Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mniem

Sivuja: [1] 2 3
1
Mielenkiinnosta ihan kyselen..  Suorituskykyetu lienee minimaalinen nykyisillä koneilla/läppäreillä?

2
Laitealue / Vs: Uusi kiinalainen NUC
« : 08.02.23 - klo:17.50 »
Kun DHL:n kanssa asioi, niin kannattaa vilkaista tämä asiakaskokemuksiasivusto myös lävitse:
https://fi.trustpilot.com/review/www.dhl.fi

Eli kaiken tullin ym. päälle joudut vielä jännittämään saapuko paketti koskaan perille kotia.. Itse en mitään arvokasta kyseisen toimittajan kautta kyllä ostaisi.

3
Onnistunee aika kivuttomasti näillä kahdella loitsulla:
Koodia: [Valitse]
python3 -m pip install --upgrade pip
python3 -m pip install yle-dl
Ymmärtääkseni pip suorittaa ohjelmiston (yle-dl) päivityksen, mikäli uusi versio on saatavilla.

Jos oikea versio on tiedossa, niin voi käyttää myös komentoa:
Koodia: [Valitse]
python3 -m pip install yle-dl==<versio_id>

4
PS. Ubuntu 16.04 on toiminut monta vuotta erinomaisesti, oli hyvä käyttis.
Tämä kertoo paljon nykyisten Ubuntu-versioiden vakaudesta. Itsekin pyörittelin 16.04 LTS-versiota yli kuusi vuotta, kunnes viimein joulupyhinä sain aikaiseksi päivittää 22.04.1 LTS-versioon. Kaikki toimi ongelmattomasti vanhallakin järjestelmällä ja säännöllisesti päivittyvä Chrome-selain takasi, että myös verkossa surffaileminen oli turvallista. Päivitys operaatio uuteen Ubuntuun itsessään kesti alle tunnin verran, mutta tiedostojen varmuuskopioinnissa kului enemmän aikaa. Yli kuusi vuotta ja ei missään  vaiheessa mitään ongelmia; tästä suuri kiitos developereille!

5
Tekoäly on kehittynyt valtavasti viime vuosina. Chatbottien tarjoamat vastaukset alkavat olemaan "vaarallisen" laadukkaita verrattuna viime vuosiin. Voit kysyä botilta valmiita vastauksia jopa koulussa käsiteltäviin essee-tehtäviin, joka on erittäin valitettavaa opiskelijan/opettajan näkökulmasta katsoen.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Lahjoitin KDE:lle rahaa
« : 11.12.22 - klo:02.53 »
Hmmh onko tämmöinen nyt "tuotesijoittelua" KDE ei ole mikään kaupallinen tuote.
Ei ole ei, mutta uskon silti, että KDE-devaajille maksetaan kuitenkin ihan tuntuvaa palkkaa ja raha ikävä kyllä pääsääntöisesti ohjautuu muihin maihin / Amerikkaan (niin kuin lähes kaikki kaupallinen toiminta Suomessa). Et voi ostaa edes Nokian kumisaappaita verukkeella, että se olisi "suomalainen" tuote. Nyt joulun alla ei ole kuitenkaan aihetta hampaiden kiristelyyn  :) P.S. Ymmärtääkseni Red hat -Linuxissakin on vielä käytössä KDE-ympäristö ja IBM:n liikevaihto on miljardiluokkaa.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Lahjoitin KDE:lle rahaa
« : 10.12.22 - klo:23.24 »
Lahjoittakaa ihmiset joulupataan, niin menee oikeaan osoitteeseen.

Montako prosenttia lahjoituksista oikeasti kohteeseen menee? Useimmiten näissä keräyksissä rahat menee järjestäjien taskuihin ja itse asiaan ei käytännössä mitään, jonka takia en näihin keräyksiin koskaan osallistu.
Montako prosenttia arvioit menevän Pelastusarmeijan taskuun? No more comments..

8
Yleistä keskustelua / Vs: Lahjoitin KDE:lle rahaa
« : 10.12.22 - klo:00.31 »
Lahjoittakaa ihmiset joulupataan, niin menee oikeaan osoitteeseen.

9
Joskus nuo filosofiset ajattelumallit aiheuttavat minulle päänsärkyä. Sama pätee uskontoon ja teologiaan. Toisinaan vain tuntuu, että noissa on kehäpäätelmissä ei ole oikein mitään järjen hiventäkään.

10
Itse näen aineellisuuden kulutettuina uusiutumattomina/hitaasti uusiutuvina resursseina. Energia jos joku on aineellista, koska se tuhoaa valtavat määrät hitaasti uusiutuvia luonnon mineraaleja, kuten öljyä, puuta, kivihiiltä, jne. Esimerkiksi mustikoiden kerääminen ja syöminen on vain tilapäisesti aineellista, koska seuraavana vuonna odottaa uusi mustikkasato. Muut eliömaailman kumppanit, kuten karhut kykenevät siis hyvinkin aineettomaan elämään. Myös kulutustavaroissa tavaroiden uusiokäyttäminen vähentää aineellisuutta, vaikkakin itse tuotantoprosessi ei olekaan aineetonta.

Aineellisuudelle löytyy varmasti tarkempiakin määritelmiä, jos asiaa haluaa lähteä tutkimaan tarkemmin.

11
Kyllähän iso datakeskus energiaa vie, mutta saattaapi viedä vähemmän kuin jos se datankäsittely ja säilöminen tehdään hajautetusti. Suuruus tuo mukanaan kaikenlaisia konsteja. Energiankäyttöä voidaan säädellä tarkemmin, jätelämpö voidaan ottaa talteen jne...

Energiakulutus pysyy mielestäni samana, mutta paikallisesti sähkonkulutus vähenee, jos tuo tietojenkäsittely ja datan varastointi on hajautettu esimerkiksi fyysisesti eri paikkoihin maapallolla, tai vaikka eri maanosiinkiin niistä seitsemästä, joita Maassa on, ...
Ensinnäkin suosittelisin pisteen käyttöä näin "ylisuurissa" lauseissa. Helpottaisi huomattavasti tekstin luettavuutta. Sitten oma lyhyt kommenttini asiaan liittyen: Ei suuren datamäärän varastointi ja käsittely suurilla palvelimella ole aineetonta energiakulutuksen suhteen, mutta kuitenkin huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin paikallinen hajauttaminen. Jos käsittelet tietoja paikallisesti joillakin "nuhapumppu" läppäreille vs. suuriin laskentakapasiteetteihin optimoiduille prosessoreilla, niin onhan se huomattavasti  aineettomampaa käyttää suuria datapalvelimia. Tästä voidaan toki saivarrella, että missä maassa energia on tuotettu ja millä menetelmillä, mutta en lähtisi asiaa enää tämän syvällisemmin pohtimaan.. Pointtini tuli varmasti ilmi tästäkin.

12
En osaa ottaa kantaa noista, mutta komppaan taas qwertyy, OLED-näyttö olis kiva, jos hinta vain tulisi järkevämmäksi.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Palomuurisääntöjen muokkaus
« : 15.09.22 - klo:00.30 »
No yritin aloittajan linkkiä ja huomasin että olen aikaisemminkin sitä käyttänyt. Nyt se ei jostain syystä onnistu?Yritetty Bravella ja Firefoxilla.
Ei onnistu suorasta linkistä. Klikkaa https://www.grc.com/intro.htm Spinrite-ikonia, jonka jälkeen valitse ylävalikosta Services- > Shields up. Tämän jälkeen valitse Proceed ja All Service Ports.

14
Ainut ongelma, joka tulee mieleen on se, että jos sinulle on jokin portti auki kuuntelemassa liikennettä, niin hyökkäyksiä voi kohdista kyseiseen porttiin. Web-serverin tapauksessa käytetään yleensä porttia 80. Ssh:lla portti taisi olla 22.

Niin, mutta jos vaikka portti 80 portti (tms.) olisi auki, niin eikö ulkoa tulevan täytyisi tietää myös työaseman sisäinen IP osoite? Siis kun modeemi ei ole siltaava.
Siltaavassa tilassa IP-osoite on julkinen. Reitittävässä tilassa (192.168. alkuinen) tietokoneen IP-osoitteen ei pitäisi olla julkinen. Eli oikeassa olet tässä tapauksessa.

15
Tästä palomuurista ja kotikäytössä olevasta koneesta kysyisin, että jos on tavan modeemi, joka ei ole siltaavassa tilassa, niin eikö jo pelkästään se riitä varsin pitkälle ulkoa tulevia hyökkäyksiä vastaan? Mitä lisäarvoa tulee sitte vielä koneessa mahdollisesti päällä oleva palomuuri tuo?

Kyselen vain, kun en näistä oikein mitään tiedä.
Ainut ongelma, joka tulee mieleen on se, että jos sinulle on jokin portti auki kuuntelemassa liikennettä, niin hyökkäyksiä voi kohdista kyseiseen porttiin. Web-serverin tapauksessa käytetään yleensä porttia 80. Ssh:lla portti taisi olla 22. Peruskäytössä noita portteja ei juurikaan tarvitse availla. Enemmän olisin tarkkana selaimen käytössä, että tule vahingossa asentaneeksi mitään epäilyttäviä lisäosia, joidenka kautta hakkerit voisivat urkkia perinteistä netin käyttöä.

16
Tämä raimon HOWTO oli kovaa tavaraa aikana, jolloin vasta aloittelin Linuxin käyttöä:
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4107.0

En ole sen koomin viritellyt palomuuria, joten en ole varma, miltä osin ohje vielä toimii.

18
Tällainen tuli lauantai-illan ratoksi mieleen. Äänethän on tietyllä taajuuksilla tapahtuvia värähtelyjä, joten luulisi jotenkin onnistuvan,  jos laulu- ja meloditaajuudet eivät pahasti limity. Eli nyt kaivattaisiin audiopuolesta jotain ymmärtävää. Ilmeisesti miksauksessa pyritään poistamaan tasaisia äänitaajuuksia.

Jotain tämmöistä löytyi Googlella:
https://ghosthaunters.com/fi/124-4-tools-to-remove-vocal-and-extract-music-from-a-song.html

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: NTFS-osio ei enää asennu
« : 03.08.22 - klo:22.43 »
Siinähän se sanotaan englanniksi. Pitäisi suorittaa
Koodia: [Valitse]
chkdsk /fja buutata kahdesti.
Ja tämä kaikki Windows koneella.

Ei ole windows-konetta täällä - eikä tule!  Siihen sontaan en käsiäni likaa...

Eli joku Linuxissa toimiva vaihtoehto, kiitos :-).
Miksi sinulla sitten ylipäätänsä on NTFS-osio? Eikö tuo ole osittain käsien likaamista  :)

20
En haluaisi siirtyä php:stä Pythoniin kesken projektia.
Sitäpaitsi inhoan Pythonia, koska siinä ei voi käyttää sulkuja ohjelman osien niputtamiseen. Pilattu hyvä ohjelmointikieli ylläpitäjän itsepäisyydellä.
Python silti tällä hetkellä yksi käytönnöllisimmistä kielistä ja kehityy vain  :)

Sivuja: [1] 2 3