Kirjoittaja Aihe: Omat linuxinne  (Luettu 12202 kertaa)

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Omat linuxinne
« : 05.12.06 - klo:21.01 »
Tulipas tässä mieleen tälläinen aihe, että millä tapaa olette linuxianne "säätäneet"? Itse olen innostunut nyt säätelemään vähän kaikkea mitä vain keksinyt, ja siksi kyselenkin teiltä mitä kaikkea hienoja tai vähemmän hienoja säätöjä teillä on joita ei jokaisella välttämäti olekkaan jotta saisin ideoita itsellenikin mitä kaikkea vielä voisi kehittää tähän.

Itselläni innostus oikeastaan lähti siitä kun siirryin Gnomesta tähän Fluxboxiin. Sen jälkeen on tullut testailtua ja säädeltyä vähän sitä sun tätä.

Itselläni parin päivän sisällä on tullut säädetty mm. (Fluxboxiini):
- amaroK:sta siirryin xmms2:een, eli vanhaan hyvään komentoriviohjelmistoon (alkanut vaihtamaan mahdollisimman paljon komentoriville muutenkin :)
- Eterm on nyt upotettu työpöydän taustaan kiinni jossa näkyy xmms 2:en infot, eli jos biisi soi niin näkyy mikä biisi soi yms.

- Pikanappejakin on tullut kikkailtu vaikka sun minkälaista. Mm. seuraaavia
--> PrtScr = Tallettaa screenshotin suoraan ~/screenshot.jpg
--> Win + PrtScr = Ottaa screenshotin ja uppaa sen suoraan http-servulle kyselemättä salasanoja yms.
--> Win + z, x, c, v tai b näppäinyhdistelmät xmms2:een. Eli prev, play, pause, stop ja next.

+ Fluxboxiin asettanut mieleiset pikanapit (Ctrl + Tab / Ctrl + Shift + Tab vaihtelee ohjelmaryhmän tabeja etc).

Joten niin, sana on vapaa, kertokaa millaisia tuunauksia teillä on :) Innokkaana odotan uusia ideoita itsellenikin mitä voisi säätää :D

Ninnnu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 247
  • LinuCaster
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #1 : 05.12.06 - klo:21.35 »
Itse vaihdoin heti kättelyssä Gnomen KDE:hen, KDE:sta nyt sitten Enlightenmentiin.
Musiikkipuolella soitin ensin musiikkini XMMS:llä, siitä vaihdoin amaroKiin joka toimi ihan mukavasti jonkun aikaa kunnes rikkoi SQLite-tietokantansa, pystytin sitten Mysli-palvelimen sille kunnes lopulta kieltäytyi käynnistymästä ollenkaan. Musiikkipuolta hoitaa tällä hetkellä serveriboksi mpd:llä.
Näppäimistön extra-napit laitoin hyötykäyttöön LineAKd:llä, eli esim. äänenvoimakkuus-napit vaihtaa nyt kappaletta, Play/Pause pysäyttää/pausettaa musiikin (aika purkkaviritys tossa taustalla, mutta minkäs teet), media-nappi käynnistää Wings2:n ja WWW avaa selaimen. Lopuille napeille (Mute, Favorites, E-Mail) en ole keksinyt vielä järkevää käyttöä... Siinä ne pääasialliset viritykset mitkä on nyt käytössä...

Ankka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 931
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #2 : 06.12.06 - klo:00.05 »
kun network-manager ei toimi kovin mukavasti ilman gnomee ni kayttelen vaan openboxii metacityn sijaan...

jos se toimis kunnolla ni ion3 ois ehdoton valinta...

poistin kaytosta sen nihkean paivitysapurin ja teen sen vaan ite ku huvittaa. Muutkin tonne ilmestyvat gnomen ilmoitukset ei oikeen lammita mielta, nayttaa ihan liikaa windowsilta...

mpd on ihan mukava mut en oo jaksanu virittaa sita kuntoon...

nappaimistoasettelu dvorakiks... ikava kyl monet pelit ei tue sita ni pitaa aina vaihtaa pelailun ajaks takas qwertyyn...

openboxissa ei oo mitaan alt-f2-yhdistelmaa kaytossa niinku gnomessa ni laitoin xbindkeysilla grunin aukeamaan silla... mukavoittaa ohjelmien kaynnistamista, kun ei tartte hiireen tarttua vaan parilla nappaimella saa ohjelman auki.

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #3 : 06.12.06 - klo:15.55 »
Lainaus
openboxissa ei oo mitaan alt-f2-yhdistelmaa kaytossa niinku gnomessa ni laitoin xbindkeysilla grunin aukeamaan silla... mukavoittaa ohjelmien kaynnistamista, kun ei tartte hiireen tarttua vaan parilla nappaimella saa ohjelman auki.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1723.msg22145#msg22145 Vaihda vain gmrun:in tilalle grun.


Itse olen säätänyt Ubuntuani, olen asentanut openboxin, kääntänyt kernelin jne. :)
alias vililikku

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #4 : 06.12.06 - klo:23.52 »
Omat säätöni liittyvät vain ulkonäköön. Täältä omenatyylit ja oranssiteemat ohjeiden mukaan.
- lähes kaikkien ohjelmien teemat ja ikonit muutettu
- gdesklets: kello pöydälle
- tilda: "läpinäkyvä" pääte
- swiftfox-selain: turhat valikot pois ja lisää nopeussäätöjä, noia-teema
- ubuntun valikoiden tilalle omena
- päivitys ja evolution ilmoitus sekä virransäästö pois
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

fly

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 265
    • Profiili
    • o_O
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #5 : 07.12.06 - klo:01.38 »
urxvt:n konffia tappelin pari tuntia ennenku sain sen toimii niinku halusin ja nyt on tabit ja kaikki. (screenshot) (Xresources)
jos sitä haluu käyttää niin shift + nuoli alas tekee uuden tabin ja sitte shift + nuolet sivuille saa vaihdeltua niiden välillä. screenshotissa on "top -u katja".

fluxbox on pääasiallisessa käytössä niin sen kanssa saanu monet säädöt tehdä että on pikanäppäimet ja menut just itelle kivasti. viimeisin kiva juttu oli screenshotin kuntoon laittaminen gentoo-wikin ohjeilla, napin lisäks toimii siis myös valitusta ikkunasta sekä rajatulta alueelta kuvan ottaminen.

logitechin g15 näppäimistön lcd-näyttöön sillosta g15lcd:tä nykyistä g15toolsia hyödyntäen sain kilttien ihmisten avulla tehtyä pienen scriptin jota kyllä piti uuden generic-kernelin nimen pituuden takia vähän muokata. jos sitä käyttää haluu niin viimeisimmän version löytää täältä.

bashrc on säädetty niin että konsoli näyttää kivalta ja aliakset kanssa aseteltu ym ym..

tiedostoselaimena on pcmanfm:n  joka on kevyt ja siinä on tabit.

lastfm jutut kuuntelen last-exitillä josta on save-song-patchattu versio (eli voi tallentaa kuunneltavan biisin) ladattavissa tästä. muista poistaa mahdollinen vanha versio ennen ton asennusta. muuten musan kuuntelu tapahtuu joko mpd + ncmpc -combolla tai audaciouksella.

..kun noita kertyy noita pakettienhallinnan ohi paketteja niin oon pistäny itelle pienen pakettivaraston pystyyn niitä varten :)

ei ihan suoraan linuxin säätöön liity, mutta kätevä monesti jos vaikka googlella ettii neuvoa ja ohjeet mitä löytyy on ulkomaan kielellä (esim ranskankieliset ubuntu-fr:n loistavat ohjeet tulee ainakin itelle monesti eteen). ne saa käännettyä kätevästi google-translaten avulla mutta harvoin tulee toiselta sivulta etittyä käännöstä, eli laiskan miehen/naisen kirjanmerkki-käännös tulee pelastamaan. lisää sen kirjanmerkkeihin ensin ja myöhemmin vaan klikkaa sitä sivulla josta haluu käännöksen. tähän ei näköjään saa tehtyä javascript linkkiä joten jos joku sen haluaa niin käyköön täältä sen kirjanmerkkeihinsä lisäämässä.

siinä oli tän koneen säädöt mitä nyt tuli mieleen, noissa kahdessa muussa koneessa on omansa kun toinen pitää pientä serveriä pystyssä että siinä monet säädöt ja toinen on sellanen testikone että kaikkea mahdollista sisältää mitä testata halunnu, nytkin käyttöjärjestelmiä on muutama eri joissa kaikissa omat kokeilunsa ja säätönsä. sen koneen onnistuneimmalta kokeilulta tällä hetkellä tuntuu ion3, se on yllättävän ihastuttava ja osaa hyödyntää näppäimistöä todella hyvin.

Regel

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1090
  • Lucid
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #6 : 07.12.06 - klo:18.08 »
Itse tein pienen skriptin, joka varmuuskopioi halutut tiedostot/hakemistot haluttuun paikkaan (esim. kotikansion zipiksi usb-tikulle).

Sitten tietenkin pakolliset muutokset ulkoasuun, swiftfox yms. Kerneli on nyt kääntymässä myös.

LinuxMan

  • Vieras
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #7 : 07.12.06 - klo:19.19 »
Tässä joitakin omia muutoksia mitä nyt mieleen tuli.

 - Gnome vaihtui Fluxboxiin
 - Käänsin urxvt:n lähdekoodista haluamillani ominaisuuksilla.
 - Käännetty 2.6.18.2 kerneli haluamillani ominaisuuksilla.
 - Musiikintoisto-ohjelmani joko graafinen Listen tai konsolissa cplay tai ncmpc(mpd).
 - Tiedostoselaimena pcmanfm.
 - Conky, joka näyttää tietoja koneesta sekä tekemäni sääskripti hakee säätiedot suoraan työpöydälle.
 - gDesklets hoitaa tv-ohjelmat työpödälle.
 - Tekemäni päivitysskripti tarkistaa/asentaa päivitykset, kun komennan paivittaja.
 - Lisää tekemiäni skriptejä screenshottien ottamiseen ym.

Täytynee lisätä, jos jotakin tulee mieleen.
Kaikki konffaaminen ja viritys on niin hauskaa, että siitä ei voi missään nimessä kieltäytyä. Ja aikaakin riittää. ;D
« Viimeksi muokattu: 07.12.06 - klo:19.21 kirjoittanut Patskumaster »

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #8 : 08.12.06 - klo:00.48 »
No niin. Tuunaus on vain jatkunut.

Itselläni on tällä hetkellä siis IRSSI irkkausohjelma etäpalvelimella jonne yhteys on siis SSH:lla. Monesti olen tarvinnut linkkejä copy-pastettaa oman koneeni nettiselaimeen, joten päätin tehdä tämänkin helpommaksi.

Nyt kun joku laittaa linkin IRCNetissä, MSN Messenger verkossa tai Freenodessa niin voin painaa Win + d jolloin viimeisin laitettu linkki aukeaa suoraan nettiselaimeeni Operaan uudelle välilehdelle.
Kun joku laittaa linkin Quakenetissä, saan sen avattua Win + s napilla. Tein näille eri näppäinbindaukset koska QuakeNet on eri shellissä kuin IRCNet/Freenode/MSN Messenger -verkot.

Ja toki "mesetys" siis tapahtuu nykyään IRSSI:llä, joten ei tarvitse enää erillistä ohjelmaa (gaim/kopete whatever) sitä varten. :)

Sitten toki tuli myös tuunattua "/np" skripta IRSSIIN joka toimii Xmms2:ssa. Eli kun omalla koneellani on xmms2 pyörimässä ja painan win + a lähettää oma koneeni tekstitiedoston "now_playing.txt" kapsin palvelimille. Sitten voin irssissä kirjoittaa /np jolloin näkyy Artisti - Kappale muodossa irkissä oma "Now Playing". :)

Seuraavaksi pitäisi opetella käyttämään tuota bluetooth-yhteyttä jotenkin hauskasti hyödyksi kun tuli ostettua tänään tuollainen USB-paikkaan tuleva Bluetooth-palikka. Positiivista oli että se toimi :D

fly

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 265
    • Profiili
    • o_O
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #9 : 08.12.06 - klo:12.59 »
No niin. Tuunaus on vain jatkunut.
...
kuulostaa käteviltä scripteiltä, viittitkö koodia vilauttaa kun kiinnostaisi saada omaan käyttöön mukautettaviksi?  ;)

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #10 : 08.12.06 - klo:14.56 »
Käytä aliaksia. Esim. minun .bashrc on nämä aliakset:
Koodia: [Valitse]
alias muisti='free -m | grep +'
alias nd='mpd && ncmpc'
alias nvk='nvclock -m 370 -n 261'
alias poista='sudo apt-get remove'
alias crux='sudo chroot /mnt/crux'
alias asenna='sudo apt-get install'
alias writecd='sudo cdrecord -v -pad -dev ATAPI:/dev/hdc speed=8'
alias paivita='sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade'
alias vililikku

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #11 : 08.12.06 - klo:15.08 »
Mjoo.

Elikkäs tässä on useampi tiedosto mitä tarvitaan että Operaan saa aukeamaan nuo viimeksi mainitut URLit, mutta tässä tulee ohjeet miten itselläni tein ne.

Ensinnäkin lataa tämä scripti siihen IRSSIin joka on etäkoneella ja ota se käyttöön:
http://www.irssi.org/scripts/scripts/urlgrab.pl

Noh, pistetään nyt kädestä pitäen ohjeet siihenkin. Eli siis, lataa tuo tiedosto ja siirrä sinne koneelle missä IRSSI pyörii hakemistoon ~/.irssi/scripts
Sen jälkeen kirjoita IRSSIssä "/script load urlgrab.pl" (toki ilman noita pupunkorvia).

Sitten tee tekstieditorilla seuraava filu (itsellä nimellä openlink.sh)

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash

# Skripti lataa kapsin servulta tiedoston ~/.urllog ja tallentaa
# sen paikalliselle koneelle ja avaa siinä viimeisempänä olleen
# linkin Operalla uuteen välilehteen.

lftp -f ~/.config/urlcatch/get_newest_url.txt

# Jos komentoriviltä on annettu parametri "lakka", ladataan
# lakka.kapsi.fi:ltä saatu URL. Muutoin ladataan xobilta saatu
# viimeisin URL.
if [ "$1" == "lakka" ]
then
        cat ~/.config/urlcatch/newest_url_2.txt | cut -f4 -d " " | xargs opera -newpage
else
        cat ~/.config/urlcatch/newest_url.txt | cut -f4 -d " " | xargs opera -newpage
fi


Sitten tee tiedosto ~/.config/urlcatch/get_newest_url.txt

Itselläni on esimerkkinä näin:

Koodia: [Valitse]
open sftp://stargazers@xob.kapsi.fi -u stargazers,
cat ~/.urllog | tail -1 > ~/.config/urlcatch/newest_url.txt
open sftp://stargazers@lakka.kapsi.fi -u stargazers,
cat ~/.urllog | tail -1 > ~/.config/urlcatch/newest_url_2.txt

Eli siis tarkemmin selostettuna:
Itselläni on siis shellitunnukset kapsi.fi:llä. Kapsi tarjoaa kaksi shelliä, xob.kapsi.fi sekä lakka.kapsi.fi. Tällä scriptillä haetaan omalta shelliltäni aina tiedostosta .urllog uusin rivi (tapahtuu siis tuossa get_newest_url.txt tiedostossa jota käytetään lftp-ohjelman kanssa kun suoritetaan openlink.sh scriptiä).

Eli tässä skripti hakee molemmilta servuilta uusimman urlin ja tallettaa ne eri tiedostoihin, toisen newest_url.txt ja newest_url_2.txt.

Jos skriptille antaa parametrin "lakka", avaa se lakka.kapsi.fi osoitteesta haetun uusimman osoitteen Operaan, jos ei anna, avaa se xobilta haetun uusimman osoitteen Operaan.

Huom! Kuten get_newest_url.txt:ssä näkyy, on lftp:n parametriksi annettu -u stargazers,
Tämä tarkoittaa sitä, että salasanaa ei kysytä KUNHAN OMA KONEESI on SSH-avainrenkaassa (ts. et tarvitse omalta kotikoneeltasi salasanaa kun ssh-yhteyden otat ko. servulle).

Toivottavasti tästä oli apua. Jos ei aukene tämä sepustukseni niin kysykää toki, väännän selvemmäksi. Tietenkin siis scripteistä kuuluu vaihtaa omat tiedot tilalle :P

Niin ja sitten se pikanapin tuunaaminen, siinä käytin itse fluxkeysiä ja sinne pistin Win + S napin taakse siis ExecuteCommand kohtaan "~/bin/openlink.sh" ja Win + D napin taakse pistin ExecuteCommand kohtaan "~/bin/openlink.sh lakka".

Jos kysyttävää, feel free to ask :)
« Viimeksi muokattu: 08.12.06 - klo:15.10 kirjoittanut Stargazers »

Ninnnu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 247
  • LinuCaster
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #12 : 08.12.06 - klo:16.47 »
Seuraavaksi pitäisi opetella käyttämään tuota bluetooth-yhteyttä jotenkin hauskasti hyödyksi kun tuli ostettua tänään tuollainen USB-paikkaan tuleva Bluetooth-palikka. Positiivista oli että se toimi :D
Mulla oli joskus tämmönen pyörimässä, vähän modattu omaan käyttöön tosin (eli pysäytti musiikin ja lukotti näytön KDE:n tavoin kun vei kännykän tarpeeksi kauas)... Söi tosin liikaa akkua ja toimi muutenkin vähän epäluotettavasti niin otin pois. Nykyään Bluetooth on käytössä lähinnä tiedostojen siiretelyyn tietokone -> kännykkä ja jos messengeriin loggaa sisään tulee joku jolle mulla on asiaa, lähtee asiasta ilmoitus mun kännykkään (toteutettu Gaimin tuttavailmoitin-toiminnolla ja parilla itse tehdyllä Bash-skriptalla).

Tuplanolla

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1420
  • Reg. Linux user #423604
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #13 : 08.12.06 - klo:17.46 »
Ja toki "mesetys" siis tapahtuu nykyään IRSSI:llä, joten ei tarvitse enää erillistä ohjelmaa (gaim/kopete whatever) sitä varten. :)
Kerro lisää! Mäkin haluan tollasen ominaisuuden! :P
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa!

Ninnnu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 247
  • LinuCaster
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #14 : 08.12.06 - klo:18.11 »
Ja toki "mesetys" siis tapahtuu nykyään IRSSI:llä, joten ei tarvitse enää erillistä ohjelmaa (gaim/kopete whatever) sitä varten. :)
Kerro lisää! Mäkin haluan tollasen ominaisuuden! :P
http://www.bitlbee.org/main.php/, onhan toi kätevä, tosin en luota julkisiin Bitlbee-palvelimiin ja jotenkin mun oma boksi on aina saanut palautetta chkrootkitiltä jonkun ajan päästä Bitlbeen asentamisesta...

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #15 : 08.12.06 - klo:18.32 »
Ja toki "mesetys" siis tapahtuu nykyään IRSSI:llä, joten ei tarvitse enää erillistä ohjelmaa (gaim/kopete whatever) sitä varten. :)
Kerro lisää! Mäkin haluan tollasen ominaisuuden! :P

Jooh, kuten ninnnu sanoikin niin se tapahtuu tuolla BitlBee softalla. Eli se asennetaan omaan koneeseen tai mihin vain sen ny asentaakaan ja sitten irssillä otetaan siihen yhteys. Itse mietin että kotikoneelle asennan kunnes tajusin että kapsin servuilla oli tuo jo asennettu valmiiksi :D Ei sitten tarvinnut kotiin tuunata erikseen moista =)

Melmacian

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 868
  • Ubuntu Hardy
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #16 : 08.12.06 - klo:19.18 »
Sitten toki tuli myös tuunattua "/np" skripta IRSSIIN joka toimii Xmms2:ssa. Eli kun omalla koneellani on xmms2 pyörimässä ja painan win + a lähettää oma koneeni tekstitiedoston "now_playing.txt" kapsin palvelimille. Sitten voin irssissä kirjoittaa /np jolloin näkyy Artisti - Kappale muodossa irkissä oma "Now Playing". :)

Itsekkin tässä pohdiselin miten saisin np:n etäkoneella pyörivään irssiin helposti. Seuraavaan ratkaisuun päädyin: dcop ja xbindkeys
Eli xbindkeysin conffitiedostoon (~/.xbindkeysrc):
Koodia: [Valitse]
# Amarok np
"dcop klipper klipper setClipboardContents "np: $(dcop amarok player nowPlaying)""
Mod4+n
ja sitten vain xbindkeys päälle.

Nyt voi np:n pasteta painamalla windows näppäin + N ja painamalla hiiren keskinappia.

Tuo dcop klipper klipper setClipboardContents "np: $(dcop amarok player nowPlaying)" vain asettaa leikepöydälle sillä hetkellä soivan biisin.

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #17 : 08.12.06 - klo:20.24 »
Tuo dcop klipper klipper setClipboardContents "np: $(dcop amarok player nowPlaying)" vain asettaa leikepöydälle sillä hetkellä soivan biisin.

Jeh, toi on hyvä amarokissa jos sitä käyttää =) Itsellä toi XMMS2 nyt tosiaan käytössä. Komentorivi For The Win \o/ :D
On ainakin häxörimmän näköistä ulkopuolisesta katottuna :D

fly

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 265
    • Profiili
    • o_O
Re: Omat linuxinne
« Vastaus #18 : 10.12.06 - klo:04.07 »
hyvät ohjeet
ihan mahtavaa, kiitos.  :D oli helppoa kun itelläkin on kapsi niin seurata noita. vähän mukautin että firefoxin vaihoin operan tilalle ja koska siirryin käyttää sshfs:ää ei tarvinnu lftp:llä hakea, eli mulla on nyt lakka /mnt/kapsi kansiossa käytössä josta vaan cat:lla laitto.

--

yks tapa saada /np toimimaan on myös jos käyttää last-fm:ää niin sieltä napata ne, eli mikä vaan soitin joka osaa lähettää tiedot sinne toimii tän kanssa. itellä on esimerkiks seuraavasti:

on serverin kotihakemistossa tiedosto np.sh
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
wget -qO- http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/fly5/recenttracks.txt|head -n 1|sed -e 's/^[0-9]*,//'
eli tohon fly5 kohdalle vaan oma käyttäjätunnus. perään laita vielä suoritusoikeudet chmod +x np.sh

sitten lisätään irssin configiin alias eli ~/.irssi/config ja sinne kohdan aliases loppuun rivi
Koodia: [Valitse]
  np = "/exec -o - /home/users/fly5/./np.sh"; jossa muutat tuon polun vastaamaan omaasi, jos on tunnukset kapsilla niin sen ku vaihat fly5 omaks käyttäjänimekses.

ja sitten mennään pistään irssissä /reload että saadaan uudet asetukset käyttöön ja sitten kokeillaan jossain kanavalla mitä sanoo /np  :)
« Viimeksi muokattu: 10.12.06 - klo:04.24 kirjoittanut fly »