Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Fenotype

Sivuja: [1] 2
1
Iltaa.

mint 17.3 rj-45 1gbit full dublex intel nvidia 1000€ läppäri

Mitähän sitä tekis.
Säädin palomuurin (ip tablesin) tiukalle ja kaikki meni hyvin, kunnes ostin x com2 pelin leluxille ja eihän se toiminu. musta ruutu ongelman korjaamisen jälkeen peli oli pelkkää kuva ruutuun 6s välein. noh aloin streamaan peliä steamin klientillä winukasta tähän leluxiin, mutta piti laittaa iptablesi takaisin defaultille. homma toimi kunnes välillä alkoi nod ilmoittelemaan virheellisistä kirjautumisen yrityksistä, kunnes loppui ilmoitukset. nyt videoita katsellessa netti jumahtaa täysin ja videot pitää ladata 10min välein uudelleen ja jatkaa siitä mihin jäi. ei jaksaisi alkaa uudelleen asentamaan leluxia ja  kaikkkia ohjelmia uudestaan. voimat alkaa olla lopussa ei kohta enää  jaksa pelleillä leluxin kanssa..
Että huuli pyöreänä tässä nyt mietin ja kysyn apuja, että mitä kantsis tehdä?


Edit:
Vika oli nod32 ohjelmassa, oli jotain häikkää lisenssissä ja kun nod 32 yritti kirjautua palvelimelle niin netti jumahtaa minuuteiksi ja sen jälkeen tulee heti virheellinen kirjautumis yritys ilmoitus.

Sain iptablesin takaisin tiukille kun katsoin netstatilla mitä portteja steami käyttää ja hyväksyin yhden input listaan.

2
no niinpäs toimii kiitokset.

 harmi kun en löytänyt hakusanalla katsomo suoraan tuota

3
Koitin mennä mintin suomi foorumille , mutta se on sivun lataamisvirhetilassa. joten kysyn täällä.
eli , katsomo ei taas näy mintillä. on koitettu päivitä nappia ja ei ole päivityksiä, eset nod 32 näyttää punaista, mutta ei kai se tuohon katsomoon vaikuta.mitähän turkasen makkaiverivirityksiä sitä pitäisi seuraavaksi kokeilla-?


Siivottu -Storck

4
Ubuntu tietokoneissa / Torrent
« : 19.11.12 - klo:23.35 »
Terve

Onko linuxille bittorrent clienttiä jossa on kalenteri jolla voi latauksia/seedauksia automaattisesti käskytellä. Kuin µtorrentissa windows puolella. ja jos nyt ajattelit µtorrenttia linux puolella niin haen nyt jotain muita

5
Yleistä keskustelua / Vs: Läppärivillitys
« : 13.12.11 - klo:21.31 »
Mielestäni ainut hyvä asia läppärissä (helpohkon liikultavuuden lisäksi) on se että siinä tulee akku, eli niin sanottu varavirta. Pöytäkone sammuu pienestäkin sähkökatkosta jos ei ole ostettuna erillistä upsia ja sehän harmittaa jos ei se teksti olekkaan tallennettu tai välimuistissa oleva versio ei olekkaan ehjä (viivästetty kirjoitus sata levyissä, tuo nopeutta mutta ei kerkeä usein kirjoittamaan sähkökatkon yllättäessä..) Tehon suhteen kannettavat ovatkin sitten auttamattoman hitaita omiin jokapäiväisiin tarpeisiini.

6
No tuo on kyllä totta että linux kokoonpanolla pääsee pidemmälle ilman laitteiston uusimista, itsellä on 2 palvelinta pörrännyt jo hmm.. onkohan jo 6 vuotta kohta, välissä on vaan pitänyt noita LTS versioita päivittää. Mutta eipä niillä ole sen enempää pystynytkään tekemään, virransäästöt ja äänet eivät toimi noissa koneissa kaipa se on intel emolevyjen joku linux vastaisuus
(saisi moni muu valmistaja ottaa mallia intelin emolevyistä miten on vielä jumppereilla estettävissä bios ja mbr haavoittuvuudet fyysisesti) Tosin noita vanhojen intelin core suorittimien haavoittuvuuksia ei taida olla paikattu vieläkään millään softalla.. . Mutta on tuo Windows XP porskuttanut kanssa pitkään, koitin luottokunnalta tivata että onko linux tukea sanoivatte että on on.. Mutta sitten kun käytännössä alkoi asentamaan niin eihän sitä tukea sitten ollutkaan.. Sekin on käynnistynyt 6 kertaa viikossa 6vuoden ajan, molemmat raidit toimivat vieläkin.

On ollut jo pitkään eräs leffa sivusto missä näkyy olevan nuo leakit tehty ihan Windows Linux ja OS erikseen, monestin on tehnyt mieli kertoa että menkääpäs ubuntun käyttäjät kokeilemaan onneanne, mutta en sitten onneksi ole alkanut sitä levittämään.
Miten käytännössä olette ratkoneet noita Microsoft office exel ja word tekstijulkaisujen yhteen sopimattomuuksia open officen kanssa? Kun täälläpäin on opetustiloissa ja työpaikoilla eri ohjelmat, sillä openofficella kirjoitettu teksti kun ei vaan meinaa näkyä millään oikein siellä työpaikan koneella.. Varmasti jollain teillä on ratkaisu kun kerran olette sitä ilmaisuutta suosittelemassa ja kehumassakin kenties? Ja nyt ei kyllä auta sanominen että se on openofficen tai mikkisoftan vika.

7
Siis maksaahan noiden jokaisen ylläpitäminen paljon euroja. Mutta Linux järjestelmä on todellakin vielä vaativampi osaajista sekä aikaa / rahaa vievämpi kuin Windows ympäristö, että silti halvemmaksi tulee nuo windows ja office tms. lisenssit ostaa ja ylläpitää paketissa.
Tuo on juuri tuota Microsoftin FUD:n mukaista propangandaa ilman todistusarvoa. Empiirinen kokemukseni on, että Linux-järjestelmän ylläpitotyön määrä on noin neljäsosa windows-järjestelmän vaatimasta työmäärästä. Asennusvaiheessa suhde on 1/8. Ja kaikki normisti tarvittava softa tulee esimerkiksi Ubuntun repoista ja päivittyy halutessa kerralla. MOT. Ja tämä kaikki hoituu vaikka papin koulutuksellla eli omaksumiskkykyinen aikaihminen pystyy hoitamaan asian ilman tietoteknistä viiden vuoden yliopistokoulutusta.

K.I.S.S.

T:Jallu59
No mites sellaisissa esimerkki tapauksessa että sitä nappia painetaan ja jokainen linux kone päivittyy, mutta joka toisessa koneessa esiintyy erilaisia ajuri vikoja päivityksen jälkeen. Ja sen jälkeen alkaa laskutus mittari raksuttamaan ylimääräistä. Joskus jopa uudempi ohjelma voi lakata toimimasta päivityksen jälkeen. Monesti noita linux ajureita ei ole välttämättä testattu niin monilla laitekokoon panoilla mitä windows ympäristössä. (tähän tietysti sanot että hommaa linux tuellista rautaa, mutta kun on rauta jo hommattu ja siirrytty windowsista linuxiin) Mac ympäristössä homma toimii siksi että laitteisto on tarkoin rajattu tuettuihin laitteisiin, Siksi varmaan mac koneista puuttuukin blueray asema.. (hmm macciin on tullut näköjään päivitys, koneeseen saa nykyisin ostettua ulkoisen blueray aseman)
Vai olenko nyt täysin väärässä ja sanot että linuxissa toimii kaikki se on laitteiston vika ei linuxin.

8
Siis maksaahan noiden jokaisen ylläpitäminen paljon euroja. Mutta Linux järjestelmä on todellakin vielä vaativampi osaajista sekä aikaa / rahaa vievämpi kuin Windows ympäristö, että silti halvemmaksi tulee nuo windows ja office tms. lisenssit ostaa ja ylläpitää paketissa.
Edit:
No tuollahan sanotaan että kustannussyistä vaihdettiin. Kyllähän tutkiva journalismin jostain on tietonsakin saatava eli joku on selvittänyt että kannattiko hanke vai ei, verrattuna entiseen järjestelmään. Eikös noissa jokaisessa Naantalin kouluissa ole kuitenkin seurantaa mitä rahoilla on ostettu ja laskuista varmasti pystyy näkemään, tuliko linux halvemmaksi kuin windows. Tiedän että it hankkeista ei tarvita Yhteiskunnallista tilinpäätöstä, toistan, Yhteiskunnallista tilinpäätöstä. Aivan varmasti näkyy niissä jokaiselle kouluille tulleissa laskuissa paljonko maksaa ja mistä hyödykkeestä on maksettu.
Se kyllä kiinnostaisi tietää monta vuotta tuo linux kokeilu oli, tottakai ensimmäisenä vuonna menee enemmän kuluja uuteen ympäristöön totuttelemiseen. mutta jos seuraavakin vuosi tulee edellistä vuotta paljon kalliimmaksi niin jotain vikaa linux ympäristössä on. Senkuin menette secuanian sivuille katsomaan sitä ubuntuanne mitä tietoa löytyy, en ymmärrä niitä jotka kehuvat linuxia tietoturvalliseksi ja halvaksi.
Omakin linux palvelin ympäristö vei kolme kertaa enemmän aikaa sekä rahaa paloi myös noin neljä kertaa enemmän, linux distron hajoittaessa uusia näytönohjaimia, emolevyjä ja kiintolevyjä verrattuna Windows ympäristöön. Omien kokemuksieni perusteella pysyn aloitus lauseessani.
Linux on kyllä paljon parempi www palvelimissa ja sen tyyppisissä kuin windows, mutta että koulu ympäristöön Personal Compuutteriksi tai pilvi ympäristö multimediaan ja opetukseen.. huh huh..

9
Laitealue / Vs: 5.1 äänet pätkivät, Realtek AC 97
« : 15.09.10 - klo:17.12 »
Itsellä tekee samaa, ubuntulla auringon ja kuun asennolla tuntuu välillä olevan väliä äänien kuulumisen kannalta. Ubuntu on nykyisin sellaisessa jamassa, että ongelma tapauksessasi ehkä helpointa olisi kokeilla toista distroa eli ehkä fedoraa tai mandrivaa..

Tietysti jos haluaa tehdä itselleen lisää hommia jokaiselle päivälle, niin ehkä alsa-ajurin uudelleen käynnistys auttaisi tai sitten koittaisi pulseaudiota.

Tuossa on se komento jota voit heti kokeilla, mutta jos ei toimi niin suosittelen kokeilla toista distroa
sudo /etc/init.d/alsa-utils restart

Toimikos tuo sun 5,1 johdotus ja vahvistimet aikaisemmin windowssissa?

10
.: asgard :. nimimerkin jättämisen jälkeen pidin itseäni hieman viisaampana kuin muut joskus 1990 luvulla. Joten sanasta genotyyppi (eli perimätyyppi on yksilön vanhemmiltaan perimien kaikkien geenimuotojen  kokonaisuus. Sen sisältämä koodi vaikuttaa yksilön fenotyyppiin  ratkaisevasti.) seuraavan kehittyneemmän ympäristön vuorovaikutuksen yksilön tulosta kutsutaan Fenotyypiksi.
Ja Fenotyyppi ei oikein kuulosta kansainväliseltä joten lyhensin sen nimimerkiksi Fenotype. Mutta nykyisin olen huomannut jääväni wanhaksi ja nykyajan nuoret ovat viisaampia, mutta olen päättänyt pitää nimimerkin.
-Wasurerareta ashita torimodoshini ikun da
Let's bring back the future we forgot

11
Oletko kokeillut sitä näyttöä toisessa koneessa, jos se heräisis suojauksesta henkiin.

Entäs sitä läppäriä toiseen näytöön että hajottiko ohjelma sen läppärin portin?

Tuosta näytön oikeasta tunnistuksesta ja luotetuista resoluutioista on ollut paljon vääntöä ulkomaalaisilla foorumeilla, että itsehän se pitäisi ensin katsoa näytön ohjekirjasta mahdolliset asetukset ja käsin näpytellä ne oikeat sallitut resot ja taajuudet että ei kävisisi vahinkoa. (jokainenhan osaa kopioida ohjekirjasta ne arvot tietokoneen conffi tiedostoon, vai mikä xorg.comf se oli)

Älä sure.. leluxin kanssa raudan hajoamiset ovat arkipäivää, itseltä meni monta seagatea yhdessä yössä ubuntun avulla,, jonka takia seagate sitten lopetti takuun linuxeille kiintolevyissänsä.. Sillä onhan linux ilmainen, mutta kokonaisuushan ei sitten olekkaan halpa..

Edit: Eipä sitä suomenkielistä uutista enää löydy, mutta jotain ulkomaalaisia koitin etsiä.
jos oikein muistan siinä takuun eväämis uutisessa/jutussa oli se että yksinkertaisesti seagate ei tee linuxille
ajureita ja sitten käyttämällä ulkopuolisia tai kolmannen osapuolen ajureita seagatella on oikeus evätä takuu hajonneessa kiintolevyssä. Jos joku muistaa paremmin sen uutisen, niin voisi kertoa vaikka pm tai tässä topikissa että onko sen uutisoinnin jälkeen seagate sitten vaihtanut kantaansa?
http://tinyurl.com/seagaten-kanta-asiaan
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1039498/seagate-snubs-linux
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-607518.html
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=Seagate_Technology_Limited_Consumer_Warranty&vgnextoid=516fd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Edit3:Some of them are not reporting correctly the refresh rates etc. to the system so they can not be configured correctly
Suse uses SaX2 to configure diplay/monitor setting and other stuff. It's also with this tool you can configure your monitor with the .inf file of your monitor. Ubuntu should have a similar graphical tool to configure xorg.conf.

Why shouldn't ubuntu use SaX to configure the xorg.conf?- Hyvä kysymys..

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-401290.html
http://209.85.129.132/search?q=cache:lIGhtFZfBnAJ:lists.kde.org/%3Fl%3Dkde-linux%26m%3D121567662922619%26w%3D2+linux+kde+setup+brokes+monitor&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-402632.html
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/103530

ja varsinaiseen ongelmaan.(työpäivän jälkeen asiaan hieman taas paneuduttua)
itse arvelen että siellä xorg.conf tiedostossa on ollut väärät resoluutiot ja virkistystaajuudet (jos se gnome on laittanut defaulttina liian suuret resot?), normisti näytön pitäisi mennä safe tilaan (mustaruutu) ettei näyttö menisi rikki, mutta teidän tapauksessanne näyttö on hajonnut liian korkeista virkistystaajuuksista ja/tai hajonneesta komponentistä joka ei tosipaikan tullen pystynyt suojaamaan näyttöä. (omanikaan samsung crt monitori ei ikinä tunnistaudu oikein ubuntussa, mutta philips tunnistautuu)
Seuraavan kerran jos vaihat työpöytää ja näyttö menee pimeäksi niin sammuta kone ja käynnistä recover cdltä koneesi
1. Etsit sen näytön ohjekirjan missä on ne sallitut resot ja virkistykset
2. käynnistä kone sillä recover cdllä root oikeuksin
3.mene hakemistoon cd /etc/X11
4. varmuuskopioi cp xorg.xconf xorg.conf.backup
5. säädä xorg asetukset dpkg-reconfigure xserver-xorg
6. vastaile kysymyksiin mielellään mahdollisimman oikein
7. nyt pitäisi xorgissa olla oikeat resot käynnistä kone uudestaan ilman recover cdtä

12
Tuolla olisi ohjeita joka asentaa ne näytönohjaimen ohjurit leluxiin puolestasi, kunhan näppäilet joitain rivejä tekstejä mustaan ruutu aukkoseen.

http://www.albertomilone.com/envyngfaq.html#E

13
Jaa että ssd levy. oletkos muistanut ottaa journaloinnin pois siitä sitten?
Entäs nuo ext4 osiot.. Ei ole tullut vielä sellaista päivää että luottaisin ext4 -tiedostojärjestelmään.. kai sen saa muutettua takaisin ext3 seksi pienentää viivästettyä kirjoitusta ja ottaa vaikka sen journaloinnin poies eli siitä tulisi ext2 joka olisi kait passeli ssd levylle.. Tai muuttaa sen jollain levyosiointi ohjelmalla..

Edit2: Joo nyt löyty tuolta hyvä vinkki, eli käytä sitä ext4 järjestelmää mutta ota siitä se journalointi pois niin se on silti vielä nopeampi kuin ext2 järjestelmä, siis siinä SSD levyssä..
linkki: http://thunk.org/tytso/blog/2009/03/01/ssds-journaling-and-noatimerelatime/

Edit:
Katsoin pikaisesti pdf dokumenttia tuolta. ja siellä sanottiin että jos on yksi ssd asema journaloinilla voi dataa mennä bittitaivaaseen.. ja vielä ext4 niin lisänee vika mahdollisuutta...
"Using a single SSD to store the journal may raise reliability concerns, since we are introducing a single point of failure into the system."
mutta jos rakennat jonkinlaisen raidi ssd systeemin missä journalointi viedään vain toiseen asemaan niin saat siitä moninkertaista nopeus etua. Jossa ssd ilmeisesti on hyvä siihen hommaan.. Tosin taas tulee riski samalle tasolle kun on journaloinnit riippuvaisia toisesta levystä..
Ainankin jos ottaa sen journaloinnin pois se poistaa tiedostojen korruptoimis mahdollisuutta, mutta jos on hidas ssd esim. SSD-MLC niin sehän hidastuu entisestään. SSD-SLC levy olisi parempi..
Itse olen juuri kattelemassa ssd levyä jossa on nopeaa slc tekniikalla olevaa muistia..

14
Itse kanssa ennen ubuntua kokeilin kaikkea ps*kaa Sabayonia, Sampapaija, Lelux, red hat tms.
Niin siellä Gpartedin ohjelman tekijöillä pitäisi löytyä jostain teksti filusta pienillä kirjaimilla mitä kaikkea gparted ohjelma saattaa aiheuttaa... Ja mitä bugeja vielä on gpartetissa korjaamatta.. Huomasin että gparted oikeasti ei tee sitä mitä käsketään, vaan se saattaa sekoittaa mbr osittain.. Niin kävi myös minun linux kiintolevyille aikoinaan.

Mutta sain korjattua tilanteen Microsoftin -talon ohjelmalla nimeltään DISKPART suosittelen sitä ohjelma tuntuu alussa vieläkin vaikeammalta käyttää kuin linux mutta kun sen hanskaa niin kaikki, mitä kiintolevylle tarvitsee tehdä onnistuu.

Eli jos olen oikein ymmärtänyt niin käsket diskpart ohjelmalla vapauttaa se kiinni oleva osioimaton alue ja ja en enää muista pitikö tehdä vielä sen jälkeenkin jotain. Varmaankin seuraavaksi takaisin ubuntuun ja ottaa loputkin käyttöön..

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasana unohtunut
« : 26.06.09 - klo:21.37 »
Jos haluaa resetoida passun ja tehdä sen työläämmin tuolla on ohjeita
| |
V

16
Laitealue / Kuinka sammutan tahi terminoin web kameran?
« : 17.06.09 - klo:16.56 »
eli sammutin kamera ohjelman kill -s sigterm 1234
joka sulki ohjelman ja kamerankin. mutta kamerahan jäi ilmeisesti johonkin odottelu tilaan.. ja kun otan sen irti koneesta ja laitan samaan porttiin takaisin, ja avaan linux 4 video vai mikä härpäkeliene niin sepä antaakin erroria että kameeraa ei löydy.
Could not connect to video device (/dev/video1) (englantia suomenkielisessä käyttöjärjestelmässä...-_-)
ei löydä kameraa kummallaakaan video1 tai video0

Mutta kun uudelleen käynnistän leluxin niin kamera toimii taas,
mutta on niin pakanan vaikeaa ja pitkästyttävää hommaa uudelleen käynnistely kun joka kerta menee n. 6min startissa.

Noh kertokaas nyt miten mä ton kameran resetoin linuxilla.
on se varmaankin helppoa.. ihme kun lelux ei ole johtava käyttöjärjestelmä PC-koneissa O_o
kun vistallakin on helppoa ja homma pelaa hyvin kamera irti ja takaisin kiinni ni pim ja kuvaa alkaa näkymään..


Edit:Olisi pitänyt olla hieman tarkempi..
Siis kyllähän kamera toimii päälle/pois kunhan antaa olla koneessa kiinni, mutta ei löydä sitä enää jos kameran ottaa koneesta irti vaikka kamera on sammuksissa ja on laittanut sen takaisin koneeseen.
ei taida modpropella poista/lisää toiminnoilla säilyä mun käyttö oikeudet videolaitteeseen?.
Hyvin on tuolla sigtermillä ja sighupilla toiminut.
Ajattelin vaan että olisi ollut joku helppo komento laiterajapintaan joka restarttaisi kameran moduulin tai sen linkin.

Nooh just lukasin uutisia spc900nc supporttista ja edellinen jannu on polttanut päreensä 2.6 kernelin tekijöiden kanssa ja lopettanut toiminnan tammikuussa 2009...(kuulemma oli liian tiukat vaatimukset tai jotain olisi pitänyt rajoittaa ajureissa) Kävin uudempaa ajuria kernelin ympärille niin philipsi ei enää kuvaa 40-60fps vaan tipahti 10fps eikä nouse yli 18fps. harmittaa hieman kun oli "pakko" päivittää linux 8.04LTS versioon, tuli paljon harmaita hiuksia lisää...
Tästä topiikista ei oikeastaan tullut yhtään hyödyllistä joten seuraavan siivouksen yhteydessä voipi laittaa roskiin..
Mutta kiitoksia nyt kuitenkin ja hyvää juhannusta kaikille ubuntu foorumin lukijoille.

edit:2
Kokeilin kanssa tuota cheeseä eli suomeksi Muikku löytyy tuolta ohjelmat valikosta ja aikaisemmin on ollut camorama mutta pääsääntöisesti käytän tuota motionia.

17
Tuota,,
minä pystyin päivittämään ubuntu 7.10 -> 8.04LTS versioon dm krypteineen kaikkineen..
Eli siis Toukokuussapäivitin netin kautta sitä upgrade nappia painamalla.

Ainoastaan toisessa ubuntu 8.04LTS versiossa oli iso intel näytönohjain ongelma joka korjaantui sitten jotain säätämällä, en enää muista edes mitä kikkareita piti laittaa että toimii näytönohjain.. mutta kuitenkin pelittää nytten.

Kiinnostaisi tietää miksi päivittäminen onnistui, eikös ne update filut pitäny olla devnullattu servereiltä?? O_o
Vai olenko ymmärtänyt asian väärin??

18
Monissa wowin cannot read memory -tapauksissa pc-koneessa on virheitä tekevä muistikampa tai jopa rikkinäinen kiinni.
Aivan kuin Cannot Read Memory kertoo. usko sitä tietokonetta jos et mua usko.
Tuolta muistintestaukseen ohjelma http://www.memtest.org/

19
Tuskin kummassakaan on vikaa.
Syytellään sitä Flashia.. linuxia ei pidä mennä syyttämään, herkkää on.
Tuolla olis suomenkielellä jotai ohjeistusta http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22041.0
Koitahan pärjätä sen ubuntun kanssa,.,
Edit: ja onhan näytönohjaimen suljetut ajurit asennettuina.. että laitteisto kiihdytys toimii kunnolla.
voit koittaa konsolissa
glxgears -fullscreen

20
Koitas
sudo nano /etc/modprobe.conf

lisää uusi rivi ja kirjoita
options libata atapi_enabled=1
paina vielä entteriä että tulee uusi tyhjä rivi ja sitten tallennat ja poistut

sudo nano /boot/grub/menu.lst

lisää tälläinen rivi
combined_mode=libata
tallenna ja sulje nano

käynnistä lelux uudestaan
toimiiko?
jos ei toiminu niin voit vielä koittaa combined_mode=libata sijasta  combined_mode=ide
toi combinetti moodi muuttaa sun kaikki asemat ide muotoisiksi eli ne serial-ATA vehkeetkin menee ide tilaan ja hidastuu törkeästi mutta jos poltto sitten toimii niin tällästä purkka juttua tämä lelux käyttis on.. Itsekkin huomasin kuinka kehnot tuet on noihin serial-ata väyliin saatikka olematonta AHCI tukea.. tai onhan se AHCI tuki väkisin väännetty linuxillekkin mutta ei se toimi.
vaihtoehtona voit koittaa microsoftin käyttöjärjestelmiä.
Edit: joo ei ole tollasta
sun kannattaa etsiä itse ohjeita jos englannin ymmärrystä on laita googleen hakusanaksi WRITE@LBA=3cf00h failed with SK=4h/ASC=A0h/ACQ=80h]: Input/output error
monella jannulla on toiminut wine+imgburn ohjelmat.
Linuxi on siitä hyvä että saat/joudut tekemään omat valintasi..

(Näyttää siltä että omissakin ubuntun servereissä ei toimi yksikään LG polttava-asema päivitysten jälkeen. nooh onhan linux siitä hyvä että ihmisillä on valinnan vapaus korjata tuollaiset bugit..)

Sivuja: [1] 2