Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikkokan

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Sinulta puuttuu paketti libqt4-dev
Nyt toimii. Kannattaa tekijän varmaan lisätä tuo riippuvuuteen sekä korjata virheellinen pikakuvake.

Kiitos, näyttää loistavalta ohjelmalta, juuri tällaista on toivottu!

2
En saa käyntiin. Ensinnäkin Sovellukset-toimisto valikkoon tulee pikakuvake "laskutin", mistä ei tapahdu mitään. Päätteellä t-lasku tulee seuraava virhe:

mikko@mikko-laptop:~$ t-lasku
t-lasku: error while loading shared libraries: libQtScript.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

3
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 24.03.10 - klo:08.53 »
Lisäosan (javaplugin) sijainti on seuraava /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/lib/amd64/libnpjp2.so.

Kiitos tiedosta. Testailin 10.04'ää yhdessä vapaassa koneessa. Minulla on ehdottomana vaatimuksena Sun java, koska käyttämäni kaupallinen sovellus on tehty sillä. Harmi että Sunin javaan siirtyminen on niin hankalaa. - Kunpa olisi valikko (skripti): valitse haluamasi java versio: Rasti ruutuun ja haluttu java asentuisi kaikkine asetuksineen.

Toinen ongelmakohta oli saada Opera toimimaan Sun'in javalla. - En onnistunut ja jatkan nyt testailua opensolaris.org'lla.

Juuri kun olin saanut edellisen kaupallisen ohjelman toimimaan Linuxissa ja jättänyt Windows'in taakse, niin nyt tämä. - Kyllähän se virittelemällä onnistuu, mutta en voi vieläkään suositella Linuxia naapurin Erkille. :(

Avaa ohjelmalähteet ja kolmas osapuoli ja lisää:
deb http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner
PÄÄTE auki ja sinne
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install sun-java6-pluginHYVÄKSY SARKAIMELLA LISENSSISOPIMUS
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove icedtea6-plugin openjdk-6-jreTämä poistaa avoimet java vastineet.

Seuraava komento vielä, avoimen bugin vuoksi.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/sun-java6/+bug/532174

Koodia: [Valitse]
sudo update-alternatives --install /usr/lib/mozilla/plugins/mozilla-javaplugin.so mozilla-javaplugin.so /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.18/jre/lib/i386/libnpjp2.so 1

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 05.02.10 - klo:11.49 »
Mullakin kaksi xubuntu konetta hyyty, asensin toiseen kubuntu-desktopin niin alko toimii, ei siis ilmeisesti koske KDE-ympäristöä...

5
kyseinen ubuntu jumittuu, kun avaa firefoxissa usiamman kuin yhden välilehden ja myös cromium tekee saman.

ja voi jumittua kun avaa jonkun muun ohjelman esim. päätteen.


oiskohan vihjettä mistä toi kaatuilu vois johtua, kun nyt ei toi järkikulta ossaa sanoa vaikka ubuntua olen käyttänyt jo 5.04 versiosta saakka ja myös muita distroja.  :D



Käynnistä firefox päätteessä, niin saat tietoa mahdollisesta kaatumisen syystä.
Myös kannattaa kokeilla uutta profiilia fiefoxissa. Kirjanmerkit talteen ja poistat .mozilla kansion. Hävität tosin tällöin tallennetut salasanat yms. evästeet.

Mitä tulee ulkoisennäytön resoluutioihin, niin kokeile saatko päättellä parannettua tilannetta xrandr komennolla.
http://www.thinkwiki.org/wiki/Xorg_RandR_1.2#Using__.24_xrandr
Tuon ohjeen mukaan oon joskus tehnyt noita virityksiä.

Toivottavasti ongelmat korjaantuvat lopulliseen versioon. Ubuntu kyllä kaipaisi kunnon näytönhallinta työkaluja, millä voisi säätää juuri noita resoluutioita ja ulkoisia näyttöjä ja missä voisi vaihtaa ajuria. Jännä kuin muilla distroilla tuollainen työkalu on ollut jo vuosia...

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 28.01.10 - klo:11.43 »
Xubuntu toimii myös kivasti!

Minä odotan tätä kovasti:
Continue looking how 4.8 is progressing and possible include it in Lucid.
Löytyi Xubuntu team meetings sivustolta. Tuossa 4.8 versiossa pitäisi olla thunarissa verkkojaot sekä paneeliin voisi vetää ja pudottaa kuvakkeita. Katsotaan!

Onkohan minussa muuten joku vika, kun tykkään Xfce:stä paljon enemmän kuin KDE:sta tai Gnome:sta? Mielestäni tämä on paljon monipuolisempi ja tyylikkäämpi kaikessa yksinkertaisuudessaan ja muokattavuudessaan kuitenkaan helppokäyttöisyyden kärsimättä. Lähes aina kun puhutaan Xfce:stä ajatellaan että sinulla pitää olla hidas antiikkinen kone, mutta kyllä minä käytän tätä vaikka koneeni ovat tehokkaita ja nykyaikaisia...


7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gnome panel ohuemmaksi?
« : 19.12.09 - klo:13.25 »
Oletko kokeillut asetusten muokkausta. Tai päätteessä gconf-editor. Laita hakuun panel pitäisi tulla apps valikossa panel vaihtoehtoja (riippuen haluatko muokata ylä vai alapaneelia) size. Yleensä tuo mainitsemasi kontrolli kyllä tietää minimi asetuksen eli vaikka tuolta muutat arvoon 1 paneeli ei pienene. Oletko laittanut skaalautumattomia kuvakkeita? Tuo 23px viittaisi normaalisti noin 24 tuuman näyttöön.

Jep, koon muuttaminen ei auta. Oletus on 24px ja 23px on pienin mihin menee, jos panelissa on "tavaraa".

Näyttö on 1680x1050 resossa (Acer AL2216W).

Ja esimerkiksi kun menen yläpalkissa olevan Firefoxin kohdalta laittamaan sille pienemmän 16px ikonin (oletus on: /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/firefox.png), niin palkissa ikoni skaalautuu itsestään suuremmaksi.

Tein testin luomalla uuden tyhjän paneelin ja sitten muuttamalla fontin kokoon 8. Ko. paneelin saa nyt 19 pixelin korkuiseksi.
Ongelma on kuitenkin siinä, että heti jos panelissa on esimerkiksi työpöytien vaihto (Workspace Switcher), niin paneeli suurenee takaisin 23 pixeliin. Pitäisi siis jotenkin saada kaikki ikonit ja härpäkkeet uskomaan, että ne skaalautuvat 19 pixeliin.....

Itse vaihdoin XFCE työpöytään mm. tämän puutteen vuoksi. Tässä saa 16px helposti ja kaikki skaalautuu hyvin. Myös tuon typerän "Järjestelmä" on poissa ja riittävät "Sovellukset" ja "Sijainnit" vaan, näyttää tyylikkäämmältä musta.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.11.09 - klo:15.47 »


Tällänen uusi Xubuntu 9.10 :) On muuten toimiva käyttis  ;)
Samaa mieltä! Vielä kun poistaa palveluita ja pulseaudion, niin tulee kiva järjestelmä, itsellä käytössä nyt vanhassa läppärissä.
http://www.aijaa.com/v.php?i=5304401.png

9
Itse kun äsken asensin Debianin LXDE:llä, niin ainakin tiedostonhallinta (pcmanfm) ei ole hyvin suomennettu. Onko muilla sama havainto?

10
Itse painin juuri saman ongelman ääressä, kun pitäisi asentaa Linux kaverin kannettavaan, 450MHz, 128RAM :-).

Kyllähän Arch:n saa suomennettua, asenramalla vaan tarvittavat paketit riippuen minkä työpöydän asennat.
Puppynkin saa osittain suomennettua, mutta tuo tuki taitaa olla aika vajaa.

Itse kokeilen parhaillaan, miten toimii Debian Lenny ja siinä LXDE-työpöytä, eiköhän tuon saa suomennettua aika hyvin.
Linkki mistä lataan:
http://ftp.acc.umu.se/debian-cd/5.0.3/i386/iso-cd/debian-503-i386-xfce+lxde-CD-1.iso

Kerron miten kävi kunhan tässä ehdin asentaa...

Nyt asennettu tuo Debian+LXDE, suosittelen! Helppo asennus sekä kaikki toimii suomeksi, näppäinkartat yms.

11
Itse painin juuri saman ongelman ääressä, kun pitäisi asentaa Linux kaverin kannettavaan, 450MHz, 128RAM :-).

Kyllähän Arch:n saa suomennettua, asenramalla vaan tarvittavat paketit riippuen minkä työpöydän asennat.
Puppynkin saa osittain suomennettua, mutta tuo tuki taitaa olla aika vajaa.

Itse kokeilen parhaillaan, miten toimii Debian Lenny ja siinä LXDE-työpöytä, eiköhän tuon saa suomennettua aika hyvin.
Linkki mistä lataan:
http://ftp.acc.umu.se/debian-cd/5.0.3/i386/iso-cd/debian-503-i386-xfce+lxde-CD-1.iso

Kerron miten kävi kunhan tässä ehdin asentaa...

12
Onko täällä kokemuksia Pardusista? Minusta se vaikuttaa fiksun oloiselta distrolta ja siinä on piirteitä jotka näkisin mielelläni oman koneeni linuxissa:

- Pardusin takana on ammattilaisia ja sitä kehittää Turkin tiedeinstituutti. Tämän olettaisin tuovan laadukkuutta ja varmuutta mm. bugien korjaukseen. Pardus on jo käytössä monissa Turkin virastoissa.
- Se on tarkoitettu helppokäyttöiseksi ja suunniteltu tavallisille käyttäjille. Kaiketi siis säästyisi joukolta pitkäpiinaisia googletuksia, man-sivujen lukemisia, CLI komentojen vipujen arvailua ja config-tiedostojen editointeja.
- Se on oma itsenäinen jakelupakettinsa, eikä toisen distron päälle kasattu viritys. Ongelmat ratkotaan siellä missä ne ovat, eikä kiertämällä tai muilla virityksillä periaatteella "kunhan tässä nyt toimii". Pidemmän päälle siis olettaisin tämän näkyvän suoraviivaisena lähestymistapana, yksinkertaistavan distroa ja siten johtavan vähempiin ongelmiin.
- Keskittyy KDE:hen. Ei mitään puolivillaista KDE:ta, kuten niin monessa muussa distrossa, vaan alusta lähtien suunniteltu KDE:n varaan.
- Rullaava distro. Päivittyy siis koko ajan, eikä isoissa könteissä kuukausien välein. Itse käyttöjärjestelmällä ei niinkään ole merkitystä, mutta distron mukana tulevat ohjelmat pitäisin mielelläni ajan tasalla ilman että niitä varten täytyy metsästää uusia epävirallisia asennuspaikkoja.
- Nätti kuin sika pienenä. :)

Tällä hetkellä Pardusia tosin ei vielä saa 64-bittisenä (suunniteltu tulevan huhtikuussa 2010) eikä sitä ole suomennettu.

Linkkejä: Pardus Wikipediassa, Pardus.org, Foorumi.

Periaatteessa siis vaikuttaa minusta lupaavalta, kunhan 64bit versio julkaistaan. Mutta kertokaapa kokemuksianne; onko Pardusin kanssa ollut ongelmia ja törmääkö helposti siihen ettei haluttua ohjelmaa olekaan vielä käännettynä Pardusille? Miten hyvin tämä toimii käytössä verrattuna vaikkapa Kubuntuun tai Mandrivaan?

Pardus on OK jakelu mielestäni. Itsellä yhdessä kannettavassa 2008 versio, mikä oli minusta onnistuneempi kuin 2009. 2008 versioon, ne olivat tehneet oman hallintakeskuksen, mutta 2009 versiossa ei ole niin paljon "omaa". 2008 versio käyttää tosin KDE 3.5 sarjaa...

Huonoa on se, ettei suomenkielen tuki ole täydellinen, itse piti esim. OO:n hakea Debianin paketti ja purkaa se ja käsin kopioida oikeisiin kansioihin, että sai sen suomenkieliseksi.
Myös se ettei Pardus perustu mihinkään distroon tuottaa ongelmia, koska muiden isojen jakeluiden paketit ei asennu Pardukseen.

Muuten lupaava paketti, nopea boottaamaan, nätti ulkoasu + kuvakkeet, integroitu kokonaisuus varsinkin 2008 versiossa.

13
Lainaus
Euroopppa2, sisältää suomenkielisen version, eikö totta?
Kerroppas sisältääkö? 2009 versiossa se piti ladata muistaakseni erikseen...

Ainakin live-cd sitä osoitti. Tiedä sitten miten varsinaisessa asennuksessa.
Kaverille asensin tuon 2010:n jo pari viikkoa sitten, niin kaikki oli suomeksi valmiiksi, sisältäen Firefoxin, OO:n, KDE:n muut ohjelmat. En ole ennen asentanut näin "valmista" jakelua kenellekään. Ulkoasu on valmiiksi hyvä, suljetut ohjelmat ja ajurit valmiina, ja on nopea ei tarvitse ensimmäiseksi ruveta säätämään.

14
Kokeilin, asentaa MDV-version PLF-version sijasta ja fontit muuttui karmeaksi minulla niin päin??? No nyt PLF-versio, niin taas fontit näyttää hyvältä. PLF-versiossa sanottiin, että tässä lib64freetype paketissa on "hinting enabled", tiedä sitten, mutta tiedä sitten...

15
Jos tykkää KDE:sta, niin mielestäni tämä on yksi paras jakelu KDE:lle. Kubuntu on mielestäni raakile tämän rinnalla, tosin tämäkin on makuasia.
Hyvät hallinta-asetukset keskitetysti, helpottavat aloittelevan käyttämistä.

Niinkuin aina Linuxien kanssa, niin erot ovat pieniä, ulkoasu, ohjelmavalikoima, omat korjaukset vaihtelevat muuten toimivuus samaa luokkaa.

Suositella tätä kuitenkin voi, niinkuin Ubuntuakin!

16
Moi!

Käytössä 2010, ja tämä on aivan mahtava versio Mandrivasta! Tyylikäs, selkeä, vakaa, nopea, helppo. Suosittelen kokeilemaan vaikkapa livelevyltä!

Firefoxista, muokkaa -asetukset - sisältö, fonttien lisäasetukset.
Minulla kuvan mukaisesti fontit, HUOM ruksi pois "sivut saavat käyttää omia fonttejaan..."

[ylläpito on poistanut liitteen]

17
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE 4.3.2
« : 23.10.09 - klo:15.31 »
Mulla oli Kubuntussa toi alapalkki läpinäkyvä, nyt kun pelasin hetken winellä se on muuttunu siniseksi. Miten saan läpinäkyvän takas ? Oon selannu valikoita turhautumiseen asti.
Myös kaikki widgetit on pelaamisen jälkeen ihan sekaisin eikä niitä voi enään liikutella. Mulla oli compiz päällä kun pelasin, olisko sillä ollu osuutta asiaan ?
KDE4:ssä komposoija tekee läpinäkyvyydet, eli compiz tai kwin. Eli sinulla ei ole kumpikaan päällä nyt. En käytä Compizia Kde:ssa mutta päätteessä compiz --replace käynnistää compizin. Kde:n oma komposoija löytyy asetukset-työpöytä alta, mikä muuten toimii jo nykyään todella hyvin!

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: RAW kuvat
« : 13.09.09 - klo:18.45 »
Gimp kuvankäsittelyohjelmaan saa raw kääntäjän pakettienhallinnasta laittamalla hakuun ufraw,olettaen että käytät ubuntun versiota 9.04.

Ookkei, entäs jos on käytössä 8.04? Saako siihen Gimpiin liitännäisenä mitään RAW-kääntäjää? Entä onko olemassa jotain PS:n versiota, jolla tuo RAW -kääntö luonnistuu ja joka todistetusti toimii takkuilematta myös tässä? Vaikka sitten winen kautta.

Ja mites sitten jos tuon Raw Therapeen lataa, ni mikä ihme on SSE-support? Ku on näköjään heidän lataussivujensa mukaan suositeltava, joskaan ei välttämätön. Ja kun vaativat, mikäli nyt oikein ymmäsin, vähintään 2.10 version Gimpistä, niin tämä omani 2.4.5. ei ilmeisesti riitä?

T: J

Ufraw toimii liitännäisenä, löytyy Lisää/poista kautta.

SSE on prosessoriin liittyvä asia.
Todennäköisesti sinulla on SSE tuki, myös SSE2 tuki on varmaan. Varmista asia avaamalla pääte ja liitä seuraava komento
Koodia: [Valitse]
cat /proc/cpuinfoKatso flags kohtaa löytyykö mainintaa SSE tuesta. Muistaakseni tuo on jo P3 sarjasta eteenpäin.

Jos vaaditaan Gimpistä versio 2.10 niin eikö 2.4.5 ole uudempi?

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: RAW kuvat
« : 08.09.09 - klo:12.57 »
Paljonko tuo bible maksaa ja miten sen ostit?

Lite maksa 90 dollaria, Pro 160 dollaria. Hinnat olivat halvemmat jokunen vuosi sitten kun ostin. Riippuu tietenkin valokuvausharrastuksen vakavuudesta tarvitseeko tuota. Kannattaa kokeilla ensin ilmaiset vaihtoehdot. Bibbleltä on myös saatavilla 5 versiosta kokeilu, mutta se taitaa olla alpha asteella vielä.

Suosittelen kuitenkin lataamaan kokeiluversion ja lataamaan opetusvideoita Bibblen sivuilta, jotta osaa käyttää ohjelmaa täysin hyödykseen!

Ainiin, miten ostin sen. Visalla maksoin ja sain koodin sähköpostiin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9