Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kotka

Sivuja: 1 [2] 3
21
Terve,

noissa tuunausoppaissa ehdotellaan yhtenä Ubuntun nopeutustoimenpiteenä Kernelin kääntämistä koneelle. Olisikin ihan mielenkiintoista saada kuulla kokeneemmilta ubuntulaisilta, että onko tällä ratkaisevaa vaikutusta järjestelmän nopeuteen vs. mahdolliset riskit, että järjestelmä ei toimikaan kuten pitäisi?

Itselläni käytössä n. 3 vuotta vanha kone, jossa 512 mb ram ja jotain ~2ghz prosessori, 64bit, joskin 32-bit ubuntua pyörittää.

Yritinpä tähän vastausta löytää foorumilta, vaan eipä silmääni osunut :)

kiitoksia.

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Xine ei toimi
« : 13.03.08 - klo:17.44 »
Terve,

ajoin ton komennon, jota ehdotit...

Sain seuraavan tulosteen päätteeltä:

Koodia: [Valitse]
kotka@Imagineer:~$ sudo apt-get install libxine1 libxine1-gnome libxine1-ffmpeg
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Reading state information... Valmis
libxine1 on jo uusin versio.
libxine1-gnome on jo uusin versio.
libxine1-gnome set to manual installed.
libxine1-ffmpeg on jo uusin versio.
libxine1-ffmpeg set to manual installed.
Seuraavat paketit asennettiin aiemmin automaattisesti, mutta niitä ei enää tarvita:
  libswt3.2-gtk-java libntfs-3g12
Käytä komentoa 'apt-get autoremove' poistaaksesi ne.
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 17 päivittämätöntä.
kotka@Imagineer:~$

Mitään muita ehdotuksia?

Kiitoksia.

23
Ubuntu tietokoneissa / Xine ei toimi
« : 12.03.08 - klo:11.49 »
Terve!

Käytössä Ubuntu 7.10 ja yritin pakettienhallinnalla asentaa Xinen. Sovellukset-valikkoon, ääni&video-kohtaan ilmestyi jo Xine Movie Player. Nyt jos klikkaan sitä: ohjelma käynnistyy, näyttöön tulee käyttöpaneeli ja sitten koko roska katoaa. Päätteessä jos komennan xine saan seuraavat virheilmoitukset:

Koodia: [Valitse]
kotka@Imagineer:~$ xine
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.5.
(c) 2000-2007 The xine Team.
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  141 (XVideo)
  Minor opcode of failed request:  14 ()
  Serial number of failed request:  2405
  Current serial number in output stream:  2405
kotka@Imagineer:~$

Elikkäs mitäs pitäs tehdä??? Josko sais vähän hjelppiä?

Kiitos. :)

24
Laitealue / Vs: Ubuntu 7.10 ja DVD levyt
« : 05.03.08 - klo:17.29 »
Ja aina oudommaksi menee tämä homma. Kun laitan CD/DVD-asemaan tyhjän käyttämättömän DVD-levyn, Ubuntu kyllä tunnistaa sen ja ehdottelee jatkotoimenpiteitä. Sen sijaan Windowsissa poltetut, ja aiemmin toimineet DVD-tiedostotaltiot, eivät näy Ubuntuun. Jos Sijainnit-Tietokone -paikasta klikkaan taltiota, niin se tuumailee vaan, että asema taitaa olla tyhjä. Ennen on toiminut moitteetta.

Selailin tuota nettiä ja tuntuu olevan vähän muillakin vastaava ongelmaa gutsyn kanssa. Oudoksi vaan tekee kun asema yht'äkkiä rupes temppuilemaan.

25
Laitealue / Ubuntu 7.10 ja DVD levyt
« : 05.03.08 - klo:16.54 »
Hei,

mulle ilmaantunut ihan outo ongelma: elikkäs ennen dataa sisältä DVD-levyt ovat mounttaantuneet ihan asiallisesti; ilman mitään ongelmia. Nyt kone ei enää tunnista cd-asemaan laitettua DVD levyä. Jos DVD-levyn unohtaa sisään käynnistyksen yhteydessä, ubuntu jumittaa kunnes DVD levyn ottaa ulos, jolloin kone välittömästi jatkaa ubuntun latautumista normaalisti.

En vaan keksi miksi DVD levyt yhtä äkkiä ovat toimimattomia.

Sen sijaan CD-rom levyt ja äänilevyt toimivat moitteetta.

Tossa mun FSTAB:

Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
#  -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/mapper/sda2 :
UUID=9187832d-6ec3-43b9-a432-25129050ffd6 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/mapper/sda5 :
UUID=137191f7-1a53-437c-b2af-24144eb23379 none swap sw 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/sda1 /media/Windows ntfs-3g defaults,locale=fi_FI.UTF-8 0 0

Mitäs voisin tehdä???

Kiitos :)

26
Laitealue / skype luuri/headset ubuntuun?
« : 23.02.08 - klo:18.37 »
Moi,

ihan nopeasti olisin tiedustellut, että onko suosituksia asian suhteen? Kannattaisiko ostaa ihan vaan suosiolla headset luurin sijasta? Aikoinaan oli MediaLoungen USB Puhelin, mutta sen kanssa hämäriä muistikuvia ongelmista. Lähinnä skypeä edelleen sillä, että sen kautta saa edulliset ulkomaanpuhelut. :)


27
Yleistä keskustelua / Vs: Vuosi Ubuntua.
« : 23.02.08 - klo:18.13 »
Itselläni on ollut Ubuntun eri versioita koneella about 1,5 vuotta. Windowsiin en enää vaihtaisi mistään hinnasta; sen verran ylivoimaiset ovat edut olleet (joskin myös takaiskuja on tapahtunut). Itse sain kärpäsen pureman kun valittelin työparille työvuorossa miten windows tökkii ja on sitä ja tätä ja tuota ongelmaa (itse olen käyttänyt ms-tuotteita +15 vuotta). Hän sitten ehdotti, että kokeiles ubuntua. Kokeilin ja tykästyin. Lähinnä huolestuttaa miten reikäiseksi oma ubuntu on loppujen lopuksi päätynyt kun on kaikkea kikkaillut, eikä aina välttämättä tiedä ihan viimeisen päälle mitä tekee. Suurimmat ongelmat mulla olleet lähinnä näytönohjaimen kanssa; sillä saanut pari kertaa gnomen kaatumaan oikein kunnolla - eikä vieläkään ihan moitteettomasti toimi.

Parempi puolisko aluksi vähän nikotteli Linuxiin siirtymisestä, mutta eipä ole enää 2. levyllä olevaa windowsia käynnistelty aikoihin. Jäänyt emäntäkin linuxin pauloihin melko hyvin. Veikkaisinpa, että suurin hidaste linuxiin siirtymiseen on juuri ne ennakkoasenteet plus se, että pitää hieman opetella uusia niksejä. Loppupeleissä oppiminen peruskäyttäjälle ei tuottane suurta vaikeutta kun vaan uskaltaa kysyä apua. Vähän palautetta tullut siitä, että ubuntussa osa ohjelmista on "alkeellisemman ulkoasun omaavia kuin windowsissa", mutta tämäkin taitaa johtua pitkälti siitä, että en ole niihin viritellyt mitään hienoja "bling bling teemoja".

Ja myönnän olevani melkoinen Ubuntun liputtaja työyhteisössä ja ystäpiirissä. Mä olen vahvasti sillä kannalla, että ilosanomaa pitää viedä eteenpäin ja aktiivisesti. Mulla on sellainen näppituntuma, että Ubuntun suosiotarinasta parhaat palat ovat vielä näkemättä. Uskaltaisinpa arvailla, että seuraavien vuosien varrella monesta suomalaiskoneesta se jo löytyy.... Toivon ainakin niin.

Ja entäs sitten yritykset? Kun säästäminen tuntuu olevan päivänsana, niin mitenkähän paljon nettosäästöä yritykset tekisivät kun pyörittäisivät koneitaan opensource softilla. Siinä säästyisi pitkä penni lisenssimaksuista.

28
Moi!

Voisiko joku päivittää tuota ubuntun NTFS-tuen asennusopasta seuraavalla? Itselleni tuotti pitkään päänvaivaa minne NTFS-osiolta poistetut tiedostot menevät, kun levytilaa ei kuitenkaan vapaudu. Ongelmaan löytyikin vastaus, että jostain syystä gnomessa tavara ei mene roskikseen vaan ko. asemalla .trash-username -kansioon.

Tämmöisille newbielle kuten allekirjoittanut tämä tieto voisi olla hyödyksi. Apu löytyi kun selasin englanninkielistä help-sivustoa.

Ja jos sinne vielä saisi huomautuksen, että kyseessä piilotiedosto ja näppäinyhdistelmä ctrl-h auttaa sen löytämisessä.

Kiitos :)

29
Moi!

Mulla seuraavanlainen ongelma - olen saanut ntfs-3g:n asennettua ja siihen sitten ton ntfs-config-työkalun, jolla liittelin windows ntfs-levyn sekä kaksi ulkoista usb-kiintolevyä kiinni onnistuneesti. Sen jälkeen seuraavanlainen ongelma: jos poistan tiedoston/kansion, se poistuu OK, mutta levytilaa ei kuitenkaan vapaudu. Sama windows-osiolla kuin USB-levyllä. Sit jos taas kopioin sinne jotain ja poistan sen kopioimani tiedoston, se poistuu kuten pitääkin ja levytilaa vapautuu vastaavasti.

Missähän vika / mitä teen väärin? Ja mistä lähteä asiaa korjaamaan / purkamaan?

Kiitos.

30
Laitealue / Vs: 3d-kiihdytys (Radeon 9600)
« : 22.06.07 - klo:02.38 »
Hmm,

meikäläisellä toi Method 1 auttoi, tosin siinä sitä ennen olin kokeillut Envyllä, poistin Envyllä aikaisemat asetukset - ja sitten ennen reboottia Method 1:sen mukaan... ja vola =) Ongelma ratkaistu, direct rendering on saapunut takaisin. Jäin tossa vaan funtsimaan, että mikähän liene alunalkujaan sotkenut jutun.

Joten yksi kivi pois sydämeltä :D


31
Laitealue / Vs: 3d-kiihdytys (Radeon 9600)
« : 21.06.07 - klo:23.27 »
Moro,

mulla on tismalleen sama ongelma.  >:( Ennen toimi kaikki OK, sitten kone huoltoon ja ati x1600 tuli tilalle. Erään löytämäni listan mukaan 9600 ei ole niiden tuettujen näytönohjainten joukossa, joille on toimiva 3d-tuki saatavilla. Lista löytyy alhaalla olevista linkeistä.

Voisitko testata seuraavan? Avaa Totemilla joku avi-video, tuleeko sulla videokuva kuin sinisen filtterin lävitse? Tämä on Googlen mukaan eräs muutaman sarjan kortin ominaisuus, johon ati hakee ratkaisua. Pienellä kikkailulla sain tän kuitenkin korjattua. Mutta se on vaan jeesusteippiä vikakohtaan -väliaikainen ratkaisu.

Lisäksi mulla avoimen lähdekoodin ajureiden asentaminen aiheuttaa sen, että X ei käynnisty (kts. mun erillinen viesti aloittelijoiden puolella). Googletusta ja selvisi, että X1600:lle ei kelpaa avoimet ajurit... pöyristyttävä juttu.

Tossa pari sivustoa, jotka nopealla uudelleen etsimisellä löysin. Tiedä sitten miten ajantasalla informaatio noilla on? Josko mikään noista auttaa?

http://dri.freedesktop.org/wiki/ATIRadeon
http://packages.ubuntu.com/feisty/misc/xorg-driver-fglrx
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.20/+bug/73102

32
Itselläni oli vastaava ongelma Direct Rendering toimimaan saamisessa. Ongelmat alko kun huolto vaihtoi ati x.600 kortin mukamas x.700se:ksi. No järjestelmä tunnistaa sen ainoastaan X.1600:ksi. Tiedä sitten.

Seurasin asennusohjeita prikulleen - ja en saanut direct renderingiä toimimaan.

Sitten napsautin graafisen käyttöliittymän rajoitettujen ajureiden hallinnalla, jossa ajuri näkyi asennettuna, mutta ei-aktiivisena, pois päältä ja takas päälle ja homma korjaantui. Todella outoa. Kiinnostaisi tietää mitä tuo hallinta-liittymä tekee eri tavalla kuin ohjeet? :)

Yhtä kaikki, ei tämä ati ihan parhaalla tavalla vieläkään toimi. Outoja lapsen vikoja aina väliin.

Seuraavaksi näytönohjaimeksi NVIDIA... piste.


33
Arkisto: vanhentuneet / Vs: FGLRX Asentaja 0.4
« : 19.06.07 - klo:04.55 »
Tämmöisenä linux-aloittelijana; jos skriptin toiminto epäonnistuu syystä tai toisesta; palauttaako se järjestelmän siihen samaan tilaan, josta yritys alkoi? Vai jääkö "taustalle" jotain mikä voisi haitata myöhemmin?

kiitoksia :)

34
Tulee mieleen että tämä uusi emo ei tykkää ubuntusta. Sen siitä saa kun omistaa fujitsu simensin pakettikoneen "designed for microsoft windows xp" ja emosta ei oo mitään käsitystä, minkä nyt ovat sitten löyneetkään takuuhuollossa rikkoiutuneen tilalle...

Moro,

itselläni kävi vastaava juttu Fujitsun Scaleo-tietokoneen kanssa. Emolevy, näytönohjain ja poweri vaihdettiin. Kovasti odotan tietoa, että minkä emolevyn ne on iskeneet tähän tilalle. Itselläni myös toistui toi sama Firestarter-ongelma, mutta säätämällä sain sen toimimaan ongelmitta. Nyt ongelmia lähinnä aiheuttaa se, että jos haluaisin käyttää avoimen lähdekoodin näytönohjainta, niin sepäs ei tunnistakaan uutta näytönohjainta ja lyö koneen shelliin käynnistyksen yhteydessä antaen litannian virheilmoituksia.

Onneksi 3 vuoden takuu, josta vielä reilut 7kk jäljellä. Vähän epäilen miten uusi emo kestää :D

35
Pieni lisäys tohon:

kun menee sinne rajoitettujen ajureiden hallintaan, näkyy, että suljetut ajurit atille on asennettu, mutta ei käytössä. Klikkaus poistaa ajurit ja uusi klikkaus asentaa ne -- ja uudelleen käynnistyksen jälkeen ne näkyy ajureiden hallinnassa toimivan OK, mutta tällöin sininen filtteri-efekti palaa takaisin videotoistoon, mutta otinpa piruuttani kuvakaappauksen videon toistosta ja kuvankaappauksessa värimaailma kuitenkin OK, eli näytönohjain asetuksiin tää viittais.

...ja lisää testaustietoa: ongelma on näköjään videotoistossa ainoastaan Totem-videoplayeriä käyttäessä, kun taas VLC-player toimii OK.

36
Morjensta,

elikkäs tietokone meni takuuhuoltoon, jonka yhteydessä siihen vaihdettiin uusi näytönohjain (Ati Radeon x.600 -> x.700 se) sekä emolevy. Muuten kaikki toimii kuten pitääkin, mutta törmäsin pariin aika jännään ominaisuuteen:

1. Käynnistyksen yhteydessä tulee seuraava virheilmoitus:

Koodia: [Valitse]
[11.368740] pci: device 0000:05:05:0 has unknown header type 7f, ignoring.

2. Havaitsin videoiden toistossa ongelmaa (videokuva oli kuin sinisen filtterin läpi; ja värimaailma sekaisin. Koneen uudelleen käynnistys ei korjannut ongelmaa.

Päätin siis ottaa atin suljetut ajurit pois käytöstä; jonka jälkeen X ei enää suostunut käynnistymään vaan heitti suoraan merkkipohjaiseen shelliin. Seuraavanlainen virhe sieltä:

Koodia: [Valitse]
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(II) ATI:  Candidate "Device" section "Generic Video Card".
(WW) RADEON: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

Tähän sitten korjaukseksi asensin uudelleen (apt-get install fglrx) ja lisäsin fglrx:n oikeaan paikkaan myös xorg.confiin, jonka jälkeen kone taas käynnistyi X:ään normaalisti ja värimaailma on ainakin toistaiseksi ollut OK videoita katsellessa.

Oudoksi tämän tekee se, että toi BUSID kohta xorg.confissa on PCI:1:0:0, joka on mun mielestä oikea osoite, mutta sitten tuo virheilmoitus kuitenkin viittaa  toisaalle. Eli pitäisikö tuo korjata jonnekin?

Mutta mitäs mun pitäs tehdä, että saisin nuo avoimen lähdekoodin ajurit toimimaan? Aika outoa, että atin omat ajurit toimivat, mutta avoimien kanssa X ei suostu pelittämään, ideoita?

Ennen x600-kortilla toimi molemmat OK.

3. Mihin muuhun emolevyn- ja näytönohjaimen vaihto saattaisi vaikuttaa, joka voi paljastua myöhemmin, jotta sen voisi nyt korjata?

Kiitoksia avusta :)

37
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Gmail oletukseksi?
« : 04.05.07 - klo:18.03 »
Kiitos Isis.

Janne: jep - Evolutionia käytän työasioiden sähköpostiohjelmana. Gmailissa tykkään siitä, että siihen on sulautettu koko joukko miellettömän hienoja toimintoja, joka tekee siitä vapaa-ajan tarpeisiin hyvän valinnan. Esim. postituskeskustelulistaryhmiin kuuluminen on vaivatonta gmaililla; ja viestit on saatavilla missä ikinä sitten liikkuukaan oikein järjestettynä keskustelusäikeinä. Tietysti kaiken tuon ja enemmän voi tehdä Evolutionilla, mutta lienee makukysymys.


38
Asentaminen ja käyttöönotto / Gmail oletukseksi?
« : 04.05.07 - klo:05.09 »
Moi,

miten saan ubuntuni (Feisty) konffattua niin, että oletuksena kaikki sähköpostit (jos esim. klikkaan email linkkiä) aukaisevat www-browseriin g-mailin oman sähköpostin kirjoitusruudun? Lähinnä tätä ominaisuutta tarttisin Firefoxissa. Yrittänyt etsiä, mutta ei ainakaan väsyneenä onnistunut. Windowsin puolella ton jotenkin kikkailin; mites linuxissa?

Kiitos. :)


39
Moi,

aloitteleva linuxhörhö kun olen, niin voisiko joku kertoa tarvitseeko tehdä jotain? Mulla ton SecScanin ajaminen tuotti seuraavat kaksi varoitusta:

 Warning.  You have SUID binary: [ ---Sr-s--T 1 root root 0 2007-04-30 03:31 /media/.hal-mtab-lock ] in suspicious dir.

 Warning.  You have SUID binary: [ -rwsr-xr-- 1 root dhcp 2956 2007-04-02 12:46 /lib/dhcp3-client/call-dhclient-script ] in suspicious dir.

Lienevät molemmat vaarattomia?


40
Se hyvin yleinen tarina: kyllästynyt Windowsin hitauteen & epävakauteen. Ubuntun myötä pienellä aikaisemmalla linux shell-osaamisella kokeilemaan Dapperia. Tykästyin siihen ja jäin vähän koukkuun. Nyt puolen vuotta käyttänyt. Juuri päivitin ekaksi Edgyyn ja siitä saman tien Feistyyn. Feistystä on pakko sanoa, että mielestäni toimii silmämääräisesti arvioiden huomattavasti jouhevammin kuin Dapper (ainakin mun koneella, jossa 512mb ram, AMD  Athlon 64 3200+ prossu). Lisäksi havaitsin, että varsinkin videoiden toistossa kuvanlaatu on parempi ja divx:n katsominen kuormittaa vähemmän cpu:ta kuin aiemmin. So far, so good.

Näin hyvinkin uutena linux käyttäjänä, mutta kehittyneemmät rutiinit hallitsevana ex-m$-käyttäjänä, on pakko todeta, että ei ubuntun hallinta ole vaikeaa jos on enemmän koneiden kanssa toiminut. Pientä totuttelua aluksi, mutta kyllä se siitä. Kyllä tätä vähitellen voi alkaa jo vakavasti suositella kaikille niille, joiden ei tarvitse pelata. Varsinkin tuntuu suorastaan hulluudelta, etteivät yritykset laajemmin ole siirtyneet avoimen & ilmaisen lähdekoodin maailmaan. Mitä säästöjä se toisikaan.

Tietoturvan suhteen on pakko sanoa, että loppu se F-Securen järjestelmän kuormittaminen & kaatuilu.

USB-lisälaitteet, joita tarvitsen, niin Dapper kuin Feisty on tunnistanut ongelmitta. Ainoastaan Nokia communicatorin käyttäminen taitaa olla vähän hankalaa jos haluaisi läppäriltä pyörittää ubuntua ja käyttää kommua nettimodeemina. Mutta siihenkin on kuulemma olemassa ratkaisu.

Oikeastaan mulla ainoat haasteet tuli joidenkin softien kanssa, joita tarvitsen. Winellä yritin pyörittää, mutta ei se oikein ottanut tuulta alleen. Varmaankin johtuu kokemattomuudesta. Ja ubuntun omista kirjastoista ei löytynyt ihan yhtä hyviä. Mutta loppujen lopuksi pieni miinus. Mun käyttötarpeelle, annan kouluarvosanan 8+. Ei kai sitä ihan vielä kymppiä voi ;) Ehkä sitten kun vielä hiotaan parempaan tätä.

Sivuja: 1 [2] 3