Kaikki ongelmat lie juuri noissa binääriajurikikkareissa joita muistan aina mollata , eli fglrx, nvidia jne.. ne kun pidetään purkkavirityksellä kasassa kernelipäivityksen tullessa. Windowssin kernelipäivitykset (speet) kun yrittävät olla rikkomatta binääriajureita taas kun Linuxin kernelipäivitykset haluavat tarkoituksella rikkoa kaikki ne
Niin, kyllä mäkin appiukolle...
Mutta meidän porukat kärsivät esimerkiksi edelleen tästä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8039.0 syystä että en ole ehtinyt lähteä säätämään.
Samoin, kun olen seuraillut näitä foorumeja, siis muitakin kuin vain tätä ubuntu-fi:tä, niin syntyy kyllä vaikutelma että "jokainen päivitys on riski" ja luontainen varovaisuus outojen asioiden kanssa pistää vähän olemaan varuillaan.
Tottakai ongelmiin on aina syynsä. Ne voi olla binääriajurit tai niiden takana voi olla joku muu "epästandarti" viilaus, mutta se ei muuta miksikään sitä asiaa, että näin kuitenkin tapahtuu ja se voi olla jollekin käyttäjälle ihan oikea ongelma.
Jos jakelulle toivotaan massojen käyttäjämääriä, niin ei käy laatuun se, että päivitys heittää käyttäjän koneen lontoolle tms. ja että hän joutuu huhuilemaan apuun apujoukkoja toiselta puolelta maata. Taikka että hän joutuu viilailemaan tilaamatta tulleen kernelpäivityksen jälkeen cornin asetukset kohdalleen. Ne on tavalliselle käyttäjälle täyttä hepreaa jolle hänen työkaverinsa pyörittelee epäuskoisena päätään.
Kokonaan toinen asia on tietenkin sitten se, että voi olla hyväkin, että näin hauraat värkit on vain marginaalikäytössä ja että niiden houkuttelevuus ja monenkirjavuus ei herätä tietyissä piireissä järin suurta houkuttelevuutta.
No, suottapa näistä taitaa olla purnata. Pohjimmiltaan tietenkin on hyvä, että jakelu on dynaaminen ja korjattavat korjataan. Jos ei miellytä, niin ainahan voi valita vaikka stabiilin Debianin.