Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HammerPower

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Itse sain nvidian toimimaan komentamalla:

Koodia: [Valitse]
sudo depmod
lyhyt ja ytimekäs mutta ton jälkee lähti nvidialla toimimaan..

Yksinkertainen on kaunista ja usein toimivaa, kuten nytkin. :)

Kiitoksia vinkistä!

2
Oletkos kokeillut nvidia-legasy ajureita tai Vesa. Mulla oli kanssa ensin onkkelmia nvidian kanssa, mut mulla pellittää glx-new. Jotenkin sain räpellettyä, että ylläpitoon ilmestyi laiteajurit ja asensin sieltä. Pelittänyt on jo viikon toista.

Ei toimi tuokaan legacy versio. Nv ajurilla toimii ihan normaalisti, mutta olisihan se kiva saada taas työpöytä kuution muotoon ;)

3
Tuo näyttöongelma nVidian ajurilla on kyllä suurin ongelma ja pettymyksen aiheuttaja tässä Hardy Heronissa ja vaatinut päiväkausin testaamista ilman järkevää yksinkertaista ratkaisua.

Samoilla linjoilla..

Minä en saa edes koko nvidian ajuria toimimaan millään konstilla. Kortti on agp väyläinen 6600GT. Tuo hieno "Laiteajurit" toiminto kertoo, että  "Suljettuja ajureita ei ole käytössä tässä koneessa." Sen olisin osannut päätellä ilman apuakin, mutta pakko kait se on myöntää, että taidot loppuu kesken yrittäessä ottaa ajuria käyttöön.

Olen kokeillut asentaa vuoronperään paketteja nvidia-glx-new ja nvidia-glx, mutta kumpikaan ei toimita asiaansa. Xorg.conffia olen luonnollisesti säätänyt sekä automaattitoiminnoilla että manuaalisesti huonolla menestyksellä.

Jospa tähän vielä saapuisi korjaavat päivitykset kun vähän malttaa odotella.

4
Hieman on vielä bugeja uudessa Ubuntussa. Päivitin toissapäivänä Gutsystä tähän Hardyyn ja päivitys kaatui loppuvaiheessa. Käynnistelin koneen uudestaan ja ajoin päivitysken loppuun apt-getin dist-upgrade ja install -f komennoilla. Homma muuten ok, mutta käynnistyksen jälkeen tulee ilmoitus "Sisäinen virhe failed to initialize HAL!". Tuon takia DVD asema ja usb tikku ei ainakaan toimi. Lisäksi nettisivujen fontit on perinteisesti todella suttuiset kaikissa nettiselaimissa vaikka muuten ohjelmien fontit ovatkin ok.

Ajattelin sitten asentaa koko höskän uudelllen ja latailinkin eilen asennus CD:n. Kone lähti tulille liveCD:ltä ihan normaalisti mutta taas tyrkkäsi valitusta tuosta HALista. Seurauksena se, että koneen kiintolevyjä ei voi mountata ollenkaan joten ei oikein asennuskaan onnistunut..

Seuraavaksi käynnistin koneen vanhalla kernelillä ja yllätys yllätys, valitukset HAL ongelmasta loistivat poissaolollaan. Murheeksi jäi enää toimimattomat näytönohjaimen ajurit. Puukotusta xorg.confiin ja sain resoluution sentään kohdalleen perusajurin avulla. Mutta fontit on edelleen suttuiset ja tuntuu, että silmät muljahtaa pois paikoiltaan kun yrittää saada tekstistä selvää.

Toivottavasti tulee pikaisesti korjauspäivityksiä ::) Vai olisiko minun vuonna 2002 ostettu kone jo liian vanha uudelle kernelille :P

5
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kannettava 207.20€
« : 04.11.07 - klo:23.47 »
Hienoa, vai onko?

Ensin joku viisas keksi, että kaikille köyhille pitää järkätä ilmainen läppäri, joka maksaa satasen. Länsimaiset markkinat yrittivät kaikin keinoin tyrmätä koko idean siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt sitä ilmaista sadan dollarin läppäriä ilmeisesti oikeasti aiotaan rueta valmistamaan, jotta jokainen köyhä saa läppärin. Rikkaiden maiden asukkaat saavat vielä kokea antamisen iloa ostamalla ilmaisen läppärin 400 dollarilla, jotta yhtä ostettua konetta kohti voidaan ainakin teoriassa lahjoittaa yksi myös hyväntekeväisyyteen. Koska joku toi tällaisen tuotteen markkinoille, oli jonkun tahon saatava omakin tuotteensa kilpailemaan periaatteessa samasta markkinasta, hieman halvempaan hintaan, mutta ilman oman tunnon tuskista pelastavaa antamisen iloa.

Miksi pitää täyttää maailman karuinkin kolkka jo uutena vanhanaikaisella ja suorituskyvyltään vertailukelvottomalla raudalla? Kehitysmaille olisi varmasti huomattavan paljon parempiakin kehityskohteita, kuin hommata läppäri jokaiselle lapselle.

Ja miksi Suomessa tai ylipäätään missään kukaan haluaisi ostaa satasen tai kahden tietokonetta uutena, kun se on kuitenkin auttamattomasti ajastaan jäljessä ainakin teknisessä mielessä? Ajatuksellisesti toki uutta ja varsinkin näissä piireissä hype-aaltoa kasvattaa halpiskoneiden käyttöjärjestelmänä toimiva Linux.

Tiedän, että jotkut varmaankin ostaisivat ainakin testimielessä uuden tietokoneen jos sellaisen saisi jopa alle 200 eurolla. Kaikkeahan pitää kokeilla ainakin kerran.
Epäilen kuitenkin, että useimmat ostajista kokevat henkistä krapulaa viimeistään parin viikon päästä ostoksestaan huomatessaan, että uusi tehoton tekniikka on aivan yhtä tehotonta kuin vanhakin.
Toisaalta "rikkaissa" maissa kohderyhmänä voivat olla myös matalapalkkaiset tai työttömät ihmiset, joille uuden kaikki herkut sisältävän koneen ostaminen on mahdotonta. Mielestäni näille riittäisi suorituskyvyltään uusia halpiskoneita vastaavia käytettyjä koneita vähintäänkin riittävästi, jopa halvempaan hintaan.

Mediassa mainitaan aina, että kaiken tämän halvan ja hyvän mahdollistaa ilmainen Linux käyttöjärjestelmä. Mielestäni Linuxin leviäminen ja sen saama "ilmainen" mainos on hyvästä, mutta pannaanko tässä koko Linuxin ideaa halvalla? Usein tulee sellainenkin mielikuva, että nykyaikainen tietokone ja Linux eivät mahdu samalle työpöydälle. Tältäkin palstalta voi lukea, että uudet komponentit voivat aiheuttaa ongelmia tai jos tuntuu, että windows on raskas vanhassa koneessasi niin vaihda Linuxiin koska se on paljon köykäisempi ja pyörii hyvin vanhemmillakin koneilla.
Ehkä siis on ihan hyväkin, että myydään jo uutena vanhanaikaisia koneita niin saadaan se Linux toimimaan uusissakin koneissa.


PS. Anteeksi, tämä on pahasti provosoiva juttu. Tämä Linuxin loistavuuden toitottaminen yhä enenevässä määrin ja maapallon täyttäminen PC-romulla sen kaikissa muodoissa ärsyttää minua suuresti.
PSS. Olen käyttänyt eri Linux jakeluita pääkäyttöjärjestelmänä jo muutaman vuoden ja olen varmistunut siitä, että kyseessä on hyvä vaihtoehtoinen järjestelmä, mutta kuitenkin kaukana orastavan hypetyksen julki tuomasta täydellisyydestä.

6
Tommosta se valittaa:
Koodia: [Valitse]
@Reisdat:/media/mount$ wine ./Launcher.exe
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls"
@Reisdat:/media/mount$ fixme:devenum:DEVENUM_ICreateDevEnum_CreateClassEnumerator Category {2721ae20-7e70-11d0-a5d6-28db04c10000} not found
fixme:devenum:DEVENUM_ICreateDevEnum_CreateClassEnumerator Category {cc7bfb41-f175-11d1-a392-00e0291f3959} not found
fixme:devenum:DEVENUM_ICreateDevEnum_CreateClassEnumerator Category {cc7bfb46-f175-11d1-a392-00e0291f3959} not found
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x34f4c4,0x00000000), stub!
fixme:d3d:IWineD3DImpl_CheckDeviceMultiSampleType Quality levels unsupported at present
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateAdditionalSwapChain The app requests more than one back buffer, this can't be supported properly. Please configure the application to use double buffering(=1 back buffer) if possible
fixme:dbghelp:MiniDumpWriteDump NIY MiniDumpWithHandleData

Näyttö käy mustana ja seon siinä...

Winestä on versio wine-0.9.46 asennettuna. Voisi tosiaan kokeilla vanhempaa versiota jos siitä löytyisi ratkaisu.



7
Ainakin vdriftissä ratti toimii.

Qjoypadia testailin, mutta siinä bugaa jokin. Se käyttää ~70% prossutehosta. Pitää varmaan vielä perehtyä paremmin.

Kokeilin käynnistää RBR:n rootinkin oikeuksilla ilman tuloksia. Olisiko sitten Winen ja Cedegan asetukset väärin?

Ilmeisesti aika harva pelaa ajosimulaattoreita ratilla ja polkimilla Linuxissa, kun aiheesta on niin vähän tietoa netissä.

8
Voisitko Matias^ tai miksei joku muukin kertoa, että miten olette saaneet toimimaan Logitechin Momo Racing ratin Richard Burns Rallyssa?
Itselläni peli ei edes käynnisty jos ratti on kytketty koneeseen kiinni. Ilman rattia toimii moitteetta, mutta näppiksellä on ikävä ohjailla..
Olen kokeillut sekä Wineä että Cedegaa ja kummassakin sama ominainaisuus :(

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: nvidia 6600 gt
« : 06.10.07 - klo:22.38 »
Toimii jälleen :D

Asensin sen nvidia-glx-new paketin ja käynnistin koneen vanhemmalla kernelillä niin alko tykittää. Nyt siis kerneli versio 2.6.22-12-generic
 käytössä. Uudempikin alkaa varmaan toimia, kunhan siihen tulee käypäinen restricted-modules paketti.

Miten se ei toiminut, antoi tyhjän ruudun, x ilmoitti virhestä???

Käynnistyksessä tuli virhesanoma, jossa kerrottiin näytön olevan jossain fail safe tilassa tai vastaavaa eikä näyttöä ole tunnistettu oikein. Vaihtoehtoina se tarjosi näytön konfiguroimista käsin, koneen sammuttamista ja jotakin muuta mitä en enää muista.
Kokeilin sitä näytön käsin konfiguroimista (graafinen työkalu kuitenkin), mutta ei toiminut. Näytön tarkkuus heitti kuperkeikkaa eikä nvidian ajurit toimineet.
Sitten kokeilin avata nvidia control ohjelman, joka käski ajaa komennon nvidia-xconfig. Kokeilin sitäkin, mutta mitään vaikutusta en havainnut.

Ongelmia oli siis kaksi kappaletta. Näytön tarkkuutta ei saanut säädettyä oikein ja 3D-kiihdytys ei toiminut.

Niin tosiaan, itselläni on tällä hetkellä 7.10 versio eli Gutsy. Feistyssä ei ollut koskaan mitään näyttö ongelmia.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: nvidia 6600 gt
« : 06.10.07 - klo:11.18 »
Toimii jälleen :D

Asensin sen nvidia-glx-new paketin ja käynnistin koneen vanhemmalla kernelillä niin alko tykittää. Nyt siis kerneli versio 2.6.22-12-generic
 käytössä. Uudempikin alkaa varmaan toimia, kunhan siihen tulee käypäinen restricted-modules paketti.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: nvidia 6600 gt
« : 06.10.07 - klo:10.47 »
Kortti ainakin on täysin toimiva malli. Itselläni on AGP väyläinen versio..

Asennettuna on näköjään paketit nvidia-glx ja nvidia-kernel-common sekä restricted modules.

onko tuo nvidia-glx versio numero mikä, tuo nvidia-glx-new paketti oli vähän aikaa nvidia-glx pakettina, siinä vaan ei vanhat geforcet toiminu niin ne muutti sen sitten tuoksi -new paketiksi.

miten saisi tuon rajoitettujen ajureiden hallinan ehdottamaan tuon -new paketin asentamista?

Ei ilmeisesti olisi pitänyt mennä kehumaan, että hyvin toimii. Tämän päiväisten päivitysten jälkeen näyttö eikä näytönohjain suostu tunnistumaan oikein ;D

Rajoitettujen ajureiden hallinta ei aukea ollenkaan. Valittaa, että "You need to install the package  linux-restricted-modules-2.6.22-13-generic for this program to work."

Olisin kyllä asentanut tuon paketin, mutta sitä ei ainakaan vielä löydy pakettien hallinnasta..

Ensimmäinen ongelmatilanne näytönohjaimen ajureiden kansssa pitkään pitkään aikaan :P

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: nvidia 6600 gt
« : 05.10.07 - klo:16.13 »
Kortti ainakin on täysin toimiva malli. Itselläni on AGP väyläinen versio..

Asennettuna on näköjään paketit nvidia-glx ja nvidia-kernel-common sekä restricted modules.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 01.10.07 - klo:20.55 »
Mystinen juttu Gutsy Gibbonissa. Tämä haluaa yrittää käyttää joidenkin sovellusten osalta (esim. VLC) TV-korttia äänikorttina ja ymmärrettävistä syistä homma ei onnistu. Myös alsamixer yrittää kovasti säätää TV-kortin äänitasoa :D

Voisikohan asian jotenkin näppärästi korjata vai onko viisaampaa odotella sopivia päivityksiä? Lopullisessa versiossa asia kuitenkin on varmaan kunnossa..

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 7.10 Beta julkaistu
« : 28.09.07 - klo:11.07 »
Päivittelin juuri Feistyn Gibboniin ihan vaan komentamalla
Koodia: [Valitse]
update-manager -d
Ei voi kun ihailla, että miten hienosti homma onnistui siemailemalla kahvia ja lukemalla erästä foorumia :D

Päivityksen osalta kaikki sujui siis ilman ongelmia. Esim. NVidian ajureihin ei tarvinnut tälläkään kertaa koskea. (Muistelen, että edellinen päivitys meni yhtä hyvin).

Beryliin tottuneena otin tietysti saman tien käyttöön Compiz-Fusionin ja hämmästys oli taas suuri, kun kaikki toimi kuten pitää :D

Hyvältä näyttää ja tuntuu.

Pieni miinus siitä, että volumen säätö ei näköjään toimi näppäimistön pikanäppäimillä... täytyy tutkia asiaa.

15
-OpenOfficen 2.2 versiossa ärsyttäviä muutoksia 2.0 verrattuna. Esim. AltGr+Shift+A tuottaa astemerkin, jonka alla on viiva º. Aiemmin tuota viivaa ei tullut.

Kokeile AltGr+Shift+0
Tulee °

(Vaikea uskoa että tuo johtuisi OOo:n versiosta.
º ° Tekee firefox myös.)


Tuo toimiikin, kiitos.
Jossain on jotain muutoksia kuitenkin tullut, koska ennen tuo toimi ihan AltGr+Shift+A. Tai sitten minulla oli joku outo asetus edellisessä järjestelmässä, koska vanhoissa OO 2.0 versiolla kirjoitetuissa teksteissä ° merkit näkyvät OO 2.2 versiossa º merkkeinä.

16

Ylitsepääsemättömiksi en kuitenkaan lähtisi ongelmia syyttämään. Katsoisin, että ongelma tuntuu vaikeammalta kuin onkaan osaksi ennakkoluulojenkin vuoksi. Sama ennakkoluuloisuus - tai tottumattomuus avun pyytämiseen - yltää sitten tänne foorumille kantautuviin avunpyyntöihinkin, joista jotkut ovat lähinnä liekityksen tasolla. Itsekin myönnän joskus vain paiskoneeni tavaraa luullessani, ettei mikään toimi. Lopulta, kun on malttanut rauhoittua, on apua kuitenkin lopulta löytänyt Internetin syövereistä.

Kirjoitinkin, että "ylitsepääsemättömän tuntuisia ongelmia". ;) Käyttäjästä siis tuntuu, että ongelma on ihan mahdoton vaikka ratkaisu olisikin lopulta helppo.

Apua tosiaan löytyy hyvin mm. tältä foorumilta. Kiitos siitä kaikille aktiivisille :)

17

Jotain on enemmän tai vähemmän joutunut ihmettelemään jokaisen julkaisun kohdalla tähän mennessä. Tosin Linux kokemuksen lisääntyessä ei edes huomaa enää, että välillä tekee jotain "guru" säätöjä päätteen avulla. Samaan tyyliinhään se menee Windows puolella kokeneelta käyttäjältä. Puhtaan asennuksen jälkeen sitä asentelee kaikki service paketit, ajurit, virustorjunnat ja kodecit ihan huomaamatta.

Sen kyllä huomaa, että aika paljon uusilla ja vähän kokeneemmillakin käyttäjillä on ongelmia Feistyn kanssa. Uusia Feisty ongelmiin liittyviä topicceja syntyy kuin sieniä sateella. Aikaisemmissa versioissa en ihan yhtä suurta ryntäystä ole huomannut. Saattaa tosin osaltaan johtua siitäkin, että Ubuntu on ollut aika hyvin esillä viimeaikoina eri medioissa. Lähinnä tietokonelehdet ovat tuoneet Ubuntua hyvin esille. "Mainonnan" ansiosta ennätysmäärä ihmisiä on sitten päätynyt kokeilemaan Ubuntua uuden version myötä ja ongelmien määrä on suhteessa lisääntyneeseen käyttäjien/kokeilijoiden määrään.

Harmi sinänsä, että ylitsepääsemättömän tuntuisia ongelmia on niin monella. Huonot kokemukset pyrkivät leviämään helpommin kuin hyvät.

18

Negatiivista:

-Hauggaugen TV kortin kaukosäädin ei aina toimi, restart korjaa ongelman.
-TVTime kaatu toisinaan fullscreeniin siirryttäessä (berylin vika?).
-Xinen ikkunan koon muuttaminen hiirellä reunaan tarttumalla ja vetämällä ei toimi (berylin vika?)
-OpenOfficen 2.2 versiossa ärsyttäviä muutoksia 2.0 verrattuna. Esim. AltGr+Shift+A tuottaa astemerkin, jonka alla on viiva º. Aiemmin tuota viivaa ei tullut.
-Asensin tämän puhtaalle pöydälle ja asennus kaatui asennuksen viimeistelevään restarttiin. Siihen kohtaan, jossa käsketään ottamaan CD pois asemasta ja painamaan mitä tahansa näppäintä. Ainoa toimiva nappi oli power-nappula. Asennus oli kuitenkin mennyt loppuun ja kone käynnistyi normaalisti. (Sama ongelma oli Edgyssä)

Positiivista:

-Beryl on helppo asentaa ja toimii pääpiirteissään hyvin.
-Edelleen ilmainen, virusvapaa ja vapaasti muokattava systeemi!

Negatiivisia tuli nyt päällimmäisenä enemmän mieleen, mutta aika pieniä vikojahan nuo on verrattuna kaikkeen hyvään, mitä Feistyssä on. Kaikesta huolimatta olen vieläkin sitä mieltä, että *buntu/Linux yleensä vaatii kotikäyttäjältä jonkun verran enemmän paneutumista kuin Windows. Olettaen siis, että kotikäyttäjä asentaa tarvittaessa käyttiksen ja siihen tarvittavat ajurit yms.


19
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: TvuPlayer Linuxille?
« : 31.03.07 - klo:19.44 »

Kyllähän tuo näyttäisi toimivan. Latasin paketin gtk-sopcast 0.2.8.deb LinuxTOY sivustolta:

http://linuxtoy.org/archives/gtk_sopcast.html

Asensin sen ja aloin käyttää. Soittimena MPlayer ja jakeluna Ubuntu Feisty

20
Yleistä keskustelua / Vs: Linux leviää kouluissa
« : 15.02.07 - klo:22.37 »

Tänään huomasin, että oli koululle (Lappeenrannan teknillinen yliopisto) ilmestynyt kaksi Linux konetta   :D

Koneiden vieressä oli lappu, jossa luki tyyliin "Red Hat testikoneita, järjestelmätukea ei saatavilla."

Hieno homma jokatapauksessa  :)

Jos joku opiskelee, on töissä tai what ever LTY:llä niin koneet löytyvät kirjaston yläkerran käytävältä sini-luokan edestä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6