Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - henritakkinen

Sivuja: [1] 2
1
Olikos tämä mahdollista toteuttaa siltauksella, jolloin toinenkin kone voisi käyttää samaa verkkoa. Virtuaalikoneella voisi testata ainakin kahden langallisen kortin tapauksen, vois testata kun joskus pääsee koneelle.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone ei tunnista salasanaa
« : 29.04.14 - klo:05.58 »
Kiitos vinkistä. Täytyy etsiä noita ohjeita, kun pääsen koneelle.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone ei tunnista salasanaa
« : 28.04.14 - klo:22.43 »
Kernel-moduulilla. Tässä oli lisäksi sellainen ongelma, että kun käynnistyslevy on ssd-levyllä ja jotkut zpoolit tavallisilla kovalevyillä, niin käynnistyksen yhteydessä piti mountata zfs:n mount-komennolla kaikki mukaan. Mahdollisesti hitaat levyt eivät ehtineet mukaan käynnistyksessä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone ei tunnista salasanaa
« : 28.04.14 - klo:22.28 »
Mulla on ilmennyt vastaavaa vikaa muutaman viikon ajan. Kirjautuminen tosin on tähän mennessä onnistunut, kun koneen käynnistää uudelleen. Olen arvellut tämän johtuvan siitä, että siirsin oman kotihakemistoni zfs-osiolle. Muistaakseni on esiintynyt joitain read only -virheilmoituksia. Toisella käyttäjällä vikaa ei ole esiintynyt, hänen home-kansionsa on alkuperäisellä /home -osiolla.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ajan muoto paneelissa
« : 13.12.12 - klo:08.31 »
Kuinka saadaan muoto halutuksi ??
Itselläni 12.04 ja olikos se nyt Gnome-Classic (kuitenkin se Gnome2:sta muistuttava) Unityn lisäksi. Classicissa en saanut kellonajan muotoa muutettua, mutta kun vaihtoi takaisin Unityn puolelle, vaihto onnistui ja muoto pysyi myös Classicin puolella.


6
ctrl+alt+backspace - Käynnisti joskus X:n uudelleen, ei taida toimia 10.04:ssä enää?

System -> Preferences -> Keyboard -> Layouts -> Options -> Key sequence to kill the X server.

Mulla toimii tuolta asetettuna. Ei ollut oletuksena enää 10.4 -versiossa.

7
Laitealue / Vs: Kokoonpano graafiselle suunnittelijalle
« : 14.08.11 - klo:11.26 »
Tuohon Corsairin Force 3 60gb SSD-levyyn (vs. OCZ Agility 3) pitää tosiaan vielä perehtyä (joku asiasta tietävä voi toki tännekin kommentoida ;))

En asiasta mitään tiedä, mutta samaa asiaa pähkäilen itsekin.

http://geekmontage.com/texts/ocz-agility-3-vs-ocz-vertex-3-comparison/
http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=64151
http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=69019
http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=69018

Parinkympin sisällä tuntuu hintaerot olevan.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntulla työpaikan verkkoon?
« : 10.08.11 - klo:05.44 »
???

Vai osaako joku suoriltaan sanoa onko tuo Ciscon VPN ohjelmisto jotenkin "epästandardi", eikä korvattavissa millään muulla ohjelmistolla?

*edit*
Ainakin eräässä toisessa työpisteessä kun asensin XP-koneeseen tuon ohjelman, niin se ei vaikuttanut mitenkään räätälöidyltä versiolta ja siihen joutui laittamaan asetukset käsin, eli ilmeisesti korvattavissa silloin toisilla ohjelmillakin?

Turun yliopiston opastus VPN-yhteyksistä:
https://wiki.utu.fi/display/oracle/VPN-asiakasohjelman+asentaminen+Linuxiin
Mahtaako tuosta olla apua?

9
Tuolta voinet saada osviittaa: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22775.msg171307#msg171307

Tämä oli juuri se!


EDIT: Katselin noiden /etc/passwd, /etc/group ja /etc/shadow -tiedostojen sisältöä ja muistin sitten, miksi päädyin käyttämään useradd-komentoa. Muistaakseni en onnistunut adduser-komennolla, jota "man useradd":kin suosittaa, lisäämään käyttäjiä olemassa oleviin /home/käyttäjä -hakemistoihin.


10
Mites uudelleenasennus /home-osio säilyttäen, kun koneella on useita käyttäjiä? Jostain muistelen lukeneeni asiasta ohjeita, mutta en tähän hätään löytänyt. Itse olen käyttänyt bash-skriptissä useradd-komentoa, joka käyttäjälle oma komento. Ratkaisu ollut kökkö eikä mitenkään täydellinen.

Miten (hyvin) monen käyttäjän tapauksessa homma kannattaisi tehdä, jos halutaan asetusten olevan ennallaan kaikilla käyttäjillä uudelleen asennuksen jälkeen. Pääkäyttäjän asetuksethan ovat uudenkin asennuksen jälkeen kunnossa.

t:ht

11
Itse hommasin juuri HP Pavillion dv6 -kannettavan (Win 7). Harmikseni totesin, että siinä oli jo osioituna 3 osioa. Ymmärtääkseni ne olivat:
1. boot-osio, noin 100 Mt
2. System-osio, hieman alle 500 Gt
3. Rescue-osio, noin 12 Gt


EDIT: -----
Olivat:
1. 200Mt, Label: SYSTEM (boot-lippu)
2. alle 500Gt (C-asema)
3. 14,6 Gt, Label: Rescue
Rescue-osiolta onnistui siis tehdasasetuksiin palauttaminen.
------

Harmikseni siksi, että olin ajatellut laittaa wintoosan puolelle sekä c- että d-aseman (c- d- ja rescue-osiot windowsille primäärisinä ja loput loogisina ubuntulle). Jostain mutu-syystä en halunnut jakaa loogista extended-osiota windosin ja ubuntun välille, joten jätin wintowsille vain c-aseman.

Ymmärsinkö oikein, että win7:ssa käytetään myös boot-osiota, vai onko tuo merkkikohtainen ominaisuus?
Eli onko niin, että muillakin esiintynyt 100 Mt osio on nimen omaa boottiosio ja reilun 10Gt osio on se palautusosio.. Ainakin 100Mt osiolla oli boot-merkintä GParted:n mukaan.

Sen jälkeen, kun olin pienentänyt System-osiota GParted:lla, windows ei enää käynnistynyt (minkä kuukkeli kertoikin etukäteen). Pääsin kuitenkin käynnistämään Windowsin Rescue-osiolta Ubuntun asennuksen jälkeen Grub-valikon kautta. Windowsin uudelleenasennuksen jälkeen asensin vielä Ubuntun uusiksi (onneksi ei sentään home-osiota). Ainakin tällä rautalankatoimintamallilla homma toimi.




12

Nyt täytyy vielä yrittää poistaa xubuntu-desktop:pi, tai opetella saada kone käynnistymään kehotteeseen..


Google tietty tietää: Nimettiin uudelleen tiedosto /etc/rc2.d/S30gdm joksikin muuksi. Numero S:n ja gdm:n välillä voi ilmeiseti olla jotain muutakin. Nyt käynnistyy kehotteeseen ja toisaalta helppo saada desktoppi uudelleen käyttöön.
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-575601.html

EDIT:
Hups. Päivitin 9.10:n, minkä jälkeen edellinen ei toiminut. Komentoriviin käynnistäminen onnistui kuitenkin kommentoimalla tiedoston /etc/X11/default-display-manager ikkunamanagerin käynnistysrivi: /usr/sbin/gdm.
Halutessaan ikkunamangerin saa sitten käymään komentamalla sudo gdm.

13
No menin helppoon ja asensin koneeseen 9.04-serverin. Muistin (190M) vähyys ei aiheuttanut asennuksessa hankaluuksia.  Lisäksi asensin xubuntu-desktop:n helpottamaan jakojen hallintaa. Jostain syystä serveri Xubuntulla ei graafisella työkalulla tunnistanut rinnakkaisporttiin kiinnitettyä printteriä, mutta usb-johdolla homma toimi. Normaalin Ubuntu-desktopin kautta rinnakkaisporttiasennus kylläkin toimii - kyseessä tosin oli eri kone. Eli Ubuntu-koneessa ollutta /dev/lp0 laitetiedostoa ei löytynyt Xubuntu-koneesta.

Nyt täytyy vielä yrittää poistaa xubuntu-desktop:pi, tai opetella saada kone käynnistymään kehotteeseen..

Osaisiko muuten joku kertoa, mitä haittaa on serveriversion + työpöytäympäristön käytöstä tavallisen desktop-version käyttöön verrattuna, mikäli serverin joitain verkkopalveluja haluaa muuten käyttää?

T. Henri T.

14
Nurkassa on pölyttymässä vanha (10v) kone, jossa 466 MHz Celeron suoritin, tulostimena Brother HL-1440. Haluaisin kokeilla tehdä siitä tulostinpalvelimen. Pystyykö esim. Turnkeylinux:n fileserver-asennuksesta http://www.turnkeylinux.org/fileserver muokkaamaan myös tulostinpalvelimen, vai kannattaisiko yrittää asentaa 8.04.3 versio ja kun tulostin on jaettu, poistaa ubuntu-desktop käytöstä. Kyseessä siis vajavaiset taidot printterin asentamiseen ja jakamiseen komentoriviltä.

Terveisin
Henri Takkinen

15
Niiden poistamisesta ei ole muuta haittaa kun paluu oletusasetuksiin (tehdään jos tulee työpöytään liittyviä ongelmia). Olen poistanut joskus .adobe, .macromedia ja .thumbnails -hakemistojen sisällön.

Itse olen kopioinut esim. Firefoxin ja Thunderbirdin piilohakemistot talteen, jos olen tehnyt Ubuntun täysasennuksen uuteen versioon. Ei sitten tarvi kirjainmerkkejä tai postiasetuksia laitella uudestaan. Nykyään tosin harrastan /home:n pitämästä omalla osiollaan.

16
Kiitos kaikille vastauksista!
En mielestäni saanut asetuksia talteen sudo:na xrandr tai grandr:lla - tosin kokeilin vain "xrandr --auto" -komentoa. Tässä tapauksessa taisi ongelma olla VGA:n kautta käytettävä Acer:n näyttö, jonka on mainittu jäävän tunnistamatta VGA:n kautta. 8.04:ssä näyttö toimii kylläkin ok. Homma hoitui noilla Jallu59:n muualla mainitsemilla modeline:illa, eli xorg.conf:iin laitoin näytön määritykset.

T. Henri

17
Tuohon Intelin näyttikseen ei ainakaan laiteajurit-valikossa ole erikseen ajureita.

Saako xrandr tai grandr -ohjelmilla säädettyjä asetuksia tallennettua mihinkään, että olisivat valmiina seuraavalla käynnistyskerralla.


18
Läppärinä on Acer TravelMate 4051LMi ja näyttönä Acer AL2216W. Näyttis jokin yhdysrakenteinen Intel 85x?
8.04 -versiossa näytön resoluutio tunnistuu oikein, vaikka displayconfig-gtk määrittää sen yleisnäytöksi. Näyttölistassa on kuitenkin miltei vastaava näyttö olemassa ja tuntuu silläkin toimivan.

8.10 ja 9.04 resoluutio ei enää tunnistu. Kannattaako päivittää uudempaan versioon, eli voinko esimerkiksi tallentaa xorg.conf sisällön ja ottaa sen käyttöön uudemmassa versiossa. Kuten täällä on aiemminkin todettu, xorg.conf ei sisältänyt juuri mitään tarkempia tietoja 9.04:ssä.

Terveisin,
Henri Takkinen

19
Laitealue / RATKAISTU: Vs: Anysee ja ATI Radeon HD 2350
« : 24.01.09 - klo:16.42 »
Ilmeisesti kyseessä Intrepid Ibex? Minulla ainakin  HD 2400 alkoi kaatumaan 16.10.2008 ja ongelmaan löytyi kaksi ratkaisua: Joko paluu Hardyyn tai ohjaimen vaihto. Noista Atin ohjaimista on kyselty monessakin ketjussa mm: kaffeine kaatuu ja kaataa koko koneen

Niinpä.
ATI ei tällä hetkellä saa tehtyä Intrepidiin sopivaa ajuria.
On pakko käyttää avointa radeonhd-ajuria.
Se taas on Intrepidiin haettava erikseen sivujen www.x.org kautta, että saisi kunnollisen version.
Mutta tietenkään siinä ei vielä toimi Xv eikä 3D.  ;D

No niin. Hävettää tunnustaa: ongelma ratkesi poistamalla ATI:n ajuri käytöstä.

20
Laitealue / Vs: Anysee ja ATI Radeon HD 2350
« : 24.01.09 - klo:16.27 »
Kiitos kaikille vastauksista. Vakaasti harkitsen jotain passiivijäähdytteistä halpaa nvidian korttia. Sinänsä hassua, että Windowsin puolella Anyseen kanssa on toiminut ainoasta ATI:n koneessa ensiasennettu ajuri. Kaikki sen jälkeen kokeilemani ajurit ovat olleet sopimattomia Anyseen kanssa.

Sivuja: [1] 2