Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stanner

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 05.09.09 - klo:09.14 »
Olipas positiivinen yllätys tämä opera 10 linux versio. Nyt vihdoin ja viimein toimii flashit sivuilla niinkuin pitää. Aiemmin nuo flashit tuntuivat aina kaatuvan, jos oli monta flash sivua samaan aikaan auki. Nyt ei kaadu. Myös videot pyörii totemilla sivuille upotettuna. Hienoa.

Itse olen pitänyt operasta aina sen vuoksi, että tässä voi tehdä sivustokohtaisia asetuksia. Myös sisällön suodatus on aika hyvä juttu.

Olen aina pitänyt operaa paljon firefoxia parempana. Aiemmin vain operan käyttö linuxissa ei ole onnistunut, kun flashit bugasi liian urakalla, eikä videot toiminut sivuilla.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 15.03.09 - klo:16.07 »
Firefox (v.3.0.6)
351 points

Firefox (v.3.1b2)
495 points

Aika paljon nopeampi tuo firefoxin 3.1 versio. Ihan perusselaamisessakin huomaa eron. Sivut lataantuvat ruudulle nopeammin.

Testasinpa sitten vielä firefoxin 3.2a1 version ja tuli tulokseksi 559. Eli hyvältä näyttää firefoxin kehitys nopeutta ajatellen. Ero tosin ei ollut niin suuri 3.1b2:seen verrattuna kuin 3.1b2 ja 3.0.6 välillä.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 14.03.09 - klo:17.57 »
Firefox (v.3.0.6)
351 points

Firefox (v.3.1b2)
495 points

Aika paljon nopeampi tuo firefoxin 3.1 versio. Ihan perusselaamisessakin huomaa eron. Sivut lataantuvat ruudulle nopeammin.

4
Laitealue / Vs: monitoimilaite kubuntulle!
« : 01.03.09 - klo:17.45 »
http://hplipopensource.com/hplip-web/supported_devices/index.html

Tuolta näkee supported listan HP:n tulostimille ja minkä hplip version vähintään vaatii. Ubuntu 8.10:ssa on hplip 2.8.7 pakettivarastoissa.

5
Ei ole todellakaan mikään yllätys tämä uutinen. Itsekin huomaan monesti suosittelevani ihmisille ennemmin XP versiota kuin linuxilla varustettua, koska miniläppäreissä olevat distrot ovat surkeita, bugisia, keskeneräisiä ja liian rajoitettuja. Ei kukaan osta konetta, jolla ei voi tehdä niitä asioita, joita koneellaan tahtoo tehdä.

Sitten on olemassa vielä tämä todella iso ryhmä käyttäjiä, joita ei oikeasti kiinnosta opetella mitään uutta. He tahtovat vain koneen joka toimii kuten aikaisemmatkin koneet ja tahtovat pyörittää niissä windows ohjelmia. Tämä porukka on todella todella iso.

Olen huomannut vielä, että varsinkin eeepc 901 linux koneen ostajat ostavat sen monesti vain isomman flash kiintolevyn vuoksi ja asentavat siihen myöhemmin XP:n. Niitä jotka ostavat nimenomaan linux minikannettavan, koska tahtoo käyttää linuxia on sitä porukkaa, joka oikeasti harrastaa linuxin parissa. Loput haluaa XP:n.

6
Kannattaa kysyä liikkeessä, saatko palauttaa koneen, jos kaikki osat eivät toimi Ubuntussa. Usein liikkeet antavat tehdä näin.

Epäilen tätä todella suuresti, jos ei jossain ole erikseen mainittu, että kone toimii varmasti linuxissa. Ongelma on siinä, että liike joutuisi palauttamaan koneen käyttiksen palautuslevyistä, jos asiakas palauttaa koneen. Eihän liike voi tietää mitä asiakas on koneella tehnyt. Hommaa ei yhtään helpota ettei koneiden mukana tule aina palautuslevyjä vaan ne pitää tehdä itse. Kaikki liikkeet eivät todellakaan halua kuluttaa tuohon aikaansa.

Lainaus
Lisäksi jos kyseessä on läppäri, tai esittelyssä oleva pöytäkone, kannattaa kysyä, saatko kokeilla Ubuntua sen asennus-cd:llä.

Tämä luultavasti onnistuu huomattavasti helpommin kuin ylempi tapa.

7
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 08.09.08 - klo:09.13 »
Moro.
Olen nyt useampaan otteeseen yrittänyt saada wlanin toimimaan ubuntun kanssa huonolla menestyksellä. Hetkittäin on toiminut mutta sitten se vain lakkaa toimimasta eikä nuo annetut ohjeet auta.

Itselläni ainakin ollut aina ubuntun kanssa ongelmia wlanin kanssa, jos käyttää ubuntuun valmiiksi asennettua network manageria. Näin on käynyt myös alinkin tikkujen kanssa. Omat ongelmani ratkesi kun vaihdoin vain softaa, jolla otan yhteyden wlaniin.

Itse käytän nykyään tätä kaikissa ubuntu koneissani, myös aspire onessa:
http://wicd.sourceforge.net/

Tuon kun asentaa, se korvaa ubuntun oman network managerin, jolloin jatkossa pitää tuota käyttää, kun ottaa yhteyden langalliseen tai langattomaan verkkoon.

8
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 03.08.08 - klo:15.57 »
Itselläni ainakin asentui ilman ongelmia. Kannattaa tosin sitten huomata, että asennusprosessi kestää kauan. Itsellä meni jotain 1h15min. Oletko varma, että jämähtää? Jos se vaan kestää?

9
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 03.08.08 - klo:12.53 »
Huomasin muuten, että firefox2 pyörii onessa huomattavasti paremmin kuin firefox3. Kannattaa kokeilla. Onneksi sen saa vielä ubuntun pakettivarastoista.

10
...ongelma tuntuu olevan Ubuntun kehitysyhteisön päässä, eli ovat olettaakseni senverran harvinaisempia, ettei niille ole kattavaa tukea kukaan viitsinyt järjestelmään rakentaa.

No siis eihän se ubuntun kehitystiimin vika ole, jos joku valmistaja ei tue kunnolla linuxia.

Sujuvan ja kivuttoman linux-käytön ehdoton edellytys on, että ostaa kaupasta vain hyvin tuettua linux rautaa. Näin laitteet saa toimimaan helposti ja samalla äänestää myös rahoillaan.

11
Tuo asrockin huono maine käsittääkseni johtuu ihan siitä, että nuo emot ovat yleensä melko halvalla tehtyjä ja eivät kestä ylikellotustakaan juuri ollenkaan. Esim, jos on pelaaja ja tahtoo ottaa kaikki tehot irti koneesta niin asrockia ei kannata ostaa. Peruskäytössä ne pitäisi kuitenkin toimia ihan ok tai ainakin itselläni toiminut.

En tiedä asrockin toimivuudesta linuxissa laajassa mittakaavassa, koska itselläni vain kokemusta muutamasta asrockin emosta linuxissa. Kummatkin kuitenkin toimineet.

12
Itselläni kaikki asrockin emot ovat toimineet hyvin linuxissa.

13
Laitealue / Vs: Hidas WLAN
« : 13.06.08 - klo:12.10 »
Kokeilin itselläni ja kun samballa siirsin tiedostoja windows koneelta linux koneelle wlanin yli niin siirtonopeus oli noin 1.5-2.2 Mt/s.

Jos siirtonopeus on tärkeää niin suosittelen kaapelin vetämistä.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Piraattipuolue
« : 26.05.08 - klo:23.35 »
Jos tuo herättää keskustelua paljon, niin onhan se hyvä asia. Näistä asioista kuitenkin tulisi keskustella myös Suomessa.

15
Villi arvaus, mutta voisiko ongelma liittyä yksinkertaisesti osioiden liittämiseen? Jos ei ubuntu liitä osiota, jossa musiikkisi on, automaattisesti käynnistyksessä, niin musiikkisoittimesi ei tietenkään löydä sieltä mitään.

Syy miksi musiikit löytyvät kuitenkin joskus voi johtua siitä, että kun tiedostoselaimella(nautiluksella) menee selaamaan osioita, niin se yleensä liittää ne osiot siinä vaiheessa. Kokeile vaikka seuraavaksi kun se ei löydä biisejä, niin tiedostoselaimessa käyt liittämässä osion ja kokeile avata musiikkisoitin uudestaan.

16
Laitealue / Vs: artec t14
« : 07.05.08 - klo:20.08 »
Pystytkö testaamaan palikan toimivuuden windows puolella? Siten voi varmistaa ettei vika ole linuxissa. Jos sama vika windowsissa niin silloin vika on luultavasti antennissa tai jopa viritin voi olla rikki.

Millaista antennia käytät? Itselläni on ollut paljonkin ongelmia dvb-t korttien kanssa sisäantennilla. En ole saanut kuin parhaimmillaan pätkivää kuvaa ja sama ongelma siis tietenkin ollut windowsissa ja linuxissa, koska vika signaalissa. Tästä syystä en käytäkään enää sisäantenneja. Se ei vaadi kuin asut sopivasti jossain isojen rakennuksien tai talojen keskellä matalalla, niin bye bye signaali sisäantennilla.

Muita ongelmia mitä voi tulla vastaan, on, että skannaat vääriä taajuuksia. Kannattaa tarkistaa ne taajuudet.

17
Et ole lircciä harkinnut? Se on ehkä hankalampi konffata kuin tuo xmodmap systeemi, mutta sillä saat kaikki napit käyttöön ja konffattua niinkuin haluat. Tuo xmodmap systeemihän vain tekee kaukosäätimestä näppäimistön osan, jolloin tuollaiset ongelmat tulevat helposti vastaan.

18
(säästäkää näppäimistöänne, älkääkä kirjoittako siitä miten tyyhmää on käyttää root-tiliä) ;D

Jos on jotain ongelmia tavallisena käyttäjänä niin niiden ratkominen on paljon järkevämpää, kuin yrittää käyttää konetta roottina ja ratkoa sen ongelmia. Root tilin käytölle ei vain yksinkertaisesti ubuntussa ole mitään perusteita, koska kaikki käskyt/ohjelmat voidaan ajaa tavallisella käyttäjällä sudottamalla.

19
Laitealue / Vs: Ubuntusta "digiboxi"
« : 01.05.08 - klo:11.23 »
Tallentava digiboxi tulisi varmaan halvemmaksi, mutta olisi kiva taas kokoilla mikroa. Vanhahkoja kovalevyjä on muutama laatikon pohjalla. Kotelo ja muu kama lähtisi mikroliikkeistä 350 - 450 eurulaisella. Ubuntukin olisi kiva asentaa, joskin yksi asiantuntija oli sitä mieltä, ettei linuxissa saa digitv-korttia tai usbtv:tä toimimaan.

Miten lie, auttaisiko Ubuntu Studio  ::)

Suurta tykkivekotinta ei todellakaan tarvitse, jotta voi katsella ja nauhoitella ohjelmia. Kuitenkin, jos tahdot pakkailla niitä nauhoituksia, niin pakkaamiset vievät kauan aikaa hitaalla koneella. Toisaalta, jos kotona on useampi kone, niin mikään ei estä pakkaamisen suorittamista toisella koneella.

Omasta mielestäni tärkein kriteeri on hiljaisuus. Koneessa pitäisi olla hiljainen virtalähde ja sen lisäksi kannattaa muut tuulettimet koneesta säätää hiljaiseksi säätövastuksilla. Lämpötiloja kannattaa tarkkailla ja ostaa järeämpiä tuulettimia sen mukaan(järeämmät tuulettimet voidaan pistää pyörimään hiljempaa ja ne silti tuulettaa riittävästi). Toinen kriteeri on kiintolevytila. Kolmas ihan kiva ominaisuus olisi kaukosäädin, mutta en tiedä saako linuxille mitään hyviä erillisiä kaukosäätimiä. Digitv korttien mukana tulee joissakin.

Noista ohjelmista mythtv on todella hyvä ominaisuuksiltaan, mutta aavistuksen verran hankala konffata. Jos konffaamisesta selviää niin suosittelen sitä. Kuitenkaan sitä konffaamista ei tarvitse suorittaa kuin kerran. Sitten kun sen saa toimimaan niin se toimii. Jos ei selviä mythtv konffaus, niin kaffeine on myös erittäin hyvä ja me-tv:kin on ihan ok. Mythtv ominaisuuslista on kuitenkin selkeästi monipuolisin.

Ja mitä tulee tuohon "asiantuntijan" kommenttiin, niin kyllä linuxissa digitv saa toimimaan ihan hyvin. Ainakin itselläni toimii. Ollut erittäin tyytyväinen mythtv:n toimintaan.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon toisto ongelmia
« : 25.04.08 - klo:23.50 »
Päivitin eilen 8.04 versioon, ja olin tyytyväinen (mitä nyt boot on vähän hitaampi). Ainoa ongelma on että rm ja rmvb tiedostot eivät halua näkyä, vaikka ääni kuuluu. Tälläinen error tuli vastaan: "Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x30345652". Tätä ongelmaa ei ollut 7.10.

Milläs playerilla siis noita yrität katsella? Toistaako mplayer nuo?

Sivuja: [1] 2 3 ... 11