Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - shovi

Sivuja: [1] 2
1
Hei kamoon, tää alkaa nyt mennä korniksi. Kukakohan haluaisi "ylihintaista ja suljettua mäkkiä ja sen käyttistä?". Windowsistakin tulisi samantapainen käyttis kuin linuxista heti samalla hetkellä, kun sorsa avautuisi. Huh huh.

2
Noniin, nyt sivustolla on julkaistu ensimmäinen linuxia käsittelevä artikkeli. Ei ehkä kovin kattava, mutta alku kuitenkin. Kyse on siis IEs4linuxista, Inkscapesta on myös tulossa juttua, mutta se vaatii huolellisempaa tutustumista, joten voi vähän kestää.

3
Hyvä idea shovi! Lisätkää vielä foorumi sinne missä vois vaihtaa ajatuksia toisten kanssa aiheesta. Ja ei datamappi ole hidas, ihan hyvin se toimii, ainakin mulla. Servut on suomessa jne. Se on nykyään Louhen omistuksessa (louhi.fi). Itselläni on parikin saittia siellä, tosin isoimmat sivustot on sigmaticilla.


Kiitoksia kannustuksesta! Foorumi on tulossa, kunhan saamme hieman kävijäpohjaa kasvatetuksi ja kunhan tiimimme jäsen saa valtaisan koodausurakan valmiiksi. Sivusto pyörii siis Textpatternin päällä ja yksi kirjoittajista kirjoittaa juuri foorumipalikkaa TXP:n.

Tämä on sinun ratkaisusi. Itse ymmärrän hyvin että esim serverikustannukset katetaan parilla mainoksella. Eri asia tietysti jos sulla on jotkut omat 'kotskasivut', mutta suosituimmilla harrastelija yms sivuilla kustannukset täytyy kattaa jotenkin. Mitä isompi  ja suositumpi saitti, sen tehokkaamman alustan se vaatii ja se maksaa. Jos siitä sivustosta hyötyy käyttäjät, parin mainoksen näyttäminen ei tapa ketään.

Nimenomaan. Jos E.K kokee nämä mainokset isoksi ongelmaksi, voin esittää viisi ratkaisua asiaan: 1. Älä klikkaa mainoksia, jotta me ei varmasti tienata mitään. 2. Älä käy sivuilla, jos et pidä niistä. 3. Asenna Adblocker tai vastaava, jottet näe mainoksia. 4. Maksa meille sivustosta tulleet kustannukset, niin poistamme mainokset. 5. Voin henkilökohtaisesti maksaa sulle sivuston pitämisestä tulleet tähänastiset tulot, jotka ovat huimat 2,20 dollaria, nykyisen kurssin mukaan 1,5 euroa, jos tulet hakemaan ne. Osoitetta voi kysyä pikaviestillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että puolestatoista egestä on vähäsen matkaa fi-domainista ja palvelimesta aiheutuneisiin kustannuksiin, mutta eiköhän täältä noi vajaat pari euroa lohkea, jos kovasti ottaa mainokset päähän ;)

Hasalla oli hyvä idea Inkskapesta ensikertalaisen käsissä! Voisinkin tästä imutella ohjelman, eiköhän tässä viimeistään ensi viikolla ole artikkeli valmis. Katsotaan, katsotaan.

4
Ideana loistava! Juuri tuollaista kaipailinkin :) Sisältöä tosin vielä niukanlaisesti, mutta se toivottavasti korjaantuu ajan myötä.

Työkseni lähinnä koodailen mutta silloin tällöin tulee myös leiskoja suunniteltua. Graafiseen ulkoasuun tulee yleensä SVG-grafiikkaa, ja paras OS-softa tähän on ylivoimaisesti Inkscape. Sitten jos haetaan vähän hifimpää lookkia, niin Blenderillä 3D -mallinnusta ja Luxrenderillä rendaus. Koodauspuolella käytän lähinnä Katea lähinnä keveyden ja ominaisuuksien takia.

Sisältöä on kyllä tulossa lisää tämän viikon aikana, kun muu osa ryhmästä saa ensimmäiset artikkelinsa valmiiksi. Inkskapeen pitäisi tutustua tarkemmin, vaikuttaa vakuuttavalta softalta. Ongelma on vain siinä, että meistä käsittääkseni jokainen tekee leiskansa fotarilla, eikä korkeamman tason Illustrator / vektorigrafiikkaosaamista löydy, mutta ainankin pintaraapaisun ohjelman ominaisuuksiin voisi ottaa tutustumisen jälkeen mukaan.

5
Te olette päättäneet tehdä sivut, tilanteessa jossa jouduitte tyytymään hitaaseen palveluun.
Kyse ei myöskään ole siitä miten OS -tyypit suhtautuu, varmaankin monet "OS -tyypit" ovat tyytyväisiä sivuihinne, __minun__ mielestäni ne ovat hitaat ja olisin toiminut toisin. Jos ette kestä edes yhden henkilön kritiikkiä, jonkalaista minä tässä nyt annan, ilman empatiaa, niin lähtökohdat eivät voi kovin hyvät olla.

En ota henkilökohtaisesti, itse lähden aina siitä että sivujen ylläpito ei tuota tasan mitään, mainoksia juuri sen takia en ole koskaan ottanut enkä ota.
Mutta en myöskään lähde hitaalle serverille palvelua tarjoamaan koska, noh...palvelu on hidas ja ärsyttävä ehkä?

Eli jos haluatte sivut hitaalle palvelimelle, tehkää niin mutta jos rupeatte kitisemään kuinka koko foorumi täällä on sen takia niin huono että ei viitsi edes täällä pyöriä yhden henkilön palautteen takia niin soronoo sano.

Haluaisin jo lopettaa keskustelun tähän, mutta on vielä pakko palata. Mun puolelta oli ylireagointia leimata koko OS -väki ja tämä foorumi, pahoittelut siitä. Palautetta ja kritiikkiä otamme mieluusti vastaan, samantyyppinen keskustelu on käyty esim. Hopeinen Omena -foorumilla ja sieltä saimme arvokkaita vinkkejä kriitiikin muodossa. Asioita on sen jälkeen hiottu ja keskustelussa ilmenneitä ongelmia korjattu. Ei siis ole kyse siitä, ettenkö minä tai tiimini ottaisi vastaan kritiikkiä.

Sun kirjoitus siitä, miten sivuston hitaus on meidän syytä joko suoraan tai vähintäänkin välillisesti, ei ollut kritiikkiä vaan silkkaa vittuilua. Jos olisimme tienneet, että Datamappi on muuttunut hitaaksi sen jälkeen kun Louhi osti sen (aikaisemmin olen kuullut vain hyviä kokemuksia), olisimme pistäneet saitin johonkin muualle. Jos olisimme pelanneet varman päälle, sivut olisivat heti alusta alkaen olleet siellä Nebulalla, mutta mun mielestä on kornia vaatia, että jakaisimme ammattitaitoamme ja maksaisimme siitä lystistä yli 200e. No, se siitä. Jos sivujen hitaus ja muutamat hassut mainokset ärsyttävät, ei varmaan kannata palata sivulle.

TMP, sun viestin kirjoittamishetkellä sivun rakennetta oli juuri pistetty jonkin verran uusiksi, joten tämä virhe voi johtua siitä. Joka tapauksessa, nyt ongelmat on korjattu. Täytyypi katsella jossain vaiheessa, onko sivussa mitään sellaista mitä Strictillä ei voisi toteuttaa. Käytännön merkitystä asialla tuskin on, mutta kyllähän nyt web designiä käsittelevän saitin pitäisi Strictiä olla... :) RSS -feedi löytyy osoitteesta http://www.ideacafe.fi/rss - tätä emme ole vielä ehtineet laittaa sivupalkkiin.

Risto, ainakin yksi CMS -vertailu on tulossa, jossa on OS -sisällönhallintajärjestelmiä ja mahdollisesti yksi kaupallinen. En kuitenkaan osaa tarkkaan arvioida, millaisella aikataululla juttu valmistuu, kun asia vaatii huolellista tutkimista ja miettimistä.

Jos foorumilta löytyy joku GIMP -osaaja, olisi mielenkiintoista kuulla, miten sillä saisi aikaan webbigrafiikkaa. Mäkin olen käyttänyt gimppiä kohtuullisen paljon kuvien peruskorjaukseen ja vastaavaan, mutta graffan vääntämiseen se on mielestäni ollut fotariin verrattuna melko kankea.

6
Elä nyt suutu, mutta eikös hyvään nettisuunnitteluun kuulu myös hyvien ja toimivien työkalujen valinta?
En hauku väärää puuta, ei se minun vika ole että sivut ovat järkyttävän hitaat vaan...kenen?

Ideanne on kyllä kiva, mutta hidas.

Haukuthan sä väärää puuta jos sivuston hitaus on serveritilan tarjoajan vika eikä meidän. Ei tässä ole missään vaiheessa mistään minä vs. sinä asettelusta ollut kysymys, vai? Kyse on yksinkertaisesti siitä, että suunniteluvaiheessa systeemiin oli pistää satanen kiinni ja ainoa paikka, josta saatiin tilaa ja domain satasella, oli Datamappi. Sivut olisivat Nebulalla, jos me tekisimme tätä edes pieni rahankiilto silmissä, mutta näin ei ole. Kuvittelin, että OS -tyypit voisivat tämän ymmärtää, mutta näköjään ei. Sivut siirretään heti sinne Nebulalle, kun joku lahjoittaa tiimille 175e.

E: Ethän ota kirjoitustani henkilökohtaisesti, mutta tässä haisee vahvasti sellainen henki, että jos sivusto olisi täynnä mainoksia ja meillä olisi kunnon serveriin varaa, tulisi valitusta siitä, miten me ollaan rahan perässä. Nyt kun ei olla rahan perässä, ollaan huonoja web -suunnittelijoita, kun serveri on hidas. Alan muistaa, miksi en ole tällä foorumilla aikoihin pyörinyt.

7
Kovin on h i d a s sivusto ollakseen ihan oikeiden nettisuunnittelijoiden tuottama.
Jäi itse tuotokset katsomatta ihan syystä että raskasta on. Kivoja kuvia ja bannereita varmaan sellaisille jotka niitä haluaa katsella. Jos tuo on nettisuunnittelijoiden tuotos, suosittelen harrastelijoiden blogeja.

No offence.

Se on kovin H I D A S siitä syystä, että olimme pihejä ja valitsimme Datamapin. Ongelma korjautuu siis vasta, kun vuoden paketti on saatu päätökseen. Ikävä juttu, mutta tässä asiassa haukut nyt väärää puuta.

8
Kamaan, eikö kellään oo mitään ajatusta aiheeseen web design/dev + linux? Ei oo totta!

9
Olen perustanut muutaman muun nettisuunnittelijan kanssa IdeaCafe-nimisen nettisivujen suunnittelijoille tarkoitetun blogin, jossa viisi web designeriä jakaa vinkkejä, ideoita, ohjeita, tutoriaaleja, resursseja ja kolumneja internet-sivujen suunnitteluun liittyen. IdeaCafe on laajentumassa kokonaiseksi web -suunnittelijoiden yhteisöksi testikäytön jälkeen ja käyttäjäpohjan kasvaessa, mutta jo sitä ennen sivustolla on käytössä tämä esittelemäni blogi.

Itsellänikin on yksi linux-kone, mutta se on nykyisin pyhitetty lähinnä surffailukäyttöön ja satunnaiseen kikkailuun ja työkoneena toimii mac. Älkää vielä lynkatko mua, mä olen ollut ihan aktiivinen linux-käyttäjä, mutta duuni on duunia... ;) Me IdeaCafessa haluaisimme kuitenkin kertoa myös siitä, miten OS -ohjelmilla yhdistettynä vapaaseen käyttikseen voi tehdä ihan yhtä toimivia ja hienoja nettisivuja kuin maksullisillakin softilla, joten kaipaisin hieman vinkkejä ja jeesiä tämän suhteen. Onko siis kellään heitellä linkkejä asiaa käsitteleviin resursseihin, ohjelmien sivuille tai peräti kiinnostusta ja asiantuntemusta tulla vierailevaksi kolumnistiksi kirjoittamaan blogiin artikkelin aiheesta? Myös muita kommentteja, vinkkejä, haukkuja ja kehuja sekä yhteistyöehdoituksia otetaan myös ilolla vastaan, joko tässä ketjussa tai osoitteeseen samuel.hovi(at)ideacafe.fi

Osoitehan oli http://www.ideacafe.fi, jos joku haluaa käydä tsekkailemassa meininkiä. Aiheina meillä on kaikkea graafisesta puolesta ohjelmoinnin kautta markkinointiin, mutta pääpaino tosiaan tuolla nettisivujen suunnittelulla. Muutamia suosituimpia artikkeleita:  ilmaisia kuvia (kuvapankkeja), ilmaisia ikoneita, verkkokaupan perustaminen, hakukoneoptimointi ja asiaa aiheesta yritysmuoto. Toivottavasti jokaiselle löytyy jotakin!

10
Laitealue / Vs: Tietokoneesta digiboksi
« : 30.07.07 - klo:08.23 »
Itsellä on kanssa vdr-systeemi toiminnassa ja tyytyväinen olen ollut, vaikka ongelmia matkassa on ollutkin. Koneessa on kaksi budget korttia, joten yhtäaikainen monen kanavan tallennus onnistuu. Kone on kiinni vga:lla lcd-töllössä, joten dvb-t lähetyksestä pitää poistaa lomitus. Lomituksenpoisto ja rautapurku suoritetaan NVidian Geforce4 näytönohjaimella, joten prossukuorma ei kovin suuri ole. Huonona puolena on vain se, että lomituksenpoisto näyttiksellä ei anna niin hyvää tulosta kuin softalla ja prossulla. Tähän en kuitenkaan ole lähtenyt, sillä kun prossukuorma omassa koneessa kasvaa liiaksi, niin tuulettimet (prossu ja virtalähde) alkavat olla liian meluisia. Joten mieluummin vähän huonompaa kuvaa ja nii että äänetki kuuluu :)

Voisitko kertoa vielä noitten korttien mallin niin osaisin ostaa varmasti toimivan? Kahtahan minä en varmaankaan tarvi, koska makuuhuoneen iMaciin lyödään tikku kiinni ja jommalla kummalla sitten nauhoittelen.

11
Laitealue / Vs: Tietokoneesta digiboksi
« : 24.07.07 - klo:19.23 »
Itse tein reilu kuukausi sitten tallentavan digiboxin vanhasta koneen raadosta. Käyttis on Ubuntu Feisty ja softana pyörii VDR (Video Disk Recorder) + iso kasa plugineja. Olen ollut erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Projekti on edelleen hieman vaiheessa mutta käytettävyys on jo about täydellinen tällä hetkellä. Seuraavaksi alan tekemään kyseiseen vehkeeseen koteloa. Tästä koko projektista olisi tarkoitus tehdä jonkinnäköinen ohjeistus tulevaisuudessa..

Lisää infoa projektistani:
http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=2268

Mikä näyttis sulla tossa on? Muuten ihan mielenkiintoinen, mutta kortti näyttäis olevan puolet kalliimpi kuin olen suunnitellut.

12
Laitealue / Tietokoneesta digiboksi
« : 24.07.07 - klo:16.56 »
Nyt kuin alkaa tuo h-hetki lähestyä, eikä kiinnostusta erillisen boksin hankkimiseen ole, ajattelin tehdä ns. "ylimääräisestä" koneesta digiboksin. Koneessa Amd Athon XP 2700, 1,5gt muistia, radeon 9600 -kortti, liian vähän kovoa jne. Millaista laitekokoonpanoa suosittelisitte, jos tarkoituksena olisi saada tietokone yhdistettyä telkkuun (n. 4v vanha putki), katseltua niitä ohjelmia, mielellään surffailla toisella näytöllä sekä nauhoittaa ohjelmia (ei kahta samaan aikaan). Uusi näyttis pitäisi ostaa, mutta mikä? Kovalevytilaa, se on helppo nakki. Mikä kortti pitäis olla, millasella softakonfiguraatiolla lähtisitte liikenteeseen? Ehdoituksia tulemaan, kiitos :)

13
Niin, tämä uudempi vastaava ohjelma on siis haussa.

14
Terve,
oisko kellään tietoa mistään kfilterin (http://kfilter.sourceforge.net/) ohjelmasta? Kfilter ois muuten ihan täydellinen, mut ei löydy ubuntuversiota. Alienilla käännetty rpm-paketti suostui kyllä asentumaan mutta ohjelmaa ei löytynyt mistään. Kääntämistä en edes harkitse, kyllä varmaan onnistuisi mutta menee ikä ja terveys. Ei oo edes oma kone kyseessä niin viitsi istua verstaalla montaa tuntia miettimässä riippuvuuksia jne.

Jos on ideoita, ne otetaan mielellään vastaan! Kiitokset jo etukäteen.

15
Laitealue / Vs: Ati radeon 9600 ja 3d kiihdytys
« : 21.04.07 - klo:21.03 »
Jotenkin kyllä aixgl toimii vapaiden ajurien kanssa, mutta beryl/compizia en ole saanut vielä toimimaan. Metacity ja Kwin toimivat kyllä, sekä niiden 3d-ominaisuudet.

16
Laitealue / Vs: Ati radeon 9600 ja 3d kiihdytys
« : 21.04.07 - klo:18.15 »
Ongelma on tämä että nuo ubuntu tutuksi wikikirjan neuvot eivät tykkää toimia feistyssä? Kumpaakin kokeilin keino ykkösellä X kyllä käynnistyi mutta resoluutio meni oudoksi fontti meni epäselväksi eikä 3d kiihdytys kyllä ollut päällä kakkostavan kanssa ei tykännyt käynnistyä X.

Oon kuluttanut yhteensä noin 4 työpäivää tän kortin toimimaan saamiseen, enkä osaa sanoa muuta kuin että osta Nvidian kortti. Edes tv-outtia en saanut toimimaan kuin kerran, sekin vahingossa ja käyttiksenä oli suse.

17
Laitealue / Radeon 9600
« : 20.04.07 - klo:18.46 »
Onkohan tästä kortista tullut jotain uutta tietoa, joku  saanut xgl:n toimimaan fglrx:llä, edes aixgl:n radeon-ajurilla? Entäpä tv-out ja nämä edelliset?

18
Homma on mennyt sillä tavalla eteenpäin, että ainakin jonkinlaista yhteistyötä Turuxin kanssa ruvetaan tekemään, ja ensimmäisenä tulee Avoimien Ohjelmien Päivä. Lähipäivinä pitäisi selvitä, viemmekö sinne koneita ja miten muuten olemme auttamassa siellä.

http://aop.turuxi.org

19
Varsinais-suomen ubuntukäyttäjät perustettu!

Tarvitsemme jäseniä, joten jos asut Varsinais-Suomen alueella ja haluat osallistua toimintaan, olet tervetullut mukaan. Toimintaa alulle pistämässä ovat Teemu Vartiainen ja Samuel Hovi. Jos haluat olla mukana, pistä joko ketjuun viestiä taikka emaililla yhteyksiä. Tähän ketjuun sitten ehdoituksia toimintamuodoista, aikaisemmin olemme ajatelleet tehdä mm. koulujen kanssa yhteistyötä, jakaa ubuntu-cditä, demota ubuntua jne. Kunhan löydetään halukkaita osallistujia, pistetään vaikka sähköpostilista tms. miiting pystyyn, myös IRL. Irc-kanava löytyy IRCnetistä #ubuntu-fi-vs - tervetuloa mukaan!


20
Laitealue / Vs: Näyttistä valitsemassa
« : 09.04.07 - klo:12.39 »
Mikä se Xinerama on? ??? NVidian kortit luultavasti toimivat, mutta eivät suoraan koska tarvitsevat 3D:hen suljetutajurit (siitä xineramasta en tiedä).

Ömm siis se on ATIn härpätin, millä saa ns. kaksi näyttöä yhdeksi, en tiedä mikä Nvidian vastaava on.

Sivuja: [1] 2