Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - quarternote

Sivuja: [1]
1
Paha sanoa, kuinka tuo tulisi todellisuudessa toimimaan.
Ei oikein ole tietoa siitä, kuinka tuo vaikuttaisi tapaan jolla Ubuntu parsitaan kasaan.
Rolling Release malli toimii hyvin esim. Arch Linuxilla, mutta siinä on ainakin se ero, että Arch käyttää voisiko sanoa jopa suoraan upstream versioita kaikesta.
Sama taitaa koskea Debiania.
Olisi kyllä kiva saada jotain selkeyttä tähän Ubuntun tämän hetkiseen malliin.
Tuntuu, että päivitykset uuteen versioon ei ole suositeltavia tämän hetken menetelmällä, eikä aina jaksaisi asentaa uudelleen 6kk välein.
Olisi tietysti myös kiva, kun ei tarvitsisi odotella uusien versioiden ja ominaisuuksien saapumista niin pitkään.
Olisiko 1kk julkaisuvauhdilla mahdollista saada pidettyä Ubuntu spesifiset lisäkkeet toimivina vai tulisiko siitä vain lisää ongelmia..
Toivottavasti Ubuntua ylläpitävä väki tietää näihin paremman vastauksen ja toimivat sen mukaan.

2
Olisi loistavaa saada sivusto ja foorumi näyttämään enemmän nykyaikaiselta Ubuntu sivustolta.
Varsinkin värimaailma on nyt vähän eri mitä Ubuntun teemaan nykyään kuuluu.
Tässä kuitenkin ilmeisesti puhuttiin vain forumin ulkoasusta? Onko mahdollisesti itse sivustoon myös tulossa päivitystä?

Itse en valitettavasti osaa tälle asialle mitään tehdä, mutta osaan kyllä arvostaa jos joku sen tekee. :)

Uusi ulkoasu saattaisi myös houkutella uusia käyttäjiä. Tai ainakin itse nään Ubuntun nykyisen brändin houkuttelevan näköisenä.

3
Laitealue / Vs: Sandy Bridge Turbo taajuus
« : 07.09.11 - klo:10.32 »
Noniin testasin PTS:n testiä x264, joka käyttää kaikkia neljää ydintä.
Katsoin Phoronixin sivuilta arvostelun 2500K prosessorista ja siellä oli seuraavat tulokset.
Vakiona 75 fps
4.0 GHz 85 fps
4.2 GHz 89 fps
Ja sitten omallani (4.7 GHz) sain 100 fps.
Tämän perusteella näyttäisi myöskin siltä, että prosessori nousee oikealle kellotaajuudelle rasituksessa.
Eiköhän tämä sitten ole tällä selvä.

4
Laitealue / Vs: Sandy Bridge Turbo taajuus
« : 06.09.11 - klo:19.50 »
No luonnollisesti ilman rasitusta kellot ovat siellä matalammalla tasolla. Oma 2500K on 4400MHz, mutta ilman rasitusta laskee 1600MHz. Varman selvyyden asiasta saat kun ajat komentoriviltä jotain prosessori-intensiivistä softaa ja laitat eteen "time", jolloin prosessin valmistuttua näytetään siihen kulunut aika. Vertailet näitä sekä vakioasetuksilla, että ylikellotuasetuksilla. Myös jokin benchmark-softa käy siihen.

Mitä hyviä benchmarkeja Linuxille on?
Sisältääkö Phoronix Test Suite jotakin tähän tarkoitukseen sopivaa?

Itse sain rasituksen aikaan komennolla:
Koodia: [Valitse]
while :; do :; done

5
Laitealue / [Ratkaistu] Sandy Bridge Turbo taajuus
« : 05.09.11 - klo:18.39 »
Prosessori jota käytän on Intel i5 2500k, joka on kellotettu 4700 MHz.
En saanut turbon taajuutta ulos normaaliin tapaan käyttämällä seuraavaa koodia.
Koodia: [Valitse]
grep MHz /proc/cpuinfoTällä koodilla sain maksimissaan 3300 MHz rasituksessa.

Löysin ohjelman i7z , jonka saa sivulta http://code.google.com/p/i7z/
Kun ajan tämän ohjelman ja rasitan prosessoria, niin saan tuon oikean kellotaajuuden.

Tämän aiheen tarkoitus oli osittain olla infona muille joilla on sama tilanne mitä itse pohdin, mutta olisi myös muutama kysymys.
Osaako joku sanoa antaako tuo ohjelma nyt sitten oikeasti luotettavan taajuuden? Ainakin oikealta se näyttää. ;D
Ja jos joku osaa kommentoida tuon ohjelman turvallisuutta, kun se ei kerran normaali repoista löydy.

6
Laitealue / Vs: Alle 1000e konetta kasaamassa
« : 02.09.11 - klo:14.00 »
Itsellä koneena tällä hetkellä.
Intel 2500K prosessori + Asus P8Z68 emolevy
Kovalevynä Agility 3 60Gb

Nuo palikat nyt ainakin on aika hyviä perus hankintoja mielestäni. Z -piirisarjan emolevyssä on mahdollista käyttää prosessorin integroitua näytöohjainta jos tulee yllättäen tarvetta. Prosessori on kellotettu itsellä 4700 MHz , mutta ei taida jostain syystä Linuxin kanssa nostaa sitä tuolle turbo taajuudelle. ???

Ivy Bridge taitaa tulla vasta vähän reilummin ensi vuoden puolella.

Näytönohjaimen hankinta riippuu sitten ihan siitä, kuinka paljon sitä vääntöä tarvitsee. Jos enemmänkin on tarkoitus pelata niin hankkisin varmaan tällä hetkellä kaveriksi GTX 570 mallin. Nvidian puolella kuitenkin kannatanee pysyä Linux ajurituen takia. Voi tietysti olla, että AMD:nkin ajurituki on jo parempi mitä jokunen aika sitten.

Poweria voisi katsoa vaikka Corsairin mallistosta. About joku 600-800W varmaan enemmän kuin tarpeeksi, mutta ei heti tarvitse ajatella että jää pieneksi.

Ja suosittelisin hankkimaan jonkunmoisen aftermarket coolerin prosessorille, niin saat hyvät kellotusominaisuudet kunnolla käyttöön ja muutenkin hiljaisemman prosessorituulettimen. Jos lisätilaa tarvitset SSD:n lisäksi niin vaikka normaali kovalevy /home osiolle.

Mukavaa rakentelua.. :)

7
Pelit / Vs: Pitäisi saada pokerclient toimimaan
« : 02.09.11 - klo:10.13 »
Eikös tuo RPM ole pakettimuoto mitä käyttää esimerkiksi Red Hat, Fedora, openSUSE.

Debian pohjaiseen Ubuntuun tarvittaisiin paketti mikä on DEB muodossa.

Voisiko tästä johtua, ettei asentaminen onnistu... :)

8
Koneessa ei toimivaa CD-asemaa, kone ei boottaa tikulle?? Milläs sitten asennat, et juuri millään.

Mikä kone, läppäri vai pöytäkone - malli?
Lappari.

Eli siis linuxia ei saa asennettua mitenkaan muuten kuin bootattavan cd aseman/usb tikun kautta?

Normaalisti kun tietokoneeseen asennetaan käyttöjärjestelmä, niin sitä ei asenneta toisen käyttöjärjestelmän kautta... Tai näin ainakin itse sen näkisin. Tuskin Windowsiakaan on kovin helppo asentaa Linuxista.

Voi varmaankin jostakin kovalevystä tehdä asennuslähteen mistä asentelee käyttöjärjestelmiä. Mutta se on jo eri tarina.

9
Kaikki koneet kyllä mille itse olen asentanut ovat suostuneet boottaamaan usb:ltä, kun sen asettaa ensisijaiseksi boot mediaksi ja/tai ensisijaiseksi kovalevyksi. Voi tietysti olla, että koneesi sattuu olemaan semmoinen mikä ei sitten boottaa usb:ilta mikä sinäänsä hankaloittaa aika paljon.

Kyllä Ubuntu normaalisti cd:ltä tai usb:ilta asennettuna taitaa käyttää automaattisesti ext4 vakiona, paitsi jos haluaa manuaalisesti sen määrittää käyttämään jotakin muuta.

Itsellä ei ole kokemusta tästä wubi-asennuksesta mitä ilmeisesti koitat tehdä, mutta voisin kuvitella senkin onnistuvan paremmin jos tietojärjestelmä olisi Windowsin vakio eli ntfs eikä fat32. Jos oikein ymmärrän niin fat tietojärjestelmä on käytössä usb muisteissa. En myöskään ole kuullut mitään kehuja tuosta wubi-asennuksesta, eli voi jäädä aika huono kuva järjestelmästä jos sen perusteella arvostelee.

10
On siis ilmeisesti tarkoitus asentaa Linux Windowsin rinnalle ja käynnistyksen yhteydessä valita kumpaa käyttää. Jos koneessa ei ole mahdollista käyttää cd:tä asentamiseen, niin yksi vaihtoehto olisi käyttää usb-muistia. Ensin siis Windowsissa luot asennukseen tarvittavan usb-muistitikun, vaikka Unetboot ohjelmalla. Sitten kun asennat niin varmaan olisi järkevää valita tietojärjestelmäksi ext4 eikä fat32. Muista asentaa oikealle kovalevylle itse käyttöjärjestelmä ja sitten katsot kummalle kovalevylle haluat asentaa grubin.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One Luotettavuus
« : 23.08.11 - klo:16.18 »
Mulla U1 on toiminut hyvin. U1 ei tietääkseni sisällä ainakaan vielä tiedostojen palautusominaisuutta, joten kaikkea en sen varaan pistäisi. Ja omalla hölmöilyllä voi saada tiedostot poistetuksi muiltakin koneilta. Ja kun ketjun aloittajalla on ilmeisesti 2 konetta niin U1:sen parhaat puolet tulevat esille kun tiedostot ovat molemmilla koneilla.

U1:ssä on semmonen suomalaisia koskeva bugi että jos teet windowsilla ääkkösiä sisältävän hakemistopolun/tiedostonimen joka ei ole varsinaista UTF-8:aa, niin synkronointi ei onnistu ja U1 katkaisee yhteyden.

Ja varmuuskopiointi kannattaa muualle kuin canonicalin pilveen.

Käytössä on tosiaan pöytäkone, kannettava ja lisäksi puhelin, joiden välillä systeemi toimii. Itselläni on kyllä onnistunut synkronointi tiedostoille ja kansioille joissa nimessä on ä tai ö, sekä ovat luotu windowsin puolella.

Ainakin muutaman palautteen perusteella siis homman pitäisi toimia ja en kyllä itsekkään vielä ole mitään ongelmia kohdannut. Lisää käyttökokemuksia saa tietysti kirjoitella, niin saa aina paremman kuvan miten homma toimii.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Google+ kutsuja jaossa
« : 22.08.11 - klo:22.03 »
Eikä sovi unohtaa, että Google+ toimii jo nyt hienosti Androidissa ja tätä toimivuutta tullaan varmasti hiomaan tulevaisuudessa. On varmasti kohtalaisen helppoa integroida Google+ Androidiin kun on sama yritys molempien takana.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One Luotettavuus
« : 22.08.11 - klo:19.58 »
Juu olen silloin tällöin ottanut kopion pilvessä jaetuista kansioista toiselle kovalevylle. Yleensä kuitenkin kun alan kirjoittaa jotakin dokumenttia/koodinpätkää, niin en sitä heti tallenna muualle kuin kansioon, joka on tarkoitus synkronoida pilveen. Synkronoinnin onnistuminen on ilmeisesti aika tärkeä tiedotojen säilymiseksi, ettei synkronoida kansiota tai tiedostoa mikä on vanhempi mitä uusin.

14
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu One Luotettavuus
« : 22.08.11 - klo:19.39 »
Hello,

Voisiko mahdollisesti palvelua pidempään käyttäneet henkilöt kertoa kuinka luotettavasti Ubuntu One toimii. Itse olen muutamia tapauksia lukenut, missä joitakin tiedostoja on kadonnut ym. Onko tämä enää tilanne vai ollaanko pahimmat bugit saatu korjattua?
Olen siirtänyt omat tiedostot ja koulujutut Dropboxista Ubuntu One palveluun ja olisi tärkeää, että voisin luottaa palvelun toimivuuteen.

15
Eikös se kuitenkin ole ihan positiivista, että Linux työpöydätkin kehittyvät muun tekniikan mukana.
Nykyään kuitenkin konetehot nousevat aika vauhdilla niin on kiva, jos saadaan jotakin uutta aikaan niillä tehoilla.
Turha resurssien tuhlaaminen sen sijaan on tyhmää. Eli jos annetaan vahvan raudan hoitaa huono softa.

Tietenkin on hyvä olla vaihtoehto niille, joilla on vanha kone eivätkä uutta hanki kuin todella harvoin.
Sitten on hyvä käyttää vaikka XFCE, LXDE, Openbox, ym.. Tai jos mahdollista niin harkita uutta konetta.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asennus boottaus
« : 19.08.11 - klo:19.38 »
Unetboot ohjelmalla esimerkiksi pystyy usb tikusta tekemään helposti asennuslähteen.
Sitten biossista varmuudenvuoksi usb tikku ensisijaiseksi kovalevyksi ja ensisijaiseksi boot mediaksi.

Cd:n osalla voisi kokeilla vielä poistaa kaikki muut boot mediat paitsi jättäisi cd:n.

Sivuja: [1]