Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tukste

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 14.02.10 - klo:16.18 »
Laitetaan nyt kuriositeetiksi win puolelta. i7 920 @4GHz, 6Gb ram, gtx275 ja win 7 64bit. Ubuntulla en vielä valitettavasti pääse kokeilemaan kun ei ole ehtinyt vielä dualboottia rakentaa. Syynä vähän hankalampi kovalevy kokoonpano.


2
Levyjä et saa rikki osiointi/raid-kokeiluilla, joten siitä vaan kokeilemaan.

Asenna ensin Windows ja sitten Ubuntu, niin ubuntu-asennus tekee multibootin automaattisesti.

Pistä aluksi /home omalle osiolleen SSD-levylle. Sen voi myöhemmin siirtää kovalevylle, mutta minä en välttämättä siirtäisi, jolloin järjestelmä on käytettävissä myös silloin jos syystä tai toisesta RAID-levyt eivät ole käytössä.

Jos yrität käyttää Linux-softa RAID-levyä Windowsista, niin silloin käy jokin seuraavista: 1) Windows ei tunnista levyosoita, tai 2) saat mountattua yhden RAID-levyn ja seuraavan linux-bootin jälkeen tehdään täysi RAID-peilaus (kestää kauan), tai 3) linux-raid ei huomaa että levyä on käsitelty eikä tajua että RAID-peilaus on sekaisin. Ei siis yhtään hyvää vaihtoehtoa.

Eli pakkohan se sitten on kokeilla kun ei levyjä riko.

paljonko tilaa tarvii ubuntun / osio, niin että riittää myös laajennus varaa?

3
Rauta-RAID ja Linux & Windows käyttämässä samaa tiedostojärjestelmää kuulostaa kyllä vähän ongelmien kerjäämiseltä. :)

Minusta tuo kuulostaa muuten hyvältä, eniten arveluttaa miten Win7:ssa toimii ext2/ext3-tuki tai Linuxissa NTFS-tuki. Mieluiten taas tarjoaisin virtuaalikoneistusta tähänkin...  ::)

Tuota fakeraid linkissä olevaa täytyy kyllä kokeilla, mutta miten paljon levyt voivat kärsiä mahdollisista osiointi ja raidaus yrityksistä, nyt ei tarvi huolehtia datan katoamisesta?

Tässä tapauksessa ei virtualisointi ole mahdollista vaikka mieluiten asian niin toteuttaisin. Windows puolta ei loppujen lopuksi hirveän paljon tulla käyttämään, lähinnä autocad, solidworks ja autodesk inventor käytössä, sekä tietyissä määrin helpompaan ylikellotus käyttöön. Eli helpottaako asiaa paljonkin jos, toteutus tehdäänkin niin että, raidi pakka laitetaan toimimaan ubuntussa /homena ylempänä olleella fakeraid systeemillä tai ubuntun omalla softa raidilla ja yritetään saada windowssi ymmärtämään ext3 järjestelmää Mitä muuten tapahtuu siinä tapauksessa että windows ymmärtää ext3 tiedostojärjestelmän mutta ei ubuntun softaraidia ja sinne kirjoitetaan windowsissa tietoa? Ja vielä paljonkos tarvis ubuntulle varata SSD levyltä tilaa että toimisi jouhevasti, ja miten paljon /homen sijainti HDD levyllä sitten taas hidastaa järjestelmän käyttöä?

4
Mitenkäs meinasit toteuttaa tuon Raidin, jotta se toimii molemmilla Linux ja Windows-puolella. Softaraidi ei onnistua (eihän?), joten kysessä on varmaankin kovo-RAID.

Joo elikkäs uudella emolevyllä on rauta raidi, tai niin olen ainenkin ymmärtänyt, eli eikös sen silloin pitäisi toimia molemmissa?
elikkäs emolevynä tuommoinen http://www.jimmspc-store.fi/tuote/P6T-DELUXE-V2


5
/homen ajattelin laittaa omaksi osiokseen, kantapään kautta oppineena. Se kummalle levylle sen laitan on vielä kysymysmerkki, nopeuden ja käytettävyyden kannalta tietysti olisi parempi SSD levyllä mutta tilan ja luotettavuuden kannalta olisi taas parempi RAID pakalla. Siksi pyydänkin muiden mielipiteitä. Yksi vaihtoehto olisi tietysti ostaa vielä toinen SSD levy mutta pidetään sitä nyt viimeisenä vaihtoehtona.

6
Elikkäs, tuleva kokoonpanoni pitää sisällään yhden 80gb SSD levyn käyttöjärjestelmille ja 2x 1Tb HDD levyn RAID1 pakan varastoksi. Kysymys kuuluu että miten levyt on järkevä osioida ja mille tiedotojärjestelmille kun tarkoitus on laittaa Ubuntu ja win7 dualboottiin. Ajatus olisi että molemmat käyttikset SSD levylle ja RAID pakasta varasto tiedostoille ja muulle tauhkalle, mutta mikä tiedostojärjestelmä olisi hyvä tälle varastolle että tiedostoja voisi käyttää molemmista käyttiksistä.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 12.10.09 - klo:14.04 »


Tommonen olis oma.

8
Asensin ton fail2banin, mutta minulla ei ole mitään palomuurin edusohjelmaa käytössä. SSH käyttää avaimia, mutta jatkuvat ssh:n kolkuttelut ärsyttävät silti. Saako tuon fail2banin toimimaan ilman sen kummempaa iptablesin muuttelua?

Saa, itselleni tuli ssh yrityksiä yli 400 päivässä ja sen jälkeen kun auth.logissa alkoi näkyä paljon Suomalaisia nimiä päätin tehdä jotain. Asensin Fail2bannin lähes oletusasetuksilla, ainut mitä vaihdoin oli maksimi yritysten määrä ja tauko sallittujen yritysten välillä. Edelleen yrityksiä tulee melko paljon ja välillä peräkkäin bannataan samaakin osoitettakin useitakin kertoja, mutta ei haittaa koska 3 yritystä ja tunnin banni välissä hidastaa ja oikeastaan lopettaa yritykset kuin seinään. Iptablesin muuttelulla ei ainekaan omasta mielestäni saa mitää lisähyötyä ssh:n suojaukseen.

Ps. Lisäksi laitoin laitoin /etc/issue.net:tiin, eli tekstiin minkä ssh serveri näyttää sisään kirjautumis yrityksen yheteydessä sopivan *ittumaisen ASCII kuvan, ihan vain kostoksi jos joku ääliö sattuu ruudun ääressä istumaan kun koneelleni yrittää

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: X server ":0.0"
« : 06.03.09 - klo:15.37 »
w anto tuommottisen tulosteen

Koodia: [Valitse]
15:37:03 up 48 min,  4 users,  load average: 0,16, 0,30, 0,35
USER     TTY      FROM              LOGIN@   IDLE   JCPU   PCPU WHAT
tuukka   tty2     -                14:50    9:01m  0.16s  0.14s -bash
tuukka   tty7     :0               14:49   48:11m  2:57m  0.20s x-session-manag
tuukka   pts/0    :0.0             15:27    9:28m  0.12s  0.12s bash
tuukka   pts/1    :0.0             15:37    0.00s  0.12s  0.00s w

10
Ubuntu tietokoneissa / X server ":0.0"
« : 06.03.09 - klo:15.17 »
Eli koneessani on jostain syystä vaihtunut toi X server display :0.0 osoitteeseen. Tämä nyt sitten haittaa kovastikkin compizin ja vnc serverin toimintaa joita molempia kuitenkin tarvin. Mitenkähän tuon sais "siirrettyä" takaisin display 0 osoitteeseen?
alla vielä xorg.conffi

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "UseFBDev" "true"
Driver "fglrx"
EndSection

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Compiz ongelma
« : 04.03.09 - klo:18.10 »
mitähän mahtaa tämä tarkoittaa
 
Koodia: [Valitse]
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Välillä ssh:n kautta vnc serveriä käynnistettäessä herjaa myös tuosta display 0 jutusta.

12
Ubuntu tietokoneissa / Compiz ongelma
« : 02.03.09 - klo:17.15 »
Ongelma on että työpöytä tehosteet eivät enää suostu käynnistymään. Eli kun yritän ulkoasusta laittaa tehosteet päällä tulee virheilmoitus että "Työpöytä tehosteita ei voida ottaa käyttöön"
Ongelman tekee erikoiseksi se että aikaisemmin tehosteet ovat toimineet hyvin ja muilla käyttäjätileillä ne vielä toimivat. Päätteestä kun Compiz antaa se virheilmoituksen mitä en ymmärrä.
Koodia: [Valitse]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Eli mitä pitäisi tehdä että sais taas pelaamaan?

13
Laitealue / Vs: monitoimilaite kubuntulle!
« : 01.03.09 - klo:12.31 »
Itseltä löytyy Brotherin DCP-7010L, valmistajan sivuilta löytyi hyvät ohjeet ja tarvittavat ajurit. Ohjeita seuraamalla sai toimimaan helposti 8.10 ibexissä.

14
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 28.02.09 - klo:12.12 »
Mikähän on ongelma kun peli lähtee kyllä hyvin käyntiin ja pystyn noin viisi minuuttia pelaamaankin mutta sen jälkeen peli vain jumittuu omalta osaltani. Näen siis yhä pelin tapahtumat ja oma hahmoni kyllä ilmestyy peliin mukaan mutta peli ei vastaa enää mihinkään, siis hiiren heilutteluihin eikä näppäimistön paineluihin. Kokeilin ajaa peliä päätten kautta jolloin se kaatuessaan kyllä sammui ja antoi päätteeseen virheen.

Koodia: [Valitse]
dX Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  42 (X_SetInputFocus)
  Serial number of failed request:  66241
  Current serial number in output stream:  66242
dMuistialueen ylitys

Näytönohjaimena joku integroitu ATI ja pelaillessa ei ole ollut työpöydän tehosteet päällä, eikä kyllä muutu asiat mihinkään vaikka olisikin päällä.
Distrona 8.10 intrepid ibex



Pelaisin enemmänkin, mutta tuo peli aina jämähtää parin minuutin päästä vaikka effektit on poissa päältä :(
Mulla aina ennen meni jumiin peli kun kone yritti laittaa itseään näytönsäästäjälle. Ongelman korjasin laittamalla 1h viiveen näytönsäästäjälle ;D
Nyt on koko säästäjä poistettu eikä jämähtele muulloin kun joku lähettää mesessä viestin.

Mää pelailen nimellä Finland
Selviää helposti missä maassa on 8)
Tosta löytyi sitten ratkaisu minunkin ongelmaan, näytönsäästäjään vaan lisää viivettä ja avot, jo pelaa. Tuo uusi versio taitaa sitten itse ymmärtää estää tota näytönsäästäjää käynnistymästä.

15
Unetbootin. Tolla pystyy ainakin noista puppystä ja DSL:stä tekemään boottaavat tikut, ja tietysti monesta muustakin.

16
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 25.02.09 - klo:17.07 »
Itselläni ongelma tavallaan ratkesi kun latasin teeworldsin uusimman version 0.5.1:nen pelin omalta kotisivulta, http://teeworlds.com/
Siitä näppärä tuo uusi versio että ei tarvi edes asentaa, purkaa vain paketin ja käy pelaamaan. Tämä uusi versio ei siis jumita omalla koneellani ollenkaan.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 8.10 asennus
« : 25.02.09 - klo:16.47 »
No kun asenne on heti toi niin käytä ihmeessä sitten sitä Vistaa.

18
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 23.02.09 - klo:12.39 »
Mikähän on ongelma kun peli lähtee kyllä hyvin käyntiin ja pystyn noin viisi minuuttia pelaamaankin mutta sen jälkeen peli vain jumittuu omalta osaltani. Näen siis yhä pelin tapahtumat ja oma hahmoni kyllä ilmestyy peliin mukaan mutta peli ei vastaa enää mihinkään, siis hiiren heilutteluihin eikä näppäimistön paineluihin. Kokeilin ajaa peliä päätten kautta jolloin se kaatuessaan kyllä sammui ja antoi päätteeseen virheen.

Koodia: [Valitse]
dX Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  42 (X_SetInputFocus)
  Serial number of failed request:  66241
  Current serial number in output stream:  66242
dMuistialueen ylitys

Näytönohjaimena joku integroitu ATI ja pelaillessa ei ole ollut työpöydän tehosteet päällä, eikä kyllä muutu asiat mihinkään vaikka olisikin päällä.
Distrona 8.10 intrepid ibex

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Google Earth 5.0 Ubuntu
« : 18.02.09 - klo:13.11 »
Kuinkas tuon saa sitten poistettua, kun sen on asentanut tuolla sh komennolla?

20
Laitealue / Logitech mx revolution 8.10 intrepid
« : 04.01.09 - klo:11.52 »
Eli tarkoitus olisi saada hiiren kaikki nappulat toimimaan. Olen tutkinut aikaisempia ohjeita saamatta niistä kovinkaan paljon apuja, tutuvat olevan hieman vanhahkoja. Ongelmaa lisää se että olen todella aloittelija vielä tässä linuxin käytössä, ihan perus asiat kuitenkin jo selvillä.
Eli mitenköhän tätä ongelmaa pitäisi lähteä ratkomaan?

Sivuja: [1]