Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lettas

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Helpoiten ratkaiset ongelman palauttamalla vlc:n asetukset oletuksiin.

rm -r ~/.vlc

Pyörittelyä voit kokeilla valikossa -> Tools -> Effects and filters -> Video effects -> Geometry -> Rotate


2
Elokuussa taisin viimeksi kokella silloisessa tuoreimmassa 8.04:ssa ja toimi ilman kommervenkkejä. Tällä viikolla tulee luultavimmin taas ajankohtaiseksi kiintolevyn vaihdon yhteydessä, voin samalla päivitellä ohjetta lähemmäksi tätä päivää. Ohjetta saa toki käyttää mainituissa osoitteissa.

3
Monesti javan ja videopluginien kanssa ongelmat ratkennu seuraavasti: Poista kaikki versiot flashista, gnash, flash jne. Kun firefox käynnistyy seuraavan kerran, se kysyy kumpaa halajat käyttää. Valitse flash, jolloin firefox käynnistää Ubuntun Lisää / Poista- sovellutuksen ja asentaa flashin + riippuvuudet ja merkitsee firefoxin profiileihin kumpaa haluat käyttää. Ubuntuforumeilta löydät ohjeita ja scriptejä, jolla saat flashin varmasti toimimaan jos edellinen ei auttanut.

4
Laitealue / Vs: ulkoinen kiintolevy ei aukea!!!!!!!!!!
« : 30.05.08 - klo:05.02 »
Käsittääkseni usb- levyn usb- levyohjain tunnistuu ubuntussa, mutta itse ohjain ei löydä levyä. Itse lähtisin ratkomaan ongelmaa avaamalla levyn ja liittämällä sen pöytäkoneeseen. Voi olla että levy ei saa virtaa tai joku muu liitin on irronnut.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sudo-oikeus ja surffaaminen.
« : 29.05.08 - klo:18.56 »
Järjestelmätyökaluille tuo ominaisuus on tosiaan olemassa, ei muille. Voit vaikka kokeilla sudotella päätteessä, uudessa sivussa tai päätteessä ei enää sudo- oikeutta ole.

6
Onko minkä vuoden ohjelma on kyseessä? Voisit kokeilla ajaa sitä eri yhteensopivuustilassa.
Sovellutukset -> Pääte :
Koodia: [Valitse]
winecfg

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Radiokanavan kuuluvuus
« : 30.04.08 - klo:21.03 »
Jostain syystä rythmiboksi ei oikein osaa soittaa suomiradioita, joku voisi perehtyä kysymykseen miksi.

8
Älä edelleen ikinä pistä kahta seuraavaa komentoa peräkkäin.. sudo wine, eli käytä wineä seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
wine asenna.exe
Ohjelmat asentuvat tällöin kohteeseen /home/käyttäjänimi/.wine.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Radiokanavan kuuluvuus
« : 29.04.08 - klo:14.26 »
Koodia: [Valitse]
totem http://vesama.googlepages.com/radiot.pls.. tai
Koodia: [Valitse]
wget http://vesama.googlepages.com/radiot.pls
totem radiot.pls

edit: Itse käyttelen quod-libetiä:

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install quodlibet
quodlibet
Näytä -> Internetradiot -> +Uusi kanava -> http://vesama.googlepages.com/radiot.pls -> rasti mitkä kanavat halajat listalle

11
Pelit / Vs: miksi wings ei käynnisty???
« : 26.04.08 - klo:12.49 »
Wings pyörii hyvin myös dosboxilla, jos et jostain syystä tuota linux- versiota saa pelittämään.

12
Mitä hardyn live-cd sanoo. jos lupaa hyvää, suosittelen asentamaan. Toki kannattaa ehkä odottaa kolme päivää että varsinaisesti ilmestyy:

http://releases.ubuntu.com/releases/8.04/

13
Onko firefox alkuperäinen järjestelmän mukana tullut, vai oletko asentanut uuden asennuspaketilla?

14
Onko samba asennettu? Mene vaikka -> Järjestelmä -> Ylläpito -> Jaetut Kansiot ja tarkista. Jos et verkkojakoja tarvitse, voit poistaa tuon samban synapticilla.

15
Itsellä onnistui flashin ajaminen 64- bittisellä Gutsyllä seuraavin ohjein:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=476924

16
Onko asennettuna vapaa gnash vai adoben suljettu flash. Gnash on vielä kehitysasteella ja saattaa bugittaa tuohon tyyliin. Jos haluat vaihtaa tuohon adoben flashiin, pistä päätteeseen seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude update
sudo aptitude install flashplugin-nonfree

17
Hardyssä ohje toimii ok, kunhan pistää aina komennon alkuun pasuspender - komennon. Valittaa muutoin tuosta /dev/dsp - virhettä.

18
Etsiskelin jonkin aikaa helppokäyttöistä ohjelmaa tämän saavuttamiseen. En oikein lämpene ajatukselle kokonaisen osion kryptauksesta, koska enimmän aikaa käyttöä löytyy vain muutaman tekstitiedoston salaamiseen, aina joskus tuo tarve on kuitenkin gigatavuluokkaa. Kryptaus hidastaa aina tiedostonsiirtoa hieman, joten on kätevää rajata salaus ainoastaan tarpeellisille tiedostoille. Encfs on muuten mainio ohjelma, mutta sen käyttökuntoon laittaminen vaatii hieman säätämistä.

Itse toteutin asian seuraavalla tavalla: Yläpalkin ilmoitusalueella on kuvake joka kertoo onko hakemisto lukossa vai ei. Sitä näpäyttämällä komentorivi ilmestyy näkyviin ja encfs kysyy salasanaa. Jos syöttää sen oikein, salattu kansio avautuu nautiluksessa, jos väärin, avautuu pelkkä tyhjä kansio. Salasanan voi syöttää uudelleen klikkaamalla kaksi kertaa kyseistä kuvaketta. Tässä vaiheessa kansiota voi käsitellä kuten mitä tahansa muuta kansiota kotihakemistossa. Sen saa lukittua uudella klikkauksella, jolloin kuvakkeeseen ilmestyy taas lukon kuva. Ohje on aika raakile, joten kommentoikaa jos huomaatte turvallisuusriskejä tai ihan vaan kätevämpiä tapoja hoitaa asioita.

Edit: 30.10.2008 Ubuntu 8.10

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install encfs
encfs ~/.encrypted ~/Suojattu 

Komento luo kotihakemistoosi kryptatun .encrypted - kansion ja liittää sen kansioon Suojattu. Asennus kysyy lupaa luoda kansiot ja kysyy suojauksen tasoa. Oletus käy hyvin, mitä vahvempi suojaus on, sitä hitaammin tiedostojen käsittely kansion sisällä sujuu. Lopuksi asennus kysyy salasanaa jota käytetään hakemiston avaamiseen, valitse vahvuus käyttötarkoituksen mukaan, mielellään numeroita ja isoja sekä pieniä kirjaimia sekaisin.

Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /usr/local/bin/salaus   
Lisää tyhjään kansioon seuraava koodinpätkä ja tallenna tiedosto:

#!/bin/bash
while(true)
do
zenity --notification --text="Avaa salatut tiedostosi napsauttamalla tästä" --window-icon=/usr/share/icons/gnome/scalable/actions/gtk-open.svg
nautilus ~/Suojattu && gnome-terminal -x encfs ~/.encrypted ~/Suojattu/
zenity --notification --text="Lukitse salautut tiedostosi napsauttamalla tästä" --window-icon=/usr/share/icons/gnome/scalable/actions/lock.svg
fusermount -u -z ~/Suojattu/
done


Salli lopuksi ohjelman suorittaminen seuraavalla komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo chmod +x /usr/local/bin/salaus

Nyt voit kokeilla asennuksen toimivuutta komennolla seuraavasti: alt+F2, salaus ja suorita. Jos kaikki toimii ok, lisää salaus Gnomen käynnistyksessä starttaaviin ohjelmiin: -> Järjestelmä -> Asetukset -> Istunnot -> Käynnistyvät Ohjelmat -> Lisää -> Nimi: salaus, Komento: salaus

19
Tämä johtunee siitä, ettei vaihtoehtoa ole. Voit tehdä documentin Openofficella, siirtää sen MS- wordiin muokattavaksi ja tuoda takaisin Openofficeen ilman mainittavia ongelmia. Et voi ottaa Ekigalla yhteyttä Skypeen koska mitään yhtenäistä rajapintaa ei ole olemassa, 90%:ssa tapauksista Ekiga ei edes toimi windows- koneella. Toivotaan että Skypen ja MSN- messingerin mediasiirtotavat saadaan tulevaisuudessa puhkottua siinä määrin että ne voidaan upottaa vaikka Pidginiin tai valmiinpaan Ekigaan.

20
Kannattaa pitää koneella varuilta sekä mplayer että vlc asennettuna. Joissain hieman rikkinäisissä / muuten viheliäisissä videoissa aina vähintään jompikumpi toistaa kunnolla:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install vlc mplayerMplayerin asetuksista ruksit alsan päälle jos valittaa äänistä ja videoksi xv.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5