Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pecu_83

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Pääsin maaliin hieman kiertotietä. Lubuntu alternate Installer oli tarpeeksi pieni että polttamalla yli se mahtui Juuri ja juuri cdlle. Asensin Lubuntun ja asennuksen jälkeen gnome työpöydän.

Nyt toimii  :)

2
Löytyi.

Kirjautumalla ulos ja valitsemalla pienen mylpyrän sisäänkirjautumisruudun vierestä, pääsee valitsemaan työpöytäympäristön.

3
Päivitin juuri läppärin 16.04 -> 18.04, työpöytä ei muuttunut millään tavalla (enkä nyt tarkoita taustakuvaa). Aiemmin kun päivitin olkkarikoneen vastaavasti 16.04 -> 18.04 työpöytä muuttui Gnomeen ja pidin siitä kovasti. Saako sen valita jostain asetuksista.

4
Nyt installer kaatui kesken Asenna perusjärjestelmä - kohdan. Tämän jälkeen installer ei saanut enää yhteyttä asennuspalvelimeen. Kokeilin vaihtaa palvelinta pariin eri vaihtoehtoon, eikä mihinkään saanut enää yhteyttä. Kokeilin toisella koneella, että verkko kyllä toimii kyseisestä verkkopistokkeesta.  ???

Nyt meni sormi suuhun.

5
Löytyi installerin helpistä. Jatketaan.

6
Sain mini.iso poltettua levylle ja sillä saa käynnistettyä asennuksen (jee! Kiitos!), mutta kun yrittää aloittaa asennuksen, kone ilmoittaa, että unable to boot, because cpu dont have pae, you can use parameter forcepae at your own risk.

Mä muistan että tuosta paesta on aiemminkin ollut juttua, mutta aina se on toiminut silti. Nyt en tiedä mihin tuon forcepae parametrin pääsis syöttään että se lähtis edes yrittään asennusta.

7
Ahaa. Tämä voisi olla juurikin se minulle sopiva tapa. Tuosta en löytänyt Ubuntun sivuilta tosiaan selvää ohjetta, miten se tehdään. Network installation ohjeessa piti tehdä jotain verkon konffausta ja kovalevyasennuksen ohjeissa viitattiin tiedostoihin, joita ei löytynyt mistään. Kiitos, kerron onnistuiko kun olen kokeillut.

8
Cd asema testattu ja toimivaksi todettu. Asennus dvd ei vaan toimi tässä koneessa sama dvd toimii kyllä toisessa koneessa, joten siitäkään ei ole kyse. Jostain syystä tämä kone ei halua bootata dvd:ltä, vain cd:ltä.

Taidan ensiksi yrittää päivittää suoraan (tai ilmeisesti 16.04 lautta) ja palata asiaan jos tulee ongelmia.

9
Kone on vuodelta 2004 ja on mahdollista että cd/dvd asema on mennyt edellisen asennuksen jälkeen rikki. Asennus kovalevyltä tai verkon kautta saattaa olla ainoa vaihtoehto. Kokeilen vielä cd-aseman toiminnan jollain varmasti toimimalla levyllä ensin.

10
Hei. Ongelmani on seuraava. Minulla on vanha toimiva läppäri, jolla on Lubuntu 14.04 asennettuna. Haluaisin päivittää sen uuteen versioon, mutta kone on niin vanha etteo usb tikulta voi bootata, eikä asennus-dvd jostain syystä toimi. Olen nykyisen käyttiksen asentanut asennus cd:ltä, mutta uudet versiot ei enää mahdu cd:lle. Kokeilin myös asentaa tuon vanhan version asennuslevykuvan dvd:lle testatakseni onko se formaatista kiinni ja vaikuttaisi siltä että cd:ltä toimii mutta dvd:ltä ei.

Etsin netistä ohjetta kovalevyasennukselle GRUB kautta, mutta se ohje oli vanhentunut. Yksi vaihtoehto olisi myös päivittää nykyisen käyttöjärjestelmän kautta, mutta puhdas asennus olisi ehkä parempi.

Jos kuitenkin päädyn päivittämään suoraan, saanko vaihdettua pääkäyttäjää ja salasanaa helposti?

11
Eli aakkoset on kadonnut. Ikavaksi tilanteen tekee se, etta salasanassa on aakkosia, joten en voi edes asentaa mitaan. En tieda missa yhteydessa aakkoset on kadonneet. Itse epailisin jotain paivitusta jonka yhteydessa nappaimistoasettelu on muuttunut. Mista nappaimistoasettelun saa edes vaihdettua Ubuntu 16.04. Asetukset -> nappaimisto ei loydy

Edit: Löysin vihdoin mistä se asettelu vaihdetaan. Siellä oli kyllä valittuna suomalainen, eikä muita asetteluja ollut edes mahdollista valita, mutta kun sen käytti auki, niin nyt taas toimii.

12
Asensin Lubuntu software centerin, joka toimii kyllä, mutta mielelläni saisin tuon Ubuntun oman software centerinkin toimintaan, kun sillä on parempi hakea ja selata ohjelmia. Ideoita?

13
Kokeilin Ubuntu Studiota live-levyltä, koska jollain englanninkielisellä foorumilla joku mainitsi sen kernelin olevan low-latency. Sillä tuo loopback toimikin huomattavasti pienemmällä viiveellä, mutta ongelmana oli, ettei sitä saanut kuulumaan hdmi:n kautta. Karaokevideon ja muut äänet kyllä sai kuulumaan hdmi:n kautta telkusta, mutta mikin ääni meni väkisin kuulokelähtöön vaikkei kuulokkeet olleet edes kytkettyinä. Kytkin kuulokkeet, niin omat jorinat tuli sinne, muttei telkkuun. Tuntuu kyllä varsin tuskaiselta tämä karaokehomma. Ubuntu Studiossa on Qjackctl vakiona, mutta en edelleenkään saanut sillä kytkettyä mikkejä kaiuttimiin. Olen lukenut netistä useamman JACK tutorialin, mutta niissä lähes kaikissa keskitytään musiikin nauhoittamiseen tms.

 Osaako täällä joku käyttää JACKia ja kertoa miten sillä kytketään mikit "aktiivisiksi"? Tai miten tuon UbuntuStudion ääniasetuksista saisi tuon loopbackin ohjattua sinne hdmi-lähtöön?

14
Kiitos vastauksista, mutta viive on noin 1 sec. luokkaa. Vielä ei ihan pelaa karaoke koneena, mutta toivoa on, kun ainakin yksittäiset komponentit toimivat, vielä kun kaikki toimisi sulavasti yhteen.

15
Okei. Tuo loop back toimii, mutta ääni tulee selvällä viiveellä :( Miten tuon muuten saa pois päältä?

16
Joo. Ymmärrän kyllä ettei sitä vakiona toisteta, mutta luulisi, että tuo PyKaraoke sen tekisi, tai noi muut kokeilemani ohjelmat, joilla on nimenomaan tarkoitus saada miksattua mikkiä muuhun ääneen. Kokeilen tuota päätekomentoa seuraavaksi ja kerron kuinka kävi. Sen verran vielä testasin että Audacityllä nauhoitin pätkän ja se toimi moitteetta.

17
Sen verran lisäystä, että kokeiltu myös perinteisellä mikrofonilla, joka tulee tietokoneen mikrofoniliitäntään. Sekin löytyy äänevoimakkuuden säädöistä ja ääniasetuksista sisääntulona ja palkit liikkuu puhuttaessa, mutta laulu ei raikaa :(

18
Hei. Yritän rakentaa Asuksen vanhasta Eeeboxista Karaoke-konetta anoppilaan. Asensin Ubuntu 16.04.2 LTS Finnish Remixin puhtaana asennuksena. Asensin PyKaraoken. Hankin karaoke videoita (.avi). Kokeilin Sonyn langattomia Singstar mikkejä (USB). Mikrofonit näkyy ääniasetuksissa sisääntulossa ihan oikein. Äänenvoimakkuuden palkit nousee ja laskee kun mikkeihin puhuu, joten mikrofonit tuntuisivat toimivan, mutta laulu ei kuulu kaiuttimista.

Kone on kiinni tv:ssä hdmi-lähdön kautta ja muuten videoiden äänet kuuluu normaalisti. Olen yrittänyt googlettaa vastaavia ongelmia ja niiden ohjeiden perusteella asentanut jackd:n qjacktl:n qasmixerin ym. mutta en vain saa mikkejä kuulumaan kaiuttimista. Kaikki edellämainitut ohjelmat kyllä löytävät mikit ja antavat yhdistää ne outputtiin, mutta ääntä ei silti tule.

19
En nyt ihan ymmärtänyt. Tarkoitatko sovellusvalikon ikonia vai jotain ikonia sovellusvalikossa? Ei se aukea lainkaan. Mitään ei tule ruutuun, eikä mitään tule päätteeseen. Yritin uudelleenasennusta tuloksetta.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get autoremove --purge gnome-software
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gnome-software
Tuon jälkeen tein vielä päivityksen, mutta kun klikkaa ikonia, niin hiiren kursori pyörähtää, mutta mitään ei tapahdu ja kun koittaa käynnistää päätteestä, niin mitään ei tapahdu.

Koodia: [Valitse]
jarmo@jarmo-EB1501P:~$ gnome-software
jarmo@jarmo-EB1501P:~$

20
Hei. Asensin puhtaan 16.04.2 Finnish remix asennuksen Asus Eeebox EB1501P koneeseen, mutta sovellusvalikoima ei toimi. Ikonin klikkaaminen ei tee mitään ja kun päätteeseen laittaa:

Koodia: [Valitse]
jarmo@jarmo-EB1501P:~$ ubuntu-software
Aikakatkaisu saavutettiin
jarmo@jarmo-EB1501P:~$ gnome-software
Aikakatkaisu saavutettiin

Kone on päivitetty ja nettiä selaamalla vastaavia ongelmia on korjattu komennoilla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update ja sudo apt-get dist-upgrademutta niistä ei ollut apua. Kokeilin myös asentaa vanhan software-centerin, mutta se käynnistyy ainakin vartin (ikkuna tulee näkyviin ja latausympyrä pyörii keskellä) pidempään en ole jaksanut odottaa.

Mikähän avuksi, mielellään käyttäisin tuota omaa sovellusvalikoimaa kuin synapticia tms.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8