Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hyt1n

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Adobe Flash CS3 Ubuntuun?
« : 16.11.07 - klo:20.29 »
Vmwaren avulla voi tehdä virtuaalikoneen, johon voi asentaa vaikka XP:n. Sen voi käynnistää omaan ikkunaan kuten oikean tietokoneen, ja asennella siihen windows ohjelmia. USB-laitteiden käytöstä en tiedä, toimivat varmaan ainakin jotenkin virtuaalikoneessa. Huonompi homma on että Vmware desktop versio maksaa kai jotain 200 euroa. Siitä saa näköjään 30pv kokeiluversion. http://www.vmware.com/

2
Oma näkemykseni tasokkaasta pc-raudasta, jolla pärjää pitkään sen suuremmin päivittelemättä:
http://tinyurl.com/398vk2

Jos hinnasta likistää meinaa, niin varmaan näytöstä 2 tuumaa pois, ja kotelo halvemmaksi. Muuten tekeekin jo tiukkaa :)

Huhhuijjaa, onpa railakkaat erot osien hinnoissa  :o
Kannattaa todellakin vertailla hintoja, se kun nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa...

3
Onhan tuo ihan hyvä jos käyttää vaikka Macia töissä ja kotona linuxia. Itse mietiskelin jokunen päivä sitten sitten että pitäisikö laittaa työkoneeseen (XP pro) Ubuntu-teema  :). No, enpä taida viitsiä, saattaa tulla liikaa kyselijöitä ihmettelemään.  :o

4
En oikein näe järkeä ostaa Macia ja sitten asentaa siihen linuxia, vaikka jotkut niin kai tekeekin.
Taitaa tuo edullinen linux-kone olla se järkevin vaihtoehto näillä näkymin. Täytyy kuitenkin käydä näpelöimässä maceja kaupoilla vielä jossain vaiheessa ihan kokeilumielessä.

6
Veikkaan että n. 95%:lle käyttäjistä on aivan sama mikä käyttöjärjestelmä koneessa on, kunhan sillä saa ne hommat tehtyä mitä tarvitsee. Se, että joku on jo niin valveutunut että on alkanut tutkailemaan mahdollisuutta siirtyä Windowsista Linuxiin, on jo osoitus keskimääräistä kyvykkäämmästä henkilöstä. Siis ainakin minun mielestäni.
Ja muistakaa että on hyvin paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät halua mihinkään asioihin muutosta. Sen kerran kun he ovat oppineet suunnilleen hoitamaan asiansa windowsilla, ihan turha ehdotellakaan että mitä jos koittaisitkin tuota. Taustakuvan vaihto saa jo pasmat sekaisin. Kerran minulla oli työkaverina sellainen hemmo jolta meni pakki sekaisin ja yöunet pilalle jos töissä oli tiedossa jotain normaalista poikkeavaa tai uuden oppimista. Jostain tulikin mieleeni että joku lääkäri oli joskus kuulemma todenut että ~90% ihmisistä on uskomattoman typeriä...

Minä olen asentanut kymmeniä eri linux jakeluita omalle koneelleni, koska tykkään testailla ja kokeilla eri distroja. Jotkut linuxit on lähteneet koneeltani vartissa, joitakin olen sitten käytellyt suht tyytyväisenä pidempään. Välillä on ollut kausia että olen ajellut vain XP:llä kun ei ole jaksanut kiinnostua jostakin säätämisestä. Tiedän hyvin miltä tuntuu turhautuminen kun ei parin tunnin yritys-ja-erehdys kokeilujenkaan jälkeen saa esim. langatonta verkkokorttia toimimaan. Joissakin distroissa on ollut ihan ihmeellisiä puutteita, esim. vanhat suset asentui hyvin, ja 10.0-10.1 versiot ei tunnistaneet koko kovalevyä, ja uusi taas toimii...

7
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 04.11.07 - klo:20.28 »
Lainaus
Mazda 626 1.6LX vm-93 1800e on vielä jotenkuten siedettävissä.
Toyota Tercel vm-1985 3980e.
Toyota on vain 120tkm ajettu ja kuulemma erinomaisessa kunnossa. Otetaan nyt vaikka viimeinen nolla pois niin joku sen voisi ostaa Cheesy Myyjä pokkana väitti että tuon hinnan hän siitä aikoo saada. Voipi mennä tovi ennen kuin sen joku ostaa Cheesy
Tulee jotenkin mieleen Korsumäen Auto. Tuossa hyvää esimerkkiä: http://194.157.221.15/dealers/korsumaenauto/vinfo.asp?vid=FAE218
Nuo Korsumäen hinnat on aivan poskettomia, mutta ne hyvittää myös vaihdokista ihan hillittömästi. Ex-tyttöystävälle vaihdettiin sieltä auto kerran. Myyjien palvelu oli A+ arvoista , ja hyvitys vaihdokista aivan toista luokkaa kuin muissa liikkeissä. Siten se väliraha oli oikeastaan ihan samaa luokkaa kun muuallakin. Se on vaan sellaista numerokikkailua. Tai oli ainakin siinä tapauksessa, en tiedä onko se niillä aina tapana. Korsumäen liike käy omien puheidensa mukaan kaikki vaihtoautot perusteellisesti läpi. Ja palvelua ei voi liiaksi kehua. Joulukorttikin tuli kotiin vaikka ei mitään kallista autoa ostettu. Tosin kerran haukoin vähän henkeä kun niillä oli kantti-lada 5 tonnin hintapyynnillä myynnissä....

8
Kyllä tuota miniäkin olen harkinnut, eikä sekään huono vaihtoehto olisi. Tosin estettisistä syistä iMac olisi paljon hienompi. Budjettikoneella meinasin juuri tuota todella huokeata, ei viimeisintä tekniikkaa edustavaa konetta.

Jostain muulta palstalta luin joskus määritelmän macistä; kaikki helpot hommat hoituu paljon helpommin ja vaikeat hommat on vielä vaikeampia mäcin kanssa.

9
Alkaisi olla kohtapuoliin uuden tietokoneen osto ajankohtainen.
Mielessä on pyörinyt pari-kolme vaihtoehtoista skenaariota;
1) Ostaa pläjäyttäisi 20" iMacin
2) Kasaisi itse low budget-meiningillä linux koneen
3) Edullinen pakettikone (pakko)Vistalla

Mac kiinnostaisi eniten, mutta koneelle tulee hintaa melkein tuplasti verrattuna kohtaan 2 (tai 3).
Pöytäkone on siis mielessä. Läppäri on ollut viimeiset 5 vuotta käytössä, ja äärimmäisen harvoin tarvitsee kyllä konetta minnekään pöydältä kiikutella. Pöytäkoneen ergonomia ja näyttö ovat mukavampia. Pelaamista varten on hankittu Wii. Koneen käyttö lähinnä multimediaa (valokuvat/videot), digi-tv tallennus, surffailu. Macien iLife paketti on yksi vahva puoltoääni iMacin hankkimista varten, design toinen (työpöytä olohuoneen nurkassa).

Liikkuukohan tällä palstalla ketään jolla olisi kokemusta siirtymisestä xp/linux maailmasta OS X käyttäjäksi?
Varmasti jotain huonoa on OS X:kin, vaikka sitä joka paikassa hehkutetaankin. Itselleni, niinkuin suurimmalle osalle suomalaisista Macit on aika eksoottisia laitteita eikä niistä ole yhtään mitään kokemusta. Jos sellaisen päättää hankkia kyseessä olisi ns. "sika säkissä" ostos.

Tällä hetkellä kyllä tuo vaihtoehto 2 vaikuttaa vahvimmalta kun tilin saldoa katselee....
Olisikohan jollain maccikäyttäjällä vaikkapa vahvoja argumentteja miksi kannattaisi maksaa vähän "ylimääräistä" OS X koneesta (muita kun nuo aiemmin mainitut). Mac-palstoilla tälläistä kysymystä ei varmaan kannata edes esittää, mutta täältä saattaisi saada vähän enemmän jalat-maassa vastauksia.

10
Omien kokemusten perusteella PCLinuxOS toimii yllättävän hyvin heti asennuksen jälkeen. Kaikki flashit ja ämpärit soi ilman ylimääräisiä kikkailuja. U(/Ku)buntu Automatixilla terästettynä on myös hyvä valinta.
OpenSuse 10.3 tuli kokeiltua. Se on kyllä ammattimaisen oloinen, mutta mielestäni aivan ylimainostettu siltikin. Jotenkin hankala systeemi tehdä käsinkonffausta. Ja se Yastin ohjelmanasennus on aivan tolkuttoman hidas.  Opensuse sopii ehkä parhaiten tuollaiseen kevyeen toimistokäyttöön, missä ei tarvita mitään erikoisempia sovelluksia eikä eksoottisia lisälaitteita.

11
Yleistä keskustelua / Vs: $200 Ubuntu Linux PC
« : 02.11.07 - klo:18.46 »
Näinpä. Milloinhan noita saa suomesta? Tai sitten tuttuun tyyliin Suomessa hinta onkin sitten jotain 400-500 euron luokkaa... Jos alle parilla satkulla saisi tuollaisen gPC:n niin voisin lähteä kirkuen jo kaupoille...

12
Kyllä ainakin XP:n asennusohjelma osaa poistaa ja alustaa osioita. Toki kaikkihan ei osaa edes sitä tehdä jos on riittävän nuija.

13
Laitealue / Vs: Jumittava prossutuuletin läppärissä
« : 01.11.07 - klo:21.00 »
Tuttuja juttuja, vaan ei ole noista kiinni. Koneeni on käyttäytynyt noin uudesta lähtien, eli tuuletin sekoilee myös XP:ssa (ilman speedfan-ohjelmaa). Kone kävi uutena huollossakin sen takia, siellä vaihtui emolevy mutta ei se mitään auttanut. Asensin pian sen jälkeen Fedora Core 4:n, ja ilokseni huomasin että siinä tuulettimen kontrolli toimi kuin junan vessa, paremmin kuin XP:ssä (koneessa on sentään "Designed for Windows XP" tarrakin  :P )

Monissa muissakin reilun vuoden takaisissa linux distroissa tuuletin pelasi niinkuin pitikin, kunnes Dapperin jälkeen tulleissa on jotain muuttunut huonompaan suuntaan. Tietäisipä vaan mikä, niin voisi koittaa korjata ongelmaa. 

14
BIOSeissa on monesti joku toiminto joka estää MBR:n uudelleen kirjoittamisen, ainakin mulla on. Se on jonkinlainen virussuojaus.

Minäkin olen joskus tuntenut tuollaista Warez-porukkaa joka ei tasan varmaan osta ainuttakaan ohjelmaa, mutta kaikki työkalut pitää olla markkinaykköset silti (esim. Office että pääsee näkemään hölmöjä törky Powerpoint-posteja jne...). Saattavat ärsyyntyä vaan suotta pakko-linuxista.
 

15
Laitealue / Vs: Jumittava prossutuuletin läppärissä
« : 01.11.07 - klo:14.38 »
Ei auta BIOS päivitykset, eikä näin vanhaan saa enää päivityksiäkään.
Samaa ongelmaa esiintyy myös Winukassa, tosin se ongelma korjaantui asentamalla Speedfan niminen ohjelma.

16
Zenwalk on oikein hyvä varsinkin vanhempaan rautaan.

17
Tuo englannin kielen taito on valitettavasti melkeinpä pakollista linuxien kanssa touhutessa. Itse en asenna omia koneitani  koskaan suomenkielisiksi kun jostain syystä minua ärsyttää suunnattomasti sekakieliset valikot jne. Toinen juttu on se että suomenkieliset termit eivät ole oikein tuttuja ja luontevia. Suomenkielinen Paint Shop Pro X oli jotenkin omituinen kokemus, koska kuvankäsittelyn termit ja työkalujen nimitykset on paljon tutumpia englanniksi. Ongelmatapauksissa apua on hankala löytää kun kaikki ohjeet koskee melkein 99%:sti lontoon murteella olevia versioita.

Tosin XP:n kanssa tulee kyllä aika nopeasti eteen tilanne jossa juuri siitä haluamastani ohjelmasta ei saa kotimaista kieliversiota, joten enkkua on aika hankala vältellä ylipäätään tieteiskoneiden parissa.

Ostin muuten itsekin joskus v. 2000 Best linuxin, jota en saanut asentumaan koneelleni millään ilveellä.
Vähän harmitti, vaikkei se niin kallis ollutkaan.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Hyviä toimivia ohjelmia?
« : 31.10.07 - klo:21.18 »
Jos on n. 2000 euron softainvestoinnit MS Windows -alustalle, niin en näe mitään syytä vaihtaa linuxiin.

Erittäin hyvin sanottu.


Joo, minuakin alkoi jo vähän ihmetyttämään.... On meinaan aika paljon rahaa kiinni noista Photareissa (olihan vielä CS?), officessa yms. softissa.... ::) Tuollaisen panostuksen jälkeen luulisi olevan aika vahvasti sitoutunut Windows-käyttäjä.
Asiahan ei minulle tietenkään mitenkään kuulu, kunhan huutelen täältä takarivistä...

Kannattaisi aina uhrata muutama ajatus myös ohjelmiston hinta/laatusuhteelle.
Esim. GIMP ja OpenOffice ovat (etenkin hinta huomioiden) erinomaisia ohjelmia. Usein kuitenkin isolla rahalla tehdyt ohjelmat ovat kivemman näköisiä ja monipuolisempia, mutta niitä tekeekin liuta koodaajia ihan päätoimiseksi työkseen.
Erittäin moni kotikäyttäjä pärjää kyllä sitten vähän ohuemmalla työkalupakilla (vrt. Dreamweaver vs. NVU jne.).

19
Laitealue / Jumittava prossutuuletin läppärissä
« : 31.10.07 - klo:20.59 »
Ulkomaan forumeilla on aika paljonkin kirjoiteltu eri läppäreissä ilmenevistä tuuletinongelmista.
Joillakin tuuletin ei käynnisty lainkaan, ja joillakin tuuletin jumii päälle eikä sammu enää ennen boottia.

Onko jollain tämän forumin kävijöistä vastaavanlaisia ongelmia, tai vielä parempi, ratkaisua ongelmaan?
Tilanne on siis se, että 6.06 Dapperin jälkeen julkaistuissa versioissa omassa Asus A2500D-mallisessa läppärissäni esiintyy kuvailemaani tuuletinongelmaa. Asia ilmenee aika satunnaisesti, jäähdytys voi pelata tuntikaupalla ilman ongelmia, ja joskus tuuletin jää hurisemaan heti bootin jälkeen jatkuvasti. Ongelmaa esiintyy myös muissa jakeluissa kuin Ubuntussa (esim. Suse).
Luultavasti kyse on kerneliin tai jostain acpi/powernow/cpufreq yms. moduuliin liittyvästä ongelmasta.

Tiedän että on vähän kökkö kuvaus laitteestani, mutta olisiko ideoita mitä kannattaisi tutkia tarkemmin?
Olisi kiva asentaa vaikkapa Gutsy koneeseen kun se muuten näyttää oikein hyvältä.
Olen asennellut tälle samalle läppärille varmasti kymmeniä eri linux-versioita, ja Slackware-pohjaisissa distroissa ei muuten ole koskaan tainnut olla tuota ongelmaa. Eikä muuten PCLOSissakaan (Mandriva). Suse 10.3:a testailin muutaman päivän, eikä siinäkään muuten tuuletinongelmaa ollut, aiemmissa versioissa kylläkin oli... meneekö sekavaksi ???


Sivuja: [1]