Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pecu_83

Sivuja: [1] 2
1
Päivitin juuri läppärin 16.04 -> 18.04, työpöytä ei muuttunut millään tavalla (enkä nyt tarkoita taustakuvaa). Aiemmin kun päivitin olkkarikoneen vastaavasti 16.04 -> 18.04 työpöytä muuttui Gnomeen ja pidin siitä kovasti. Saako sen valita jostain asetuksista.

2
Hei. Ongelmani on seuraava. Minulla on vanha toimiva läppäri, jolla on Lubuntu 14.04 asennettuna. Haluaisin päivittää sen uuteen versioon, mutta kone on niin vanha etteo usb tikulta voi bootata, eikä asennus-dvd jostain syystä toimi. Olen nykyisen käyttiksen asentanut asennus cd:ltä, mutta uudet versiot ei enää mahdu cd:lle. Kokeilin myös asentaa tuon vanhan version asennuslevykuvan dvd:lle testatakseni onko se formaatista kiinni ja vaikuttaisi siltä että cd:ltä toimii mutta dvd:ltä ei.

Etsin netistä ohjetta kovalevyasennukselle GRUB kautta, mutta se ohje oli vanhentunut. Yksi vaihtoehto olisi myös päivittää nykyisen käyttöjärjestelmän kautta, mutta puhdas asennus olisi ehkä parempi.

Jos kuitenkin päädyn päivittämään suoraan, saanko vaihdettua pääkäyttäjää ja salasanaa helposti?

3
Eli aakkoset on kadonnut. Ikavaksi tilanteen tekee se, etta salasanassa on aakkosia, joten en voi edes asentaa mitaan. En tieda missa yhteydessa aakkoset on kadonneet. Itse epailisin jotain paivitusta jonka yhteydessa nappaimistoasettelu on muuttunut. Mista nappaimistoasettelun saa edes vaihdettua Ubuntu 16.04. Asetukset -> nappaimisto ei loydy

Edit: Löysin vihdoin mistä se asettelu vaihdetaan. Siellä oli kyllä valittuna suomalainen, eikä muita asetteluja ollut edes mahdollista valita, mutta kun sen käytti auki, niin nyt taas toimii.

4
Hei. Yritän rakentaa Asuksen vanhasta Eeeboxista Karaoke-konetta anoppilaan. Asensin Ubuntu 16.04.2 LTS Finnish Remixin puhtaana asennuksena. Asensin PyKaraoken. Hankin karaoke videoita (.avi). Kokeilin Sonyn langattomia Singstar mikkejä (USB). Mikrofonit näkyy ääniasetuksissa sisääntulossa ihan oikein. Äänenvoimakkuuden palkit nousee ja laskee kun mikkeihin puhuu, joten mikrofonit tuntuisivat toimivan, mutta laulu ei kuulu kaiuttimista.

Kone on kiinni tv:ssä hdmi-lähdön kautta ja muuten videoiden äänet kuuluu normaalisti. Olen yrittänyt googlettaa vastaavia ongelmia ja niiden ohjeiden perusteella asentanut jackd:n qjacktl:n qasmixerin ym. mutta en vain saa mikkejä kuulumaan kaiuttimista. Kaikki edellämainitut ohjelmat kyllä löytävät mikit ja antavat yhdistää ne outputtiin, mutta ääntä ei silti tule.

5
Hei. Asensin puhtaan 16.04.2 Finnish remix asennuksen Asus Eeebox EB1501P koneeseen, mutta sovellusvalikoima ei toimi. Ikonin klikkaaminen ei tee mitään ja kun päätteeseen laittaa:

Koodia: [Valitse]
jarmo@jarmo-EB1501P:~$ ubuntu-software
Aikakatkaisu saavutettiin
jarmo@jarmo-EB1501P:~$ gnome-software
Aikakatkaisu saavutettiin

Kone on päivitetty ja nettiä selaamalla vastaavia ongelmia on korjattu komennoilla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update ja sudo apt-get dist-upgrademutta niistä ei ollut apua. Kokeilin myös asentaa vanhan software-centerin, mutta se käynnistyy ainakin vartin (ikkuna tulee näkyviin ja latausympyrä pyörii keskellä) pidempään en ole jaksanut odottaa.

Mikähän avuksi, mielellään käyttäisin tuota omaa sovellusvalikoimaa kuin synapticia tms.

6
Ubuntu 14.04 LTS käytössä ja yritän Steamia asentaa. STeam Launcher ilmoittaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
Steam needs to install these additional packages:
libgl1-mesa-dri:i386, libgl1-mesa-glx:i386

Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
 libgl1-mesa-glx:i386 : Riippuvuudet: libglapi-mesa:i386 (= 10.1.3-0ubuntu0.4)
 unity-control-center : Riippuvuudet: libcheese-gtk23 (>= 3.4.0) mutta ei ole merkitty asennettavaksi
                        Riippuvuudet: libcheese7 (>= 3.0.1) mutta ei ole merkitty asennettavaksi
E: Virhe, pkgProblemResolver::Resolve tuotti katkoja, syynä voi olla pysytetyt paketit.
Press return to continue:
Koitin noita paketteja yksitellen ja silloin tulee seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
pekkaisa@Olkkari-Veriton-L670G:~$ sudo apt-get install libcheese-gtk23
[sudo] password for pekkaisa:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
libcheese-gtk23 on jo uusin versio.
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 7 päivittämätöntä.
pekkaisa@Olkkari-Veriton-L670G:~$
Eli ne niinkuin löytyisi jo. Mikähän neuvoksi? sudo apt-get updatekaan ei auta.

Voiko kiusaa tehdä se kun yritin puhtaan asennuksen jälkeen asentaa ubuntu-restricted-extras, mutta softwarecenterin kautta ja sehän menee (vieläkin) tilttiin kesken asennuksen sitä kautta ja se ilmeisesti jätti jotain pysyvästi vikaan, enkä osaa sitäkään korjata. Jotain Mscorefonts herjaa ainakin antoi silloin.

Käytä vastaisuudessa code-tageja lukemisen helpottamiseksi. Tämän kerran ne on korjattu puolestasi. -- Timo

7
Firefoxissa pelaa hienosti, muttei Chromiumissa. Koneessa tuore asennus Ubuntu 14.04 LTS. Jos joku ehdottaa siirtymistä Chromeen, niin saako siihen välilehtien vaihtamisen hiiren rullalla??

8
Kone Acerin pöytäkone Intelin i5 prossulla, 8Gb muistia ja 64bittistä linukkaa yritän asentaa.

14.04 Asennus päättyy

"Grubia ei voitu asentaa laitteelle /dev/sda

Komennon ”grub-install /dev/sda” suoritus epäonnistui.
Tämä on vakava virhe."

Yritin siis puhdasta asennusta Windows 7 rinnalle. Asennus menee kutakuinkin loppuun ja sitten tulee tuo virheilmoitus. Noh dev/sda on uusi tyhjä 3Tb levy jolle sen ei kai pitäisikään mennä. Valitsin laitteeksi dev/sdc jolla on sekä Windows että tämä Ubuntu asennus. Tämän jälkeen asennusohjelma vain päättyy ja pyytää käynnistämään uudelleen. Uudelleenkäynnistyksessä kone kuitenkin boottaa suoraan Windowsiin. Kun käynnistän asennuksen uudellee, se kertoo että koneessa on Win7 ja Ubuntu 14.04. Kokeilin sekä päivittää Ubuntuasennuksen että poistaa sen ja asentaa uudelleen. Sama lopputulos. Yritin täällä haulla ja jollain oli samantyyppinen ongelma joka johtui kovalevyn RAID asetuksista. Minun tapauksessani ei tunnu olevan siitä kiinni (ei RAIDia käytössä). Googlellakaan en toimivia ohjeita löytänyt.

Jollain samantyyppisessä ongelmassa auttoi boot-repair. Yritin siis sitä. No silläpä sainkin koneeni totaalisen solmuun. Tämä boot-repair pisti kyllä lokinsa pastebiniin ja se näyttää tältä: http://paste.ubuntu.com/7614845/

Tämän jälkeen kone boottaa niin että näyttöön tulee:

GRUB> ja sarkain vilkkuu, muuta ei tapahdu.

Nyt käynnistin taas Live levyn ja yritin gpartedilla poistaa kaikki turhat osiot ja yrittää asentaa uudelleen. Nyt asennusohjelma ilmoittaa että koneessa on useita käyttöjärjestelmiä, haluatko asentaa niiden rinnalle, päälle vai joku muu mikä? Kokeilin uudelleen rinnalle asennusta, tämä päättyy edelleen samaan virheilmoitukseen.

Haluaisin vain Win7 rinnalle Ubuntun, mikä neuvoksi?

9
Vanha Acer travelmate 290e ja Lubuntu 14.04 ei sammu. Will now halt [OK] on viiminen mikä jää lukeen tai sit vaan Lubuntu logo jää näyttöön ikuisiks ajoiks (tai ainakin 10h). Ei vaikutusta vaikka terminaalista komentaa sudolla sammutuksen tai vaikka kirjautus eka ulos ja sit sammuta.

10
Vanhassa Acerin läppärissä Lubuntu 14.04. Kone lähtee lahjaksi 8-v pojalle JOS se pyörittää Minecraftia. Haluasin siis ensin kokeilla Minecraftin demoa, ennenkuin siihen laittaa sen 20€ vain todetakseen ettei se pyöri kunnolla. Olen lukenut ohjeet kuinka white/blackscreen korjataan korvaamalla filuja /bin hakemistossa, mutta kun mulla ei ole sitä bin hakemistoa? Tuleeko se vasta kun ostaa koko pelin vai missä vaiheessa?

Koneessa OpenJDK7 java ja Minecraft launcher käynnistyy ok ja kun painan, play demo, se alkaa lataa jotain, tulee valkoinen ruutu ja musiikki kuuluu. Siitäpä ei sitten pääsekään eteenpäin.

11
Asensin vanhaan Acer Travelmate 290E läppäriin Lubuntu 14.04 puhtaana asennuksena (käyttäen forcePAE komentoa). Aiemmin oletuksena ollut Chromium oli saanut väistyä Firefoxin tieltä oletus-selaimena. Kuitenkin pidin chromiumista ja asensin sen, mutta näppäimistö lopettaa toimintansa muutaman lyönnin jälkeen. Muutaman kirjaimen saa kirjoitettua ja heti kun yrittää erikoismerkkiä kuten @, ei enää mikään näppäin reagoi tekstikenttiin. Hiiri kyllä toimii ja pikalinkkejä pitkin sivutkin aukeaa, mutta näppäimistö ei toimi. Ja tämä vain chromium-selaimessa, Firefoxissa toimii samaan aikaan ok.

Osaako joku auttaa?

12
Asensin 10v vanhaan ACER travelmate 290e läppäriin puhtaana asennuksena Lubuntu 12.04 LTS version, koska 14.04 asennus herjasi CPU PAE yhteensopivuutta. Koneessa oli aiemminkin joku vanhempi Lubuntu versio.

Asennus sinällään meni ongelmitta. Ensimmäisellä käynnistyksellä kone kertoi suljettuja ajureita olevan saatavilla. Laitteen oma WLAN ei ole ollut tähän asti ikinä toiminnassa (broadcom). Nyt kone kertoi siihen olevan suljetut ajurit tarjolla. Ajattelin että sepä mukavaa. Kesken suljettujen ajureiden asennuksen kone kuitenkin kaatui, ruutuun tuli mustalle pohjalle epämääräistä tekstiä (ei siis mikään pääte auennut vaan ilmeisesti graafinen käyttis kaatui ja kone jäi jumiin eikä reagoinut mihinkään). Odotin pitkän aikaa että se olisi itsekseen mennyt eteen tai taaksepäin, mutta kyllä se oli nurin.

Käänsin virrat pois ja takaisin päälle ja nyt kone ilmoittaa:

unknown file system
grub rescue>

Miten tästä eteenpäin? Vai teenkö uuden puhtaan asennuksen ja jätän suljetut ajurit asentamatta? Onko tuota 14.04 versiota mahdollista asentaa tuosta PAE yhteensopivuudesta huolimatta?

Edit: En pääse asennus CD:ltä eteenpäin järkevästi. Yritin aloittaa asennuksen uudelleen, mutta olen nyt päässyt 45 minuutissa kieliasetuksesta ensimmäiseen asennussivuun, jossa asennusohjelma tarkastaa, levytilan, verkkovirran ja nettiyhteyden, eikä ole siitä siirtynyt eteenpäin 15 minuuttiin.. :( Yritin myös vaihtoehtoa, kokeile Lubuntua asentamatta, 20 min odottelun jälkeen ei auennut.

13
Hei vaan.

Nyt kun win xp:n tuki on raukeamassa, niin ajattelin asentaa äidin vanhaan Acer Aspire 3610 läppäriin Lubuntu 12.04:n.

Lubuntun asentaminen itsessään meni ongelmitta, mutta äidin ainoa nettiyhteys, mokkula, ei ota toimiakseen. Mokkula on Huawei E160E saunalahden liittymällä.

Selasin tän foorumin läpi ja googletin muualtakin, mutta en saanut toimimaan. Asensin myös wader-coren, koska siinä pitäisi olla tuki ko. tikulle. Onkohan siitä haittaa jatkoa ajatellen?

lsusb kertoo:

Koodia: [Valitse]
paivi@paivi-Aspire-3610:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 12d1:1003 Huawei Technologies Co., Ltd. E220 HSDPA Modem / E230/E270/E870 HSDPA/HSUPA Modem

Pikkaisen eteenpäin pääsin (ehkä) kun löysin Huawein sivuilta jonkin Linux ajuripaketin (ilmeisesti pitäisi pelata kaikkien Huaweiden ja linuxien kanssa??):

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=13971

ja tuolta drivers kansiosta install.

Ensiksi tuli pari herjaa kun puuttui make ja gcc. Nämä asennettuani myös install komento ajoi itsensä läpi ja kertoin ndis ajurin asentamisen onnistuneen. Tämän jälkeen network manageri ei kuitenkaan edelleenkään löydä mokkulaa.

Koodia: [Valitse]
paivi@paivi-Aspire-3610:~/Työpöytä/driver$ sudo ./install
[sudo] password for paivi:
DRIVER COPY START
STA_PATH_FLAG=.
STA_PATH_FULL=/home/paivi/Työpöytä/driver/install
START_PATH_DRIVER=/home/paivi/Työpöytä/driver
CURRENT install from ./install
INSTALL_PATH is not set ,auto install
INSTALL_PATH=/usr/local/Mobile_Partner
INSTALL_PATH is another path
DRIVER COPY END
have usb_modeswitch rules to HUAWEI DataCard: COUNT=0
2
ttyUSB%n COUNT=2
1-1:1.1 unbind and bind option
COUNT_END=1
1-1:1.0 unbind and bind option
COUNT_END=0
ERROR: Removing 'cdc_ether': No such file or directory
ERROR: Removing 'usbnet': No such file or directory
ERROR: Removing 'hw_cdc_driver': No such file or directory
make -C src/ clean
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"
rm -rf *.o *.ko *~ core* .dep* .*.d .*.cmd *.mod.c *.a *.s .*.flags .tmp_versions Module.symvers Modules.symvers *.order
/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/add_header.sh  "clean" "/lib/modules/3.2.0-60-generic/build/include/linux/usb"
rmmod -f hw_cdc_driver
ERROR: Removing 'hw_cdc_driver': No such file or directory
make[1]: *** [clean] Virhe 1
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"
make: *** [clean] Virhe 2
make -C src/ modules
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"
#/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/add_header.sh  "modules" "/lib/modules/3.2.0-60-generic/build/include/linux/usb"
make -C /lib/modules/3.2.0-60-generic/build SUBDIRS=/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src modules
make[2]: Siirrytään hakemistoon "/usr/src/linux-headers-3.2.0-60-generic"
  CC [M]  /usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/hw_cdc_driver.o
  Building modules, stage 2.
  MODPOST 1 modules
  CC      /usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/hw_cdc_driver.mod.o
  LD [M]  /usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/hw_cdc_driver.ko
make[2]: Poistutaan hakemistosta "/usr/src/linux-headers-3.2.0-60-generic"
strip --strip-debug hw_cdc_driver.o
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"
make -C src/ install
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"
#install -m 744 -c hw_cdc_driver.o /lib/modules/3.2.0-60-generic/kernel/drivers/usb/net
#depmod -a
#modprobe hw_cdc_driver
/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src/add_header.sh  "install"
modprobe hw_cdc_driver
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/usr/local/Mobile_Partner/driver/ndis_driver/ndis_src/src"

The Linux NDIS driver is installed successfully.
USBSERIAL_TARGET_PATH =
ACM_TARGET_PATH =
ADDRUNLEVEL=/etc/rc2.d
”/etc/rc2.d/S99runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
”/etc/rc2.d/K10runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
ADDRUNLEVEL=/etc/rc4.d
”/etc/rc4.d/S99runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
”/etc/rc4.d/K10runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
ADDRUNLEVEL=/etc/rc5.d
”/etc/rc5.d/S99runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
”/etc/rc5.d/K10runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
ADDRUNLEVEL=/etc/rc3.d
”/etc/rc3.d/S99runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
”/etc/rc3.d/K10runhwactivator” -> ”/etc/init.d/runhwactivator”
qmi_wwan interface not exist,ok
paivi@paivi-Aspire-3610:~/Työpöytä/driver$

Näkeekö joku tuossa jotain selkeää virhettä?


EDIT: Muistinpa että mullahan on laatikon pohjalla jotain vanhoja mokkuloita ja Huawei E220 koneeseen kiinni ja avot! Toimii. Annan ton mutsille ja näillä mennään...

14
Olen jo kohtuu pitkään ollut Linuxin piirissä (ubuntu 8.04 tai 9.04 tienoilta) ja kuitenkin käyttänyt Windowsia rinnalla (pelaamiseen yms). Nykyään enemmän windowsia, ehkä osittain siksi, että sekä uusi Unity ja Gnome ei oikein istu lapaseen, vaikka olen yrittänyt antaa aikaa ja opetella käyttämään niiden hyviä puolia. Gnome oli mielestäni parhaimmillaan silloin 9.04 tienoilla.

Tunnen kuitenkin tarvetta linuxille ja pidän siitä että Ubuntulle löytyy hyvä tuki ja varsinkin tältä foorumilta saa hyvin apuja. Nyt tekisikin mieli kokeilla näitä vaihtoehtoisia työpöytäympäristöjä, jospa niistä löytyisikin omaan käteen paremmin sopiva vaihtoehto.

Varsinainen kysymekseni onkin siis, onko haittaa asentaa vaihtoehtoiset työpöydät Ubuntuun ja käyttää sitten sitä mikä tuntuu parhaalta, vai onko hyötyä asentaa koneelle suoraan Kubuntu. Lubuntu tai Xubuntu tai joku muu *buntu. Toimiiko kone jollain tapaa paremmin jos asennan esimerkiksi Kubuntun kuin että asennan KDE:n Ubuntuun?? En haluaisi kaikkia eri buntuja erikseen asennella ja kokeilla.

15
Eli siis yläpalkista katosi kaikki päivityksen yhteydessä Ubuntu 13.04 -> 13.10. Eli siis sammutusnappi, äänenvoimakkuus, kalenteri ym. mitä muuta tuolla vakiona onkaan. Kokeilin päivittää näytönohjaimen ajurit. Ei vaikutusta.

Muuten toimii ihan hyvin. Miten pääsen päätteen kautta sisäänkirjautumisruutuun, jotta voisin kokeilla muita työpöytäympäristöjä?

16
päivitys 13.04 -> 13.10 ei käynnisty.

Kun ohjelmistopäivitys ilmoittaa ettei 13.04 ole enää saatavissa päivityksiä, vaan tulisi päivittää 13.10, painan päivitä, kirjoitan salasanan ja mitään ei tapahdu.

Selasin foorumin muita päivitysongelmia ja yhdessä kerrottiin kuinka päivityksen saa käyntiin päätteestä komennolla:

sudo update-manager

sillä saan seuraavaa tekstiä ruutuun:

Koodia: [Valitse]
pekka@pekka-Veriton-M661:~$ sudo update-manager
[sudo] password for pekka:
Etsitään uutta Ubuntu-julkaisua
Ubuntu-versiosi ei ole enää tuettu.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/do-release-upgrade", line 123, in <module>
    "%(url)s\n") % { 'url' : url })
ValueError: unsupported format character '?' (0xa) at index 44
pekka@pekka-Veriton-M661:~$

Mitä tuo kertoo ja mikä avuksi?

17
Hei!

Onko täällä kokeneita draftsight käyttäjiä? Yritin etsiä suomenkielistä draftsight foorumia ja löysyinkin, mutta siellä uusin aihe oli vuodelta 2011, joten ei kauhean aktiivista sakkia. Nyt ongelmani on seuraavanlainen: Sain talonpiirtelyyn hyvän pohjan, jossa on esimerkkitalo ja josta löytyy valmiiksi sen 100 eri layeria eri kohteille, mutta kun valitsen tietyn layerin, ja piirrän viivaa niin viivatyyppi on aina vaan valkoinen (musta) täysviiva. Kuitenkin kuvassa valmiiksi olevat kohteet näkyvät oikeilla viivatyypeillä ja väreillä ja kun niitä klikkaa niin ne on omilla layereillaankin.

Kun valitsen layerin, niin siellä viivan väri, tyyppi ja paksuus on by layer.

Miten saisin kuvassa näkyvien viivojen ominaisuudet layereille oletukseksi, muuten kuin käsin naputtelemalla yksitellen?

18
Mikä neuvoksi? Mulla on pöytäkone (Ubuntu), jossa on kaikki kovolla säilytettävä materiaali ja läppäri(Lubuntu), jolla olisi kiva päästä materiaaliin käsiksi. Miten saan pöytäkoneen ison kovon käytettäväksi läppärillä verkon kautta? Olen yrittänyt kansion asetuksista jakaa kansion, mutta tuloksetta. Ainoa millä pääsin pöytäkoneeseen käsiksi, oli etätyöpöytä, mutta sillä selaaminen oli aivan tuskaisen hidasta ja sekin lakkasi yhdistämästä jostain syystä.

Mistä pitäisi lähteä liikeelle?

19
Päivitin 12.10 ja tuo sivupalkki tuosta vasemmalta katosi. Mikä neuvoksi? Eli siis se mikä tulee esiin kun hiiren liikuttaa sinne päälle, olisko ollu käynnistin nimeltään? Ilman sitä tää käyttö on kohtalaisen hankalaa.

20
Jep, eli tahtoisin valokuvan pohjalta piirtää CAD-kuvan. Koneelta löytyy FreeCAD ja LibreCAD. FreeCADilla sain kuvan auki jonka pohjalta haluasin CAD-kuvan tehdä, mutta en osaa siitä eteenpäin. Onko jotain hyviä tutorialeja tähän? Mihin on muuten hävinnyt QCAD koneelta itsekseen?

Tai jos joltain se onnistuu viuhuen ja kaipaa tekemistä niin laitan kuvat liitteeksi joista yritän saada aikaiseksi.

Sivuja: [1] 2