Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaakkoJ

Sivuja: [1]
1
Iltapäivää

  Toimisiko tarkoitukseen tämä:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1422439

  eli (ensin NetworkManagerin asetuksista päälle "yhdistä automaattisesti", mitä tuossa ei ollut muistettu sanoa ääneen ja sitten) käskyttää NM käynnistymään uudelleen, jos mokkulayhteys on poikki?

Jaakko

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Huawei 160e ja ubuntu 10.04
« : 31.07.10 - klo:20.22 »
Tästähän kaikki narisee, niin kuin minäkin.

Ei kaikki, minä en. Yhteys syntyy joka kerta ensimmäisellä yrityksellä, käyttämällä vakioasennuksen vakioasetuksia. Tosin katkee siinä vaiheessa, kun vastaanotetun tiedon määrä ylittää 2 GB, mutta siihen asti toimii ilman mitään säätämistä. On toiminut muissakin versioissa, myös OpenSusessa.

Tikussa tosiaan lukee E160E ja ati kertoo tiedoiksi

Manufacturer: huawei
Model: E160X
Revision: 11.608.06.00.00


3
Kun joskus irrottaa tikun huolimattomasti, sen tiedostojärjestelmään on voi tulla vikaa. Seuraukset eivät yleensä tule vastaan heti, välttämättä eivät koskaan. Kokemukseni mukaan tikut tuntuvat tietävän, milloin on kiire ja silloin alkavat temppuilemaan...

Jos joskus irrottaa tikun kertomatta järjestelmälle, kannattaa mahdollisimman pian ottaa tiedostot talteen ja alustaa se uudelleen.

4
Kunpa saisi edes kunnolla toimimaan sormenjälkitunnistuksen....

Riippunee laitteistosta ja ohjelmistosta  ;)

ThinkPad T60 & OpenSUSE 10.2 yhdistelmällä toimi ja siitä sitten eteenpäin. Kertapyyhkäsy yleensä riittää, jos ei ole tullut otettua juottimen väärästä päästä kiinni samalla viikolla...
Enpäs ole kokeillut Ubuntulla sormenjälkiä, vielä.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Usean eri äidinkielen valinta
« : 25.05.09 - klo:15.18 »
Onnistuu.

Minulla on kielten testejä varten eri kielille omat käyttäjätunnukset.

Kun kielet on ensin asennettu, sisään muodostetulla tunnuksella, sitten Järjestelmä -> Asetukset -> Kieliasetukset josta saa tällä hetkellä käytössä olevan käyttäjän oletuskielen käyttöön. Sitten vain ulos ja seuraavalla sisääntulokerralla kieli on vaihtunut.

Jaakko

6
Muutin /etc/network/interfaces tälläiseksi (jos ei huomaa eroa, muutokset ovat auto eth0:n alla ollut kommattu iface eth0 inet dhcp joka ei enää ole kommattu, toinen muutos on eth1:n IP-asetukset sisennetty):
Koodia: [Valitse]
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

# The secondary network interface
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.2.103
netmask 255.255.255.0
gateway 0.0.0.0


"SIOCADDRT: Invalid argument" : Olisiko tuo gateway 0.0.0.0 syynä?
Itse laittaisin siihen vaikka 192.168.2.103 (jos muuta en keksisi).

Jaakko

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 7.10 kerneli panikoi
« : 19.11.08 - klo:17.24 »

Ubuntu starting

Starting up…

Kernel panic- not syncing =VFS:unable to mount root fs on unknown – block


Kuulostaisi, että jonkin päivityksen yhteydessä on tullut uusi ydin ja sen vuoksi käynnistyslataaja grub:n asetukset olisi tehty uudelleen. Mahdollisesti se on sekaisin, ainakin sellaista on tullut vastaan.

Tiedostossa /boot/grub/menu.lst pitäisi olla rivi, joka kertoo, mistä juuritiedostojärjestelmä löytyy. Esim.

title           Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-21-generic
root            (hd0,2)
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.24-21-generic root=UUID=c00cbd9b-4591-4a2b-8c5c-63c110188473 ro quiet splash
initrd          /boot/initrd.img-2.6.24-21-generic
quiet


Tämä on eräästä uudemmasta, tuossa tuo root= perässä oleva hässäkkä kertoo, mistä ytimen pitäisi saada tiedostojärjestelmä juureen. Tuo UUID=xxxx -tapa on uudehko tapa, ennen maailmassa luki jotain tyyliin

kernel          /boot/vmlinuz-2.6.24-21-generic root=/dev/hda1 ro quiet splash

Voisi katsoa, josko joku päivitys olisi vaihtanut tuohon uudempaan tai muuten sekoillut. Mitä siellä /boot/grub/menu.lst -tiedostossa lukee? (Senhän pääsee näkemään esim. käynnistämällä live-CD:llä.)

Jaakko

8
Ettei vain olisi kyseessä laitteisto-ongelma? Kaikissa tarkemmin katsomissani kannettavissa on kuulokeliittimen kytkin hoitaa asian "rautatasolla". En ole Aspire One sisuskaluja tutkinut, lieneeköhän se tehty eri tavalla.

9
Lisäsin käyttäjät fuse-ryhmään ja kun laitoin koneet päälle, napsahti kaikkien päätteille kyseinen muistitikku + jokaisen koneen korppuasema. Varsin kiusallinen ongelma, sillä työpöytä oli aika piukassa kuvakkeita. Mulla on toisessa paikassa kolme hp:n päätettä, joissa muistitikut toimivat moitteetta. En löytänyt ohjeesta miten saisin korjattua jutun tai sit vaan en ymmärtänyt.

Syynä tähän kaikkille näkyviin on Ubuntun ryhmät. 
Asennettaessa normaalisti kaikkille käyttäjille tulee oletusarvoisesti eri ryhmät, esim. user:user, oppilas:oppilas jne.
LTSP antaa oletuksena liitettyä laitetta vastaavan hakemistoon (/media/username/disk tms.) ryhmälle luku- ja viittausoikeudet.
Jos kahdella käyttäjällä on sama pääryhmä (/etc/passwd:ssa), tulee näiden kahden käyttäjän liitetyt laitteet näkymään toisilleen. Jos kaikilla sattuu olemaan ryhmänä esim. users, tulee kaikki kaikille.

Itse (laiskana...) korjasin tilannetta antamalla jokaiselle käyttäjälle pääryhmiksi eri ryhmät ja lisäsin muiksi ryhmiksi ne alun perin käyttäjällä aikaisemmin olleet ryhmät muiden ryhmien joukkoon. Parempi korjaus olisi kai vienyt enemmän aikaa.

Jaakko

Sivuja: [1]