Tulipas tälläinen kysymys mieleen itselleni, että millä tapaa nimeätte henkilökohtaisia kansioitanne ja tiedostojanne Linuxissa?
Tarkoitan siis sellaista, että kun teette vaikka tekstieditorilla esimerkiksi muistutuksen sunnuntaille, ja pitäisi tiedoston nimistä valita jokin näistä:
a) muistutus_sunnuntaille.txt
b) Muistutus sunnuntaille.txt
c) muistutus sunnuntaille.txt
Mikä vaihtoehdoista olisi käyttämänne?
Toinen nimeämiskysymys. Jos oletetaan että teillä olisi hakemistossa ~ (eli siis kotihakemistossanne) kansioita, vaikkapa
"Valokuvat" ja "Tekstiasiakirjat" ja "Videot" ja "Omat ohjelmointityöt" niin nimeättekö siten, että esimerkiksi "Omat ohjelmointityöt" olisi muodossa
a) omat_ohjelmointityöt
b) omat_ohjelmointityot
c) Omat ohjelmointityöt
d) Omat Ohjelmointityot
Eli käytettekö tiedostoissa ja kansioissa nimissä ääkkösiä? Käytettekö myös isoja ja pieniä kirjaimia, ja käytettekö välilyöntimerkkejä?
Itse käytin windows-aikoina pitkään ja hartaasti aina välilyöntejä kansioiden nimissä, tiedostojen nimissä, isoja alkukirjaimia yms. Muistan hyvin kuinka mp3-tiedostonikin nimesin "Kappaleen nimi.mp3" ja aina manuaalisesti korjasin siihen muotoon jos joku oli korvannut välilyönnit alaviivoilla. Nyt linuxia jo noin vuoden käyttäneenä käytän jokaisessa kansiossa jonka luon vain-ja-ainoastaan pieniä kirjaimia sekä ilman ä ja ö -kirjaimia.
Kiinostaisi tietää, että mitenkä teillä on asian laita hyvät foorumilaiset
Ja jos on jotain perusteluita niin toki, nekin ovat tervetulleita. Esim, "näyttää kivemmalta" tai "toimii paremmin tabitukset".
Itsellä yksi syy miksi aloin käyttämään kaikki_yhteen_putkeen_ilman_skandeja.txt tyylisia nimiä kansioissa ja tiedostoissa oli IRSSI sekä shelli. Tabitus kun vain katkeaa aina jos välilyönti tulee vastaan. Kun alaviivat ovat avaruusnapin tilalla, tabitus toimii.