dpkg-query -W --showformat='${Package}\t' > packages.txt
Ja sit muokata teksti editorilla niin että korvaa TAB:n välilyönnillä(ainakin kate:ssa tämä onnistuu ja tämä siksi että aptilla vois asennella).
kun täällä nyt kerran viljellään 'kryptisiä' onelinereita, niin nipotetaan vähän
toki tuosta saa korvattua erikseen tuon tabin välilyönnillä käyttäen tekstieditoria, mutta onko joku syy olla jättämättä sitä kokonaan pois alun perinkin? siis vaikka näin:
$ dpkg-query -W --showformat='${Package} ' > packages.txt
tai korjaamasta sitä lennosta:
$ dpkg-query -W --showformat='${Package}\t' | tr '\t' ' ' > packages.txt
tai vaikka:
$ dpkg-query -W --showformat='${Package}\t' | sed 's/\t/ /g' > packages.txt
no, eipä sillä oikeasti niin väliä, kaikki toimivat ja jokainen valitsee mieleisensä. se millä on minusta hieman väliä, on oikeastaan se, että tuo kyseinen tapa listaa kaikki asennetut paketit (kuten myös dpkg -l ) mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos paketit asentaa tuon listan perusteella, katoaa matkalla samalla informaatiota siitä mitkä paketit käyttäjä on oikeasti pyytänyt asennettavaksi ja mitkä ova ttulleet järjestelmään riippuvuuksina. tällöin tiettyä ohjelmaan poistettaessa apt-get autoremove ei toimikaan, koska riippuvuuksina tarvittavat kirjastot on pyydetty asennettaviksi eksplisiittisesti.
onko tuo sitten suurikin ongelma, sen päättänee kukin itse. jos minä kuitenkin päätyisin jossain vaiheessa uudelleenasennukseen, käyttäisin varmaan itse tilaisuuden hyväkseni karsiakseni ns. turhia ohjelmia asentamalla uudessa asennuksessa ainoastaan ne paketit joita tiedän tarvitsevani ja loput sitten matkan varrella kun törmään tilanteeseen jossa tarvitsen niitä. mutta se nyt olisi vain minun tapani.