Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Djmasa

Sivuja: [1]
1
Laitealue / RAID: P6t: Intel ICH10R ja Marvell 88SE6320
« : 17.01.09 - klo:13.00 »
Hei! Minulla on P6t x58-piirisarjan emo. XP:n kaveriksi olisi nyt tarkoitus asentaa ubuntu. Järjestelmässä on kaksi sata-levyä, joten RAID1 kiinnostaisi. P6t:ssä on kaksi RAID mahdollisuutta, tuo intelin ICH10R:n tarjoama ja lisäksi Marvellin SAS raid-controlleri emon kahdelle SAS-liittimelle. Saan SATA-levyni SAS ohjaimen RAID-arraylle (taaksepäin yhteensopiva sataan).

Mitenkäs ubuntu linuxin kanssa. Eikös ole niin että tuo intelin ICH10R-ohjain ei ole aito hardware RAIDi, eikä sitä saa oikein pelittämään linuxin kanssa? Entäpä tuo Marvellin mahdollisuus, saisko sen toimimaan?

Lisäksi olen RAIDauksessa ihan aloittelija: jos luon RAID-ryhmän (Marvellilla), niin ohjain peilaa datan automaattisesti ja voin ihan normaalisti osioida levyjä, alustaa osioita ja asentaa kaksi käyttistä jne. ja kaikki tapahtuu koko RAID-ryhmälle?

Toi Marvell mahis kiinnostais selvittää, mutta jos se tyssää niin mitenkäs ubuntun softaraid kun on dual bootti?

2
Laitealue / Buffalo Linkstation live II
« : 12.12.08 - klo:16.32 »
Kotiverkko-osaamiseni rajoittuu ainoastaan asennus CD:n laittamiseen Windows-koneeseen ja sen tekemiseen mitä asennusvelho käskee. Eli oon verkkohommissa täysi aloittelija. Nyt pitäisi kuitenkin saada verkkokovalevy liitettyä Ubuntu koneillekin - tarvitaan siis aloittelijan rautalankaohjeet ;). Eli mitä teen (ei oo todellakaan hajua mistä aloittaa ja miten jatkaa).

Buffalo LinkStation Live II verkkokovalevy
Buffalo wzr-agl300nh reititin
Ubuntu 8.10

3
Laitealue / i7 nehalem ja x58, ubuntu 8.10
« : 01.12.08 - klo:13.00 »
Onko ubuntu 8.10 yhteensopiva i7 arkkitehtuurin ja x58-piirisarjan emojen kanssa?

Ajatuksena lähinnä Core i7 920 ja emoksi Gigabyten GA-EX58-UD5 / GA-EX58-DS4 tai Asus P6T Deluxe.

4
Laitealue / hd 3850 / 9600 gt
« : 27.11.08 - klo:12.05 »
Kumpi fiksumpi ajurituen ja toimivuuden kannalta (8.10)?

ATI on ilmeisesti laittanut ajurit avoimiksi? Voidaanko Nvidialta silti odottaa enemmän ja helpommin? Tuo 3850 olis hinnaltaan houkutteleva ja virtapihimpikin...

Muita vaihtoehtoja?

Käyttönä kuva- & videoeditointi, ei pelaamista.

5
Laitealue / Paras näytönohjain linux ubuntu 11.2008
« : 22.11.08 - klo:00.41 »
Mikä on tämän hetken paras valinta näytönohjaimeksi ubuntu-työasemaan?

Parhaat linux-ajurien ja tehon yhdistelmät?

Ehkä 8800gt tai hd 4850?

6
Olen kasaamassa Linux-työasemaa Ubuntupohjalle. Nyt tarvitaan vinkkiä ja neuvoja laitehankinnoissa!

Tavoitteena on mahdollisimman täydellisesti Ubuntu-Linux yhteensopiva ja luotettava kokoonpano työkäyttöön. Konetta tullaan käyttämään DCC- ja DAW- työasemana. Eli audiotyöasema, jolla on tarkoitus tehdä myös videoeditointia ja kuvankäsittelyä sekä normaali toimistokäyttö. Ohjelmina menee Ardour ja muita Ubuntu studion audiosoftia, Cinerella, scribus ja Gimp, (lisäksi varmaan aluksi jotain windows-puolella ennenkuin nämä oppii täysin). Kaikkia osia saa ehdottaa ja kommentoida. Kokonaisbudjetti n. 1000-1500e.

Tärkeää: Vakaus - kone on työkäytössä. Alhainen latenssi äänityksiin. Grafiikkaprosessointiteho videoeditointiin. Energiatehokkuus plussaa toimistokäyttöön.


Koteloksi  NZXT Lexa
 
  • kannettava ja kohtuullisen hiljainen ja ilmeisesti kestää päivittämisen, toivottavasti imee vaadittavat GPU:t (?).

Virtalähde:
Enermax modu82+ 525w
  • 525w riittänee? vai pitäiskö olla 625w?
  • hiljainen pitäis olla

Äänikortti: M-audio delta 1010LT
  • kenelläkään kokemustä tästä tai muista? Paljoa arvokkaampi ei sais olla (n200e). Perään tulee varmaan Oktavia m12

Videokortti:
Tässä varsinainen pulma – ehdotuksia kortiksi ubuntu työasemaan?(GPU budjetti ~ alle 200)
  • kuinka paljon Linux grafiikkaohjelmissa (esim. juuri. Gimpissä ja Cinerellassa) voi grafiikkaprosessointia siirtää näytönohjaimelle ja onko tästä mitään iloa? Vai sijoitetaanko rahat mieluummin prossuun työkäytössä...
  • SITTEN: kannattaako ostaa alemman hintaluokan työasemanäytönohjainta vai samalla rahalla huomattavasti isomman sarjan mainstream-kortti?
  • Ilmeisesti ajurit ovat suurimpana erona ja niistä maksetaan esim. FireGl ja Quadro FX-sarjoissa.

"The biggest differences between workstation and consumer-level gaming cards are simply the drivers. Typically the workstation-level cards offer much more stable OpenGL support, with the drivers unlocking some features of the GPU that are locked in the "gamer-level" cards. These typically include things like higher color and geometric drawing precision, antialiasing, 3D texture support, etc. as opposed to simply tuning them for outright speed.

Consumer-level gaming cards will work just fine for 3D work, provided your drivers are stable on your OS. 3ds Max supports DirectX for viewport display, which actually gives a speed advantage to the gaming cards, since that's what they're built to run. It USED to be that OpenGL was rarely supported by anything less than a professional workstation card, but this just isn't true anymore, and while the workstation cards will still hold an advantage in terms of OpenGL stability, speed, and accuracy, it's probably nothing you will notice."


  • Kun käytetään Linuxia niin mitenkäs noitten ajureitten kanssa?
  • Ilmeisesti open GL-tuki tärkeä ja se on varmempi työasemakorteissa?
  • Ehdotuksia tehokkaaksi työaseman grafiikkakortiksi Linuxissa?? Paras yhteensopivuus ja teho-hinta-suhde? Nvidia vai AMD/ATI?

Prosessori: E8500 tai q9550?
Intel selvä valinta (?) tehoon per watti
  • Kuinka paljon Cinerella ym. linusoftat pystyvät hyödyntämään neljää ydintä? Vai onko kellotaajuusetu suurempi tällaisilla softilla (esim. 32 raitainen Ardour-sessio ja raskaampi videoeditointi / kuvanmuokkaus)
  • Onnistuuko xp:n emulointi kaksiytimisellä?
  • Kaikki taitavat olla nykyisin 64bittisiä

Emolevy: Ehdotuksia otetaan vastaan, ajatuksena P5q pro
  • Paras emo ja piirisarja linuxille?P45 + ICH10R?
  • Onko virransäästöominaisuuksien suhteen Linux-yhteensopivuudessa eroja, vai ovatko nämä käyttöjärjestelmästä riippumattomia ja onko prossun valmistajalla väliä?

Kovalevyt: 2x WD Caviar se16 320gb aaks
  • Raptoriin ei ole varaa, mutta Caviar se16 tarjoaa parhaan nopeuden? Myös hiljaisuus on audiokäytössä etu.
    Tarkoitus aluksi toinen järjestelmälevyksi ja toinen audio/video-levyksi, myöhemmin uusi järjestelmälevy (ehkä SSD?) ja nämä kaksi RAIDiin. 320gb riittänee alkuun, verkkokovolla on lisätilaa valmiille projekteille
  • ihanteellista olis jos saisi järjestelmälevyksi kohtuuhintaisen n. 15-20gb huippunopean levyn (Ei turhaa tilaa, kun tiedostot tiedostopalvelimella ja erillisellä kovolla...)?? Ideoita??

RAM:
4gt
  • DDR 2? 800mhz?
  • Onko muistin latenssilla mitään tekemistä audiolatenssin kanssa? Ja Onko yli 800mhz muistista mitään iloa? FSB on 1330mhz – asettaako tämä rajoituksia?

Piirtopöytä:
Linuxille paras edullinen piirtopöytä?

N-WLAN:
Parhaiten Ubuntulla toimiva adapteri?
  • lähiverkossa tällä hetkellä buffalo agl-300?? reititin ja Linkstation Live 2 sekä  eee pc 901. Tietääkö kukaan kiltisti toimivaa n-sarjan wlan-sovitinta linuxille? Mielelläään tietysti myös 5ghz.

Kokemuksia luotettavista (SATA) Lightscribe DVD-polttajista Ubuntussa voi myös laittaa.

7
Laitealue / eee 901: mikä käyttis? 8.10 vai Ubuntu-Eee?
« : 03.11.08 - klo:15.18 »
Tästä kannettavasta on jo yleinen aihe (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21528.0)

Olen odotellut kiltisti uusia versioita välttyäkseni Asus Eee Pc 901:n ubuntu-asennuksessa turhalta vaivannäöltä. Kauaa ei enää pysty pidättelemään ;). Joten mitä suosittelette, kun vaihtoehtoja tuntuu olevan. Mitkä ovat plussat ja miinukset?

1) Ubuntu 8.10
2) Ubuntu Eee 8.04.1
3) 8.10 jollakin vaihtoehtoisella liittymällä, vaikkapa netbook remix?
4) Odotellaan vielä Ubuntu Eee 8.10-versiota.
5) jotain muuta...

Kokemuksia, ehdotuksia?


8
Päivitän tässä ubuntua 8.04-versioon. Haluaisin päästä käsiksi kaikkiin ubuntu studion ominaisuuksiin ja samalla pitää konetta yleisessä työpöytäkäytössä. Eli haluisin että siinä olis perus suomenkielinen ubuntu 8.04 ja uusin ubuntu studio. Miten olisi parasta toimia? Triplaboottaus (Xp, ubuntu ja ubuntu studio)? Ubuntu studio pakettien asentaminen ubuntun päälle? Muita? Lisäksi olisi mukava saada perustoimintaohjeet eri vaihtoehdoista. Kiitos.

9
Käytän gutsyä ja latasin uusimman Kinon (1.1.0) videoeditointia varten. Olen ymmärtänyt että uusin versio pystyisi importtaamaan myös .avi -tiedostoja. Kuitenkin ohjelma ilmoittaa, että tiedosto ei ole DV-tiedosto, eikä tuonti onnistu.

Pystyykö Kino 1.1.0 importtaamaan ja käsittelemään .avi-tiedostoja ja miten saisin sen toimimaan?

10
Eli laitoin toiseenkin koneeseen ubuntun (molemmat feistyjä). Nyt en tahtoisi ihan koko säätöruljanssia käydä läpi tuoreella asennuksella, eli onko jotain hyvää tapaa kopioida esimerkiksi gnomen tyopöytien ja palkkien asetuksia uuteen koneeseen. Erityisesti haluaisin siirtää openofficen käytössä kasvaneen sanakirjan. Kaikki muukin defaultasennuksen mukauttamista helpottavat vinkit olisivat mukavia. Vai täytyykö sama työ tehdä alusta uudestaan? =)

Kiittäen

11
Multimedia ja grafiikka / Ardour 2 ongelma
« : 22.05.07 - klo:14.48 »
laitoin ubuntu studion repot feistyyn ja latasin sieltä ubuntustudio-audio paketin, koneelle asentui hirvittävä määrä audioohjelmia, mutta ardour on vaan 0.99: koneelle on siis asentunut ardour-gtk 0.99.3-1. Kun koetan päivittää kaikki paketit synapticissa se yrittää asentaa paketin "ardour 1:2.0-0ubuntu2", mutta tulee tällainen virheilmoitus:

E: /var/cache/apt/archives/ardour_1%3a2.0-0ubuntu2_i386.deb: yritetty ylikirjoittaa `/usr/share/locale/de_DE/LC_MESSAGES/gtk_ardour.mo', joka on myös paketissa ardour-gtk


Mitä tehdä (aloittelija)

Kiitokset jo etukäteen

12
Morjens.

Minkälaisia uhkia (windows) virusten kannalta ovat tuplaboottaus, Winen käyttäminen tai windowsin ajaminen virtuaalikoneella ubuntussa??

siis:
Tuplabootti
Wine
ja virtuaalinen windows

Täytyykö virtuaalikoneella ajettavaan Xp:een asentaa virustorjunta ja palomuuriohjelmistoja?


Ps. Mitä ohjelmistoa suosittelette virtuaalikoneeksi ja piisaako virtuaalisen Xp:n ajamiseen 512mt muistia?

13
Elikkäs tämmöinen vanhahko läppäri FujitsuSiemens Lifebook b-2175, jossa on nyt windows 2000. Tahtoisin asentaa siihen Xubuntun, mutta cd-asemaa ei ole. Lisäksi haluaisin säilyttää toistaiseksi windowsin, koska en ole varma saanko kuinka hyvin kosketusnäyttöä toimimaan Xubuntussa.

tuota olen katsellut : https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromWindows , mutta haluaisin asentaa nimenomaan Xubuntun (LIfebookissa: 128mb & 500mhz) Kuinka tämä onnistuisi?

T: kerran-asentanut-Ubuntun-aloittelija

Suuri kiitos vastauksista

14
Asentaminen ja käyttöönotto / DVD
« : 17.12.06 - klo:00.42 »
Nyt tarvitaan apua. Mistä ja miten Dapperiin toimiva DVD-soitin? Edelleen käynnistyy Windows kun tahtoo katsoa koko elokuvan suomenkielisillä teksteillä ilman pelkoa keskeytyksestä. Totem-xine ja VLC kokeiltu: xinessä en saanut deinterlacea toimimaan ja VLC (kuten xinekin) on todella epävarma. Millä te oikein katsotte elokuvia ;) !!!!!!!!! (kun saan toimivan DVD-soittimen niin Ubuntuni todella oikeasti toimii)

Kiittäen

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Kuinka kopioin cd-levyn
« : 28.06.06 - klo:11.46 »
kuinka teen kopion cd-levystä Dapperissa ?

16
Elikkäs kun on vähän ristiriitaista tietoa tulvinut niin nyt yksinkertainen kysymys:

Kun asentaa firestarterin niin käynnistyykö asetetut palomuuritoiminnot automaattisesti käynnistyksessä (vaikkei graaffinen työkalu käynistykkään)?

(ja minkälaiset ovat firestarterin oletusasetukset, tarvitseeko perustyöpöytäkäyttäjän niihin koskea?)

Yst. terv. Djmasa

17
Pelit / SIm CIty 4
« : 10.06.06 - klo:17.49 »
Onko joku saanut toimimaan Dapperissa Sim CItyä , esim. Winen kautta?

18
Siis en pääse Windowsin FAT 32 asemaan Dapperista (sijainnit->tietokone)  käsiksi. Miten onnistuisi? Tälläinen teksti pukkaa. Selkeää aloittelijan ohjeistusta kaivataan.

Valitun taltion liittäminen ei onnistu

error: device /dev/hda2 is not removable

error: could not execute pmount


19
Vaihdoin Dapperissa Totemin Gstreamerin Xineen- voinko poistaa Gstreamerin pluginit? (eli tekeekö niillä enää mitään?=) Xineä asennettaessa Gstreamer tarvittiin poistaa, se poistettiin, mutta jäljelle jäi ainakin 10 Gstreamer pluginia?

Yst. terv. Masa

Sivuja: [1]