Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - putte prossu

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Heipä hei pitkästää aikaa.

Varsin ongelmatonta on ollut elämä näiden kanssa, mistä syystä ei ole tännekään tarvinut vähään aikaan rustailla ;)
Nyt kuitenkin olisi pientä ongelmaa ja tässä homma siis lyhykäisyydessään:
Potilaana kotipalvelimen virkaa toimittava laitos Debian 9:llä (Gnome), mille on varattu oma SSD-levy. Lisäksi koneessa on 5x 2TB softaraid ja ongelma siis saada levypakka standby-tilaan, kun niitä ei enää tarvita. Ongelma alkoi heti kun asensin tuon Stretchin ja aikaisemmin oli wheezy, millä kaikki samalla kokoonpanolla toimi kuten pitääkin ja toimii edelleen (tämä D9 asennettu uudelle levylle ja vanha D7 levy vielä tallessa).
Viankuvaus: hdparmin ajastus toimii osittain, mutta jättää aina yhden levyn hereille, samoiten Gnomen oma virranhallinta nukuttaa ajastuksella aina muut levyt, paitsi yhden ja tämä on ERI levy kuin hdparmilla.
hdparm -y toimii ongelmitta jokaisella levyllä ja samoiten itse Gnome saa jokaisen levyn välittömään standby-tilaan käskystä. Standby-tilassa olevat levyt aina myös pysyvät nukuksissa, eivätkä lähde päälle muuta kuin silloin kun niillä sijaitseviin tiedostoihin yritetään päästä käyttäjien toimesta käsiksi.
Ainut toimiva yhtälö millä olen saannut levyt nukkumaan halutulla tavalla, on laittaa molemmista hdparmista, sekä Gnomen virranhallinasta kaikille levyille identtiset asetukset. Esim. se ei toiminut, että hdparm nukuttaa 4/5 levystä ja Gnome 1/5, kuten ei muutkaan lukuisat yhdistelmät mitä on tullut kokeiltua.

Toimiihan se homma toki näinkin, mutta lähinnä oman mielenrauhan takia olisi mukavaa jos ymmärätisi miksi homma toimii noin kuin se toimii? :(

Löysin kyllä useampiakin juttuja samasta ongelmasta, niin Debianissa kuin Ubuntussa, mutta lääkettä ongelmaan en löytänyt, vaikka tuota ongelmaa on ainakin Debianissa esiintynyt D8:n, eli Jessien jälkeen.

2
Nyttenhän homma pelittää, mutta homma tuli ratkaistua ilman tuota turhaa scriptiä välissä.
Jos joku pähkäilee saman asian kanssa niin tässä ratkaisu:

Eli kansioon /usr/share/applications/ tehdään roottina tiedosto "irssi.desktop", minkä sisältö tulisi olla seuraavanlainen:
Koodia: [Valitse]
[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Irssi
Icon=/home/nemo/Temppi/irssi.png
Exec=fingerterm -e "ssh käyttäjänimi@palvelin -t screen -dr irssi"
Comment=Terminal application
Icon kohta on vapaasti valittava, mutta tarvittavilla käyttöoikeuksilla oleva käynnistimen kuvakkeen sijainti.
Tässä vielä suurinpiirtein teemaan sopiva kuvake:



Tämän jälkeen, jos kaikki meni oikein, työpöydällä on nappula, mikä aukaisee terminaalin, luo ssh yhteyden edellä määritetyllä käyttäjänimellä haluttuun palvelimeen, kysyy välissä salasanan ja sen jälkeen aukaisee screenin nimeltä "irssi" :)

Tuota passun automaattistä syöttöä en vielä nähnyt tarpeelliseksi, mutta kiitokset raimolle vastauksesta ja oikeaan suuntaan törkkäisystä jos asia alkaa kiinnostamaan.

3
Eli työpöydälle pitäisi saada nappula, mikä aukaisee fingertermin ja luo SSH-yhteyden halutulla käyttäjätunnuksella, haluttuun serveriin.
Scriptin sain toimimaan käskyttämällä ja siihen osoittava pikakuvakekin on työpöydällä, mutta ongelmaksi muodostuu se fingerterm sulkeutuu komennon suorittamisen jälkeen, kun sen tuolla pikakuvakkeella käynnistää. Eli miten saan terminaalin pysymään auki?
Lisäksi olisi mukava saada optioina salasana samaan scriptiin, niin kuin sekin että sama scripti aukaisee vielä yhdistämisen jälkeen halutun screenin?


Jos asia ei oleellisesti muutu: muokkaa
Storck

4
Yli 10v. käyttänyt itse ja asentanut muiden koneisiin Avastia ja mitään ongelmia ei ole ollut pöpöjen kanssa.
Tärkein asia lienee pitää jotain tolkkua, että missä hydraulikka sivustoilla tms. sitä seikkailee :)

5
Laitealue / Vs: Akku ja sen lataus
« : 30.01.14 - klo:08.58 »
Tyypillistä hoopeeta, joskus menny kuukausissa sököksi akku uudesta koneesta.
Joskus taas noiden akkujen muistia joutuu myös virkistämään, eli kaikki virransäästöt kokonaan pois ja käytät akun niin tyhjäksi ettei virtanapin painalluksesta tapahdu enää mitään, minkä jälkeen latailet kerralla niin täyteen kun menee.
Jos ei tuolla tempulla lataannu täyteen niin akkukauppaan tai vaihtoehtoisesti takuuseen uusi.

6
Kone on myös kytkettynä videotykkiin leffahuoneessa ja avoimia ajureita ei ainakaan viime yrittämällä saannut toimimaan halutulla tavalla, mistä syystä olen pitäytynyt näissä suljetuissa siintä asti.
Tuo kerneli hommakin kyllä vähän ihmetyttää, aikaisempi kotipalvelin oli jokusen vuoden käytössä Ati:n kortilla (myös samainen kortti kerkesi tässäkin olemaan) ja suljetuilla ajureilla, eikä squeeze:lla ollut mitään dilemmaa asian suhteen kertaakaan. Sitten päivittelin hardiksen ja asentelin wheezyn, jolloin tämä ongelma alkoi.

7
Kyseessä siis Debian ja Ati:n suljetut ajurit. Kotipalvelin buutattu nyt 3 kertaa viimeisen vuoden aikana ja joka kerta sama juttu että työpöydän sijaan näytölle tulee tervehtimään musta ruutu. Ei muuta kuin näyttiksen ajurien poisto ja uudelleenasennus niin taas toimii normaalisti.
Mikä nämä rikkoo ja miksi?

8
Hidastunut verkko selittyisi sillä jos ne omput jostain syystä yhdistyy WLAN:iin b/g-nopeudella, jolloin myös n-nopeudella toimivat laitteet tipahtavat tuohon nopeuteen.

9
Komentamalla onnistuu:
Koodia: [Valitse]
xset s off

10
Laitealue / Vs: Mikä Windows 8 -kone Linuxia varten?
« : 07.10.13 - klo:14.38 »
Saako kysyä että mitä tekee lääpintänäytöllä läppärissä, kun en ole oikein ikinä sitä käsittänyt? ???
Toimintavarmimpia koneita Linuxin suhteen on esim. Lenovo ja Dell, mistä ainakin tuota Delliä saa jopa suoraan Linuxilla.

11
Pelikoneen hiljentämiseksi myös näytönohjaimen jäähdytys pitäisi rakentaa uudelleen ja virtalähteen jäädytyskin voi aiheuttaa päänvaivaa. Näytönohjaimen modaus nestejäähdytteiseksi maksaa valmiilla palikoilla vähintään 200 euroa ja vaarana on takuun raukeaminen. Lopputuloksena on ehkä kymmenen desibeliä hiljaisempi kokoonpano, mutta aika kaukana ollaan vielä äänettömyydestä.

Tässä testiä mun näyttiksen melutasosta. Käytännön normaalitilanteissa voi luonnehtia äänettömäksi. Furmarkit ym. sitte erikseen, jolloin saatta jopa pieni pihaus kuulua jos ei muuta melua ole :)

12
Hiljaiset jäähdytysratkaisut ovat toki mahdollisia, mutta aika kalliita ja vaativat kustomointia.

Antecin suljettu vesijäähy vain mullakin, missä radissa push/pull akasan PWM-ohjatut viperit. Hintaa jäähdytyksellä reilu 100€, mitä en pidä pahana kustannuksena, ottaen huomioon jäähdytystehon/potenttiaalin kellottamiseen ja äänentason. :)

13
Pelkkä näyttis vie yli 300W tehoja ja prossu yli 200W jos/kun laitetaan kone käyttämään. Tosin en yhdellä pelillä ole onnistunut kuin 470W saamaan kulutusta, tuohon +500W kulutukseen laitoin 2x LinX + 3DMark ajamaan samalla.

Saahan se särpiä vaikka kilon, jos jäähdytys sen mukainen. Mulla allekirjoituksen HTPC:ssä vesijäähdytys + 180mm tuuletin kotelon etuosassa ja on lähes äänetön jopa täydellä kuormalla, pelaamisesta nyt puhumattakaan :)

14
Olohuoneessa ei enää tarvitse pitää äänekästä pelikonetta vaan hiljainen thin client riittää.
Miksi sen pelikoneen pitää olla äänekäs? ???

15
Tämä on taas niitä asioita missä linux vaan raahautuu vähintään 10v. winkkua perässä.
Mulla winkku läppäreissä ollut aina asia niin, että kun kytken vaikkapa telkkarin HDMI-liittimeen, sammuu läppärin näyttö ja työpöytä ilmestyy televisioon, sille määritetyllä resoluutiolla mutta linuxissa kyseinen järjestely aiheuttaa milloin mitäkin päänvaivaa :-[ Kokeiltu on myös NVIDIA:a ja täytyy sanoa että sillä ei toiminut sitäkään vähää. Molemmilla näyttiksillä ollut käytössä valmistajan suljetut ajurit.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneen kuumeneminen
« : 20.09.13 - klo:16.13 »
Mulla tässä asuksen i7:ssa ihan hyvin suunnitellut keuhkot, ytimien lämmöt 41-42C peruskäytössä ja kun menee yli 45C -> putsaukseen :D
Mainittakoon vielä että himassa tulee käytettyä konetta lähinnä sohvalta käsin ja kone sylissä, jolloin nuo lämmöt pitää mielellään muutenkin mahdollisimman pienenä.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneen kuumeneminen
« : 19.09.13 - klo:20.53 »
Riippuuhan se toki myös läppäristä ja tietysti käytöstäkin. Mun masiinalla vähintää 6h aktiivikäyttöä päivässä työasioita ym. ja idlet päälle, joten peruskäyttäjälle toki tuo kuukausittainen putsaus voi olla yliampuvaamutta :) Mutta ei siintä missään nimessä ainakaan haittaa ole, plussaa sen on jos se CPU käy asteen-parikinkin viileämpänä vaikka ei ongelmia olisikaan ;)

18
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneen kuumeneminen
« : 19.09.13 - klo:18.43 »
Tuo purkki paineilma on sama kun sinne puhaltaisi :D
Läppäri ilmeisesti kyseessä (viitaten toiseen threadiin)? Läppäri tulisi putsata pölyistä 1-3kk välein. Meillä kissa, koira ja papukaijoja, joten pölyä siis siinä määrin että itse putsaan kerran kuussa.
Paineilmakompura on tässä ihan ehdoton, vaikka puhaltelisit purkillisen tuollaista paineilmaa sinne, kompuralla irtoaa vieläkin kilo pölyä. Eli kompuran paineenalentimesta rajaa paineet esim. 5bar ja paineilmapistoolilla puhkut ilmaa ilmanotto ja -poisto puolelta. Itse tuuletin kannattaa lukita tavalla tai toisella paikalleen kun puhaltelet, esim. hammastikulla ilmanottoaukon rakosesta tms.
Ja se TÄRKEIN asia läppärin kanssa on että et ikinä estä ilmankiertoa pitämällä konetta matolla tai sohvalla tai niin että poistoaukon edessä olisi esteitä.

19
Yleistä keskustelua / Vs: tietokoneen natina
« : 18.09.13 - klo:16.17 »
Sampan omat kovalevyt on varsin kestäviä kapistuksia, joten älä turhaan homaa tyynyillä vuorattua panssarivaunua läppärin kuljetukseen :) Kovat kolahdukset ne sen kovalevyn tappaa (esim . lattialle tippuminen), ei niinkään heiluttelut.

20
Yleistä keskustelua / Vs: tietokoneen natina
« : 17.09.13 - klo:20.17 »
Liiemmin en pelkästää yhdellä kädellä nostelis tuollaista natisevaa läppäriä sillon kun on näyttö pystyssä. Saattaa emolevy päästä taipumaan, mikä taas ei ole kovinkaan hyväksi juotoksille.
Laadukkaat koneet tosiaan ei nitise, natise tai taivu edes 17"-> kokoluokassa vaikka nostais 2:lla sormella yhdestä nurkasta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8