Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hpne

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Samoin ostin masiinan ilman käyttistä, eikä win2000 suostunut asentumaan siihen. Luin jostain artikkelin Ubuntun tuolloin uunituoreesta Breezystä ja päätin testata.

2
Testailin pcbsd:tä muutaman viikon. Koneeseen, jossa oli vanhahko atin kortti, pcbsd ei asentunut ollenkaan. Ainakin foorumikeskusteluiden perusteella bsd:llä on atien kanssa ongelmia. Kokeilin varaosakoneeseen, jossa oli joku intelin integroitu näytönohjain ja asentui ilman hankaluuksia. Tuossa vanhassa masiinassa (gigan celeron, 512 megaa muistia, 8 gigan kovo) pcbsd toimi myös yllättävän sutjakkaasti.

3
Ääni Puppylle. On joo nätti ja hirmuisen nopsa (ainakin Athlon 1500 /256mb -koneessa).

4
Kävin ostamassa (siis pukilta) gigan lisää muistia.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Joulupatakeräys 2007
« : 16.12.07 - klo:21.11 »
Sinne kilahti.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Gnomebaker
« : 03.11.07 - klo:09.06 »
No niin joo, tämä on tämmöinen ikuisuusvääntö.  ;) Itse mieluusti latailen ylimääräistä roinaa, jos sitä tarvitaan erinomaisten ohjelmien käyttämiseen. Se, minkälaista vääntöä koneesta tarvitaan on sitten eri juttu. Itselläni on amd 3000+, 2gb, mutta olen pyöritellyt noita kde-softia selkeästi vähempitehoisissa masiinoissa gnomeympäristössä aivan säällisesti.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Gnomebaker
« : 02.11.07 - klo:18.08 »
Melkein vannoutuneena gnomehenkilönä olen kuitenkin ottanut käyttöön joitakin erinomaisia kde-ohjelmia, joista k3b on vallan mainio ja luotettava polttosofta (Amarok ja Kaffeine tietysti muut, niin ja k9copy). Gnomebaker ärtsyili minullakin joskus breezyn ja dapperin aikoihin, joten luovuin siitä melko nopeasti. Tuo brasero vaikuttaa mielenkiintoiselta ja näkyy sulautuvan hianosti gnomeympäristöön; pitänee testailla.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Hyviä toimivia ohjelmia?
« : 01.11.07 - klo:15.35 »
Itselläni tähän auttoi pitkällisen taistelun jälkeen vain se, että antauduin ja poistin suosiolla erillisen äänikortin  :(

9
Itselläin oli samainen ongelma ehkä Edgyssä tahi Dapperissa, jonka sain ratkaistua vain ostamalla usb-headsetin. Usb-härpäkkeen kanssa on tämän jälkeen toiminut; ainoa ongelma on ollut, että välillä Skype on heittänyt äänilaitteeksi äänikorttini, joka on sitten pitänyt käydä ääniasetuksista vaihtamassa takaisin headsetiksi.

10
Samoja ongelmia kuin aikaisemmillakin:
1. nvidian ajureita en ole saanut toimimaan (Geforce 6600)
2. äänet hävisivät. Kaffeine ilmoittaa xine-ongelmasta, Amarok ei sano mittään

Pitänee asentaa Feisty takaisin puhtaalta pöydältä ja odotella muutama kuukausi  ;)

11
Yleistä keskustelua / Vs: Terveiset Tukholmasta
« : 14.10.07 - klo:21.12 »
Noh, Frank soitti Zappaa joskus 1980-luvun lopulla jäähallissa. Kypsähti ilmeisesti suomalaisen yleisön jäykähköön asenteeseen ja soitti encorena Stairway to Heavenin ja röyhtäili suurimman osan lauluosuuksista.


12
pitäisi olla suomeksi, yllättävän moni Euroopassa asuva Linuxin käyttäjä itseasiassa opiskelee Suomea (kysyin eräältä heistä, miksi; Linus Torvaldsin kieli, sanoivat. No, ajatushan se on tärkein...), onko muuten jo olemassa käännöksiä Esperantoksi?

Kyllä ubuntustakin saa periaatteessa esperantonkielisen. Ongelmana on se, että käännös näyttää olevan vielä joltisenkin vaiheessa, jolloin - jos olet esim. asentanut alunperin suomenkielisen ubuntun - työpöydän ja ohjelmien kieli on iloista suomen, englannin ja esperanton sekoitusta.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Linux ja prosessorit
« : 10.06.07 - klo:08.39 »
Kiitoksia vastauksista.
Vielä kiinnostaisi tietää, että saako i386 ohjelmia pyörimään 64 bittisellä koneella? Asennusvaiheessa esim skype ilmoitti olevansa väärää sorttia ja väärän prosessorin azureus ei edes lähtenyt käyntiin. Voiko asialle tehdä mitään?

Löysin nimittäin hyvin mielenkiintoisen "pelin", joka tietysti on juuri sille väärälle arkkitehtuurille tehty, joten en edes vaivautunut downloadamaan koko tiedostoa. Ystävällisesti kuitenkin laittoivat lähdekoodinkin mukaan, muttamahtaako siitäkään olla apua minulle. Joskus muistan lukeneeni, että ohjelman voi compile noista lähdekoodeista. En vain ikinä tajunnut, että miksi niin joku tekisi, jos valmiskin paketti on olemassa. Itseasiassa tuo koko alue on jäänyt hyvin hämäräksi. Eipä windows aikana tarvinnut itseään vaivata moisella. next next next finnish ja eiku pelaamaan. Joka kerta sama juttu.


Ainakin itselleni ko. crashtestin deb-paketti asentui 64-bittisellä prossulla ilman ongelmia ja ohjelmakin toimi säällisesti (kirjoita päätteessä crashtest).

14
Poliittinen kuluttaja ruokaostoksilla  ;)

- espanjalaiset vihannekset
- israelilaiset mitkä tahansa sapuskat
- McDonalds (eipä silti, kaikki muutkin hampurilaispaikat)
- lidl (pakko myöntää, kerran käynyt ostamassa jäätelöä ja toisen kerran kaljaa)

15
Älä käytä mitään V***n Kaffeinea jos käytät Ubuntua! KDE ohjelmia se ja asenna sit vitusti jotain ylimääräisiä paketteja! ;) libdvdcss2 paketin saat täältä http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.9/ ja edelleen kaiken näköiseen multimedia toistoon suositttelen VLC-playeriä.Toki saat vapaasti käyttää mitä ohjelmaa haluut,mut toi nyt ainakin on toiminut itsellä kunnolla sen vuoden verran...

Nojaa, eipä noista kde-paketeista ainakaan minulla ole gnomessa mitään haittaakaan ollut.

16
Itse tykkään käyttää Kaffeinea (vaikka työpöytäympäristönäni on gnome)

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install kaffeine
Handlaa ainakin minulla dvd:t kautta linjan paremmin kuin Totem.


17
Vaikka olen kaikki nämä ladannut ja asentanut, niin sitkeästä virheilmoituksesta en kuitenkaan ole päässyt eroon:
"Totem cannot play this type of media (DVD) because you do not have the appropriate plugins to handle it."
Harmittaa, kun Totem ei yksilöi, mitä plugineja minulta puuttuu.

totem gstreamer backendillä on yleisesti aika huono valinta dvd:n toistoon, koska gstreamer 0.10:lle ei ole vielä kunnollista menut hanskaavaa pluginia. itse käyttäisin suosiolla dvd:n toistoon jotain toista softaa, kuten vlc:ia tai vaikka oglea.

Juu, sama havainto Totemista. Itse käytän Kaffeinea, joka toimii erinomaisesti myös Gnomessa (jos ei välitä hitaahkosta käynnistyksestä).

18
Ookkei oletkos yrittänyt uusinta hg:sta:
sudo apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential

cd ~
hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb
cd v4l-dvb


Ja sit kääntää:
make release VER=`uname -r`
make
sudo make install


Kiitos ja kumarrus! Nyt toimii taas meikänkin telekkari.

19
Laitealue / Vs: Suositeltava DVD-RW aihio?
« : 15.05.07 - klo:13.45 »
Imationin halpikset ja TDKn lätyt ovat meikäläisellä toimineet ok.

20
Tällä hetkellä olen ilona muutamista loistavista softista, jotka tekevät kaiken sen mitä halajan ja vielä vähän enemmänkin. Näitä ovat esim. Avidemux, Qdvdauthor, Amarok, K3B, Kaffeine.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6