Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Samanta

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Yksi pilvipalvelu lisää: Cozy Cloud, Ranska; tarjoaa 5 Gt maksutonta tilaa, linkki: https://cozy.io/en/

Yksi hakukone: Qwant, Ranska



 








2
@ Timo Jyränki

Kiitos paljon !  Nyt Ubuntu .iso:n sha todennuskoodi näkyy ja miellestäni ihan selkeassä paikassa. 

Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.


3
@Hajakenttä Kiitos ohjeesta !

4
Latasin eilen ubuntu-fi.org sivuston 'Hanki Ubuntu' välilehden linkistä Ubuntu 24.04.2 LTS:n .iso levykuvan. Mutta sen sha256 todennus/varmistuksen löysin vasta tältä sivulta:  https://ubuntu.com/download/desktop/thank-you?version=24.04.2&architecture=amd64&lts=true

Voisiko ko. todennus/varmistus tiedon tai linkin em. ubuntu.com:n sivulle lisätä myös tälle 'Hanki Ubuntu' välilehdelle niin, josta se olisi helposti saatavilla? Tämä varmistus on mielestäni oleellinen turvallisuusasia.


5
Eilen yritin päivittää legacy (ei efi) asennetun Ubuntu 24.04 LTS:n monesti ennenkin - ja onnistuneesti - käyttämälläni komennolla sudo sh -c 'apt update && apt upgrade && apt autoremove'.

Mutta tämä päivitysyritys päättyi 'fatal error' ilmoitukseen ja sen jälkeen en saanut Ubuntua enää käynnistymään.

Tämän multi-disk koneen ko. Kingston 240 Gt SSD kovalevylle on asennettu vain Ubuntu.

Ainoa mitä sain tehtyä oli: irrotin muut kovalevyt, alustin ko. Ubuntun kovalevyn ja asensin siihen Ubuntun uudestaan, se on nyt versiossa 24.04.2 LTS. Uudelleen asennuksen jälkeen Ubuntu toimii taas OK. Kytkin irrotetut kovalevyt ja nyt kone toimii taas kuten ennenkin. 

Kysymys: onko tuo em. päivityksen komento nykyisin väärä tai 'ei suositeltu' ? Vai olisiko kyseessä ollut kyseisen SSD-levyn vika eli se kannattaisi uusia ?

6
Minulla oli sama ongelma. Tein asennustikun ja sillä uuden asennuksen. Mutta sekin onnistui vain koneilla, joiden RAM oli 8Gt (eli ei onnistunut koneilla, joiden RAM oli 4 Gt, syytä en tiedä; asensin niihin sitten Manjaron).


7
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu 23.10
« : 13.10.23 - klo:06.09 »
Uusin upea versio julkaistiin eilen. Kannatta asentaa ja kokeilla !

8
@nm KIITOS PALJON AVUSTA JA NEUVOISTA ! KeepassXC:n vaihto snap versiota ei-snap versioon kävikin helposti Ubuntu Softaware:n avulla, josta löytyi snap version tilalle saman valikon lopusta muutaman snap version jälkeen myös ubuntu-lunar-universal versio. Se asentui klikkauksella. Ja tämän ei-snap KP:n selainintegrointi snap FF 118:aan kävi yhdellä klikkauksella. Ja tämä 'duo' toimii nyt ihan OK.  :) :) :)

Edit 10.10.2023: Kun lisäsin KeeepassXC:n aiempaan Exec=QT_QPA_PLATFORM=xcb keepassxc %f  asetukseen env, jonka nm neuvoi 7.10.23, sain KeepassXC:n automaattisen täydentämisen toiminaan Firefoxissa vielä aikaisempaan reilusti sujuvammin. Eli nyt ikkunointijärjestelmä on Wayland ja KeepassXC:n ko. asetuksen muoto on Exec=env QT_QPA_PLATFORM=xcb keepassxc %f   :) :) :)


9
@nm Tässä lista, sen mukaan tämä FF on snap paketti. Tuo listan kde paketti on kai KMahjong peliä varten. Eli, menisikö uusi apt- asennus - nykyisen snap FF:n poiston jälkeen - komennolla sudo apt-get install firefox vai pitisikö sille ensin luoda oma ppa tai tehdä joku muu kiepsutus snap:n ohittamiseksi ? 

10
@nm Kiitos ohjeesta ! Tämä FF on tullut normaalin Ubuntu asennuspaketin mukana ja on ymmärtääkseni snap paketti. Sama sanoo Ubuntu Software -> Asennettu -> Snap kauppa. Tuo dpkg komento ei tuota mitään tulosta.

Tämän vuoksi lähdin etsimään kiertotietä, eli KeepassXC:n Käyttöoppaan kuvaamaa mahdollisuutta suoran avaamiseen ja auto -fill :n toteuttamiseen niin, että se ohittaa tuon scriptistä - ainakin minulle - syntyvän vaikeuden toteutta sitä.   

Nyt olen nähnyt käytännössä Feroda Gnome X.org koneella miten kätevä tuo toimiva selainintegraatio on, niin riittääkö Ubuntussa sen toteuttamiseen siirtyminen Waylandista X.org ympäristöön ?  Vai onko Ubuntulla  X.org ympäristössäkin vastassa tuo snap scriptin vaade ? Entä jos muuttaa Ubuntun Kubuntuun ? Firefoxin käytöstä en haluaisi luopua.





11
@nm Kiitos tiedosta. Kun kytken tässä Ubuntu 23.04:ssa  KeepassXC:n selainintegraation päälle ->  saan logon FF:n  Työkalupalkkiin, mutta kun yritän saada sitä toimimaan, niin ko logon kautta tulee ilmoitus, että ''KeepassXC:hen ei voitu yhdistää. Tarkista onko selainintegaatio päällä KeepassXC:n asetuksista''.

Ja tämä kai sitten viittaa tuohon scriptin tarpeeseen, josta kuva oli edellä. Eli pyöriskelen tämän snap Firefoxin kanssa ympyrää.

12
@nm Kiitos vinkista ja kysymyksestä. Minulla selainintegraatioon pyrkiminen tökkasi näihin lähinnä asioihin: 1.) ymmärsin, että nyt selainintegraatio edellytää snap scriptin käyttöä (kts ohinen kuva sekä tämä kuvassa kerrottu linkki: https://raw.githubusercontent.com/keepassxreboot/keepassxc/latest/utils/keepassxc-snap-helper.sh) ja tuo tuntui minun rajatulle osaamiselle vaikealta ja 2.) KeepassXC käyttöoppaasta ymmärrin, että KepassXC voi a.) toimia haluttujen nettisivujen aukaisina  suoraan ilman selainintegaatiota ja b.) toteuttaa suoraan avattujen nettisivujen vaatiman sisäänkirjautumisen tietojen automaatisen syötön  (auto-type), joka vähentäisi copy-paste toimintoja.

Siksi ryhdyin etsimään mahdollisuuksia ohittaa selainintegraatio.

Edit1_8.10.23. Käyttöoppaan kohta https://keepassxc.org/docs/KeePassXC_UserGuide#_auto_type sanoo mm  näin: '' ... The Auto-Type feature acts like a virtual keyboard to populate data from your entries directly into the corresponding websites or applications that you use. You can use the Auto-Type feature on a global level or entry level. Each entry can be configured to be associated with a particular window title and multiple Auto-Type sequences can be pre-defined and selected upon use.  Auto-Type is a completely separate feature from Browser Integration. You do not need to have the KeePassXC browser extension installed in your browser to use Auto-Type.  ...''

Edit_2_8.10.23 Muutin aiemmin Fedora 38 Gnome:n Waylandista X.org pohjaiseksi ja siinä KeepassXC:n automaattisyöttö toimii Firefoxiin liitettynä ihan hyvin. Selainliittymän FF:iin sai tehtyä KeepassXC:n valikosta helposti rmallia ''rasti ruutuun''. Hyväksymällä FF:ssa KP:n lisäosalle  'Suorituksen yksityisikkunoissa' KP:n logon sain FF:n Työkalupalkkiin, josta sitä on helppo käyttää.   



13
@nm Tarkistin. Se on nyt x11. Ja sama näkyy Ubuntun Asetukset -> Tietoja - välilehdellä, jossa ko kohdassa oli ennen tätä harjoitusta Wayland.

Eli tämä asia on ratkaistu., tämä sana ei mahtunut otsikkoriville

Edit 7.10.23: @nm @SuperOskar   Sulateltuani ns 'yön yli'  tätä koko Ubuntu 23.04:n järjetelmän muutosta Wayland -> X.org pohjaiseksi  muutin sen eri sovellusten tulevaisuuden muutosten / päitysten varalle takaisin Wayland pohjaiseksi nm:n neuvomalla tavalla admin:///etc/gdm3/custom.conf -> #WaylandEnable=true.

Sitten tein SuperOskarin neuvoman tavan vain KeepassXC:in asetusta koskevan muutoksen ajamalla sudo nano /usr/share/applications/org.keepassxc.KeePassXC.desktop -> nyt neuvottu asetuksen muutos onnistui OK -> tulos: KeepassXc logo häipyi ruudulta ja sovelluksista, mutta oli Päätteen mukaan edelleen asennettuna -> poistin sen Ubuntu Softawarella ja asensin sieltä uudestaan -> KeepassXC logo näkyy  taas.

Yheenveto: koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen tämä Ubuntu 23.04 on Wayland pohjainen ja KeepassXC suorittaa haluttujen kohteiden avaamisen suoraan sovelluksesta ja niiden automaattisen sisäänkirjatumisen lisäyksen.  Kiitän teitä molempia paljon avustamisesta !

Tämä opetti taas paljon lisää miten paljon Linux järjestelmässä on paljon mahdollisuuksia muokata käyttäjän haluama työympäristö.

14
@SuoperOskar@nm KIITOS ! Nyt # merkki poistettu.


Edit: Ja kun sain testattua on oli kertoa, että nyt KeepassXC:ssa haluttujen kohteiden nettisivujen suora avaaminen sekä niille sisäänkirjatumisen automaattinen täyttäminen toimii OK.  :) :) :)




15
@nm Kiitos paljon huomautuksesta ja neuvoista ! Sain Nautiluksen kautta admin:/usr/share jne  komennolla muutettua ja tallennettua SuperOskarin neuvoman tiedoston. Tarkistin vielä Nautiluksen kautta admin:/etc/ gdm3 jne komennolla, että WaylandEnable=false, kts kuva. KeepassXC -> Tietueet - välilehden valikkossa ei vielä ole kohtaa, josta automaatisen täytön voi aloittaa ja valita haluttu sekvenssi.  Mutta nyt KeepassXC:n kautta käynnistyy suoraan halutun kohteen sisäänkirjautumisen nettisivun.  :)

16
@SuperOscar Kiitos paljon ohjeesta ! Löysin kertomasi tiedoston -> yritin 2 eri tapaa/työkalua lisäyksen tekemiseen, mutta kummallakaan en onnistunut, eli: 1.) sudo nano -> kun se avasi ko hakemani tiedoston, eli /usr/share/applications/org.keepassxc.KeepassXC.desktop, niin sen työruutu oli tyhjä, kts kuvakaappaus; 2.)  Tekstimuokkain, 44.0 -> se avasi salasana jälkeen heti oikean kohdan, ja antoi tehdä neuvomasi muutoksen, mutta ei antanut tallentaa sitä, vaan ilmoitti lopuksi, että minulla ei ole oikeuksia sen muuttamiseen, tai se tulisi tallentaa eri nimellä.

[Tietysti, toinen tapa tavallaan 'kiertää' tämä tilanne olisi ehkä asentaa Kubuntu 23.04 joka toimii kai X11:llä.]

17
Haluasin saada Ubuntu 23.04:n KeepassXC sovelluksesta kohteen suoran avauksen netissä ja tekemään sen sisäänkirjatumiessa automaattisen täytön. Ubuntu 23.04:ssa on ikkunointijärjestelmänä Wayland ja vaatii lisäviritystä. Käyttiksissä joissa on X11 tämä toimii ilman lisäyksiä.

KeepassXc User Guide  eli Käyttäjän opas ( file:///usr/share/keepassxc/docs/KeePassXC_UserGuide.html) sanoo, että ''.... Auto-Type will be disabled when run with a Wayland compositor on Linux. To use Auto-Type in this environment, you must set QT_QPA_PLATFORM=xcb or start KeePassXC with the -platform xcb command-line flag. ...''

Voisiko joku opastaa missä tiedotossa ja miten voin toteuttaatämä lisäasetuksen ''QT_QPA_PLATFORM=xcb''.

Tai miten KeepassXC sovelluksen voi käynnistää  käyttiksen Pääteellä asettamalla xcb-lippu (anteeksi, jos tämä on epätarkka käännös tuosta Käyttäjän oppaan kohdasta).




18
@juyli  Kiitos vinkistä ! Kokeilin erilaisia FF:n Asetukset -> Tietosuoja ja turvallisuus- välilehti -> Seurannan suojauksen ja Evästeiden poikkeaman tekemistä vr.fi sivuston osalta (joita muutoksia en ole tehnyt ikinä aiemmin, kun vielä tätä ''ongelmaa'' ei minun eri FF:eissa ollut), mutta se ei auttanut. Merkitsen tämän kysymyksen ratkaistuksi käyttämällä Chromiumia myös tätä tarkoitusta varten.

19
@epiphone Kiitos ratkaisuehdotuksesta !

Yritin ostoa taas FF:lla (Ubuntu 23.04 + FF 115.0.1) - ei onnistunut, mutta Chromiumilla onnistui. En tiedä miten saisin tämän asian FF:n tietoon. Saisiko joku minua paremmin FF:ia osaava vietyä tätä asiaa FF:n tietoon ja hoitoon ?   






20
@ilkant Kiitos vinkistä. Sieltä ei tule mitään virheilmoitusta. Vika voi olla olla VR:n palvelimella. Mutta VR:n palautekanavaan https://www.vr.fi/palaute?kirjaudu-sisaan ei pääse sisään, koska sen täppä ''Kirjaudu sisään' ei avaudu.   

@kamara Tämä vika on näemmä satunnainen, kun sinulla toimii OK. Minulla se ei päästä maksamaan valittuja matkalippuja ollenkaan, eli ei avaa maksukorttisivua eikä pankkiyhteysivua.

Äsken 9.7.23 klo 11.10 en taaskaan päässyt FF:lla ostamaan lippua, mutta Chromiumilla ostos onnistui ongelmitta.


Sivuja: [1] 2 3 ... 6