Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vorteksi

Sivuja: [1]
1
jep, outoa! tätä olen itsekin kokeillut, mutta tällöin työpöydän kuvakkeet tulevat vain Desktop kansioon, mutta mitä tahansa lisään Desktop kansioon, se ei tule työpöydälle? Outoa?

Nyt en ole varma ymmärsinkö oikein. Eli kaikki sälä mikä sijaitsee Työpöytä-kansiossa näkyy työpöydällä mutta mikään mikä on Desktop-kansiossa ei näy työpöydällä? Mikäli näin on niin kun korvaa Desktop-kansion linkillä pitäisi kaiken Desktop-kansioon laitettavan sälän mennäkin Työpöytä-kansioon jonka seurauksena ne näkyy työpöydällä?

2
Yleistä keskustelua / Vs: Vista vs Leopard vs Linux
« : 08.02.08 - klo:18.57 »
Tietysti on vaikea verrata, mutta ei ilmaisuus siihen liity.
Jos suoraan verrataan niin ei liitykään. Mutta jos en olisi vannoutunut Linux-käyttäjä ja suunnittelisin käyttöjärjestelmän hankkimista, olisi hinnalla varmasti merkitystä. Näin ollen ominaisuudet huomioiden Linux olisi melko varma valinta. (Huono esimerkki kun en osaa kuvitella käyttäväni mitään muuta  :-\)

Nyt tämä taisikin mennä jo aiheen ulkopuolelle.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.02.08 - klo:17.40 »
Tottahan kaikki tämän tietävät: http://www.socwall.com/
" Welcome to Social Wallpapering, a community effort to classify, rank, and distribute high resolution images for use as computer wallpaper. "

r
Kiitos linkistä! Juuri tällaista sivustoa olen kaivannut.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Vista vs Leopard vs Linux
« : 08.02.08 - klo:17.28 »
Mielestäni on typerää verrata eri käyttöjärjestelmiä keskenään, koska kaikki ovat niin erilaisia.
Sen vielä ymmärrän, että eri distroja vertaillaan, mutta eri käyttöjärjestelmiä...  ???

Samaa mieltä olen minäkin. On todella vaikeaa verrata maksullista softaa johonkin jonka voi hankkia ilmaiseksi. Siinä kuitenkin painitaan täysin eri sarjassa. Eri käyttäjillä on eri arvot. Tämä siis kotikäyttäjän näkökulmasta. Tottakai yritysmaailmassa homma toimii aivan toisin.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videokoodekit ei toimi
« : 08.02.08 - klo:17.21 »
Eilen kun päivitin ubuntuni ja tänään kokeilin katsella avi pätkää niin ensinnäkään video ei näy ja toisekseen koko ohjelma alkaa pätkimään niin pahasti, ettei meinaa saada ohjelmaa edes suljettua. vwm ei myöskään toimi

Miltä prosessorin kuorma näyttää kun katselet videota? Tuon näkee esim. konsolissa komentamalla:
Koodia: [Valitse]
top

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.02.08 - klo:02.10 »
Illan värkkäsin ja tässä on tulos. Täytyy vielä katsella parempaa taustakuvaa...









7
Ensimmäinen kikka mitä tulee mieleen olisi "Työpöytä"-kansioon viittaavan "Desktop"-linkin luominen. Linkin voi luoda Nautiluksella tai muulla mieleisellä tiedostomanageilla. Tai sitten terminaalissa:
1. poista mahdollinen Desktop-hakemisto kotihakemistostasi (muista siirtää siellä olevat tiedostot turvaan)
2. käynnistä terminaali/konsoli (rakkaalla lapsella monta nimeä)
3. kirjoita seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
ln -s Työpöytä Desktop
Nyt aina kun joku lisäilee, poistelee tai kurkistelee Desktop-kansion tiedostoja niin se todellisuudessa käpisteleekin Työpöytä-kansion sisältöä.

Tästä tavasta jää kuitenki ikävästi "turha" linkkitiedosto kotihakemistoon väijymään, joten kaiketi löytyy parempiakin konsteja? Itselläni näyttää olevan vain tuo Desktop-hakemisto, lieneekö sitten englanninkielinen asennus minulla.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Käytätkö vain linuxia?
« : 07.02.08 - klo:23.13 »
Pöytäkoneessa, kannettavassa ja muissa harrastuskoneissa on Debian/Ubuntu ollut ainoana useita vuosia. Piakkoin kunhan hankin uuden käytetyn kannettavan saattaa ilmestyä myös Gentoo mukaan listaan. Opinahjossa on oman laitoksen mikroluokkien koneissa dualboottina xp ja fedora. Ei ole vaikea arvata kumman niistä käynnistän (vinkkinä ne 20 muuta luokassa istuvaa valitsee toisin kuin minä  ;)).

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettava tosi KUUMA
« : 06.02.08 - klo:12.41 »
edit. niin tämä kommentti ei varsinaisesti liittynyt tähän kuumenemisongelmaan ollenkaan. Ja nyt huomasinkin, että capacity kohdassakin on 800MHz, joten taitaa siinä olla jotain mätää. Sori, tuli vähän turha postaus.

Tuo lshw ei näytä tietävän prosessorin todellista max taajuutta, joten tuo capacity kohtakin on ihan oikein. Ainakin tuo taajuuden skaalaus siinä koneessa siis toimii. Minun mielestä tuo valitettavasti vaikuttaa suunnitteluvirheeltä, jos jäähdytys on alimitoitettu. Onneksi siihenkin pulmaan on ratkaisuja ainakin tuolla aiemmin mainitussa threadissa.

Vielä omasta mielenkiinnosta kysyn (vastaa jos huvittaa ;)):
Pyöriikö tuo tuuletin yhtä nopeasti sekä winskussa että Linuxissa, kun koneesta otetaan täydet tehot irti?

10
LinuxComp.net on Linuxin kanssa yhteensopiviin laitteisiin erikoistunut kauppa, josta löytyy muun muassa kannettavia tietokoneita Ubuntu valmiiksi asennettuna. Olisi siis suositeltavaa ostaa kannettava sieltä, jos haluaa olla täysin varma yhteensopivuudesta Linuxin kanssa. Katso lisää: http://www.linuxcomp.net/component/page,shop.browse/category_id,6/option,com_virtuemart/Itemid,26/
Tuo on hyvä vaihtoehto jos tahtoo päästä helpolla. Tosin Linux on noissakin monissa vain lisävaruste ja Windows tulee väkisin mukana >:(. Nopeasti selaten löysin vain yhden kannettava jonka kanssa rahallisesti säästäisi tuolta ostamalla. Tosin tilanne muuttuu jos laskee itselleen palkkaa Linuxin asentamisesta.

ThinkPad on minun valinta koska siitä on hyviä kokemuksia (Tämä kyllä on jo uskonnollinen asia ::)). Niillä on vahva käyttäjäkunta takana (http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki), vaikka ongelmia tuntuu löytyvän vähän joka koneesta. Enpä siis takaa että Ubuntu toimisi noissa juuri missään ongelmitta.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Erittäin valitettavaa
« : 06.02.08 - klo:03.52 »
Kyllähän se niin on että järjestelmät vaativat laitteistoilta päivä päivältä enemmän. Ja ennen kaikkea me käyttäjät vaaditaan enemmän. Kymmenen vuotta sitten kone sai raksuttaa yhtä tehtävää lukuisia sekunteja Tänä päivänä menee ainakin itselläni hermot jo sen ensimmäisen jälkeen. Perus asennuksena Ubuntu on tuhottoman raskas, johtuen juuri Gnomesta tai KDE:sta. Toisaalta kun jättää sen Gnomen/KDE:n pois, niin hyvin on ainakin itselläni Ubuntu toiminut vanhemmassakin koneessa.

Minulla on kannettavana vanha vuosituhannen vaihteen ThinkPad (400Mhz P2 300Mt).  Näytönohjaimellakin on vaivaiset 2,5Mt muistia. Kuitenkin Xubuntu pyörii tuossa vallan mainiosti ilman ongelmia. Firefoxia ei tosin paljoa kannata käyttää, ellei ole tapana pitää vain muutamaa sivua auki kerrallaan (minä en siihen kykene ).

Jos siis omistaa vanhemman koneen, on aika turha kärsiä Ubuntun hitaudesta. Sama ohjelmistojen paisumis-suuntaus on kuitenkin luonnollisesti valloillaan kaikessa sovellustuotannossa, vai miksi niitä yhä tehokkaampia koneita jatkuvasti kehitetään. Onneksi löytyy paljon eri vaihtoehtoja: esim. suoraan samasta tuoteperheestä tuo Xubuntu tai elbuntu ym. Sitten on lisäksi nuo jo mainostetut mini-distrot.

Sivuja: [1]