Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kotka

Sivuja: [1] 2 3
1
Mplayer2:lla sain huomattavan parannuksen videon toimivuuteen. Nyt kuva ei hajoile ja suurimmaksi osaksi virtaa hyvin. Näyttäis CPU:n käyttöaste huitelevan n. 130% tienoilla, eli edelleen 70% järjestelmän resursseista vapaana (vaihdoin jopa Unity 2D:hen videon katsomisen ajaksi).

Edelleen kuitenkin hieman nykii etenkin nopea tempoisissa kohtauksissa. Auttaisikohan jokin frameraten tiputtaminen asiaan? Mitenkähän sen voisi tehdä mplayer2:ssa. Tai voiko jollain valitsimella muutoin hieman nipistää tiedoston laadusta katselukokemuksen nimiin?

Pitää vielä kokeilla toi vaapi+xvba backend.. voikohan nää olla rinnakkain?

2
Multimedia ja grafiikka / 720p/1080p videot pätkivät
« : 31.10.11 - klo:17.14 »
Hei,

ongelmana se, että en Ubuntun puolella saa videotiedostoja (mkv) pyörimään nätisti 720p tarkkuudeella. Kuva tökkii melko pahasti full screen -moodissa. Kone on media-PC mikä on kytketty HDMI-kaapelilla Full HD -televisioon. 11.10 käytössä, laiteajurit otettu suljetulta puolelta, 3D kiihdytys toimii.

Koneessa on: Intel Atom D510 dual core, 1.6Ghz. 3 GB ram (DDR3, 800mhz), ATI Mobility Radeon HD 4330 (256mb omaa muistia). Kun 720 video pyörii ja katsoo top:lla niin full HD:tä pyörittäessä CPU:n käyttöaste on vain 50% (eli käyttää ilmeisesti vain toista CPU ydintä).

Mitä voisi tehdä että saisi videot pyörimään kunnolla? Yritetty VLC:llä ja Ubuntun oletussoittimilla.

Onko kone liian kevyt Ubuntun puolella FULL HD videon toistoon? Jos on, niin osaako kukaan suositella riittävän tehokasta ja järkevän hintaista Media PC:tä?

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

3
Multimedia ja grafiikka / Plasma TV / palamisenesto
« : 27.10.11 - klo:12.46 »
Hei kaikki,

minulla on mediaPC-käytössä Ubuntu + 50-tuumainen fullhd plasma Samsungilta (HDMI:llä). Siinä on itsessään burn-prevention toiminta pikselin liikuttelulla mutta silti tahtoo jäädä "haamukuvia" pidemmän ubuntu-session jälkeen (mitkä kyllä saa tv:n omalla mustavalko-palkki swiippauksella puhdistettua pois taustaa häiritsemästä). Nyt olen pyrkinyt aktiivityöpöytäkäytössä sopivin väliajoin käyttämään näyttöä shell-tilassa / pyörittänyt näytönsäästäjää, jotta en vahingottaisi töllöä.

Näytön säästimen olen Ubuntussa säätänyt käynistymään 2 minuutin käyttämättömyyden jälkeen, mutta olisko Ubuntussa jotain reaaliaikaista live näytönsäästäjäohjelmaa mikä saisi yksittäisten pikseleiden pyöritystä aikaan / swiippais jonkin pystysuoran palkin näytön lävitse kerran 10 minuutissa kun näytönsäästäjä ei ole aktiivisena tai muuta vastaavaa. Nythän ruudun staattiset paikat (esim. palkit ja valikot) saattavat esim. webbisurffaillessa olla useammankin tunnin ns. "paikoillaan" ja palamisenesto on täysin TV:stä kiinni.

Kenelläkään mitään vinkkejä?

4
Terve,

asentelin WLAN-adsl-reitittimen (telewell), jossa natin takana oma pienehkö sisäverkko. Pääkone on rj45-kaapelilla kiinni itse purnukassa ja nyt yritän ottaa wlanin kautta etätyöpöytäyhteyden ubuntuun (olen sallinut tarvittavat jutut asetukset/etätyöpöydän asetukset -kohdasta sekä avannut firestarterilla portin 5900 sisäverkon IP:stä tulevalle liikenteelle. Homma rokkaa muutoin ihan hyvin, mutta kun yritän Windows läppäriltä WLANin kautta yhteyttä, niin yhteys aukeaa, kysyy salasanan ja tuo näyttöön työpöydän sen hetkisen sisällön; mutta työpöytä ei päivity (jos klikkaan ikkunan auki/kiinni/siirrän tai teen jotain). Ei sitten vaikka manuaalisesti yrittäisin pakottaa päivityksen (refresh screen).

Kokeiltu on useampaa eri Windows Client softaa - ja sama vika toistuu. Olen myös koittanut kytkeä läppärin rj45:lla reitittimeen, mutta sekään ei auta. Niin ikään yhteyden nopeusasetuksien laskeminen ei helpota, eli ei johdu sisäverkon kaistan loppumisesta kuvan päivitys ongelmat. Sen sijaan itse etäkoneella hiiri liikkuu ja voin etäyhteyden kautta käyttää sitä ongelmitta ja se tottelee etäyhteyttä mukisematta, mutta Windows läppärillä vaan ei kuva päivity.

Läppärissä Windows 7 Home Premium käyttis.

Mitähän vois tehdä vian korjaamiseksi? Tai mitään ehdotuksia miksi ruudun päivitys ei toimi.

Voin illalla yrittää vielä yhteyttä ssh-putken rakentamalla; josko se poistaisi ongelman.

RATKAISU: Perin outoa, mutta otin etätyöpöydän hallinnan pois päältä ubuntun gnomesta; ja sitten asensin x11vnc paketit, ssh:lla etäserverille (putkella/ilman) ja x11vnc päälle ja etätyöpöytä rupesikin toimimaan.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openvpn uusi ongelma.
« : 02.08.09 - klo:20.48 »
Voi tietysti olla että on jostakin muustakin kyse, kts. mitä prosessinumeroita on (komento: ps -A)
Maalaa ko. lista ja oikealla korvalla copy. Pasteat sen sitten johonkin tekstieditoriin vaikka Gpadiin ja tallennat sopivalla nimellä. Sitten pysäytät VPN:n ja katsot siitä tiedostosta mikä prosessi on se joka tapetaan.

Hyvä vinkki. Mutta mutta: vielä mystisemmäksi tää menee; käynnistymisen jälkeen tsekkaan prosessilistan ja sit suljen VPN:n. Se prosessinumero, jonka se haluaa tappaa, niin sitä ei tuossa ps -A listassa edes mulla näy. Rupeaa kummittelemaan, ja kovasti.. Joten olisihan tuo ihan mielenkiintoista tietää mistä tuo pid tulee.


6
Ubuntu tietokoneissa / Openvpn uusi ongelma.
« : 02.08.09 - klo:18.51 »
Hei,

Laitan viestin uuteen ketjuun, kun entinen on arkistoitu wikiin menevänä ja sitä ei mahdollisesti kovin tarkasti enää seurata.

Käytössäni uusin Ubuntun jakelu (9.4) ja nyt emäntä tarttis gradun vääntämiseen liittyen käyttöönsä Helsingin yliopiston VPN-yhteyden. Löysin etsimällä asiasta viestiketjun (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1464.0), jossa tein kaikki askeleet kuten RIsto Kurpan viestissä oli ohjeistettu. Tällöin kyllä netti toimi ihan normaalisti, mutta resolv.conf-sisältö oli silti seuraava:

Koodia: [Valitse]
# Generated by NetworkManager
domain elisa-laajakaista.fi
search elisa-laajakaista.fi
nameserver 193.229.0.40
nameserver 193.229.0.42

Tämähän viittaisi siihen, että vpn yhteyttä ei ole luotu? Jos taas en seuraa ohjeita, eli jätän välistä nuo lisäykset update-resolv-conf ja openvpn.conf-tiedostoihin, niin tällöin openvpn:n käynnistäminen aiheuttaa sen, että netti ei toimi ollenkaan.

Toinen varsin mielenkiintoinen juttu on se, että ohjeiden mukaisesti tehtynä, openvpn sammuttaminen aiheuttaa seuraavan virheilmoituksen, jota ei muuten tulisi, jos seuraan vain Helsingin Yliopiston sivuilta löytyviä asennusohjeita:

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/openvpn stop
* Stopping virtual private network daemon(s)...
*   Stopping VPN 'openvpn'
kill: 278: No such process

Lisäksi kolmas outo asia on se, että kun openvpn:n käynnistää, se kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, tätä seuraa OK-ilmoitus. Kokeilin myös niin, että laitan käyttäjätunnukseksi satunnaisia merkkejä ja salasanaksi samoin; ja saan silti OK-ilmoituksen.

Tämähän nyt kielisi siitä, että jossain on jotain vinossa.

Ei vaan ymmärrä, että mitä olen tehnyt väärin.

Joku osaisi auttaa, kenties, kiitos jo etukäteen!

7
Laitealue / Vs: toimiiko samsung ml-1640 9.04:ssä ???
« : 18.07.09 - klo:20.42 »
Itsekin tuli ostettua samainen tulostin viime perjantaina. Lyhyt arvostelu: hinta on erinomainen perus koti- ja pk-toimistokäyttöön. Tulostin lähtee myymälästä halvimmillaan alle 60 eurolla, tulostuskustannukset ovat järkevät. Asentuu Ubuntuun ongelmitta, toimii riittävän nopeasti ja tulostusjälki on mielestäni hyvä; myös jos säästötoiminnot ovat päällä. Grafiikka tulostuu OK ja valokuvatkin ovat kohtuullisia. Mutta kun meillä jää tulostelu lähinnä yksinkertaiseen grafiikkaan ja tekstiin; on tulostin loistava valinta peruskäyttäjälle. Ja mikä parasta, loppu se iänikuinen pelleily Canonin tulostimen kanssa.

Tuli noilta jenkkifoorumeilta luettua, että Samsungin omia ajureita ei kannata järjestelmään asentaa, ellei ole välttämätöntä, sillä asennusohjelmassa on lukuisia tietoturva-aukkoja; ja se myös sotkee oikeuksia. Samsungin omat uninstallit on myös hakuammuntaa ja jättää poistamatta lukuisia asioita (ainakin omalla kohdalla kun yritin smartpanelia asentaa tulostimen musteen seuraamiseksi, mutta se toi enemmän ongelmia kuin hyötyjä). Tässä erinomainen ketju, jossa asiasta on lisää keskustelua: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=341621

8
Hei,

onko Ubuntussa jotenkin mahdollista nauhoittaa / tallentaa esim. mp3/wav/ogg muotoon sitä ääntä mitä kaiuttimista kuulee? Eli jotain ohkelmaa, joka kaappaisi äänen esim. kun kuuntelee jotain nettiradiota. Ihan vaan täysin omaan ja privaattikäyttöön, ja äänenlaadullakaan ei ole niin merkitystä kunhan saisi talteen.

Joissain ohjelmissa on toi voice capture itsessään, mutta ei kaikissa.

Kiitoksia jo etukäteen :)

9
Heips,

päivittelin viime yönä Jauntyyn - ja kaikki pelasi hyvin....mitä nyt flash 10 piti uudelleen asentaa paketinhallinnasta; ja hain myös muut päivitykset mitä paketinhallinta tarjosi... Tänä aamuna sitten havaitsin, että etupaneelin kuulokeliitäntään ei tule enää pihaustakaan; vaikka yöllä se oli toiminut ihan hyvin. Takapaneeliin, minne kajarit on kytketty - ääni kyllä tulee...mutta se on just nyt laihalohtu. Tartten tota etupaneeli-liitintä kuulokkeille ehdottomasti. Olen tarkastanut äänenvoimakkuuden säädöistä, että ei ole laitteet mutella. Mutta mitäs tämmöinen peruskäyttäjä vois tehdä, että asia korjaantuis ja mistä lähteä vikaa etsimään? Olen vähän hukassa. :) Kiitoksia avusta..

lisäys: ja löysin sitten mistä kenkäpuristaa. Jostain syystä ääniasetuksista Independent HP oli mennyt ON-asentoon. Sen muuttaminen OFF-asentoon palautti äänet etupaneeliin. Tiedä mistä sitten tuo tullut, mutta ainakin pelaa nyt.

10
Pelit / Urban Terror / poistaminen
« : 20.04.09 - klo:20.33 »
Moi,

jos haluan poistaa tuon Urban Terror -pelin, jonka latailin sen omalta webbisivulta (v. 4.1), purin omaan kansioon ja annoin pelitiedostolle ajo-oikeudet.  Siinä ei ollut mukana mitään sen kummoisempaa asennusscriptiä tms. Saati sitten uninstaller-scriptiä. Eli riittääkö, että poistaa kotihakemistosta sen piilotiedoston, jossa asetukset ja itse pelikansion; vai jääkö tuosta jotain rippeitä / kovalevyn tilan syöppöä jonnekin?

Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen :)

11
Laitealue / Vs: Kokoamassa perus Ubuntu PC:tä
« : 18.11.08 - klo:19.49 »
Kiire kun on, niin meinas unohtua: elikkäs kiitoksia kaikille vastanneille; apu oli loistavaa. :)

Päädyin sitten, pienellä budjetilla kun olen liikenteessä, niin tuohon Datajyrän Nettijyrä-koneeseen. Täytyy antaa kyllä täydet pisteet aivan tajuttoman mukavasta ja upeasta asiakapalvelusta ko. puljun osalta. :) Meinaan sain kysymättäkin vastauksia, joita en edes tajunnut kysyä. Kyllä oli ilo asioida heidän kanssaan...

Totta, että vähemmän tossa on laajentamisvaraa kuin muissa ehdotetuissa kokoonpanoissa - mutta 300 euroa ei ole niin paha, että jos joskus parin vuoden päästä rupeaa käymään ahtaaksi, niin ostaa sitten uuden. Ja jos näytönohjain ei integroituna riitä, niin sen voi sit erikseen ostaa, ja 2 gigaa muistia riittänee perusmattikäyttäjälle ;)

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Sekaisin osioista?
« : 18.11.08 - klo:12.22 »
Peran,

Itselläni huomenna illalla uuden koneen asennus edessä; kiitos siis näistä vinkeistä osioinnin suhteen. Ilmeisesti kertomasi se oikea tapa kun aloittaa tyhjältä pöydältä, vai voiko kaiken tehdä asennusohjelman yhteydessä? Ja ilmeisesti asennusohjelma sitten intuitiivisesti tajuaa että /swap /home ja / tulevat oikeaan käyttötarkoitukseen?

Kiitoksia.

13
Laitealue / Vs: Kokoamassa perus Ubuntu PC:tä
« : 12.11.08 - klo:20.20 »
Tervehdys ja kiitoksia vastauksista :)

Vanhasta Fujitsusta ei varmaan saa revittyä mitään. Kuulostaisi siltä, että poweri on vähän mäsänä ja siinäkin AMD 64 3200+ perusprossu, elikkäs ei siitä sen enempää.

GDM:n ehdottama DataJyrä-liike kuulostaa lupaavalta. Katselin sieltä tuota NettiJyrää yhtenä vaihtoehtona, mutta hieman mietitytti, että minkä verran ko. kone jättää peruskäytössä kasvunvaraa tulevaisuudelle. Elikkäs 3+ vuotta pitäisi pärjätä yhdellä ostoksella ;)


14
Laitealue / Kokoamassa perus Ubuntu PC:tä
« : 11.11.08 - klo:13.01 »
Tervehdys,

Vanha fujitsusiemens vetelee viimeisiä, joten päätimme emännän kanssa hommata opiskelijabudjetilla perustason kootun Ubuntu PC:n. Voisiko joku foorumilainen vähän jelppiä osien valinnassa? Katselin haulla, muttei montaakaan vastaavaa viestiä osunut silmiin.

Käyttötarkoituksena perustason tekstin- ja kuvankäsittely, nettisurffaus, satunnainen videoiden katselu ja sitä rataa. Ajatuksena, että kone maksaisi n. 400 euroa. Näyttö, näppis ja kajarit jo on. Muisteiksi ajattelin 2 gigaa ramia ja 500gb kovalevyn.

Tuskinpa tartten välttämättä erillistä näytönohjainta tai äänikorttia, eli ne voisivat olla integroituna emolevylle.. Vai olisiko järkevää hommata näytönohjain? Jos niin, mikä riittäisi ja olisi paras ubuntuun? Samoin mikä olisi economy emolevy? Kokemuksia?

Entäs prosessori, itse ajattelin Amd prossua kun ne edullisempia.... Joku 2giganen prossu, mutta myös hieman kasvun varaa sille jättäisin.

Vinkeistä kiittäen.



15
Käynnistä uudelleen, mitä tapahtui..
(huom, valitse käynnistyksessä tuon asentama kerneli 2.6.27*)

No perhana; sehän ratkaisi useita muita mulla olleita ongelmia.. Elikkäs samalla kun äänikortti rupes pelaamaan, niin myös videotoisto ja suljetut ajurit tulivat toimiviksi...

Elikkäs ratkaisi ongelman, kiitos paljon. :)

Ei kyllä harmainta aavistusta miksi mulla on 386-kerneli alunalkujaan jos kerta Generic on parempi? Vai onks se 386 joku oletus kun asentaa ubuntun levyltä? :)


16
Moi Albert,

sori, en ihan ymmärrä mitä ajat takaa tuolla linkillä opastuskeskusteluun. Asentelin tosta sitten uuden soitinohjelman. asentui ihan nätisti, mutta sitten kun komensin sitä soittamaan vähän musaa, tulosti seuraavan virheilmoituksen:

Koodia: [Valitse]
ERR: bio2jack.c::JACK_OpenDevice(989) jack server not running?
ERR: bio2jack.c::JACK_OpenDevice(989) jack server not running?
recoverable error: lost synchronization
recoverable error: lost synchronization
ALSA lib pcm_pulse.c:625:(pulse_prepare) PulseAudio: Unable to create stream: Invalid argument

ALSA snd_pcm_hw_params error: I/O-virhe

Tossa toi Jack Server on mulle ihan uusi juttu, päätin vaan asentaa simppelin Potamus-soittimen. Mutta ilmeisesti todellinen ongelma sijaitsee viimeisillä riveillä.

17
Lainaus
uname -r; lspci |grep Audio; lsmod |grep snd

Koodia: [Valitse]
2.6.25-2-386
00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller (rev a2)

Lainaus
aptitude search gstreamer0.10 pulseaudio

Koodia: [Valitse]
i   gstreamer0.10-alsa              - GStreamer plugin for ALSA                 
v   gstreamer0.10-audiosink         -                                           
v   gstreamer0.10-audiosource       -                                           
p   gstreamer0.10-doc               - GStreamer core documentation and manuals 
i   gstreamer0.10-esd               - GStreamer plugin for ESD                 
i   gstreamer0.10-ffmpeg            - FFmpeg plugin for GStreamer               
p   gstreamer0.10-fluendo-mp3       - Fluendo mp3 decoder GStreamer plugin     
p   gstreamer0.10-fluendo-mpegdemux - GStreamer plugin for demuxing of MPEG2 str
p   gstreamer0.10-fluendo-mpegmux   - GStreamer plugin for muxing of MPEG2 TS st
i   gstreamer0.10-gnomevfs          - GStreamer plugin for GnomeVFS             
p   gstreamer0.10-gnonlin           - non-linear editing module for GStreamer   
p   gstreamer0.10-gnonlin-dev       - development files of the non-linear editin
v   gstreamer0.10-lame              -                                           
p   gstreamer0.10-packagekit        - GStreamer plugin to install codecs using P
i   gstreamer0.10-pitfdll           - GStreamer plugin for using MS Windows bina
i   gstreamer0.10-plugins-bad       - GStreamer plugins from the "bad" set     
p   gstreamer0.10-plugins-bad-dbg   - GStreamer plugins from the "bad" set     
p   gstreamer0.10-plugins-bad-doc   - GStreamer documentation for plugins from t
i   gstreamer0.10-plugins-bad-multi - GStreamer-liitännäiset "bad"-valikoimasta
p   gstreamer0.10-plugins-bad-multi - GStreamer-liitännäiset "bad"-valikoimasta
i   gstreamer0.10-plugins-base      - GStreamer plugins from the "base" set     
i   gstreamer0.10-plugins-base-apps - GStreamer helper programs from the "base"
p   gstreamer0.10-plugins-base-dbg  - GStreamer plugins from the "base" set     
p   gstreamer0.10-plugins-base-doc  - GStreamer documentation for plugins from t
p   gstreamer0.10-plugins-farsight  - plugins for GStreamer for Audio/Video conf
i   gstreamer0.10-plugins-good      - GStreamer-liitännäiset "good"-valikoimasta
p   gstreamer0.10-plugins-good-dbg  - GStreamer-liitännäiset "good"-valikoimasta
p   gstreamer0.10-plugins-good-doc  - GStreamer documentation for plugins from t
i   gstreamer0.10-plugins-ugly      - GStreamer plugins from the "ugly" set     
p   gstreamer0.10-plugins-ugly-dbg  - GStreamer plugins from the "ugly" set     
p   gstreamer0.10-plugins-ugly-doc  - GStreamer documentation for plugins from t
i   gstreamer0.10-plugins-ugly-mult - GStreamer-liitännäiset "ugly"-valikoimasta
p   gstreamer0.10-plugins-ugly-mult - GStreamer-liitännäiset "ugly"-valikoimasta
i   gstreamer0.10-pulseaudio        - GStreamer plugin for PulseAudio           
i   gstreamer0.10-schroedinger      - GStreamer plugin for encoding/decoding of
p   gstreamer0.10-sdl               - GStreamer plugin for SDL output           
i   gstreamer0.10-tools             - Tools for use with GStreamer             
v   gstreamer0.10-videosink         -                                           
v   gstreamer0.10-videosource       -                                           
v   gstreamer0.10-visualization     -                                           
i   gstreamer0.10-x                 - GStreamer plugins for X11 and Pango       
i   libgstreamer0.10-0              - GStreamerin ydinkirjastot ja -elementit   
p   libgstreamer0.10-0-dbg          - GStreamerin ydinkirjastot ja -elementit   
p   libgstreamer0.10-dev            - GStreamer core development files         
p   libgstreamer0.10-ruby           - GStreamer 0.10 bindings for the Ruby langu
p   libgstreamer0.10-ruby1.8        - GStreamer 0.10 bindings for the Ruby langu
i   libsdl1.2debian-pulseaudio      - Simple DirectMedia Layer (with X11 and Pul
i   pulseaudio                      - PulseAudio-äänipalvelin                   
p   pulseaudio-dbg                  - PulseAudio sound server detached debugging
i   pulseaudio-esound-compat        - PulseAudio ESD compatibility layer       
p   pulseaudio-esound-compat-dbg    - PulseAudio ESD compatibility layer debuggi
i   pulseaudio-module-gconf         - GConf module for PulseAudio sound server 
p   pulseaudio-module-gconf-dbg     - GConf module for PulseAudio sound server d
i   pulseaudio-module-hal           - HAL device detection module for PulseAudio
p   pulseaudio-module-hal-dbg       - HAL module for PulseAudio sound server deb
p   pulseaudio-module-lirc          - lirc module for PulseAudio sound server   
p   pulseaudio-module-lirc-dbg      - lirc module for PulseAudio sound server de
i   pulseaudio-module-x11           - X11 module for PulseAudio sound server   
p   pulseaudio-module-x11-dbg       - X11 module for PulseAudio sound server deb
p   pulseaudio-module-zeroconf      - Zeroconf module for PulseAudio sound serve
p   pulseaudio-module-zeroconf-dbg  - Zeroconf module for PulseAudio sound serve
i A pulseaudio-utils                - Command line tools for the PulseAudio soun
p   pulseaudio-utils-dbg            - PulseAudio command line tools detached deb

Toivottavasti noista olis jotain apua - ja kiitos jo etukäteen, Gdm! :)

18
Tervehdys,

lisää ongelmia ilmaantui päivityksen yhteydessä. Enää ei videot toimi (esim. avit tai youtube pätkät nettiselaimessa). Korjailin repojen linkitykset kuntoon, päivitin viimeisimmät paketit - ja silti ei korjaantunut. Lisäksi Järjestelmä-Ylläpito-Laiteajurit -kohdasta kun klikkaa ATI/AMD:n suljettua grafiikka-ajuria, niin se aloittaa noutamaan ja asentamaan laiteajuria, mutta asennusruutu katoaa alta 2 sec ja avoimen lähdekoodin ajuri on edelleen käytössä. Mistähän tää homma nyt kiikastaa?

Yritin katsella tuolta muita keskustelusäikeitä, mutta ei just meikäläisen silmään osunut vastaavaa ongelmaa muilla.

Jotenkin alkaa tuntumaan, että kun on päivittänyt ubuntua vähitellen uudempaan parin vuoden ajan, aina uuden version tultua - niin tää alkaa mennä aika sekaisin.. Pitäisi ilmeisesti asentaa uudestaan puhtaaksi, mutta kun ei ole se home-hakemisto omalla osiollaan. :(

Elikkäs jos komentoriviltä laittaa esim. komennon totem video.avi niin se tulostaa tämmöiset viestit sieltä:

Koodia: [Valitse]
** (totem:10981): DEBUG: Init of Python module
** (totem:10981): DEBUG: Registering Python plugin instance: YouTube+TotemPythonPlugin
** (totem:10981): DEBUG: Creating object of type YouTube+TotemPythonPlugin
** (totem:10981): DEBUG: Creating Python plugin instance
** (totem:10981): DEBUG: Init of Python module
** (totem:10981): DEBUG: Registering Python plugin instance: BBCViewer+TotemPythonPlugin
** (totem:10981): DEBUG: Creating object of type BBCViewer+TotemPythonPlugin
** (totem:10981): DEBUG: Creating Python plugin instance
** Message: Error: Resurssin asetuksia ei saatu/voitu asettaa.
gstalsasink.c(523): set_hwparams (): /GstPlayBin:play/GstBin:abin/GstBin:audiosinkbin/GstGConfAudioSink:audio-sink/GstBin:bin6/GstAlsaSink:alsasink1:
Unable to set hw params for playback: I/O-virhe


--- Kernelin päivitys poisti ongelman; i386:sta Generic-versioon.

19
Tervehdys,

mä jatkan nyt tätä äänikorttiproblemaa.. Elikkäs mulla äänensäätökuvakkeen päällä on ruksi ja siitä klikkaaminen tuottaa seuraavan virheilmoituksen:

Lainaus
Äänenvoimakkuuden hallinta ei löytänyt ohjaimia tai laitteita, joita säätää. Tämä tarkoittaa että joko oikeat GStreamer-liitännäiset eivät ole asennettuina tai että äänikorttisi ei ole määritelty.

Voit poistaa äänenvoimakkuuden hallinnan paneelista painamalla oikeaa nappia kaiuttimen kuvan päällä ja valitsemalla "Poista paneelista".

Olen yrittänyt muutamia vinkkejä täältä foorumilta, mutta mun kohdalla ongelma taitaa olla vähän erilainen; kun koko äänikorttia ei löydy:

Koodia: [Valitse]

aplay -l

aplay: device_list:215: äänikortteja ei löytynyt...


Elikkäs mihis mun äänikortti olis saattanut kadota noin totaalisesti? Kyseessä Fujitsu Siemensin 3-4 vuotta vanha kone ja muistaakseni joku AC Realtekin integroitu äänikortti emolevyllä.

Vähän aloittelija olen näiden asioiden kanssa, joten jos joku viitsis neuvoa.

20
Hei,

jotain tapahtui koneeseeni asennetulle Ubuntulle. Päivitysten jälkeen yllättäen verkkokortti rupesi temppuilemaan. Esimerkiksi käynistyksen yhteydessä nettiin ei päässyt ollenkaan; eth1-verkkolaitetta ei tunnistettu, mutta silmukkaliitännän (lo) se kyllä löysi... joskaan sillä ei homma pelannut nettiin pääsemiseksi. Uudelleen käynnistämiset ym. eivät asiaa ratkaisseet.

Kun komentopäätteeseen kirjoitin käskyn: sudo dhclient eth1 - niin sen jälkeen homma rupesi toimimaan... mutta uudelleen käynnistys ja taas netti "pois päältä". Mun linux taidot ei riitä ongelman ratkaisemiseksi. Ihan kuin verkkokorttia ei tunnistettaisi automaattisesti tms.

Jotain listauksia eri komennoilta, joiden uskoisin olevan hyödyksi ongelmaa ratkaistaessa:

ifconfig;
Koodia: [Valitse]
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:d8:53:51:02 
          inet addr:91.152.187.114  Bcast:91.152.191.255  Mask:255.255.240.0
          inet6 addr: fe80::211:d8ff:fe53:5102/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5185 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6390 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1059060 (1.0 MB)  TX bytes:3289029 (3.1 MB)
          Interrupt:18 Base address:0xa000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:1780 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1780 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:97641 (95.3 KB)  TX bytes:97641 (95.3 KB)

sudo lshw -C network ei anna minkään sortin tulostetta.

Oudoksi tässä tekee sen, että windows puolella ei minkäänlaisia ongelmia. Eli jotain ongelmaa on koneen päivittyessä päivitysten hallinnan kautta tapahtunut.

Jos joku voisi auttaa, antaa vinkkejä tms. - olisin suuresti kiitollinen.

Sivuja: [1] 2 3