Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pag

Sivuja: [1] 2 3
1
Tuo 'työpöydän tyyppi' kuulostaa juuri oikealta vivulta, minulla ei jostakin syystä ole sellaista. (oikean valikon varmaan löysin, liitteenä kuva)

Joo, juuri tuota valikkoa tarkoitin. Kumma, kun ei Ubuntusta kyseistä vipua löydy, luulin, että se on ihan virallisessa julkaisussa mukana. Sinäänsä yllättävää, ettei Ubuntu oli sitten tuotakin backportannu, erityisesti ottaen huomioon, että ilmeisesti suht. moni muu on.

Sinulle kuitenkin lohduksi, että tuo tullee viimeistään tammikuun lopulla julkaistavassa 4.2:ssa ihan vanilla-julkaisun myötäkin, joten saat kyseisen ominaisuuden käyttöösi viimeistään silloin. :)

2
Minä kaipaisin KDE 4:ään vanhan mallista työpöytää. Haluan, että sinne voi raahata tiedostoja ja kansioita ja niitä voi sitten käynnistää ja avata. Ja jos tämä tarkoittaa, että menetän kaikki muut härvelit (plasmoidit?) työpöydältä, niin olen senkin valmis maksamaan.

Ainakin minulla on Työpöydän asetuksissa (niihin pääsee käsiksi oikeaa hiirenkorvaa työpöydällä painaen) Sellainen vaihotehto kuin "Desktop type" eli suomennettuna olisi varmaankin joku "työpöydän tyyppi" – Siitä voi sitten valita tyypiksi Folder view:n, joka sitten laajentaa Folder view:n automaattisesti koko työpöydän laajuiseksi ja poistaa ylimääräiset tekstuurit siitä, sillä sitten saa ~/Desktop:in (tai jonkun muunkin hakemiston?) näkymään ns. vanhantyylisenä työpöytänä. Tuossa rytäkässä ei myöskään menetä widgetteja.

3
Päivitin jo, eikä auttanut... Siksi kysynkin, kun oletin tuon sammutusongelman ensin olevan vain 4.0 version ongelmia..

Sinulla lienee käytössäsi yhä Gnomen kirjautumismanageri (GDM), joka valitettavasti tuottaa em. ongelmia KDE:n kanssa. Koeta vaihtaa KDM:ään, niin pitäisi sillä ratketa. (Vaihtaminen tapahtuu helpoiten asentamalla KDM (sudo apt-get install kdm) ja vastaamalla asennuksen yhteydessä pomppaavaan kysymykseen, että haluat KDM:n oletukseksi)

4
Koodia: [Valitse]
sudo chown -R pahis:pahis /home/pahis/.kde/korjannee ongelman, kun kyse tosiaankin kirjoitusluvan puutteesta...
--pag

5
JOS vaikkapa Canonical olisi se taho joka alkaisi todella tekemään ja panostamaan tähän (en todellakaan väheksy jo tehtyä ja aikaan saatua) se vaatisi varmaankin tajuttoman kasan lisää rahaa toimintaan ja sellaisia ammattilaisia jotka todellakin laittaisivat koodit järjestykseen niin että  esim. pelaajatkin voisivat sanoa  "enpä tarvitse enään koneellani winukkaa".

Pelien tuen puute ei pahemmin ole Canonicalin käsissä, ellei toki se rupeaisi maksamaan pelitaloille pelien linux-porteista (joiden kannattavuudesta ei olisi mitään takeita).

Canonical panostaa jo tälläkin hetkellä Ubuntuun aika paljon, ja taitaa tuo Edubuntukin olla varsin hyvässä kondiksessa. Ubuntu ainakin on helppokäyttöinen ja melkoisen vakaakin (Jopa CFusion toimii nykyisin?) Kubuntun (aargh, miksi eri työpöydillä pitää olla eri distro-nimet?) toki soisi saavan enemmän huomiota virallisilta tahoilta, mutta on sekin aika toimiva kokonaisuus. Onko sinulla kenties esittää esimerkkiä siitä kohtaa, missä koodi on mielestäsi ’’epäjärjestyksessä’’?

--pag

P.S. Xubuntu ei muistaakseni ole Canonicalin virallisesti ylläpitämä.

6
Hassu kysely, pidän noita kaikkia vaihtoehtoja samana käyttöjärjestelmänä (ja käytännössä ne on samaa jakeluakin), joten oli pakko äänestää jotain muuta.

Itse aiheeseen: olen tykästynyt Linuxiin, jakeluista Arch on tällä hetkellä lähimpänä sydäntäni. :-)

--pag

7
  • Tarvitaanko säännöt wikiin, vai riittääkö CoC säännöiksi kuten tähän saakka
Toistaiseksi CoC on riittänyt loistavasti, enkä ainakaan itse ole törmännyt sen kyseenalaistamiseen – tosin voisihan joku ytimekäs viiden kohdan säännöstö olla wikissä ihan kätevä, sillä se olisi nopeammin lukaistavissa kuin COC, ja varmasti myös helpommin ymmärrettävisä.

Lainaus
  • Moderoinnin tarve ja milloin puuttua peliin ja millä keinoin, ovatko englanninkieliset ubuntu-kanavan säännöt tarpeeksi selkeät ja toimivat myös meidän kanavalla.
Mielestäni lista on kattava ja toimiva, mutta sitä ei ole pakko noudattaa niin kirjaimellisesti, sillä meillä on paljon pienempi kanava, joten ajoittainen vaihtelu tuo siihen vain pirteyttä. (Kunhan ei tosiaan mene loukkaavaksi / selväksi trollaamiseksi / sääntöjen rikkomiseksi)

Lainaus
  • Onko kanavan rooli täysin puhaasti helpdesk, kuten englanninkielinen #ubuntu, sallitaanko yhteisöllisyyttä offtopicin merkeissä
Sallitaan vaan. Kanava on täysin hiljainen n. 60 % ajasta, joten sen ajan täyttäminen puheella, joka ei niin helpdeskausta olekaan, ei mielestäni vahingoita kanavaa. Sillä myös saadaan satunnaiselle vierailijalle eloisuuden illuusiota. Raja olisi hyvä vetää siihen, että offtopic ei häiritse helpdeskausta, eli jos joku kaipaa apua, niin offtopic-keskustelu pyrittäisiin rauhoittamaan ainakin auttamisen ajaksi.

Tietenkin on hyvä vetää jonkinlainen veteen piiretty viiva siitä, minkälainen offtopic on sallittua ja minkälainen ei, mutta ainakin toistaiseksi kanavalaisten sisäinen kontrolli on toiminut sen verran hyvin, ettei keskustelu ole pahemmin lipsunut väärään suuntaan.

EDIT: Sellainen vielä tuli mieleeni, että kun meillä kerran on kaksi toimivaa bottia kanavalla, niin voisiko joku laittaa engalnninkielisen kanavan !ops-kutsua vastaavan komennon botille – yleensä silloin, kun oppeja tarvitaan, kaikkia ei muista nimeltä. :)

--pag

8
Koodia: [Valitse]
[pavel@apophis:~]$ cat .histfile|awk '{a[$1]++ } END{for(i in a){print a[i] " " i}}' |sort -rn|head
169 sp
156 p
72 cat
71 sudo
66 ls
48 cd
44 locate
38 vim
36 man
35 rm

Komento muokattu ymmärtämään ZSH:ta paremmin. Listassa johtoasemassa olevat 'sp' ja 'p' ovat aliaksia '(sudo) pacman':ille, joka on siis Archin paketinhallintaohjelmisto. Lisähuomioina: tämä käsittää vain 1000 viimeisintä komentoa ja putkeen menevät samanlaiset komennot lasketaan yhdeksi.

9
Xubuntusta katosi katosi yläpaneeli. Kun päätteessä laittaa "xfce4panel" tulee vain ilmoitus xfce4-panel already running.

Mitä tehdä jotta paneeli palaisi?
Xfce:a pahemmin tuntematta itse yrittäisin aluksi komentoa
Koodia: [Valitse]
killall xfce4-panel && xfce4-panel

10
Toinen vaihtoehto on vaihtaa /boot/grub/menu.lst -tiedostosta 'default 1' -kohta näyttämään " default  saved ":ilta, jonka jälkeen poistaa Ubuntun valinnoista savedefault -rivit, niin, että vain Windowsin valinnassa on tuo rivi.  Tuo vaihtoehto kestää myös kernelipäivitysten jälkeen.

11
Herättelenpä aihetta henkiin...

Toimittajia ei ole oikein ilmoittautunut, joten ajattelin, josko sitä sitten itse jaksaisi; hommaahan sisältyy vain kysymyslistan ja lyhyen saatteen sisältävän sähköpostin lähettäminen kerran parissa viikossa haastateltavalle, ja kirjoitusvirheiden korjaileminen, eikö?

Myöskin kysymyslistaan olisi mukavaa saada kommentteja.

--pag

12
Vielakohan joku jaksais opastaa. Aakkoset toimii kylla nyt tekstitilassa. Mutta kun kaynnistaa x:an niin eipas toimi esim. firefoxissa, atermissa tai missaan muussakaan ohjelmassa. Mita pitais puukottaa.

Koodia: [Valitse]
echo "export LANG=en_US.utf8" > ~/.Xsession
Auttanee...

13
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun bugfix-politiikka
« : 03.02.08 - klo:16.48 »
[...]
En ole liiemmin tutustunut deb-paketteihin enkä tapaan, jolla Adobe Flashiaan julkaisee, mutta uskoakseni tuo olisi teknisesti mahdollista. Paremmin tietävä vahvistakoon/korjatkoon.

Paketit olisivat todennäköisesti ristiriidassa keskenään, sillä uskoisin niiden haluavan laittaa tiedostonsa samoihin paikkoihin hakemistopuussa.

Myöskään Adoben lisenssi ei salli tuollaista menettelyä, sillä se vaatisi tiedostojen sisällyttämistä itse pakettiin, mikä ei valitettavasti ole mahdollista. Myöskään vanhemman version lataaminen ei ole niin yksinkertaista, sillä Adobe tarjoaa vain kahta pakettia - uusin Flash, ja kaikki edelliset versiot sisältävä (~60MB)

Toki olisi ollut kiva, jos Ubuntuun olisi paketoitu äkkiä flashplugin-nonfree-new, jonka sitten jokainen olisi voinut asentaa omalla vastuulla, mutta ilmeisesti uuden paketin lisääminen on astetta vaivalloisempi homma..

14
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun bugfix-politiikka
« : 02.02.08 - klo:10.47 »
Haluaisin tähän väliin selvittää, miksei kyseistä bugia ole korjattu pakettivarastoihin, vaikka korjaus ilmestyi jo parin päivän sisällä bugin ilmestymisestä:

Kuten ehkä olet huomannut, kaikki eivät käytä Firefoxia, mistä seuraa se, että kaikkea ei voida tehdä FX-käyttäjien ehdoilla. Vaikka uusi Flash toimiikin Firefoxissa, onnistuisi päivitys silti rikkomaan sekä Konquerorin, että Operan Flash-tuet.

Uuden käyttäjän silmissä lienisi paljon parempi, jos kykenisi asentamaan edes puoliksi toimivan Flashin, mutta ymmärtänet; jos päivitys ilmestyy pakettivarastoihin sellaisenaan, rikkoo se tällä hetkellä toimivat selaimet, mikä ei pakolla ole se viisain mahdollinen veto tässä vaiheessa.

Ubuntu nimenomaan on 'Linux ihmisille', ja mielestäni ihmisillä olisi täysi syy olettaa, että kerran hyvin asennettu paketti ei rikkoudu 'turvallisuus'päivitysten mukana.

--pag

P.S. kdelibs:in SVN-versiossa ja Operan 9.5 betassa kyseinen ongelma on korjattu, ja ainakin korjattu Konqueror löytyy jo Hardyssa, joten viimeistään silloin kaikki toimii niin kuin olisi odoteltavissakin.

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: login ongelma
« : 31.12.07 - klo:11.56 »
Siis jäikö ne poistetut tiedostot sun roskakoriin? Nimittäin tuo käyttäytyminen on tuttu siitä, jos /home on täynnä.

Roskakorin voi tyhjentää komentoriviltä seuraavasti:
Jos työpöytänä on Gnome (Ubuntun oletus)
Koodia: [Valitse]
rm -rf /home/käyttäjätunnuksesi/.Trash
Ja KDE:n tapauksessa:
Koodia: [Valitse]
rm -rf /home/käyttäjätunnuksesi/.local/share/Trash/Tarkista polut!! et nimittäin varmastikaan tahdo komentaa poistamiskomentoa väärässä hakemistossa ja tuhota puolta kotihakemistostasi.

16
Olen tässä aikani kuluksi laatinut pääosin Behind KDE:n pohjalta kysymyslistan. Tämä lista on tarkoitettu enemmänkin avustavaksi lähtökohdaksi, joten muotoiluseikat, kuin myös itse kysymyksetkin, ovat avoinna kaikenlaisille ehdotuksille ja kommentteille. :)


Aluksi perustietojen tapainen:
  • Nimi
    Tuo olisi mielestäni melko suotava kenttä, toivoisin tuota oikeastaan jo otsikkoon.. Pakko ei tietenkään ole vastata, jos haluaa välttämättä pitää nimensä salassa..
  • Ikä:
  • Asuinpaikka:
  • Ammatti:
  • IRC/forum nikki:
  • Kotisivu/blogi

Sitten Ubuntuun liittyvää:
  • Mikä on suhteesi Ubuntu Suomen yhteisöön || Millä tavoin vaikutat Ubuntu Suomessa? (Osallistutko tiimitoimintaan?)
    En oikein osannut muotoilla kysymystä, mutta tarkoitus toivottovasti selvisi
  • Osallistutko Ubuntun ja/tai muiden projektien kehittämiseen?
  • Miksi Ubuntu?
  • Miten ajauduit yhteisötoimintaan mukaan?
  • Miltä työpöytäsi näyttää?
    Joo, tuosta on kyllä tosi iso ketju forumeilla, mutta kaikki haluaa kuitenkin tietää tämän, eikö? :)

Ja sitten itse henkilöstä
  • mikä on siviilisäätysi?
    Ei varmaan mikään paras muotoilu, mutta tarkoituksen kysyä onko haastateltava naimisissa / seurusteleeko / viettääkö sinkkuelämää
  • Lapsia, lemmikkejä?
  • Mikä kirja on yöpöydälläsi?
    ..Tai jos ei välttämättä yöpöydällä, niin "Mitä kirjaa luet? / Mikä oli viimeisin lukemasi kirja?"
  • Kuka tai mikä on antanut sinulle eniten vaikutteita?
  • Mikä on paras syntymäpäivälahja jonka voisit saada?
  • Miten kuvailisit itseäsi?
  • Millainen maisema aukeaa ikkunastasi?
    En oikeastaan tiedä tuon tarpeellisuudesta..
  • Haluaisitko lisätä jotakin loppuun?

Ja viimeinen kysymys:
  • Kenen haastattelun haluaisit seuraavaksi nähdä sarjassamme?

17
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove <paketin nimi>
rm on taas tiedostojen poistamiseen, joten ellet aio poistaa yksittäistä tiedostoa/hakemistoa, niin se tuskin tähän hätään auttaa

Ainoa QuickStart, jonka löysin liittyi KDE:hen, ikä Gnomeen (tavallaan outoa): sen paketin nimi oli oooqs2-kde
kirjoittamalla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove oooqja painamalla tabia (se q:n vasemmalla puolella oleva nappi) kerran tai pari komentorivin pitäisi osata täydentää oikea paketti..

18
Ubuntu Suomen blogi-tiimin listalla on jo viime toukokuussa ehdotettu juttusarjaa, jonka tarkoituksena olisi esitellä tämän porukan aktiiveja suurelle yleisölle Behind Ubuntu:n ja/tai Behind KDE:n tavoin.

Eilen Heikki Mäntysaari nosti aiheen taas esille ehdotuksena ensi vuoden toimintaan liittyen.

Haluaisinkin kysyä, olisiko forumilaisilla mitään mielenkiintoa, ideoita ja ehdotuksia kyseiseen aiheeseen?

Joitakin alustavia kysymyksiä:

Miten haastateltavat valitaan?
Alussa on helppoa, mutta mitäs sitten, kun kaikki "itsestäänselvät" ehdokkaat on haastateltu?
Yksi vaihtoehto voisi olla, että viimeinen kysymys olisi "Kenen haastattelun haluaisin sarjassamme nähdä seuraavaksi?" Tuossa tapauksessa ei ainakaan haastateltavista olisi puutetta. :)
Toisen vaihtoehtona saattaisi olla, että ihmiset voisivat itse vastailla kysymyksiin ja lähetellä niitä blogiin, joista sitten toimitus valitsisi viikon mielenkiintoisemman tjsp..

Miten toteutetaan?
Omana ehdotuksena olisi, että kysymykset (asiallisen saattoviestin kanssa) lähetettäisiin henkilön sähköpostiin (jos tiedossa) tai sitten forumin yksityisviestillä(?)

Mitä kysytään?
Taaskin omasta mielestäni voitaisiin napata Behind Ubuntu:n kysymyslista, muokata sitä hieman ja toki kääntää suomeksi..

Omia ehdotuksia / kysymyksiä saa heitellä! :)

19
Miksi pitää nimenomaan kopioida, kun eikös säästeliäämpää olisi vaan linkittää - vai pelkäätkö, että veljesi alkaa poistelemaan musiikkejasi? ;)

Olettaen, että et ole säätänyt kotihakemistojen oikeuksia oletuksista, ja täten veljelläsi on lukuoikeudet sinun kotihakemistoosi:
Koodia: [Valitse]
#kopiointi:
cp -r /home/sinä/music /home/veljesi/music
#tai linkitys:
ln -s /home/sinä/music /home/veljesi/music
#HUOM! tarkista polut!
(molemmat komennot siis veljesi tunniksilla)

Suosittelen myös tutustumaan tähän oppaaseen.

EDIT: niin, nuo ohjeet siis siinä tapauksessa, että kone on yhteinen - ei oikein tullut viestissäsi ilmi, onko asia näin ;)

20
Kiitos, tuo auttoi ongelmassa.
Mukavaa kuulla.  Lisäisitkö vielä ystävällisesti [ratkaistu] -tekstin alkuperäisen viestisi otsikkoon? :)

Sivuja: [1] 2 3