Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nionio

Sivuja: [1]
1
Feistyä kokeilin, mutta asennuksen jälkeen ei nettikään ei toiminut.Uusi yritys "Alternatella" ja kaikki toimi niinkuin pitää :) Suosittelen kaikille aina käytettäväksi tuota "Alternate"- viahtoehtoa, varsinkin jos on harvinaisia vimpeleitä kiinni?Ìtse luovuin Feistystä parin tunnin kokeilun jälkeen ja palautin Partimagella Debianin 4.0:n.Etchy toimii minulla loistavasti eikä suurempia ongelmia ole oluut alun räätälöintejä lukuunottamatta.

2
Asentelin eilen etch'in ja hyvältä vaikuttaa mutta ihmetyttää miten koneesta muisti muka vähentynyt  ??? On siis 2kpl 512 megan kampaa mutta järjestelmän valvonta näyttää muistin määräksi 885 megaa.... ??

kyse on siitä millaisin optioin kerneli on käännetty. oletettavasti haluat käyttöösi jonkun muun kernelin?
Itse asentelin 2.6.18-4-k7 kernelillä joka on optimoitu.Itselläni AMD Athlon 3200+ ja nopeuden tai muistin käytön suhteen en ole huomannut mitään erikoista?
Joo perustuu Debianiin, mutta se ei vielä kerro koko totuutta.

ei kerrokaan.

Nopeuteen vaikuttaa myös mm. se miten koodi on käännettäessä optimoitu ja onko käytettävissä oleva kerneli käännetty omantyyppiselle prosessoille jne.

pitää paikkansa, joskin vakautta haettaessa optimointeja jätetään suosiolla vähemmälle.

Ubuntussa on käytössä jonkinlainen geneerinen kerneli, jota ei ole optimoitu eri 32bit x86 versioille. Debianissa on erikseen 486, 686 ja K7 versiot. Tuolla voi olla merkittäväkin vaikutus.

voi teoriassa olla, mutta käytännössä ei kuitenkaan ole. juuri tuosta erojen marginaalisuudesta johtuen ubuntu-väki päätti pudottaa 686 ja uudempien prossujen erillisen tuen ja niputtaa ne yhteen generic pakettiin. 386:lle on oma kernelinsä ja samoin servereihin ja 'oikeaan' serverirautaan. kernelin konffamisella tiettyä käyttötarkoitusta varten on jo paljon suurempaa eroa, työpöydällä esim. oikean skedulerin valinta on merkittävästi tärkeämpää kuin prosessorikohtainen optimointi.

Samaten sillä millä asetuksilla kerneli on käännetty jne.

asetuksilla on kyllä väliä.

Olen kuullut useamman kerran, että Debian vaikuttaa kevyemmältä ja että se pyörii paremmin vanhemmallakin raudalla.

voi hyvin olla. debian taitaa oikeasti olla yksi harvoja distroja joita ylipäätään kuvitellaan ajettavan vanhemmalla raudalla.

3
Heinäkuun lopun jälkeen paljon tehty korjauksia, eikä ongelmista ole raportoitu varmuudella.Bugeja on edelleen, mutta mitään tiedostojen hukkaantumista ei ole raportoitu
varmuudella.Suositus kuitenkin on edelleen varmuuskopioiden tekemiseksi to be 100%4sure.
Itse jouduin asentamaan sorsista 64-bittiseen ja lisäksi truecrypt toimii mainiosti ntfs:llä.
Ubuntu foorumilla käyttäjä "givré" on ollut aktiivinen ja taitaa nykyään saada reponsa läpi Ubuntuun.

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: amd64 -> x86
« : 12.10.06 - klo:01.55 »
Kokemuksestani 32-bittisestä ympäristöstä "Dapperin"-suhteen ovat negatiiviset.Okay!...kaikki toimi ja oli helppo asentaa, mutta hitaus ja takkuilu alkoi kismittämään.64- bittinen toimii nyt ok, flasheja sekä wineä lukuunottamatta.Olen ajatellut ajaa windows softia jollakin virtuaali softalla tulevaisuudessa, kun siihen on tarvetta -jos on?
64-bittisyys tuo nopeutta ja tällöin saan käyttööni myös kaiken sen, josta olen maksanut emosta sekä prossusta.Lisää ohjelmia kääntyy ja tuki kasvaa.64-bittisyys on tulevaisuutta ja dapper on mainio testialusta vakavaakin käyttöä ajatellen.

Sivuja: [1]