Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dadaa

Sivuja: [1]
1
niin osaisko joku neuvoa että miten saisi läppärin sisäisen mikin toimimaan? Eli acer aspire 5530g

2
lspci antaa:

Koodia: [Valitse]
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Acer Incorporated [ALI] Device 9602
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (ext gfx port 0)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 0)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2)
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 3)
00:09.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 4)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Link Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3400 Series
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
06:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5764M Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)

3
Vinkkejä kuinka palauttaa järjestelmä takaisin 9.04 aikaan?

No joo mä asensin tän wubilla win 7 rinnalle ja näin ollen en tehnyt päivitystä 9.04 vaan poistin sen ja asensin tän sitten. Sain muuten skypenkin toimimaan tässä x64 versiossa(tosin webkamera tukea ei kait vieläkään löydy lidl-kameralleni ubuntusta) nyt kun skypellä on uusi beta 2.1 linuxille,  olen positiivisin mielin tämä kehittyy nyt hienosti.

4
Eli olen odottanut versiota joka ei olisi täynnä bugeja kun sen asentaa eli kaikki toimii hienosti, on sitten kyseessä flash-videot, ylen videot(areena, elävä arkisto) Atin ajuri pelaa hienosti, nyt tämä antaa jo todellisen haasteen mielestäni win 7 ja osx:lle, ja mikä parasta kaikki on ilmaista. Kiitos.  :-*

Vielä kun saisi joskus ton skypen toimimaan, kun sitä on ikävä kyllä kaikilla ystävillä ja sukulaisilla käytössä, tuntuu että sen ääniasetukset ja kuva-asetukset ovat ne kinkkisin osio koneessani. Ei tätä empathya voi saada toimimaan skype-clienttina?

5
Nyt sitten 7.04 feistyyn siirryttyämme ei päivitys täysin onnistunut, joten asensin rompulta kokonaan uudestaan eli tyhjälle koneelle tämän ubuntun(feisty) ja saan kyllä nämä käytön aikarajoitukset toimimaan yllä olevien ohjeiden mukaan mutta se scripti christian editionista jolla sai edelliseen versioon tämän parental controlin ei kyllä enää toimi kunnolla koska sekoittaa koneen ja netti katoaa kokonaan. Eli ainoa vaihtoehto olis kait laittaa christian edition tästä ubuntusta jos haluais sen par.controlin tähän koneelle estämään ei toivotut sivut. Käsin dansquardianin ,clamavin ja firefoxin proxykuvioiden toimintaan saattaminen taitaa olla iso homma ja graafinen säätö oli kyllä hyvä tuossa christian editionin scriptistä kun tuli. Jos joku osaa neuvoa oikean tien niin kiitos!  :)

6
ok eli olen nyt saanut koneen niin että siinä on sisällön suodatus toiminnassa ja koneelle pääsee vaan niinä aikoina kuin haluan mutta miten saisin sen heittämään käynnissä olevasta sessiosta ulos? Saisko selvää koodia ja ohjeet mihin pitää laittaa? Aloittelijalle yksinkertaiset/kunnon ohjeet, kiitos. Tai siis haluaisin että koneen käyttö loppuu joka ilta kello 2100 että miten sen saisin toteutettua?

7
Eli asensin poikani koneelle ubuntun ja se toimiikin muuten hienosti mutta sen käytön rajoittaminen ei olekaan niin helppoa. Ymmärrän että rajoitukset eivät ehkä "kuulu" linuxin open source- maailmaan mutta olis hienoa jos jotain pystyisi tekemään. Olen nyt yrittänyt tehdä muutamien ohjeiden mukaan mutta en ole täysin tyytyväinen. Yritin rajoittaa ubuntun käyttöaikaa tämän debianin ohjeen mukaan mutta mitähän tein väärin kun ei mitään vaikutusta ole? Eli tämän mukaan tein: http://www.debian-administration.org/articles/227 toimiiko tämä ubuntussa ja jos sen siis saa oikein laitettua mitä pitäisi tapahtua kun yrittää kirjautua koneelle ei sallittuna aikana?

Lapsilukko eli netin sisällönrajoitukseen löysin tämän: http://linux.softpedia.com/get/Security/Parental-control-24501.shtml mikä toimiikin ihan hyvin paitsi että senhän saa suljettua yläpalkista klikkaamalla parental control näppylää että mitenköhän tämäkin pitäisi laittaa jotta se olisi vain minun suljettavissa?

 :)

8
Joo olen käyttänyt linuxia, tai lähinnä testaillut sitä eri versioita eri vuosina ja odotellut että siitä tulisi sellainen joka on mattimeikäläisen asennettavissa ja käytettävissä, aivan kuten wintoosa on kaikkine puutteineen, not there yet... Moni teistä sanoo että ollaan jo perillä mutta mielestäni ei aivan pääteasema vielä häämötä. Sitten kun kaikki toiminnot pystyy hoitaa ilman shelliä niin alan uskoa.  :-* Ja sitten odotellaan että "guru" ampuu taas minut alas, kyllä jännittää...

9
Itsellä se koneella ja siinä ohjelmien ja muiden asentaminen on hyvin yksinkertaista ja real playerit ja muut toimii heti että tiedän että ubuntu asentaa oletuksena vain gnu systeemit ja niihin ei kuulu kait real playerit yms. mutta kun niitä sitten tarvitsee netissä aina ja olishan se hienoa että ne sais easily tähänkin. Jotenkin tää on niin kotikutoinen edelleen että tarvii olla Jannen tapainen "guru" että tän saa niin sanotusti heittämällä skulaamaan.  >:(

10
Kyllä Janne tietää... ihan vetää sanattomaksi.  ::)

11
Olen erittäin pahoillani jos olen tuhlannut sinun kallisarvoista aikaasi. Toivottavasti voit antaa anteeksi?

Se olisi minulle erittäin tärkeää. Elä oo Jansku ennää vihainen...  :)

12
Eli kaikkien mielestä asia on niin kuin "guru" J sanoo että linuxissa on jo kaikki kohdallaan että vaan "tyhmät" ja "osaamattomat" käyttäjät turhaa rutisevat?

Jos näin on niin hyvä sitten!  :-*

13
no toinen laitetyyppi oli printterit joiden kanssa oli vaikeuksia ainakin jokin aika sitten. Kaverillani oli lexmark jota ei saanut toimimaan. Mutta tosiaan, tämä on väärä foorumi alkaa linuxia kritisoimaan täällä sitä pitää vaan ylistää. Torvalds on jumala!  ;D

14
Varmasti näin mutta ajattelin nyt tässä aiheessa lähteä siitä että milloin linux voisi olla todellinen vaihtoehto kaikille, että tämä laitteistotuen puute tässä mielestäni eniten hiertää. Asennushan on jo kehitetty erittäin käyttäjäystävälliseksi. Mutta tosiaan kun vielä saisi nämä laitteet toimimaan (ennen modeemeista vain osa toimi) kun  olivat ns. win modeemeja jne.

Ja toinen asia on tietysti se että linuxiin pitäisi saada suoraan toimimaan nämä photoshopit ja muut että ei tarvitsisi mitään emulaattoreita väliin eli yhtä hyvät softat kuin windowsiin on saatavissa. Tähän tietysti toteatte että on parempiakin tarjolla ja voi olla mutta kyllä esim. kuvankäsittelyssä photoshop on mielestäni ykkönen.

Toivon hartaasti että tulevaisuus on linuxin. Windows ei ole koskaan oikein vakuuttanut. Mutta edelleen se on käytössä maailmassa aika dominoivasti joten toivossa tässä on elettävä.

15
Niin aina silloin tällöin tulee näitä testattua ja onhan sitä edistystä tapahtunut, mutta silti edelleen ollaan vaan perässä. Ei toimi usb-modeemit yms. Saati sitten että saisi esim. atin näytönohjaimista täyden tehon irti. Olisi yhtä hyvät softat tarjolla suoraan ilman winejä. Miksiköhän tää on niin hidasta? Paljon kysymyksiä...  ;D Mun mielestä ihmisten ei tarttis sovittaa laitteitaan aina linuxin mukaan vaan tuki pitäs saada olemmassa oleville laitteille. Silloin ja vasta silloin tää alkais mielestäni olla todellinen vaihtoehto.

Edistystä on tosin tapahtunut, mutta lluulis että vois tulla paljon nopeamminkin nää asiat kuntoon.

16
Latasin eilen koneelleni tämän ubuntun mikrobitin innoittamana ja ennen olen tutustunut esim.mandrakeen ja suseen mutta nyt kysyisin että miten saan tätä gnu grub 0.95 säädettyä niin että se käynnistää oletuksena windowssin ja vain valitessa nuolilla tämän ubuntun? Ja siis onnistuuko tämän grubin säätö ihan ubuntusta eli niin kuin esim. susessa että sieltä löytyy ihan helppo säätö kuten esim.windowssissa. Eli ei tarttis kymmentä käskyä jossain konekielitilassa?  ???

Sivuja: [1]