominaisuuksia kieltämättä, mutta enpä toisaalta maksa mitään käyttöjärjestelmästä tai edes oheisohjelmista.

7
Kannattanee mainita, että kyseessä on gnome työpöytäympäristö. Se kun taitaa (mutua) olla vähemmistönä Susen ja Mandrivan käyttäjillä. KDE:n käyttäjät saattaa ihmetellä, jotta mika helvatan...
taitaapi olla aika tärkeäkin huomio  ;D Pitää mainita tuo.

Tässä tietty voisi katsella hieman tuon ohjelman muitakin toimintoja, kun sillä saa tehtyä jotakin muutakin kuin vain tuon edellä mainitun. Katsellaan tässä... Viikonvaihteen pitäisi olla Tukholmassa, joten ihan muutamassa päivässä "tällä viikolla" en ehdi tehdä opasta koko ohjelmasta, joten katsellaan kokonaisuutta, kun ehditään...     

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenOffice 3
« : 03.11.08 - klo:18.22 »
Tuli mieleeni tästä ketjusta tänään saamani sähköpostiviesti, joka on lainauksena. Itselläni yhä Openoffice 2.4.1 tässä koneella. Nämä haavoittuvuudet ei ole niin vaarallisia täällä. Lähinnä nämä varoitukset ovat Windows-puolen ongelmia.
 
Lainaus
lähde: > Viestintävirasto, CERT-FI
"OpenOffice-ohjelmistosta on korjattu kaksi haavoittuvuutta. Korjatut
> haavoittuvuudet liittyvät WMF ja EMF -tiedostomuotojen käsittelyyn ja
> johtuvat puutteellisista tarkistuksista, jotka mahdollistavat pinossa
> tapahtuvan muistin ylivuodon.
>
> Haavoittuvuuksia hyväksikäyttämällä hyökkääjän on mahdollista
> suorittaa omia komentojaan OpenOfficen käynnistäneen käyttäjän
> käyttöoikeustasolla. Haavoittuvuuksia voi hyväksikäyttää
> houkuttelemalla käyttäjä avaamaan pahantahtoisesti muotoiltu
> dokumentti haavoittuvalla ohjelmistoversiolla.
>
> HAAVOITTUVUUDEN LUOKITUS:
>
> Kohde:
> - työasemat ja loppukäyttäjäsovellukset
>
> Hyökkäystapa:
> - ilman kirjautumista
> - etäkäyttö
>
> Hyväksikäyttö:
> - komentojen mielivaltainen suorittaminen
>
> Ratkaisu:
> - korjaava ohjelmistopäivitys
>
> HAAVOITTUVAT OHJELMISTOT:
>
> - OpenOffice 2 ennen versiota 2.4.2
>
> RATKAISU- JA RAJOITUSMAHDOLLISUUDET:
>
> Asenna haavoittuuksien korjaukset sisältävä OpenOffice-versio 2.4.2.
>
> LISÄTIETOA:
>
> - http://www.openoffice.org/security/cves/CVE-2008-2237.html
> - http://www.openoffice.org/security/cves/CVE-2008-2238.html
> - http://secunia.com/advisories/32419/
>
> PÄIVITYSHISTORIA:
>
> 29.10.2008, kello 14.00: Julkaistu

9
Se on hyvä että joku tekee näitä ohjeita. Muille jää vain sanottavaksi että "voitko tehdä tuon ohjeen vielä tuonne ubuntu suomen wikiin niin se olisi kaikille saatavilla/muokattavana" Eli jos intoa riittää niin...voitko siirtää ohjeen wikiin jotta sitä voisi tarvittaessa muokata ja kaikki ohjeet olisi koottuna yhteen paikkaan :)
Voinhan minä sen liittää. Tuota kolmatta kuvaa täytyy vielä vähän pienentää... Ekana tulee mieleen kysymys, että onko mitään tiettyä paikkaa, mihin kyseisen ohjeen haluat Wikissä.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 03.11.08 - klo:05.39 »
Heh, hauska lukea. Viruksiahan voi saada vain ladatessaan koneelle jotain. 95% käyttiksistä on Windowseja yhä  kaiketi. Virukset tehdään Windowsia silmälläpitäen. Jos tehdään Linuxille, niin ei niitä ekana kannattaisi tehdä Debian-muotoon. Tuskin palvelimelta ladatessasi ohjelmia tai päivittäessäsi paketteja, kannattaa edes miettiä viruksia. Mitä muuta paljoa sitä enää tulee ladattua koneelleen kuin jotain kuva ja videoklippejä? Älä laita salasanaa automaattikäyttöön  ;D

Palomuuriakin ilman voi pärjätä. Voihan sitä palomuuriakin testailla esim. https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 osoitteessa on palomuuritesti. Oli palomuuri päällä tai ei, niin Ubuntussa nämä vastaavat testit eivät ainakaan juhli kuten Windowsissa aikanaan. Kyllä ainakin itse tullaan toimeen ilman virusohjelmia ja palomuureja. Ei niitä kauheasti tule mietittyä. Alussa  sitä oli kyllä itsekin vaikea käsittää  Windowsin jälkeen.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 02.11.08 - klo:19.10 »
Osoitteessa http://www.fs-security.com/docs.php on Firestarterin enkun kielinen käyttöohje.

Status tarkoittaa asemaa tai tilaa
Events tapahtumaa
Policy linjaa

Preferences valintaa

Kyllä noista oppaista hieman voi olla apua

12
Hankkiessani laptopin, olen kokeillut eri käyttöjärjestelmiä (Susea ja Mandrivaa), kun näissä on tämä ns. Control Center heti ladattaessa näkyvissä. Tuskailin tässä aiheen kanssa, kun mielestäni Ubuntusta puuttui jotain. Tulin tässä lopulta siihen tulokseen, että Ubuntu on minun juttuni, kun tätä olen opetellut kunnolla käyttämään ja muiden Linuxxien kanssa tahtoo mennä inspiraatio.

Siispä latasin Ubuntun uudelleen koneelleni ja ajattelin luoda sellaisen Mandrivaa ja Susea vastaavan tuonne valikkoon. Ongelma lopulta oli kovin pieni, kun sen oivalsi. Joskus elämä on pienistä oivalluksista kiinni.

Liitteenä pari kuvaa, jotka selittävät asian havainnollisesti, jotta uudemmatkin käyttäjät näkevät, että mitä tarkoitan.

1. Klikkaan Sovellukset-valikkoa hiiren oikealla
2. Klikkaan kohtaa Muokkaa valikoita
3. Kaksoisklikkaa kohdasta Järjestelmä
4. Laita rasti kohtaan Hallintakeskus ja sulje ohjelma
5. Nyt sinulla on Mandrivan ja Opensusen tyylinen Control Center heti järjestelmäkansiossa yläpaneelissa.

Yksinkertainen juttu helpottaa Ubuntun käyttöä.




[ylläpito on poistanut liitteen]

13
Hauska lukea aina siitä, että kuinka huono voi olla nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä verrattuna edelliseen. Windowsit pukataan aina markkinoille keskeneräisinä ja lopultakin kiireellä. Vistan kanssa taisi olla melkoisesti synnytystuskia, sillä pitihän siihen saada tuotettua jonkinlaista perusturvaa mm. palomuurin muodossa. Hieman ihmetetyttää se, ettei MS saanut aikaiseksi Vistaan minkäänlaista virusohjelmaa, sillä ostihan se jopa aikanaan jonkin virusohjelmafirman RAV:n. Onhan noita erilaisia Spam-ohjelmiakin ollut beta-versioina MS:lla.     

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä. XP:n kanssa tuntuu Microsoftilla olevan jo enemmän kuin ongelmia. Käyttöjärjestelmää on koitettu paikata jos milläkin ohjelmalla ja jopa muutamilla suurikokoisella Service paketilla. Käyttäjät eivät vain tunnu ymmärtävän riittävästi Windowsin ongelmia. 20 sekuntia nettiin kytkettynä ilman kunnollista palomuuria ja systeemissä on vaikka mitä ylimääräisiä ohjelmia. Windows koostuu niin monista asioista kuten esimerkiksi virusohjelmista, on Nortonin korjaamat virukset, on F-Securen luomat virustorjunnat jne. On Software-ohjelmia ja Freeware-ohjelmia. On paljon välillisiä asioita Windowsissa, jotka eivät liity itse Microsoftiin. Microsoftin ja sitä kautta Windowsin ympärillä liikkuu runsaasti rahaa. Mikäli tehdään täydellinen ohjelma, niin silloinhan kuolee melkoinen liikeala nälkään. Windowsista on vain tullut liian suuri tilkkutäkki, jotta Microsoft pystyy luomaan ehjää kokonaisuutta jo alunperinkin aukollisen systeemin perustalle.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi. En usko Windows 7:ssä, 8:ssa tai muissakaan sitä seuraavissa tekeleissä olevan mitään minulle annettavaa.

On joitakin asioita, joita vaadin käyttöjärjestelmältä.
- Kun painan käynnistysnappia, niin en ala odottelemaan 5 minuuttia saadakseni tietokoneen käyntiin
- En siedä päivityksien takia tietokoneen sammumisia kesken kaiken.
- En halua tapella viruksien, haittaohjelmien tai näistä seuraavan pelon keskellä. Uskallankohan avata tuota sivua jne.
- En viitsi tapella jonkun antivirusohjelman lisenssien kanssa. En aio maksaa mistään virus- tai palomuurista, jos tuotteen tekijällä ei ole kerran vastuuta tekemänsä ja myymänsä tuotteen turvallisuudesta.

Kuolkoon koko MS maailma minun puolestani Windowsiinsa, ei hetkauta minua. Suurin osa ihmisistä pitää Windowsia hyvänä käyttöjärjestelmänä, kun ei olla koskaan opeteltu käyttämään muuta. Microsoft merkitsee tietokonealalla melkoista sanelupolitiikkaa.

Yrityksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa rahaa sijoittajille. Tässä suhteessa Microsoft on onnistunut hyvin alallaan. On vaikeaa kuvitella Microsoftin muuttavan jatkossakaan formaattiaan käyttöjärjestelmien jakelijana, päivityksiensä julkaisemisessa. Yksi päivitys sulkee jonkun ongelman, mutta tuo pari muuta ongelmaa tullessaan...

14
Minun HP 530 Laptop käynnistyy paremmin Mandrivalla. Onhan tässä itsekin jatkuvasti testaillut tarmokkaasti eri käyttiksiä tosin viime vuosina vain Linuxin puolella. Tähän saakka Ubuntussa on ollut eniten tarjottavaa ja se on ollut vakain. Ainoa ongelma on ollut uuden kehitysversion ilmestyessä. Pöytäkoneen resoluutiot ovat menneet aina sekaisin ja olen asentanut sen jälkeen Ubuntun aina uudelleen.

Mandriva vaikuttaa äkkiseltään melko kilpailukykyiseltä verrattuna Ubuntuun, mutta todellisuus paljastuu tuonnempana. Pöytäkoneessani esim. toisella kovalevyllä on Opensuse 10. Opensuse ei pysty sekoamatta käsittelemään 8-9 GB tietoa, mistä Ubuntu suoriutuu ilman ongelmia. Opensuse on muutenkin raskaampi. Potuttaa esim. odotella Firefoxin käynnistymistä jne. Paketteja Opensusessa muistaakseni oli 8 000 paikkeilla ladattavissa. 10 versio minulla on 5 CD-levyllä ja pakettien haku on jatkuvaa CD-levyillä pelaamista.

Oli minulla hetken Fedorakin koneella. Se häipyi kovalevyltä  melko nopeasti. Mandriva vaikuttaa tuon Control Centerin kopioineen Suselta. Kovin usein tarvetta varmaankaan ei tuonne Control Centeriin ole. Tärkeimmät jutut löytyy jo system-kansionkin puolelta. Yleensäkin nämä Linux-versiot alkavat vaikuttamaan melko paljon samankaltaisilta. Viime vuosina Linuxista on tullut toiminnaltaan hyvä käyttöjärjestelmä.

Latasin Mandriva 2009-version enkun kielisenä, kun Mandrivan suomenkieliset sivut yhä tarjosivat 2008 Spring versioita. Tietysti, jos osaa englantia sen verran, että pärjää sen kanssa, niin ei enkulaisesta Mandriva-versiosta ole haittaa. Mandriva vaikuttaa käyttävän rpm-pakettimuotoja Opensusen ja  Fedoran tavoin.

Graafinen taso mielestäni Ubuntussa ja Mandrivassa on melko samaa tasoa. Opensuse taas siinä edellä. Hieman tökkii Mandrivassa se, että se tarjoaa aina väliin maksullisia codeceja, vaikka videojutut saa maksuttomastikin toimimaan.

Makuasiahan tämä Ubuntun ja Mandrivan väliltä valitseminen on. Eri asioissa toinen on aavistuksen parempi. Katsellaan ja tutkitaan rauhassa Ubuntun uutta versiota ja verrataan sitten näitä versioita taas keskenään.

15
Olen laittanut tuosta viestiä hotmail tukeen mutta mitä ne siellä asiasta piittaa.
Sähköposti vaihtoon vaan.
MS ei missään systeemissään tue millään tavalla kilpailijoita edes verkossa. MSN-yhteisötkin toimivat kunnolla vain Internet Explotionin (vai mahtoiko se nimi nyt olla Explorer) kanssa. Itsellä oli myös Hotmail-tili kauan, mutta vaihdoin Googlen ylläpitämään Gmail-systeemiin ja muutos on ollut hyvä muutos.     

16
Kysyin asiaa puhelimitse eräältä kaverilta ja hän ohjasi minut foorumiin nimeltä hopeinenomena.net ja löytyihän vastaus lopulta sieltä.

Siellä kysyin seuraavaa...

"En ole suuremmin käyttänyt Macia, mutta perheessämme on parikin Macia. Periaatteessa haluaisin tietää hieman levytyökalussa tehtävästä Linux-käynnistyslevystä. Nämä ladataan iso-tiedoston muodossa internetistä.

Kun aukaisen levytyökalun ja kilkkaan ikkunassa suoraan kohtaa POLTA, se avaa uuden ikkunan, jossa klikkaan iso-tiedoston kuvaa muutamassakin lokerossa ja sitten lopuksi kohtaa POLTA. Ilmeisesti tästä pitäisi sitten tulla käynnistyvä CD."

Vastaus kuului, että kyllä pitäisi, eli ymmärsin tämän jutun oikein ja sen sain sitä kautta tällä kertaa asialle varmistuksen.

Jatketaan...

17
Sivu, josta puhun nyt on tässä linkissä. On tarkoitus hieman päivittää tätä sivua. Päivitystä ajatellaan lähinnä koskien tietoja sivun Macin koskevien tietojen osalta. Varmasti joukossa on joku, joka on enemmänkin touhunut Macin kanssa ja osaa varmasti korjata mahdollisia virheitä jo etukäteen.

Avokumppanilla on Macbook, johon olen päässyt käsiksi (ei ole polttavaa asemaa, mutta tarkastelemaan pääsen toimintoja tiettyyn rajaan saakka). Olen tässä parina iltana jopa uskaltanut hieman avata tuota kannettavaa, jotta saisimme tuon sivun myös Macin osalta asianmukaiseksi ja tarkemmaksi.

Siispä asiaan ja ongelmaan. Liite 1 (kuva Mac5-jpg) osoittaa ikkunan, joka aukeaa LEVYTYÖKALU-ikkunassa.

Käsittääkseni Liite 2 (kuva Mac13.jpg) kohdassa klikataan keskimmäisestä ikkunasta Ubuntu-nimeä kohtaa, jossa on cd-levyn kuva ja sen jälkeen polta ja levynteko pitäisi alkaa toimimaan. Pitääkö tässä huomioida vielä jotain erityistä, jotta saa aikaiseksi varmasti käynnistyslevyn. Erilaisia toimintoja Macissakin tuntuu riittävän.

Kuvia löytyy enemmänkin, mutta ehkä niistä sitten enemmän tarvittaessa...

   

[ylläpito on poistanut liitteen]

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: varmuuskopioiden käyttö
« : 23.10.08 - klo:17.53 »
Varmuuskopioinnista puhutaan ja ratkaisut ovat moninaiset. Kukapa ei olisi Windows-maaailmassa menettänyt valtavasti tärkeää tietoa tietokoneeltaan. Itse en käytä back upeja lainkaan tai mieti edes sellaisia tai aio edes alkaa touhuamaan sellaisten kanssa. Ubuntuun, kun asennetaan uusi versio joka puolen vuoden päästä kuitenkin. Mikäli Ubuntu menee nurin, niin asennan käyttiksen uudelleen formatoiden kovalevyn ja samalla asennan mahdollisesti kovalevylle jonkin minulle uuden Linux-version. Viime aikoina olen vain ollut laiska ja pitänyt tuota OpenSuSe 10 versiota ties kuinka kauan tuossa kakkos käyttiksenä. En kuitenkaan formatoi juttujani pois.

Pöytäkoneella on siis kaksi kovalevyä ja molemmilla kovalevyillä periaatteessa on asennettuna ottamani kamerakuvat ja sen semmoiset minulle tärkeät jutut. Välillä tarpeen sitä vaatiessa tulee päivitettyä jopa tuota SuSe puolen Home-kansiota. Käyttämäni Ubuntun mennessä esimerkiksi mahdollisesti nurin, avaan SuSen ja tarkistan sieltä toisen käyttöjärjestelmän kotikansiot. Saatan siinä 2-3 kuukautta käyttää puhtaasti openSuSea, jos ei löydy innostusta tapella tietokoneen kanssa ja Ubuntu ei toimi. Kerran olen formatoinut kyllä väärän kovalevynkin, joten vahingosta oppii ja opettaa tarkistamaan asiat ennen enterin painallusta. En periaatteessa itse luota 100% yhden kovalevyn rikkoutumattomuuteenkaan ja aika on opettanut omat systeemit. Aika piukassahan tuo pienempi 120 Gb kovalevy on. En ole vaivautunut opiskelemaan Ubuntun tai muunkaan Linuxin hienouksia niin perusteellisesti kuin monet täällä.     

Asian vierestähän tämä on, mutta kuitenkin oma tyylini varmuuskopioida... Periaatteessa siis tietokoneellani kaikki tärkeät privajutut ja sen semmoiset tiedot ovat tuplana eri kovalevyillä.     

19
Yleistä keskustelua / Vs: Minkälainen kone sinulla on?
« : 22.10.08 - klo:19.50 »
Itselläni on kaksi konetta.

Pöytämallissa on prosessorina AMD Sempron 3000+ eli 32 tassuinen muistaakseni 1,97 GB, Muistikammat ovat 2 kertaa 512 GB eli 1 GB. Siinä on kaksi kovalevyä, joista toinen on 120 GB SuSella varustettu kovalevy ja toinen Ubuntu kovalevy on 160 GB kokoinen.   

Laptopissa on Intel Celeron M530 eli käsittääkseni 64 tassuinen 1,73 GB prosessori sekä muistikammoissa yhteensä 2 GB. Kovalevytilaa on 120 Gb. Tietty Ubuntu sisällä.   

Emännällä on Mac pöytäkoneena sekä laptopina. Niistä en ole perillä, kun en suuremmin niihin koske. 

Perheessämme ei siis ole Microsoft-ongelmaa.

20
Kaikkia mahdollisia Linux-versioita kokeiltiin matkan varrella laihoin tuloksin ja siirtyminen takaisin Windowsiin oli ajankohtainen kunnes törmäsin Ubuntuun. Sain tämän käyttiksen jopa toimimaan...

Itseä otti pattiin Windowsissa ne tyypilliset ongelmat ja oheisohjelmien raskaus. Huomasin vain tietokoneen käytössä energian menevän haittaohjelmien tarkkailuun Windowsin puolella.  Kukapa Linuxin käyttäjä ei kaiken jälkeen olisi tyytyväinen ratkaisuun.

Sivuja: [1] 2 3