Kirjoittaja Aihe: Core20 päivitys [RATKAISTU]  (Luettu 828 kertaa)

maarit.s

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Core20 päivitys [RATKAISTU]
« : 17.05.23 - klo:16.49 »
Normaalisti päivitykset tulevat Ohjelmistopäivitysten kautta. Nyt Ubuntu Softwareen on tullut Core20 päivitys, joka pitää hyväksyä salasanalla. Koska en tiedä mikä tämä päivitys on, niin en uskalla päivittää sitä noin vaan. Otin kuvakaappaukset Ubuntu Softwaren sivuista, joita en nyt osaakan laittaa tähän kyselyyn näkyville.

Mikä tämä Core20 on? Onko se tarpeellinen, kun on myös mahdollisuus poistaa se? Lisäksi myös kiinnostaa Ibus Table. Onko sekin tarpeellinen, kun siinäkin on vaihtoehto poistaa se?  Käyttöjärjestelmä on Ububtu 20.04 LTS.« Viimeksi muokattu: 17.05.23 - klo:19.02 kirjoittanut maarit.s »

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16294
  • Profiili
Vs: Core20 päivitys
« Vastaus #1 : 17.05.23 - klo:17.15 »
Mikä tämä Core20 on? Onko se tarpeellinen, kun on myös mahdollisuus poistaa se?

Core20 on Ubuntu 20.04:n Snap-ydinpaketti. Se tarjoaa Ubuntu 20.04:n peruskirjastot niille Snap-sovelluksille, jotka on käännetty kyseiselle Core-versiolle. Snapissa voi olla asennettuna myös vaikkapa Core18 ja Core22 -peruspaketit, jolloin myös vanhemmille ja uudemmille Ubuntuille suunnatut Snap-sovellukset toimivat, vaikka alla on Ubuntu 20.04. Core-paketit kannattaa päivittää, jos käytät Snap-sovelluksia.


Lisäksi myös kiinnostaa Ibus Table. Onko sekin tarpeellinen, kun siinäkin on vaihtoehto poistaa se?  Käyttöjärjestelmä on Ububtu 20.04 LTS.

Ibus on järjestelmä, jolla Linuxin graafiset työpöytäympäristöt tarjoavat tuen eri näppäimistöasetteluille ja niiden vaihtamiseen käytön aikana. ibus-table on Ibusin liitännäinen, jota käytetään nähtävästi lähinnä kiinalaisissa näppäimistösyötemekanismeissa. Molemmat kuuluvat työpöytä-Ubuntun perusasennukseen, ja niiden päivittäminen on suositeltavaa tietoturvaongelmien ja bugien korjaamiseksi.


Otin kuvakaappaukset Ubuntu Softwaren sivuista, joita en nyt osaakan laittaa tähän kyselyyn näkyville.

Kuvan voi lisätä avaamalla kohdan "Liitteet ja muut asetukset" viestinkirjoitusalueen alapuolelta.

ilkant

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1276
 • Kubuntu
  • Profiili
Vs: Core20 päivitys
« Vastaus #2 : 21.05.23 - klo:12.29 »
Ibus on järjestelmä, jolla Linuxin graafiset työpöytäympäristöt tarjoavat tuen eri näppäimistöasetteluille ja niiden vaihtamiseen käytön aikana. ibus-table on Ibusin liitännäinen, jota käytetään nähtävästi lähinnä kiinalaisissa näppäimistösyötemekanismeissa.

Olen nähnyt Windows 10 - järjestelmässä kirjoitettavan (mandariini) kiinan kirjoitusta. Siinä pystyi kohtalaisen näppärästi valitsemaan oikeat merkit tekstinkirjoituksessa ilmestyneestä valikosta. Linux Kubuntussa en ole moista nähnyt enkä ole saanut tekstinkäsittelyä kirjoittamaan näppäimistöltä kiinan kieltä. Olisiko tuossa joku tapa ratkaista ongelma? Toistaiseksi tosin kiinan kielen kirjoittaminen on laatua hauska kokeilla. Ei sen suurempaa tarvetta.