Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Djmasa

Sivuja: [1] 2 3
1
Laitealue / RAID: P6t: Intel ICH10R ja Marvell 88SE6320
« : 17.01.09 - klo:13.00 »
Hei! Minulla on P6t x58-piirisarjan emo. XP:n kaveriksi olisi nyt tarkoitus asentaa ubuntu. Järjestelmässä on kaksi sata-levyä, joten RAID1 kiinnostaisi. P6t:ssä on kaksi RAID mahdollisuutta, tuo intelin ICH10R:n tarjoama ja lisäksi Marvellin SAS raid-controlleri emon kahdelle SAS-liittimelle. Saan SATA-levyni SAS ohjaimen RAID-arraylle (taaksepäin yhteensopiva sataan).

Mitenkäs ubuntu linuxin kanssa. Eikös ole niin että tuo intelin ICH10R-ohjain ei ole aito hardware RAIDi, eikä sitä saa oikein pelittämään linuxin kanssa? Entäpä tuo Marvellin mahdollisuus, saisko sen toimimaan?

Lisäksi olen RAIDauksessa ihan aloittelija: jos luon RAID-ryhmän (Marvellilla), niin ohjain peilaa datan automaattisesti ja voin ihan normaalisti osioida levyjä, alustaa osioita ja asentaa kaksi käyttistä jne. ja kaikki tapahtuu koko RAID-ryhmälle?

Toi Marvell mahis kiinnostais selvittää, mutta jos se tyssää niin mitenkäs ubuntun softaraid kun on dual bootti?

2
Laitealue / Vs: Buffalo Linkstation live II
« : 17.01.09 - klo:12.43 »
Kiitos ohjeista. Saan nyt yhteyden linkstationiin sekä ftp:llä, että samballa. Loin yhteydet sijainnit-yhdistä palvelimeen kohdasta, palvelin-kohtaan laitoin levyn ip-osoitteen. Mutta kumpi mahtaisi olla järkevämpi tapa ottaa yhteys?:

Ftp yhteydessä ei voi avata open office-tiedostoja, tulee lataamisen jälkeen viesti "yleinen I/O virhe". Lisäksi multimediatiedostot eivät toistu, "Resurssista ei voitu lukea". Pdf:t ja kuvat aukeavat. Smb toistaa ja avaa kaikki.

Lisäksi ftp:n ja smb:n koodaustapa tiedostonimille on varmaan erilainen, kun toisella protokollalla siirretyt ääkkösiä sisältävät tiedostonimet muuttuvat toisessa yhteydessä sotkuksi. Onko tähän jotain ratkaisua, vai kannattaako käyttää vain jompaa kumpaa (kumpaa?) tai olla käyttämättä ääkkösiä?

3
Laitealue / Vs: Buffalo Linkstation live II
« : 12.12.08 - klo:17.05 »
Jos sinulla on jaettuna windowsista tuo verkkolevy, niin sijainnit>verkko kohdassa pitäisi näkyä.

Siellä ei näy mitään. Johtunee ilmeisesti siitä että osaa ottaa yhteyttä windows-koneeseen ubuntusta. Samba on ilmeisesti väline tähän linuxissa (ei hajuakaan miten se konffataan - onko ohjeita tai linkkiä selkeisiin ohjeisiin)? Linkstation tukee ftp ja smb protokollia, voiko tuota ftp:tä käyttää mitenkään järkevästi?

4
Laitealue / Buffalo Linkstation live II
« : 12.12.08 - klo:16.32 »
Kotiverkko-osaamiseni rajoittuu ainoastaan asennus CD:n laittamiseen Windows-koneeseen ja sen tekemiseen mitä asennusvelho käskee. Eli oon verkkohommissa täysi aloittelija. Nyt pitäisi kuitenkin saada verkkokovalevy liitettyä Ubuntu koneillekin - tarvitaan siis aloittelijan rautalankaohjeet ;). Eli mitä teen (ei oo todellakaan hajua mistä aloittaa ja miten jatkaa).

Buffalo LinkStation Live II verkkokovalevy
Buffalo wzr-agl300nh reititin
Ubuntu 8.10

5
Laitealue / i7 nehalem ja x58, ubuntu 8.10
« : 01.12.08 - klo:13.00 »
Onko ubuntu 8.10 yhteensopiva i7 arkkitehtuurin ja x58-piirisarjan emojen kanssa?

Ajatuksena lähinnä Core i7 920 ja emoksi Gigabyten GA-EX58-UD5 / GA-EX58-DS4 tai Asus P6T Deluxe.

6
Laitealue / Vs: hd 3850 / 9600 gt
« : 29.11.08 - klo:01.40 »
Mitenkäs onko 4850:ssa sitten samat ongelmat kanssa. Menis meinaan joissakin tapauksissa samoihin hintoihin 9600 gt:n kanssa?

7
Laitealue / hd 3850 / 9600 gt
« : 27.11.08 - klo:12.05 »
Kumpi fiksumpi ajurituen ja toimivuuden kannalta (8.10)?

ATI on ilmeisesti laittanut ajurit avoimiksi? Voidaanko Nvidialta silti odottaa enemmän ja helpommin? Tuo 3850 olis hinnaltaan houkutteleva ja virtapihimpikin...

Muita vaihtoehtoja?

Käyttönä kuva- & videoeditointi, ei pelaamista.

8
Laitealue / Paras näytönohjain linux ubuntu 11.2008
« : 22.11.08 - klo:00.41 »
Mikä on tämän hetken paras valinta näytönohjaimeksi ubuntu-työasemaan?

Parhaat linux-ajurien ja tehon yhdistelmät?

Ehkä 8800gt tai hd 4850?

9
Olen kasaamassa Linux-työasemaa Ubuntupohjalle. Nyt tarvitaan vinkkiä ja neuvoja laitehankinnoissa!

Tavoitteena on mahdollisimman täydellisesti Ubuntu-Linux yhteensopiva ja luotettava kokoonpano työkäyttöön. Konetta tullaan käyttämään DCC- ja DAW- työasemana. Eli audiotyöasema, jolla on tarkoitus tehdä myös videoeditointia ja kuvankäsittelyä sekä normaali toimistokäyttö. Ohjelmina menee Ardour ja muita Ubuntu studion audiosoftia, Cinerella, scribus ja Gimp, (lisäksi varmaan aluksi jotain windows-puolella ennenkuin nämä oppii täysin). Kaikkia osia saa ehdottaa ja kommentoida. Kokonaisbudjetti n. 1000-1500e.

Tärkeää: Vakaus - kone on työkäytössä. Alhainen latenssi äänityksiin. Grafiikkaprosessointiteho videoeditointiin. Energiatehokkuus plussaa toimistokäyttöön.


Koteloksi  NZXT Lexa
 
  • kannettava ja kohtuullisen hiljainen ja ilmeisesti kestää päivittämisen, toivottavasti imee vaadittavat GPU:t (?).

Virtalähde:
Enermax modu82+ 525w
  • 525w riittänee? vai pitäiskö olla 625w?
  • hiljainen pitäis olla

Äänikortti: M-audio delta 1010LT
  • kenelläkään kokemustä tästä tai muista? Paljoa arvokkaampi ei sais olla (n200e). Perään tulee varmaan Oktavia m12

Videokortti:
Tässä varsinainen pulma – ehdotuksia kortiksi ubuntu työasemaan?(GPU budjetti ~ alle 200)
  • kuinka paljon Linux grafiikkaohjelmissa (esim. juuri. Gimpissä ja Cinerellassa) voi grafiikkaprosessointia siirtää näytönohjaimelle ja onko tästä mitään iloa? Vai sijoitetaanko rahat mieluummin prossuun työkäytössä...
  • SITTEN: kannattaako ostaa alemman hintaluokan työasemanäytönohjainta vai samalla rahalla huomattavasti isomman sarjan mainstream-kortti?
  • Ilmeisesti ajurit ovat suurimpana erona ja niistä maksetaan esim. FireGl ja Quadro FX-sarjoissa.

"The biggest differences between workstation and consumer-level gaming cards are simply the drivers. Typically the workstation-level cards offer much more stable OpenGL support, with the drivers unlocking some features of the GPU that are locked in the "gamer-level" cards. These typically include things like higher color and geometric drawing precision, antialiasing, 3D texture support, etc. as opposed to simply tuning them for outright speed.

Consumer-level gaming cards will work just fine for 3D work, provided your drivers are stable on your OS. 3ds Max supports DirectX for viewport display, which actually gives a speed advantage to the gaming cards, since that's what they're built to run. It USED to be that OpenGL was rarely supported by anything less than a professional workstation card, but this just isn't true anymore, and while the workstation cards will still hold an advantage in terms of OpenGL stability, speed, and accuracy, it's probably nothing you will notice."


  • Kun käytetään Linuxia niin mitenkäs noitten ajureitten kanssa?
  • Ilmeisesti open GL-tuki tärkeä ja se on varmempi työasemakorteissa?
  • Ehdotuksia tehokkaaksi työaseman grafiikkakortiksi Linuxissa?? Paras yhteensopivuus ja teho-hinta-suhde? Nvidia vai AMD/ATI?

Prosessori: E8500 tai q9550?
Intel selvä valinta (?) tehoon per watti
  • Kuinka paljon Cinerella ym. linusoftat pystyvät hyödyntämään neljää ydintä? Vai onko kellotaajuusetu suurempi tällaisilla softilla (esim. 32 raitainen Ardour-sessio ja raskaampi videoeditointi / kuvanmuokkaus)
  • Onnistuuko xp:n emulointi kaksiytimisellä?
  • Kaikki taitavat olla nykyisin 64bittisiä

Emolevy: Ehdotuksia otetaan vastaan, ajatuksena P5q pro
  • Paras emo ja piirisarja linuxille?P45 + ICH10R?
  • Onko virransäästöominaisuuksien suhteen Linux-yhteensopivuudessa eroja, vai ovatko nämä käyttöjärjestelmästä riippumattomia ja onko prossun valmistajalla väliä?

Kovalevyt: 2x WD Caviar se16 320gb aaks
  • Raptoriin ei ole varaa, mutta Caviar se16 tarjoaa parhaan nopeuden? Myös hiljaisuus on audiokäytössä etu.
    Tarkoitus aluksi toinen järjestelmälevyksi ja toinen audio/video-levyksi, myöhemmin uusi järjestelmälevy (ehkä SSD?) ja nämä kaksi RAIDiin. 320gb riittänee alkuun, verkkokovolla on lisätilaa valmiille projekteille
  • ihanteellista olis jos saisi järjestelmälevyksi kohtuuhintaisen n. 15-20gb huippunopean levyn (Ei turhaa tilaa, kun tiedostot tiedostopalvelimella ja erillisellä kovolla...)?? Ideoita??

RAM:
4gt
  • DDR 2? 800mhz?
  • Onko muistin latenssilla mitään tekemistä audiolatenssin kanssa? Ja Onko yli 800mhz muistista mitään iloa? FSB on 1330mhz – asettaako tämä rajoituksia?

Piirtopöytä:
Linuxille paras edullinen piirtopöytä?

N-WLAN:
Parhaiten Ubuntulla toimiva adapteri?
  • lähiverkossa tällä hetkellä buffalo agl-300?? reititin ja Linkstation Live 2 sekä  eee pc 901. Tietääkö kukaan kiltisti toimivaa n-sarjan wlan-sovitinta linuxille? Mielelläään tietysti myös 5ghz.

Kokemuksia luotettavista (SATA) Lightscribe DVD-polttajista Ubuntussa voi myös laittaa.

10
Laitealue / eee 901: mikä käyttis? 8.10 vai Ubuntu-Eee?
« : 03.11.08 - klo:15.18 »
Tästä kannettavasta on jo yleinen aihe (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21528.0)

Olen odotellut kiltisti uusia versioita välttyäkseni Asus Eee Pc 901:n ubuntu-asennuksessa turhalta vaivannäöltä. Kauaa ei enää pysty pidättelemään ;). Joten mitä suosittelette, kun vaihtoehtoja tuntuu olevan. Mitkä ovat plussat ja miinukset?

1) Ubuntu 8.10
2) Ubuntu Eee 8.04.1
3) 8.10 jollakin vaihtoehtoisella liittymällä, vaikkapa netbook remix?
4) Odotellaan vielä Ubuntu Eee 8.10-versiota.
5) jotain muuta...

Kokemuksia, ehdotuksia?


11
Ensinnäkin hyi hyi. Kaveri haluaa elää maamme lain mukaan ja haluaa vieläpä siirtyä enenevässä määrin vapaiden ohjelmien suuntaan JA SAA PÄÄLLEEN TÄLLÄISTÄ KIELENKÄYTTÖÄ TÄLLÄ FOORUMILLA!

Siivotkaa suunne ja voisiko joku ystävällisesti antaa viimein kattavan vastauksen JariTapion kysymykseen: 8.04.1:een on asennettuna ainakin ubuntu-restricted-extras ja libdvdcss, mitä ohjelmia on poistettava, jotta järjestelmä sisältäisi ainoastaan Suomen lain mukaisia ohjelmistoja.

Tähän mennessä ollaan selvitetty se, että ei-vapaaseen koodiin perustuvat ohjelmat ja paketit eivät ole välttämättä laittomia.

Mutta on myös olemassa fakta, että (tähän keskusteluun osallistuneiden käyttäjien mielipiteistä huolimatta) maassamme on voimassa sellainen laki, joka ei salli (ainakin vielä 8.04-versiossa lailliseksi mainostetun) DVD-elokuvien CSS-salauksen purkamista libdvdcss-paketilla.

Eli CSS-salauksen kierto on laiton, vaikka se perustuukin tässä vapaaseen lähdekoodiin. Kysymys kuuluu onko tällaisessa järjestelmässä olemassa muita laittomaksi luokiteltuja ohjelmistoja tai paketteja?

Gobuntuun menemiseen ei ole tarvetta, sillä käyttäjä ei halua puhtaasti vapaaseen lähdekoodiin perustuvaa järjestelmää, vain sellaisen järjestelmän jonka jokainen vapaa ja rajoitettu osa on laillinen! (esim. jos Sun jakaa java-ohjelmistoa ilmaiseksi ja käyttäjä hyväksyy käyttöoikeussopimuksen, niin kysymyksessä on "restricted, but legal / rajoitettu, mutta laillinen ohjelmisto", eikö asia näin ole?) Eli voisiko joku viisaampi kirjoittaa meille kaikille selvennykseksi siitä mikä on laillista ja mikä laitonta.

DVD-salauksen purun laittomuus on herättänyt paljon hajaannusta linux-väessä ja erityisesti niissä ketkä harkitsevat siirtymistä Ubuntun kaltaiseen järjestelmään. Ennalta-arvattavasti tämä herättää kysymyksiä siitä, mikä muu mahtaa olla laitonta. Näistä asioista asiallisesti sekä järjestelmällisesti keskusteleminen ja tiedon jakaminen on tällä hetkellä avoimen koodin yhteisöille ensiarvoisen tärkeää. Meidän on nyt pystyttävä keskustelemaan myös siitä mikä faktuaalisesti on tässä maassa laillista ja mikä ei. Vaikka tämän ohella esitämmekin argumentteja siitä, miten asioiden tulisi olla, on laillisuudesta tiedottamisen ja sen ymmärtämisen laiminlyöminen vääryys kaikkia tämän maan lakien alla eläviä Ubuntu-käyttäjiä ja Ubuntun kaltaisiin järjestelmiin siirtymistä harkitsevia kohtaan.

Tässä meillä on viesti, jossa nämä oikeutetut ja ymmärrettävät kysymykset nousevat esiin ja lukekaa millaisen viestiketjun tämä yhteisö antaa vastineeksi! Siis on olemassa käyttäjiä, jotka ovat huolissaan laillisuuskysymyksistä (huom: ei kysymyksistä koodin avoimuudesta), vastataan heille asiallisesti. Tämän JÄLKEEN: Mikä estää pohtimasta laillisen ja moraalisen oikeutuksen suhteita rakentavasti.

12
Päivitän tässä ubuntua 8.04-versioon. Haluaisin päästä käsiksi kaikkiin ubuntu studion ominaisuuksiin ja samalla pitää konetta yleisessä työpöytäkäytössä. Eli haluisin että siinä olis perus suomenkielinen ubuntu 8.04 ja uusin ubuntu studio. Miten olisi parasta toimia? Triplaboottaus (Xp, ubuntu ja ubuntu studio)? Ubuntu studio pakettien asentaminen ubuntun päälle? Muita? Lisäksi olisi mukava saada perustoimintaohjeet eri vaihtoehdoista. Kiitos.

13
Jep. Nyt pyörähti pyörä vähän eteenpäin. Asensin tuon Ffmpegin. Ja vielä Kino junnas samaa:

1. "X.avi" is not a DV file. Do you want to import it?

OK->

2. IMPORTING-junnaus janoineen ->

3. Failed to load media file "X.avi.dv"

Kokeilinpa toisella samanlaisella kuvaamallani avi-tiedostolla ja sama importtaus ja DV-tiedostoksi kääntäminen onnistuikin nyt. Kuitenkin edelleen jotkin importtausyritykset päättyvät edellä kuvattuun erroriin, kummaa on kuitenkin että kun samaa yritää sitkeästi uudestaan niin tiedostot muuntuvatkin ihan kiltisti. Nyt siis importtaus toimii, vaikkakin epävarmasti ja toisinaan Kino herjaa. Olen oppinut ettei tämä tarkoita etteikö se toimisi sekunnin päästä tai toisella vastaavalla tiedostolla. En ole kyennyt selvittämään yhteyksiä epäonnistumisiin, mutta katson alkuperäisen ongelman ratkenneeksi. Kiitos avusta kaikille! Olisko kyse vaan Kinon bugeista tai laitteistoyhteensopivuuksien ongelmista...

14
Juu, eipä ollu mencoder asennettuna, asensin sen ja kino lähtikin pyörittämään importtausta lupaavasti, mutta lopputulos oli sama. Eli nyt mulla on:

1. "X.avi" is not a DV file. Do you want to import it?

OK->

2. IMPORTING-junnaus janoineen ->

3. Failed to load media file "X.avi.dv"

15
Ixuksen tuottamat avit on videon osalta "Motion JPEG"- ja audion osalta "Uncompressed 8-bit PCM audio"-  kodekkien aikaansaannosta. Totemilla ei oo mitään vaikeuksia toistaa niitä. Riittäis kun Kino osais kääntää ne.... :)

16
Juu, kyllä se sitä ehdotti ja annoinkin sen tehdä, mutta ei toiminut:

"X.avi" is not a DV file. Do you want to import it?
OK->
Failed to load media file "X.avi.dv"

Voiks olla mitään paketteja millä kääntämisen sais toimiin Kinossa näittenkin avien kanssa ja kannattaako tarkistaa mitään asetuksia tms.? Vai mennäänkö suosiolla Cinerellaan (mieluummin pärjäis yhellä, jos toi muunnos vaan onnistuis)?

17
Eli olenko ymmärtänyt oikein:

1) Kino 1.1.0 ei osaa tuoda avi-tiedostoa (joka on nauhoitettu ixus-pokkarilla)

2) Cinerella osaa tämän ja sillä voi muuntaa avin kinon ymmärtämäksi

Onko muita vaihtoehtoja kuin Cinerella, sitä ei taida löytyä virallisista repoista?


Vaikka ketjussa ei olekaa kysymys siitä kuka on oikeassa ja ovatko tietyt avoimet softat puutteellisia vai hyviä, niin pointtisi on ihan hyvä. Kuitenkin se on puute siinä mielessä, että monet haluavat yhden ohjelman jolla editoida kaikenlaisia videoita. Pelkkä dv-editori on minun käyttööni puutteellinen vekotin. Eli olisko cinerella sit mulle?

18
Mulla tulee avia canonin ixus-digikamerasta, onko todella niin että Kinoa ei saa ymmärtämään tätä formaattia? Ois kyllä aika paha puute!

"Kino on kehittynyt videoeditointiohjelma. Siinä on sisäänrakennettuna tuki videon kaappaamiseen IEEE-1394 (firewire) -liitännän kautta, VTR-hallinta ja mahdollisuus nauhoittaa materiaalia takaisin kameraan. Kino kaappaa videota kiintolevylle AVI- ja raakamuodossa (Raw DV). Se tukee sekä tyypin 1 että 2 DV-pakkausta (erillistä äänikanavaa)."

Haluisin kyl editoida ubuntussa...  :(

19
Käytän gutsyä ja latasin uusimman Kinon (1.1.0) videoeditointia varten. Olen ymmärtänyt että uusin versio pystyisi importtaamaan myös .avi -tiedostoja. Kuitenkin ohjelma ilmoittaa, että tiedosto ei ole DV-tiedosto, eikä tuonti onnistu.

Pystyykö Kino 1.1.0 importtaamaan ja käsittelemään .avi-tiedostoja ja miten saisin sen toimimaan?

20
Asentaminen ja käyttöönotto / ps.
« : 15.08.07 - klo:15.27 »
ja tietty firefoxin kirjanmerkit ja kirjanmerkkipalkit haluttaisi myös saada siirrettyä sellaisinaan!! =)

Sivuja: [1] 2 3