Pystyykö joku heittämään tietoa että mikä tuo lowlatency-kernel / realtime-kernel on, miksi sitä kannattaa käyttää (näissä musahommissa), mitkä ovat edut/haitat..? Jos konetta käyttää musahommiin harvemmin, onko silti OK ajaa lowlatencyä/realtimea koko ajan?
Itse käytän koko ajan Alession realtime-kerneliä niin pöytäkoneessa kuin kannettavassa. Tosin kannettavassa kannattaa huomioida, että realtime-kernel syö akun aivan eri tahtiin kuin normaali. Silti kaikki oheislaitteet toimivat aivan normaalista (wlan, bluetooth jne).
Käsittääkseni realtime-kerneliä tavitaan aina silloin kun laite vaatii nopeaa reagointia, yhtäaikaista lukemista ja kirjoittamista. Näinhän tapahtuu kun samaan aikaan kunnellaan edellistä raitaa ja yhtäaikaa äänitetään uutta raitaa. Siinä ei voi olla monenkaan millisekunnin heittoa, kun korva sen jo kuulee. Tästä seuraa myös, että tietokoneen täytyy olla aika nopea kaikin puolin. Tosin rumpukoneisshan on mukana myös huojunta, koska korva havaitsee myös sen, jos musiikki on liian kliinistä.
Robotit ja muut teollisuuslaitteet tarvitsevat myös realtime-kerneliä:
"Controlling a laser with Linux is crazy, but everyone in this room is crazy in his own way. So if you want to use Linux to control an industrial welding laser, I have no problem with your using PREEMPT_RT." -- Linus Torvalds
http://rt.wiki.kernel.org/index.php/Main_PageJoten käytännössä realtime-kerneli on välttämätön musiikin äänittämisessä ja raitojen muokkaamisessa.
"CONCLUSIONS:
If you need to have a low latency system for audio, music or video processing, the Molnar low latency patch might be the right thing for you.
But still, if you need hard real time performance, where latencies must not be higher than a few tens of microseconds, you'll better off with RTAI or XENOMAI."
http://www.captain.at/howto-linux-real-time-patch.phpYstävällisin terveisin Asmo Koskinen.