Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - putte prossu

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Laitealue / Vs: Läppäri laukeamassa?
« : 15.06.13 - klo:21.03 »
Itse olen jo jonkinaikaa pitänyt sellaista sääntöä ettei läppärissäni tule olemaan Nvidian tai ATI:n näyttistä vaan ainut hyväksytty on Intel.

Mulla onkin läppärissä Nvidia JA Intel ;) Eikä ole kyllä itsellä omissa koneissa ollut ongelmia kenenkään 3 edellä mainitun laitevalmistajan näyttiksillä kunhan muistaa tuon säännöllisen pölyjen putsauksen ja ettei tuki koneen jäähdytystä. Edellistä radeonia tuli jopa kellotettua ja ongelmittä se toimii vielä nykyiselläkin omistajallaan :)

42
Laitealue / Vs: Läppäri laukeamassa?
« : 15.06.13 - klo:19.40 »
Jeps, juotosviat ilmenee paremmin kuumana ja valitettavaa on ettei nuo yleensä ainakaan parempaan suuntaan muutu itsestään :-\
Kun kaikki muu on kokeiltu ja jos kokeilumieltä löytyy niin korjausta voi kokeilla itse vaikkapa kuumailmapistoolilla mutta onnistuminen ja korjauksen kesto on aina vähän tapauskohtaista :) Itse olen kuitenkin useamman GPU:n korjannut kyseisellä menetelmällä ja kaikki yhtä konetta lukuunottamatta porskuttaa edelleen, mikä sekin varmaan tokeentuisi uudelleen lämmityksellä. Youtubesta löytyy iso liuta havainnollisia videoita miten homma tulee tehdä ja kun juotospisteisiin hölvää tilkan nestemäistä fluksia niin onnistumisprosentti paranee huomattavasti.
Tämä kannattaa toki jättää aina viimeiseksi vaihtoehdoksi sillä varauksella että kone saattaa muuttua myös totaalisesti paperipainoksi.

43
Laitealue / Vs: Läppäri laukeamassa?
« : 15.06.13 - klo:13.31 »
Joo melko vahvasti viittaa tuohon GPU juotosvikaan, varsinkin jos kone kerta ottaa reilusti lämpöäkin. Eihän näytön heiluttaminen/kääntely vaikuta tuohon ilmiöön, mikä taas voisi viitata myös näytön invertteri vikaan?
En tiedä onko linuxille mitään GPU:n rasitusohjelmaa (kuten win puolella esim. Furmark) millä saisi rasitettua kunnolla sitä GPU:ta, juotosviat ilmenee yleensä rasituksen alla tekstuurien repeilynä ja juuri sun mainitsemien viirujen ym virheiden tapaan.
Millä sä olet tuon pölyjenputsauksen tehnyt? Se ei oikein onnistu kunnolla millään paukkupullo-paineilmoilla ym. vaan olisi hyvä jos saa ihan kompuralla puhallettua. Tuuletin kannattaa toki "lukita" vaikka nuppineulalla jäähytysaukon rakosesta ja mitään 10bar ei sentään tarvi tarjoilla ;D Lämpöongelmat voi myös johtua palaneista lämmönjohtotahnoissa, milloin pelkät pölynputsaukset ei tietenkään auta.

44
Noissa akuissahan on "muisti" mikä kaipaa silloin tällöin vähän virkistystä. Eli koneesta kaikki virranssästö-asetukset pois päältä ja akku niin tyhjäksi että virtanapista ei tapahdu enää mitään (kun akku vaikuttaa ekan kerran tyhjältä, odota 10min ja koita käynnistyykö kone vaikka biossiin ja pidä niin kauan päällä että akku loppuu uudestaa). Sitten kun akku on totaalisen tyhjä, eikä virtanapista tapahdu mitään, lataa akku kerralla 100% täyteen. Jos ei näillä ohjeilla tokeennu niin alkaa akku olemaan elämänsä ehtoopuolella (käyttämättömänä nämä ei ainakaan parane).

45
Laitealue / Vs: Läppäri laukeamassa?
« : 15.06.13 - klo:10.27 »
Eli näyttö ei yleensä kuitenkaan niin sanotusti sammu/mene pimieäksi?
Jos näin niin grafiikkapiirin juostokset siellä todennäköisesti irtoilee. Mahdollisia aiheuttajia mm. jäähdytyksen tukkiminen pitämällä konetta sohvalla tms. ettei jäähdytys toimi oikein, harvoin putsatut pölyt jäähdyttäjästä (kerran kuukaudessa on mun mielestä minimi kun tulisi putsata paineilmalla koko systeemi) tai sitte ihan vaan huonosti suunniteltu jäähdytys, mikä ei olisi varsinaisesti mikään yllätys HP:n kohdalla :)
Korjattua saa jopa itse tai sitte ammattilaisen toimesta, jolloin puhutaan noin 100€ kustannuksista.

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Simppeli kysymys kopioinnista
« : 11.06.13 - klo:15.15 »
Ctrl-C - Ctrl-V toimii hienosti, kiitos! Merkkaan tään ratkaistuksi.

Lisätään vielä Ctrl-X, mikä sitten leikkaa kopioimisen sijaan.

47
Lainaus
617,3 tuuman LED-taustavalaistu näyttö Truelife-ominaisuudella ja HD-tarkkuudella (600x900)

Johan on näyttö :D

Eipä tuosta UEFI:sta itsessään mitään haittaa ole itsellä ollut vaan ongelmat ilmeisesti alkaa siinä vaiheessa jos biossissa ei ole tuota secure boot: other OS-optiota?
Joka tapauksessa onnea hankinnalle!

48
Eli tämmöinen "lisäominaisuus" nyt näköjään pamahti kehiin XBMC päivittämisen myötä ???
Mitäköhän tuo haluaa? Näyttiksenä Radeon 5450, uusimmilla suljetuilla ajureilla ja sanomattakin lienee selvää että aikaisemmin toimi niin kuin pitääkin.

Edittiä: en tiedä onko näillä nyt jotain tekemistä keskenään mutta myös Gnome näyttää sanoneen työsopimuksen irti ja valittaa lisäosista yrittäessään käynnistyä. Ei kuitenkaan käynnisty ilman lisäosia vaan heittää kirjautumisruutuun mistä Gnome Classic kuitenkin käynnistyy normaalisti.

Kyseessä siis Debian (3.2.0-4-amd64) ja Gnome 3.4.2

Edittiä2: jaahas, molemmat ongelmat ratkesi kun poistin ja asensin uudelleen tuon Atin ajurin... Missä tuolla sitten olisi bitti mennyt poikittain ja mistä syystä kun kaikki pelitti eilen vielä hyvin ja tuo XBMC:n päivitys on ainut asia mitä tehnyt sen jälkeen?

49
Mitään hidastavia antivirustemppuja en siis ole tarvinnut. Suuri helpotus!

Mitään muutahan mäkään en ole ikinä käyttänyt kuin Avastin ilmais-versiota, mikä on resurssienkäytöltään oikeasti yhden tekevää että onko se siellä taustalla vai ei ;)
Lisäksi yksi oleellinen tekijä miksi itse pidän tässä käyttisleprassa Windowssia on juuri tuo ajurituki. Vaikka laitteet saisi Linuxilla toimimaan, on nuo uudempien laitteiden ajurit usein kehnoja niin toiminnaltaan kuin virrankulutukseltaankin, minkä sitten huomaa akkukäytössä. Jos sulla on viimeiset Windows kokemukset tuolta XP-aikakaudelta, suosittelen edes harkitsemaan seiskan kokeilua :)

50
Kyllä mä suosittelen tuota 17", viimeiset 2 konetta ollut 17" ja pienempää ei enää tule ;) Itsekkin tulee lähinnä sohvalta käsin käytettyä ja mini sitte tarvittaessa mukaan. Esim. FHD resot mun mielestä menee turhan tihrustamiseksi pienemmillä näytöillä ja kivana lisänä näissä on usein 2 kovalevy-paikkaa, niin ei tarvi tinkiä tallennustilasta tai nopeudesta kun työntää käyttiksen SSD:lle ja loput ryönät isolle HDD:lle.
Tuota madoista vouhottamista en kyllä tosin ymmärrä, tai lähinnä sitä mistä sakki raapii noita omille koneilleen? Mulla on tasan kerran ollut virus/mato/pöpö WIndowssissa ja sekin XP-aikaan, vielä kun ei tullut käytettyä mitään virussoftaa.

51
Mulla ei oo ollu tapana rajottaa uploadeija eikä luonollisesti downejakaan.

Tuohan nyt on päivän selvä asia että jos mitään rajoituksia ei ole niit verkko kyykkää kun joku raapii jotain sun koneelta tai itse lataat jotain. Kannattaa katsoa ilman muuta liikennettä jostain bandwidth-testissä miten se bitti oikeasta liikkuu tuohon luvattuun teoreettiseen maksiminopeuteen nähden ja tuosta nopeudesta rajaat 5-10% siivun pois transmissionilta.

52
Aika moni tuntunut kammoksuvan UEFI:a. Minkälaisia ongelmia UEFI on yleensä Linuxissa aiheuttanut?

Ei mulla ainakaan mitään tuossa läppärissä tai kotipalvelimessa, missä nimenomaan Win8 varten suunniteltu Sabertooth-emolevy.

53
Mitäs sitte kun se 300km päässä asuva mummo hakee uuden tulostimen, vanhan rikkoutuneen tilalle tai kun uusi mokkula onkin mykkä? WIndowssissa tarvittavat ohjelmistot ja ajurit asentuisi parilla klikkauksella puhelinopastuksella mukana tulleelta levyltä siinä vaiheessa kuin Linuxin puolella koitatte selittää miten niinkin yksinkertainen asia kuin ytimen kääntäminen tapahtuu kun eihän se WIndowssia käyttävä naapurin kösteri tai lapsenlapsikaan ei osaa auttaa asiassa ;)

Melko jonnemaista liputtaa kummankaan käyttöjärjestelmän ylivertaisuuden puolesta kun molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

54
Riippunee aika paljon siitä mihin konetta käytetään? Ns. peruskäyttö kuten surffailu, kuvankäsittely jne. onnistuu ilman sen kummempia säädäntöjä ja samalla pääset sen "tojota-tuotteen" monista "takaisinkutsuista" :D
Itse suosittelisin kokeilemaan myös Linux Minttiä tuon Ubuntun lisäksi.

55
Poistosta en niinkään tiedä kun ei mulla tuollaisia hienoksia ole palvelimessa kehissä mutta ilmeisesti "aero snap" on se mitä tässä ajetaan takaa?

56
Itse laittaisin varastolevyn tiedostomuodoksi xfs tai btrfs. Molemmat on nopeita ja tilaa säästäviä ext4 verrattuna

Nyt vähän kiinnostaisi että miten noilla säästyy tilaa ext4 verrattuna?

xfs syö kiintolevyä noin 10 % vähemmän kuin ext4. (Ainakin näyttäisi syövän, kun juuri itselläni on ext4:ta ja tietovarasto on xfs:llä. (juuri on 500 Gt ja xfs on 2 T).

ext2/3/4 varaa siivun levystä niin että ainoastaan root pystyy siihen kirjoittamaan, ettei käyttäjä täytä levyä niin ettei ohjelmat mahdu tallentamaan tietoa levylle. Varastointi-levyssä aivan turha ominaisuus ja saa poistettua komennolla:
Koodia: [Valitse]
tune2fs -m 0 /dev/sdX

57
Itse laittaisin varastolevyn tiedostomuodoksi xfs tai btrfs. Molemmat on nopeita ja tilaa säästäviä ext4 verrattuna

Nyt vähän kiinnostaisi että miten noilla säästyy tilaa ext4 verrattuna?

58
Hiukan olen sitä kokeillut Microsoftin ensimmäisellä Xbox pelikonsolilla, jossa oli juuri 64Mt muistia ja Pentium 3 vastaava prosessori. Toimi kyllä todella nopeasti.

Hyvin tuolla toimi myös Debian, joten miksei sitä?

59
Yleistä keskustelua / Vs: UEFI / EFI asennusohjeita
« : 23.04.13 - klo:15.19 »
Näihin UEFI-asioihin sen enempää perehtyneenä kysyisin että koskeeko nämä asennus ym. ongelmat vain dual bootteja?

Tilasin tälläisen alustaksi kotipalvelimelle ja nyt kävi arveluttamaan että törmääkö tuon kanssa mahdollisesti johonkin ongelmiin kun asentaa tuohon vain ja ainoastaan Debianin?

60
Kuinkakohan moni näistä nettiadresseista on poikinut jotan konkreettista? :o

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8