Tervehdys Janne ja hyvää pian alkavaa uutta vuotta 2007!
kiitos samoin
Tuolla komentorivillä kuvat kääntyivät hienosti. Tosin käytin exifautotran-ohjelmaa exiftranin sijaan.
hyvä jos toimi. hyvänä puolenahan noissa on juurikin se, että niissä voi käyttää itse valitsemiaan työkaluja.
Muutoin käsittelen kuvat tarvittaessa gimpillä.
kuvien käsittelykin hoituu muuten tarvittaessa/haluttaessa komentoriviltä
Onko gimppiin saatavana lisäpalikkaa, jolla voi korjata mm. tynnyrivääristymiä. Esim Corel Pain Shop Pro X:stä löytyy, mutta ei ole linux-versiota olemassa kai.
PSP:tä ei tosiaan saa linuxille, eikä gimpissäkään tietääkseni ole mitään tynnyrivääristymää varten. en muista kuulleeni myöskään mistään pluginista vaikka periaatteessa tarvetta olisi välillä ollutkin. omistamani laajakulma ei tee ihna moitteetonta jälkeä.
tämä ei tosin auta nyt, mutta gimpin 2.4-sarjaan on tulossa ainakin jotain muita perspektiivin kanssa temppuilevia työkaluja ja voisi kuvitella, että samassa rytäkässä tulisi apua tynnyrivääristymän korjamiseenkin. tosin tuon uuden gimp-sarjan valmistumisesta minulla ei ole mitään tietoa
Kunhan vielä saisi Nokia PC-suite -ohjelmiston pyörimään ubuntussa, joutaa wintoosa jo mennä.
mitä kaikkea tuo pc-suite osaa?
nokian puhelimethan toimivat enimmäkseen
gnokiin ja sen forkkien kuten
gammun (graafinen käyttöliittymä löytyy paketinhallinnasta nimellä
wammu) ja ne osaavat ainakin ihan perusjutut puhelinten hallinnassa. jos haussa on jotain erikoista niin voi olla, että noiden ominaisuudet eivät riitä.
Linuxin yksi vahvuushan taitaa olla juuri komentorivien ja skriptien käyttäminen moninaisissa tehtävissä eli kirjastoon tietoa aiheesta etsimään.
no, on se ainakin selkeä plussa sikäli, että komentoriviltä moni juttu hoituu varsin tehokkaasti aika pienellä vaivalla. scriptien tekeminenkin on tavallaan hyvin helppoa, sillä niissä voi käyttää hyväkseen kaikkia komentoriviltä ajettavia työkaluja ja scripti voi olla vain lista komennoista jotka suoritetaan. toki jos scripteihin haluaa joustavuutta ja päätöksentekoa, niin kontrollirakenteet ja muuttujat pitää ottaa mukaan, mutta aika helppoja nekin ovat.
paketinhallinnasta löytyy ohje bash-scriptien tekemiseen nimellä
abs-guide. sama opas on toki luettavissa myös netissä. se opettaa scriptien perusteet, mutta ei varsinaisesti käy läpi eri ohjelmia joita scripteistä voi ajaa. ajan kanssa ne kuitenkin tulevat tutuksi, jos ei pelkää käyttää välillä komentoriviäkin ja mitäs pelättävää siinä olisikaan.
tehokkaan komentorivin merkitys on huomattu myös windows-puolella ja vistaan tuleekin olemaan saatavilla uusi (vanhaa monipuolisemmin) scriptattava komentotulkki.