Kirjoittaja Aihe: #ubuntu-fi @ freenode - kanavan roolista & moderoinnista  (Luettu 4924 kertaa)

Petri Järvisalo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 579
  • Profiili
  • Kotisivut
#ubuntu-fi @ freenode on listattu suomen viralliseksi ubuntun tukikanavaksi.
#ubuntu-fi-offtopic @ freenode on vapaaseen sanaan keskittyvä kanava, joka mainitaan viestissä.
Olisi tarkoitus aloittaa keskustelu kanavan roolista ja mahdollisesti ihmetellä tarvitaanko kirjoittaa wikiin kanavan säännöt.

Kanavan operaattorit:
Mirv, mjr, heikki, rhkfin, Telep, Koffa, Myrtti, Tm_T
Uudet operaattorit:
Vililikku, Nakkel, Reaby, ath, ninnnu

Risto antoi hyvät linkit, jotka uusien operaattorien kannattaisi lukaista läpi,  ehdottomasti on myös kommentointiin hyvää lähdemateriaalia.

https://wiki.ubuntu.com/IrcTeam/OperatorGuidelines
http://www.ubuntu.com/community/leadership-conduct
http://freenode.net/channel_guidelines.shtml

Olemme törmänneet kanavalla silloin tällöin erimielisyyksiin, esim. miten ja milloin pitäisi moderoida, milloin offtopic on ns. "sallittua" ja milloin taas aihe ei. Ainakin urheilu- sekä uskonasiat on huomattu hankaliksi aiheiksi offtopiccina. Yöllä kun tukipyyntöjä on vähemmän kanavalla on myös ollut enemmän offtopic-rupattelua.

Huomattu seikka on ainakin, että maininta offtopic-kanavalla jatkamisesta  #ubuntu-fi kanavalla yleensä tappaa keskustelun eikä keskustelu siirry ko. kanavalle vaan tyrehtyy. Yleensä siis näin, miksi homma vaan ei toimi ?

Keskusteltavaa olisikin:
 • Tarvitaanko säännöt wikiin, vai riittääkö CoC säännöiksi kuten tähän saakka
 • Moderoinnin tarve ja milloin puuttua peliin ja millä keinoin, ovatko englanninkieliset ubuntu-kanavan säännöt tarpeeksi selkeät ja toimivat myös meidän kanavalla.
 • Onko kanavan rooli täysin puhaasti helpdesk, kuten englanninkielinen #ubuntu, sallitaanko yhteisöllisyyttä offtopicin merkeissä
 • Muuta mikä tulee mieleen asian tiimoilta

sana on vapaa!
« Viimeksi muokattu: 17.06.08 - klo:00.01 kirjoittanut Petri Järvisalo »
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma on ratkennut.

pag

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 48
 • Arch Linux & KDEmod4
  • Profiili
Vs: #ubuntu-fi @ freenode - kanavan roolista & moderoinnista
« Vastaus #1 : 19.06.08 - klo:13.01 »
 • Tarvitaanko säännöt wikiin, vai riittääkö CoC säännöiksi kuten tähän saakka
Toistaiseksi CoC on riittänyt loistavasti, enkä ainakaan itse ole törmännyt sen kyseenalaistamiseen – tosin voisihan joku ytimekäs viiden kohdan säännöstö olla wikissä ihan kätevä, sillä se olisi nopeammin lukaistavissa kuin COC, ja varmasti myös helpommin ymmärrettävisä.

Lainaus
 • Moderoinnin tarve ja milloin puuttua peliin ja millä keinoin, ovatko englanninkieliset ubuntu-kanavan säännöt tarpeeksi selkeät ja toimivat myös meidän kanavalla.
Mielestäni lista on kattava ja toimiva, mutta sitä ei ole pakko noudattaa niin kirjaimellisesti, sillä meillä on paljon pienempi kanava, joten ajoittainen vaihtelu tuo siihen vain pirteyttä. (Kunhan ei tosiaan mene loukkaavaksi / selväksi trollaamiseksi / sääntöjen rikkomiseksi)

Lainaus
 • Onko kanavan rooli täysin puhaasti helpdesk, kuten englanninkielinen #ubuntu, sallitaanko yhteisöllisyyttä offtopicin merkeissä
Sallitaan vaan. Kanava on täysin hiljainen n. 60 % ajasta, joten sen ajan täyttäminen puheella, joka ei niin helpdeskausta olekaan, ei mielestäni vahingoita kanavaa. Sillä myös saadaan satunnaiselle vierailijalle eloisuuden illuusiota. Raja olisi hyvä vetää siihen, että offtopic ei häiritse helpdeskausta, eli jos joku kaipaa apua, niin offtopic-keskustelu pyrittäisiin rauhoittamaan ainakin auttamisen ajaksi.

Tietenkin on hyvä vetää jonkinlainen veteen piiretty viiva siitä, minkälainen offtopic on sallittua ja minkälainen ei, mutta ainakin toistaiseksi kanavalaisten sisäinen kontrolli on toiminut sen verran hyvin, ettei keskustelu ole pahemmin lipsunut väärään suuntaan.

EDIT: Sellainen vielä tuli mieleeni, että kun meillä kerran on kaksi toimivaa bottia kanavalla, niin voisiko joku laittaa engalnninkielisen kanavan !ops-kutsua vastaavan komennon botille – yleensä silloin, kun oppeja tarvitaan, kaikkia ei muista nimeltä. :)

--pag
« Viimeksi muokattu: 19.06.08 - klo:13.07 kirjoittanut pag »
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi || Ole hyvä, ja lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa. :)