Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vestis

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle Areena nauhitus
« : 26.02.19 - klo:12.52 »
Kiitos! Nyt toimii normaalisti tuon sudo pip3 install yle-dl==20181221 komennon jälkeen.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle Areena nauhitus
« : 25.02.19 - klo:19.05 »
Olen asentanut tältä sivulta asennuskomennot ja uusin yle-dl on käytössä. Silti joku ongelma tallennuksessa on, koska tulee vain pelkkä mp4 tiedosto, ei siis srt tiedostoa ollenkaan. Videossa on hetken tekstitys päällä, muutaman minuutin, sitten loppuu.....pääte on myös erinäköinen . Mitenkähän voisi korjata toimimaan normaalistai?

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Synaptic ei käynnisty
« : 17.01.19 - klo:01.30 »
Kokeilin 18.04.1.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Synaptic ei käynnisty
« : 17.01.19 - klo:00.30 »
Kirjautumisruudussa siinä nimen alapuolella on ratasvalikko, jossa on Ubuntu ja toisena Ubuntu Waylania käyttäen. Kokeile toimiiko pelkällä Ubuntulla.

5
Päädyin nyt Lenovo Ideapad 110-151BR malliin (juu tiedän että myyjä osasi johdatella). Tässä on kuitenkin 4G ram ja 500G levy, niin saan asennettua ihan reilusti molemmat käyttikset (Winkkari jääköön varalle, kun joskus joudun neuvomaan sen käyttäjiä). Paitsi kunhan pääsen ensin Biosiin, näkyy olevan, että pitää sorkkia pientä reikää jollain terävällä ja olen vähän vauhko laitteitten kanssa :). Mitkään näppäinkomennot ei tunnu tehoavan, Fast startti on otettu pois käytöstä.

7
Olen hankkimassa läppäriä reissukäyttöön. Koneessa olisi 32G ssd-levy, halpiskone siis. Voinko asentaa gnomen windowsin rinnalle/ tai kokonaan vallata gnomelle? Pitääkö windows asentaa ennen kuin Linuxia alkaa asentamaan? En tarvitse mitään erityisiä ohjelmia, netin käyttö riittää, mutta olen tottunut Linuxiin. Tilahan siis riittää gnomelle, mutta  toimiiko esim. jaettuna molemmille .
Olen asennellut ja käyttänyt Linuxia moniin vanhempiin koneisiin vuodesta 2008, mutta nyt haluan varmistukseksi tietoa kuinka tekisin.

8
       Kaupasta tuli mukaan Asus K31BF

    AMD A10-7800 neliydinprosessori (4 Mt Cache, 3,5 GHz)
    8 Gt DDR3 1600 MHz keskusmuisti
    2 Tt SATA 7200 RPM kovalevy
    AMD Radeon R7 340 2 Gt -näytönohjain
    USB: 2 x USB 3.0 sekä 6 x USB 2.0
    High Definition äänikortti
    DVD RW -asema
    Gigabit Ethernet, 802.11ac WIFI
    Windows 10 64-bit
muistia lisään 8 gigaa myöhemmin.

Ubuntun asennus Windowsin rinnalle oli tosi helppoa, biosissa oli namiska josta pääsi suoraan boottivalikkoon. En Winkkarin puolella laittanut edes fast startuppia pois ja onnistui kivuttomasti.
Aiemmin olen Acerin ja Hp:n kanssa tapellut tuskatumiseen asti dualbootin asennuksessa.
Siinä nyt on tuo Amd, mutta koitan sen kanssa selvitä.

Kdenlive toimii mukisematta kokeilussa. Shotcut ja Blender tulee myös käyttöön.
Ainoa ongelma on ollut että Chromen asennus ei ole onnistunut.

9
Olen hankkimassa uuden koneen. Haluaisin tietää mitkä ovat tärkeimmät kriteerit koneen ominaisuuksissa kun käyttö on videon käsittelyä useimmiten ja Ubuntun yhteen sopivuus ja asentamisen mutkattomuus.

10
Kuinka Ubuntu 16.04 voi tiedostoselaimeen saada näkymään paljonko on tilan käyttö? Tai kuinka saa esim. Dolphinin laitettua oletukseksi?

11
Multimedia ja grafiikka / Kdenlivessä virhe
« : 15.03.16 - klo:18.20 »
Huomasin, että Kdenlivessä teksti-klippien muokkauksessa on virhe. Kun aikoo muokata teksti animaatiota, niin namiskat "Muokkaa alkua" ja " Muokkaa loppua" toimivat päin vastoin kuin on tarkoitus. Esim. haluan zoomata lopun suuremmaksi, niin se pienenee. Kokeilin U/K 14.04 ja 16.04 olevia versioita.

Onko joku muu huomannut tuon virheen? En osaa sitä raportoida.

12
Kuinka vaihdetaan Darktablessa ulkoasun väriä ja kieliasetukset? Olen kahlannut valikoita huonolla englannilla ja en vaan löydä oikeita kohtia.

13
Onko ubuntu-restricted-extras paketti asennettu? Joskus se auttaa

14
Crop, scale and position tekee tuon ainakin

15
Kiitos tästä opastuksesta. Sain viimeinkin asennettua Kubuntun dualboottina. Olen kymmeniä kertoja yrittänyt, mukamas ohjeitten mukaan ja jippo olikin tuo recovery-osion poistaminen ja grub oikeaan paikkaan.

16
Mistä voin etsiä vikaa kun kdenlive kaatuu klipit lisättynä ja esikatsellessa, openshot antaa myös lisätä klipit, mutta jäätyy heti sen jälkeen.Videon pituus 1 minuutti.
Kone Acer Aspire xI15, Kubuntu 14.04(uusi puhdas asennus) muistia 4GB

17
Unohdin mainita, että virtuaalityöpöydät on tuohon  tullut uutena, ei toki ihan niin jouhevasti vielä toimi kun Ubuntulla.

18
Yleistä keskustelua / Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 23.01.15 - klo:00.04 »
Voisi melkein aloittaa "Oli synkkä ja myrskyinen yö.....". No minä tutustuin yleensäkin Linux-maailmaan vuonna 2008. Jouduin luopumaan niin rakkaasta Windowsistani pojan koneen hajottua ja kilttinä äitinä annoin koneeni hänelle.
Miehelläni oli 2 konetta joista toisen hän antoi minun käyttööni. "Tässä on sulle tämmönen Linux" "Jaa, että MIKÄ?"
Kerroin että tapojeni mukaan en osaa sitä käyttää, kaatuu kuitenkin....olin onnistuneesti saanut winkkariini sen Loves Lettersin joskus ja kiltti kaupan mies sen sitten ehjäsi.. Onnistuin muuten kaatamaan koko masiinan pariinkin kertaan, ennenkuin sain langan päästä kiinni.

No aloin sitä käyttämään ja kaikki asiat piti opetella ihan alusta ja se "MUSTA AUKKO" pelotti kaikista eniten, nyt jo ihan kivasti osaan täältä saatujen oppien mukaan kirjoittaa loitsuja päätteeseen ilman tuskanhikeä.
Nyt kerron jo sujuvasti kaikille haluttomille ja halukkaille Ubuntusta ja osaan neuvoa perusjutut. Toki kokeiltua on tullut Fedora, Mint,Manjaro ja moni muukin, aina kuitenkin palaan tuttuun turvalliseen Ubuntuun.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin tämän palstan ohjeille ja äärettömän pitkäpinnaisille guruille.
Ammattitaidon ylläpitämiseksi sitä Winkkaria täytyy käyttää työ/ opiskelu asioissa, mutta omassa kotikäytössä on Ubuntu.

19
Täällä keskustelu on asiallista ja suvaitsevaa. Tarkoitinkin noita Mb, IT ym. muita palstoja. Tämä on varsinainen aarreaitta kun haluaa tietää jotain tietotekniikan asioista.

20
Asensin eilen kokeiluversion Windows 10 ja versio tuntuu toimivan mukavasti. Mielestäni se on nopea ja selkeä, verrattuna "kamalaan" Win 8. Koneena vanha Acer, joka kiukuttelee jopa 14.04 Ubuntullekin.

Syy kokeiluuni on lähinnä ammatillinen, koska datanomina/ media-assarin juttuja tekevänä täytyy  kuitenkin käyttää myös  Adoben ohjelmia ja ainoa tapa on myöntyä Windowsin osa-aikaiseksi käyttäjäksi myös kotikoneilla.
Peruskäyttiksenä on ollut Ubuntu/ eri Linuxin jakelut jo vuodesta 2008.
Olen lukenut noita ollako vai eikö olla vääntöjä useilta palstoilta ja Linuxin käyttäjät on siellä olleet usein melko hyökkääviä.....

Voisimmeko olla avaramielisiä kehityksen suhteen?

Vestis

ps. Nyt tuli mieleeni, että tämä eri Linuxien iso-levykuvien lataaminen ja levylle polttaminen auttoi minua tuossa asennuksessa, useinhan Winkkarin asentajat eivät tiedä tästä vaiheesta ollenkaan, kun levy tuli aiemmin valmiina paketissa ja nyttemmin esiasennettuna.

Sivuja: [1]