Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juneli

Sivuja: [1]
1
Kiitos vinkeistä. Ratkaisin ongelman formatoimalla home partition, koska siellä ei ollut kuin yksi tunnari. Sekin oli melkein suoraan asennuksen jälkeisessä tilassa. Toi partitio on siis muistikortilla ja se on kiinni eeepc:ssä. Noi korruptoituneet filut ilmestyivät mielestäni siinä vaiheessa, kun kopsasin kansiota ja samaan aikaan Firefox päätti jumittaa.

Tosta Firefox jumituksesta olen kysellytkin jo foorumilla, mutta tarkkaa vastausta ei tullut. Sen verran oon saanut selville, että top komento näyttää, että cpu:n aika kuluu suurimmaksi osaksi odottaessa levyaksessia eli voipi olla, että tossa muistikortissa on jotain häikkää.

Koitan noita komento, jos/kun noita ilmaantuun uudelleen. Heivasin tosin Firefoxin pois ja pistin tilalle Operan. Aika fressiltä tuntuu tämä Opera...

2
Minulla on tällainen kansio oman tunnuksen kotihakemistossa:

Koodia: [Valitse]
d?????????  ? ?    ?        ?                ? galleria
Yritin googlailla ja koitin poistaa sitä http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=456714 ohjeilla, mutta tuolle ls -il komennolle saan jo ilmoituksen:

Koodia: [Valitse]
ls: cannot access galleria: Input/output error
Osaako kukaan neuvoa, että miten ton saa pois?

3
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 10.02.09 - klo:23.23 »
Sen sammutusbugin olen fiksaillut heti ensi töikseni eli virtanappulaa ei tarvi kuin kerran painaa, niin buuttaa nätisti. Ja valitsen aina shutdown, ellen tiedä että käytän konetta suunnilleen samantien.

Täytyy yrittää saada jostain toinen akku lainaan, niin saa tietää, että onko vika koneessa vai akusas.

4
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 10.02.09 - klo:21.39 »
Onko kukaan huomannut 701:ssa, että akku tyhjenee aika nopsaan itsekseen? Eli akku ladattu täyteen ja sit annettu olla muutaman päivän ihan yksikseen, niin hups varausta on kadonnut aika reippaasti. Tämä kone siis ostettu kesällä 2008 eli sen puoleen akku pitäisi olla kunnossa.

Oisko akussa vikaa vai onko ihan Asuksen ominaisuus?

5
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 30.01.09 - klo:21.21 »
Vaan 701 malleista puhuessani olen pitkälti arvailujen ja hämärtyneitten foorumimuistojen varassa. Antakaa 701 ja Ubuntun käyttäjät palautetta, jotta tiedetään miten esimerkiksi toimii Ubuntu + Adamin kernel + Marxin eee-control yhdistelmät tätä nykyä.

Asentelin muutama ilta sitten 8.04.2 ja siihen Adamin kernelin ja eee-control kilkkeet. Muuten pelittää hyvin, mutta välillä jämähtää muutamaksi minuutiksi. Liittyyköhän tuo jotenkin Firefoxiin? Koitin http://wiki.eeeuser.com/getting_ubuntu_8.04_to_work_perfectly#stop_firefox_hanging ohjeilla, mutta ei tuottanut tulosta. Jumituksen aikana siis firefoxin ikkunan sisältöä ei enää piirretä, joten siitä olen päätellyt jumin johtuvan Firefoxista. Toistaalta mikään muu sovellus ei käynnisty (ei edes terminaali), joten siitä voisi vetää johtopäätöksen, että tiedostojärjestelmä voisi olla puuhaamassa jotain muuta.

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

Toinen kysymys, että mitä muuta olette asennelleet, että olette saaneet lisää käytettävyyttä tohon yhdistelmään? Itsellä toi eee on lähinnä pienimuotoisessa surffikäytössä sekä joskus ohimennen teen pientä kodausprojektia.

6
Heh, tämähän olikin helppo homma - myös aloittelijalle.

Tiedosto /etc/network/interfaces on itse asiassa täynnä komentoja. Siispä laitoin "echo enabled: 1" > /proc/acpi/acer/wireless rivin ennen wlan-yhteyden konffaamista eli:

auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet dhcp

"echo enabled: 1" > /proc/acpi/acer/wireless

auto eth1
iface eth1 inet dhcp
pre-up /sbin/wpa_supplicant -Bw -Dndiswrapper -ieth1 -c/etc/wpa_supplicant.conf
post-down killall -q wpa_supplicant

Oikeuksien asettamistakaan ei tarvita, koska tuossa vaiheessa ajetaan komentoja isommilla oikeuksilla.

En tiedä, että onko tuo yllä oleva oikea, mutta ainakin tuntuu toimivan. Täytyy vielä yrittää selvittää, että josko tuolle acer_acpi modulille voisi tosiaan antaa tuo jotenkin parametrina. Lueskelin kyllä sen dokkarin, mutta siinä ei mielestäni puhuttu mitään optioista.

Kiitos avusta ja laittamastasi linkistä noihin skriptien suorittamiseen käynnistyksen aikana.

7
Heps!

Olen saanut wlanin pelittämään läppärissäni ja nyt olisi tarvetta saada se automaattiseksi eli seuraava skripti pitäisi saada ajettua ennen kuin verkkoyhteydet käynnistetään:

#! /bin/sh
sudo modprobe acer_acpi
sudo chmod 666 /proc/acpi/acer/*
echo "enabled: 1" > /proc/acpi/acer/wireless

Eli minne pitäisi laittaa kutsu yllä olevaan skriptiin, että se tulisi ajetuksi oikeaan aikaan?

Kuuluisikohan tuo "modprobe acer_acpi" kutsu /etc/modules -tiedostoon?

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: amd64 -> x86
« : 23.09.06 - klo:00.27 »
Homma meni hienosti, kun poistin koko vanhan Ubuntun osion ja pistin x86 -version perään. Toivottavasti nyt saa peruskamat asennettua helpommin.

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: amd64 -> x86
« : 22.09.06 - klo:19.17 »
Entä kykeneekö Ubuntun asennusohjelma asentamaan suoraan tuon amd64 -version päälle?

Lainaus
kykenee, mutta osiolla olevat datat tietty menetetään. siksi erillinen /home -osio onkin aika kätevä ;)

Joo, onneksi en ole vielä oikeastaan mitään sinne laittanut. Ei taida olla muuta kuin Evolutionin asetukset ja pari kirjanmerkkiä Firefoxissa. Mites muuten tuon home -osion asennus onnistuu? Tuo Ubuntun asennusohjelma ei taida oletuksena sellaista tehdä, joten ilmeisesti joutuu itse osoimaan erikseen? Nyt en muista, mutta saakos siinä asennusohjelman osiointityökalulla määritelty, että mikä on / ja mikä /home?


Entä jos poistan koko Ubuntun levyosion ja asennan tämän jälkeen uudelleen, niin miten mahtaa käydä dual bootin? Osaako asennusohjelma hanskata tilanteen eli että sekä Ubuntu ja XP käynnistyy?

Lainaus
pitäisi onnistua ihan itsekseen.

Taidan päätyä tähän ratkaisuun!

10
Asentaminen ja käyttöönotto / amd64 -> x86
« : 22.09.06 - klo:18.26 »
Amatöörinä asensin tuon amd64 -version, joka nyt on alkanut kaduttamaan, kun siihen ei löydy kaikkia haluamani kikkareita. Nyt olisi siis tarve saada muutettua tuo asennus x86 -versioksi. Onko kenelläkään tietoa miten onnistuu? Tai jos alla oleviin kysymyksiin löytyy vastauksia, niin kiitollisena otetaan kaikki vastaan.

Onnistuuko jotenkin päivityksellä vai pitääkö tehdä puhdas asennus?

Entä kykeneekö Ubuntun asennusohjelma asentamaan suoraan tuon amd64 -version päälle?

Entä jos poistan koko Ubuntun levyosion ja asennan tämän jälkeen uudelleen, niin miten mahtaa käydä dual bootin? Osaako asennusohjelma hanskata tilanteen eli että sekä Ubuntu ja XP käynnistyy?


Sivuja: [1]