Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rautamiekka

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Laitealue / Ubuntu & exFAT
« : 24.09.10 - klo:20.04 »
[Päädyin Laitealueeseen kirjoittamaan]

Aivan äskettäin aloimme formaamaan tikut exFAT:lla eli FAT64:sella huomattuani että Micro$oftilta saa XP:lle updaten exFAT:n asentamiseksi. Googlea vaivaamalla löytyy että joku on tehnyt tuen joka pelitti Ubuntu 9.04:ssa muttei 9.10:ssä käyttäen Kerneliä 2.6.28-13, johon oma taitoni loppui.

2
Herätellääs asiaa... Onkos kukaan tehnyt NAS-purkkiinsa versiopäivityksiä? Ja jos kokemusta on niin menikö ongelmitta ja minkäs laista evästystä /ohjetta ois asiaan?
On aikaa viimeisestä FN:n käytöstä (ja päivittämisestä), mutta non-Full -asennuksen päivitys on aina onnistunut. Full-asennuksen päivittäminen voi tapahtua vain päivitysasennuksella rompulta mutten muista olenko tehnyt sitä, tosin voit yrittää ladattuasi asetukset talteen ensin jolloin et menetä mitään jos feilaa; dataa ei menetä missään tapauksessa, vaikken tiedä RAID-kokoonpanoista. Voit kysyä FreeNASsin phpBB-foorumilla.

Uuden merkittävän version mukana kirjoitetaan jonkinlainen ladattava changelog joka on aina nimetty "NOTES x.y.z" joka kannattaa lukea aina.

3
Jos jo pelkkä nimenselitys onpi noin vaikeeta BSD ympäristössä nii HUH!
Anteeksi että quoteen juuri tuon mutta se meni vähän yli :-[

4
Olen käyttänyt FN:nää jo kauan ja olen tyytyväinen. FreeBSD todellakin on hyvä pohja servukäyttikselle.

FreeNAS projekti vaihtaa FreeBSD käyttiksen ihan Linux ytimeen että saavat paremman serverikäyttiksen. FreeNAS on forkattu myös toiseksi projektiksi joka jatkaa FreeBSD (on kanssa monoliittine ydin kute linux) käyttämistä käyttiksenä.  

Valitsivat sitte distroista tarjoomaa linux käyttiksen nii debianin. Oikein hyvä valinta kun taitaapi olla paras distro palvelimii jos ei jotai redhattia oteta lukuu.

Tai oikeastaa taitaapi olla nii et FreeNAS kehittäjät aloittaa alusta linuxin päälle alkaen kokoo siihen NAS systeemiä ja FreeNAS sellaisenaa nimetää uudellee ja se jatkaa sitte jotenkin joidenki hallussa.

Lainaus
"FreeNAS, a popular, free NAS solution, is moving away from using FreeBSD as its underlying core OS and switching to Debian Linux. Version 0.8 of FreeNAS as well as all further releases are going to be based on Linux, while the FreeBSD-based 0.7 branch of FreeNAS is going into maintenance-only mode, according to main developer Volker Theile.

Tuolta voi nähä keskustelua. http://sourceforge.net/apps/phpbb/freenas/viewtopic.php?f=5&t=3966&start=0
Jaa-ha, että näin. Jos FN tulee olemaan Linux, "FreeNAS"-nimi voisi muuttaa "LinuxNAS"-nimeen tai "DebNAS" tai "DebianNAS".



Jahas, sinne meni sitten ZFS. Paitsi jos pysyy 0.7-versioissa.
[OFFTOPIC]Jos ymmärsin Wikipediasta oikein, tarkoitit että Linux ei käsitä ZFS:sää tai käsittää muttei kelvollisesti ?[/OFFTOPIC]

5
Koska missään ei ole manuaalia softalle ja ´man´-sivut softalle ovat tiedottomia surkimuksia, on pakko tehdä ohjelma joka hoitaa parametrien suunnittelun tälle jahka saan kasattua tiedot.

Hmm. Kyllä Debian-paketissa on mukana täydellinen manuaali, kuten tiedostolistasta voi nähdä. Katsoitko myös 7zr:n manuaalisivun?
Katsoin kyllä mutta nyt vasta Google vaivautui antamaan Ubuntun 7zr:n manuaalisivun.

6
Onko lainkaan mahdollista saada p7zip ajamaan Etch-koneessa johon en omista asennusoikeutta sen koommin kuin mahdollisuutta kääntää koodista ?

Hae koneen arkkitehtuuriin sopiva etchin deb-paketti ja pura se toisella koneella, jossa on jokin Debian-johdannainen Linux tai muuten vaan asennettu dpkg-deb. Voit ladata sopivan paketin vaikkapa tämän sivun kautta: http://packages.debian.org/fi/etch/p7zip

Purkaminen onnistuu komennolla dpkg-deb -x paketti.deb hakemisto
Mainiota ! Tuolla lähti toimimaan, josta kiitokset :D Koska missään ei ole manuaalia softalle ja ´man´-sivut softalle ovat tiedottomia surkimuksia, on pakko tehdä ohjelma joka hoitaa parametrien suunnittelun tälle jahka saan kasattua tiedot.

Otsikko muutettu ratkaistuksi.

7
Olen käyttänyt FN:nää jo kauan ja olen tyytyväinen. FreeBSD todellakin on hyvä pohja servukäyttikselle.

Mutta, haudanvakava vinkki: jos vähänkään välität NTFS-levyistäsi, älä missään nimessä aktivoi kirjoitustukea sille kun laitat niitä FN-koneeseen tai tapatat ne ennemmin tai myöhemmin. Kokemuksen ääni.
Hyvä pistetään mieleen. Suunnittelin ulkoisen kovon jakamista, mutta tosiaan pitänee tuo kirjoitus homma sitte kai unohtaa. Koskeeko sama ongelma FAT32 levyjä?
Itsellä ei kokemusta eikä tietoa tuosta :-\

8
Pitäisiköhän komennon perään laittaa jotain?
Sama juttu:
Koodia: [Valitse]
:~/p7zip_9.04/bin > ./7z --help
Segmentation fault
:~/p7zip_9.04/bin > ./7z -
Segmentation fault

9
Kokeile täältä mainittuja binaareja.
Ei mene hyvin:
Koodia: [Valitse]
:~/p7zip_9.04/bin > ./7z
-bash: ./7z: Permission denied
:~/p7zip_9.04/bin > chmod +x 7z 7za 7zr
:~/p7zip_9.04/bin > chmod +x Client7z
:~/p7zip_9.04/bin > ./7z
Segmentation fault
:~/p7zip_9.04/bin > ./7za
Segmentation fault
"Permission denied" korjaantui CHMODauksella mutta sitten segfault.

Noh, onhan sekin vähän parempi kuin viimekertainen "Execute xxxxx to install 7z".

10
On, hae jostain valmis binaari ja sijoita se sopivaan hakemistoon.
Tuota juuri tarkoitin etten löydä sellaista.

11
Onko lainkaan mahdollista saada p7zip ajamaan Etch-koneessa johon en omista asennusoikeutta sen koommin kuin mahdollisuutta kääntää koodista ? Toistaiseksi pitkä googletus ei ole auttanut kuin saamaan uskon horjumaan.

12
Olen käyttänyt FN:nää jo kauan ja olen tyytyväinen. FreeBSD todellakin on hyvä pohja servukäyttikselle.

Mutta, haudanvakava vinkki: jos vähänkään välität NTFS-levyistäsi, älä missään nimessä aktivoi kirjoitustukea sille kun laitat niitä FN-koneeseen tai tapatat ne ennemmin tai myöhemmin. Kokemuksen ääni.

13
Ongelmana on siis että minulla on yli 100 tiedostoa joiden nimessä ja tekstissä on täsmälleen
Koodia: [Valitse]
GlobalBanjoka Linuxilla ei ole hyvä asia joka tuli jo testattua kun peliservu heitti erroria, joten on pakko muuttaa se muotoon
Koodia: [Valitse]
globalban

14
Kehutaan nyt vielä vistaa. About 8 läppäriä töissä otti ja lakkasi boottaamasta. - Kiitos M$ päivitysten.

Eihän tuo vain liittynyt tähän: F-Securen bugi rikkoi Vistan ?

Korjasin 1.9.2009 yhden ihmisen kannettavan Vistan, joka meni bluescreeniin. Hämmästyin melkoisesti, kun luin pari päivää sitten Tietokone-lehdestä, että sekuriitissa oli ollut kuukauden ajan bugi, joka sotki satoja Vistoja nimenomaan päivitysten yhteydessä.

Vasta jutun luettuani tajusin, että korjaamassani Vistassa oli ollut myös F-Secure ja kaveri oli kertomansa mukaan jättänyt Vistan asentamaan itsekseen päivityksiä sammutuksen yhteydessä, minkä jälkeen kone olikin ihan sekaisin.


Yksi hyvä syy olla käyttämättä Securea :D

15
Kuinka vanha web-kamerasi on??
Omani on jotain 2000 lukua eikä myös
toimi vistassa. Ajattele kuinkapaljon tilaa
veisi jos kaikkien windows laitteiden vista ajurit olisi
integroitu vistaan. kaikki ovat yleensä väliltä
24-100 mb. TV-kortit toimivat ainakin ultimate
ja home premium versioissa oikein hyvin.
Vistassa on omat huonot puolensa mutta kyllä
sitä mielummin käyttää kun ikivanhaa XPtä.
Onneksi ainakin useita vistan vikoja on
poistettu seiskasta joten se voi olla jopa
uusi alusta asti toimiva järjestelmä.
(Ainoa tietämäni lähes kunnollinen on 2000)
Kyllä se linux silti aina windowsin voittaa
mutta joihinkin asioihin (pelaamiseen)
taRVITAAN WINDOWS.
Kainostelematta totuus.

16
Nyt harmi kyllä käyttiksen oma kursori näkyy pelin ollessa päällä, eikä se reagoi. Nähtävästi suorituskykyyn ei huomaamisen verran vaikuta. Olen tilapäisesti saanut kursorin pois näkyvistä kun sitä siirtää oikeaan alanurkkaan kokoajan, samalla myös kokoajan painamalla ESC tai muuta että pääsee videoiden ohi, tosin päävalikossa ei enää hyödytä. Ideat ovat loppu.

17
Eikös tuo se ole juurikin se putiikki minkä sivun alareunasta puuttuu sponsored by Tucows? Meinaan Tucowsissahan ei ole juurikaan mainostusta. Muutenkin tuolla on Symantec pärjännyt aika kohtuullisen hyvin noiden testien mukaan ja sitä ei kyllä ole mielestäni kehuttu oikeastaan yhtään missään..Koskaan.

Ei muuttanut mielipidettäni. Itselläni Avira jopa kaatui pariin otteeseen ja sehän on hieno feature hyvässä viruksentorjuntaohjelmassa, mutta sehän vaan on hienoa jos väki on tyytyväisiä Aviraan ei siinä mitään.
Ei se mielipide paljoa paina kun totuus on vääntämälläkin kovempi ;D Jos Avira on koneessa potkaissut tyhjää, syynä on jotain muuta.

Offtopic :D

18
Ainoa asianmukainen on VISTAn oma muuri/COMODO ja Avira AntiVir.

Minä heivasin pojan koneesta ja parista muustakin Aviran mäkeen sen päästettyä läpi viisi troijalaista ja yhden vähän häijymmän pahakkeen , joita se ei tunnistanut. Avast sen sijaan osasi tunnistaa ja jopa poistaa moiset pahakkeet.

T:Jallu59
Vähän hätäiltyä mutta perusteltua kun mikään virustykki ei ole 100% mutta kumminkin AntiVir tunnistaa enemmän kuin AVAST. Muulloinkin kun kone tutkitaan niin tutkitaan perusteellisesti :)

19
miksenhä jo kokeile visvan uudelleenasennusta veljeni visvaan jonka koneen suorituskyvyn luulisi riittävän mutta visva senkun tahmaa.
käynnistäminenkin kestää valovuosia eikä niitä ylimääräisiä ohjelmia edes viitisi alkaa poistamaan + tehtävienhallintaa ei saa päälle mitenkään :)
Tuota voi jo kutsua hyvin huonoksi onneksi :(

Ainakin toi hyvin on liioittelua. Tunnen kolme Vistan käyttäjää ja kahdella niistä on mato-ongelmia. t.s. kyllä ne madot Vistan löytää.

Edit - ja molemmissa koneissa oli asianmukaiset Virustutkat ja palomuurit. :P
En ihmettelisi jos löytäisikin.

Ainoa asianmukainen on VISTAn oma muuri/COMODO ja Avira AntiVir.

20
miksenhä jo kokeile visvan uudelleenasennusta veljeni visvaan jonka koneen suorituskyvyn luulisi riittävän mutta visva senkun tahmaa.
käynnistäminenkin kestää valovuosia eikä niitä ylimääräisiä ohjelmia edes viitisi alkaa poistamaan + tehtävienhallintaa ei saa päälle mitenkään :)
Tuota voi jo kutsua hyvin huonoksi onneksi :(

Sivuja: [1] 2 3 ... 22