Kirjoittaja Aihe: Linux ja näytön aktivointi web kameralla?  (Luettu 2221 kertaa)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5681
    • Profiili
Linux ja näytön aktivointi web kameralla?
« : 25.09.23 - klo:22.03 »
On tuossa tullut harrasteltua Home Assistantia ja pitäisi kokeilla tehdä jonkinlainen kiinteä 24/7 dashboard laite. Yhtenä ajatuksena oli, että saisiko vaikka vanhasta kosketus Surface Pro tabletista tehtyä passelin kiosk web selaimella ja kamera-aktivoinnilla, vai lisääkö tuo vain prosserin kuormaa mahdollisesti niin paljon, että siinä ei ole edes järkeä? Siis sammuttaa näyttöä. Toki samalla koneella olisi ehkä pyörittää jotain muutakin/muitakin palveluita. x86 tyyppinen rauta on aika yliammuttu tuollaiseen käyttöön, mutta laite olisi valmiina.

Todennäköisesti helpoin olisi vain tehdä tuo Androidilla ja tuoda sen sensorit HA:lle ja aktivoida näyttö päälle PIR-anturilla, jollainen kyllä olisi valmiiksi hyvin lähellä tuota kiinteän paikan sijoitusta. Tai raspberryllä ja tehdä siihen PIR-anturi tuota varten. Tosin jonkinlaisen kosketusnäytön joutuisi edelleen hankkia. Tai tavallinen näyttö ja joku pieni trackball tms. Valintojen paljoutta tietysti  :)

Ajatuksia ja sattuisiko täällä olemaan joku tuon tyyppisen toteuttanut? Linuxille tuntuu löytyvän aika paljon projekteja webkameraan liittyen, mutta monet vaikuttaisi olevan kuopattu.