Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hpne

Sivuja: [1]
1
Onkos teillä kokemusta tämmöisestä kun käynnistän virtuaalikäyttiksen vmware-serverillä, niin ilmoittaa hän näin:

Koodia: [Valitse]
Failed to open sound device /dev/dsp: Invalid argument
Virtual device sound will start disconnected.

Mm. tuolta:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=302663&highlight=vmware+sound

yritin hakea ratkaisua, mutta eivätten nuo ehdotukset minulla toimineet. Dapperissa ei tätä ongelmaa tunnu olevan.



2
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / lfs?
« : 07.10.06 - klo:02.22 »
Onkos kellään kokemuksia lfs:ssän testailusta/asentamisesta?

http://www.linuxfromscratch.org/lfs/

Olen päivänä muutamana yrittänyt tuohon tutustua ja asennella paketteja, mutta aina on johonkin jumittanut. Isäntälinuxit eivät ole toimineet kuten minä (vähäisillä linuxtaidoillani) olisin toivonut tai lfs:ssän livecd on mennyt niskat nurin. Onko kukaan saanut koko systeemiä toimivaksi, ja jos on, niin millä distrolla?

3
Yleistä keskustelua / Edgy Eft beta ladattavissa
« : 28.09.06 - klo:22.34 »
Tuolla

http://cdimage.ubuntu.com/releases/edgy/beta/

ja tuolla

http://releases.ubuntu.com/edgy/

Näemmä tarjoavat myös dvd-imagea, joka on melkein 3.5 giganen. Hmmm, mielenkiintoista.


4
Aloitan taas varmasti yhden vakioaiheista: Minkäslaisia kiinnostavia distroja olette testailleet tai testailemassa paraikaa?

Itselläni on kakkoskoneessa rinnakkain Zenwalk, Pclinuxos ja Sabayon, jotka ovat kaikki omassa lajissaan vallan veitikoita. Zenwalk on kevyt mutta kehittynyt. Asennus onnistuu minulaiseltanikin tumpulalta oikein hyvin, distro tunnistaa raudan ja xfce on mielestäin näppärästi toimiva työpöytäympäristö. Pclinuxos muistuttaa monin tavoin Kubuntua, mutta ainakin tuntuu nopeammalta. Siinä on myös Synaptic käytössä. Sabayon on puolestaan Gentoo-pohjainen distro, josta on ilmeisesti pyritty tekemään mahdollisimman täydellinen ja täyteläinen. DVD ruksuttaa varmaan puolitoista- kaksi tuntia ja lataa (siis oletusasennuksella) hirmuisen määrän ohjelmia ja ajureita kaikkia mahdollisia käyttäjiä ajatellen. Tästä johtuen Sabayon myös ainakin minun koneessani (athlon 2100, 1 gb muistia) myös käynnistyy kaikista tähän asti testailemistani distroista hitaimmin. Sinällään se on kyllä sitten käynnistyksen jälkeen yllättävänkin ketterä käyttää. Sabayon on esimerkiksi ainoa distro (ubuntu mukaanlukien), jossa olen saanut skypen toimimaan heittämällä.

5
Teen pitkää kirjallista työtä OO-Writerillä ja se koko ajan heittelee kiusallaan omia sanaehdotuksiaan, jotka menevät aina hutiksi. Kun niitä ehdotuksia kattelen samalla kun kirjoittelen, alkavat omat ajatukset mennä mutkalle eikä hommista tahdo tulla ei niin mittään. Miten mokoman turhaketoiminnon saa kytkettyä pois päältä niin ettei se koskaan tule takaisin tälle koneelle eikä tähän huusholliin?

6
Yleistä keskustelua / maksulliset kanavat digikortilla?
« : 14.09.06 - klo:21.53 »
Jaahas,

kukahan osaisi kertoa, millä konstilla saisin noita maksullisia kanavia toimimaan digikortin avulla (siis maksamalla  ;D). Kun olen ihan pihalla televisiokuvioista viimeisen viiden vuoden ajalta, eli ei ole ollut telkkaria. Tv-kortin hankin pari kuukautta sitten. Eli käsittääkseni vaikka joku Canal+ vaatii jonkun lätkän hankkimista, joka tungetaan johonkin aukkoon, joka tv:n kautta toimittaessa lienee digiboksissa? Pitääkö minun sitten hankkia digiboksi, jonka änkheän digikorttini ja seinän väliin, vai mitä teen että saan Disney Channelin iltojeni iloksi?

7
http://www.whatwouldjesusdownload.com/christianubuntu/2006/07/about-ubuntu-christian-edition.html

Jaahas, mitäs tuosta sanotte. Ajattelin ensiksi, että kyse on kristitystä käyttöjärjestelmästä, mutta kävikin ilmi, että se on käyttöjärjestelmä, joka on   tehty kristittyjä varten. Liekö muslimeille ja buddhalaisille vastaavia? Mitenkäs olisi käyttöjärjestelmä kasvissyöjille, tahi kokoomuslaisille?

Mainio nimi muute saitille  :D


edit: löysinkin keskustelua uskonnollisista distroista: http://community.livejournal.com/dark_christian/610081.html

8
Pelit / pelejä ja ohjelmia lapsille
« : 12.05.06 - klo:09.07 »
Olen rukkaamassa toista konettamme kolmivuotiaallemme harjoitusalustaksi. Asensin edubuntun, joka on mainio, mutta vaikuttaa olevan suunnattu ohjelmineen enimmäkseen pikkaisen vanhemmille. Gcompris on toimiva, mutta poikamme on sen kohta jo kalunnut ja mankuu uusia pelejä.   ;D Olisiko teillä vinkkejä tuonikäisille tarkoitetuista hyötyohjelmista/peleistä, joita voi pyörittää ubuntulla?

9
Tervehdys ubuntuihmiset,

tilanteeni on tämmöinen: edellinen koneeni sanoi, että puff, ja ostin uuden, johon asensin breezyn. Siirsin vanhasta pelistäni ubuntullisen ja toimivan kovalevyn tähän uuteen. Mounttasin levyn ja hyvin löytyy (/dev/hdb). Kysymys: miten saan buutattua koneen tuolle vanhan kovon ubuntulle? Tahtoisin siitä jonkinlaisen kokeilualueen, jossa voisin tehdä hiukkasen räjäytys- yms. töitä (asentaa dapperin  ;D). Olen yrittänyt haeskella säikeistä infoa, mutta en ole ainakaan vielä törmännyt semmoiseen, josta olisin voinut poimia tarvittavat tiedot. Varmaankin menu.lstiin pitää jotain raapustaa? Luokittelisin itseni vielä aika kevyen linjan aloittelijaksi, vaikkakin olen viettänyt ubuntun parissa viimeisen parin kuukauden kuluessa aivan liikaa aikaa...

Sivuja: [1]