Kirjoittaja Aihe: Parrot OS ja Intelin prosessori  (Luettu 2997 kertaa)

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 722
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Parrot OS ja Intelin prosessori
« : 12.03.23 - klo:22.41 »
Avasin tälle nyt oman keskustelusäikeen, mitä siirtyi liikaa Offtopiciin tuolta, mitä "Reksa" tiedusteli tuosta Adélie-distron virallisen kotisaitin alasolosta, niin päädyttyäni muutaman tunnin syvennyin jokseenkin Power PC ja Apple Machintosin vanhat Applen MacBook G3- vaihtoehdot Applen omille käyttöjärjestelmille tietokoneen elinkaaren pidentämisen toivoa elättäville, vaikka itse en Applen yhtään laitetta ole koskaan omistanut, enkä omista tällä hetkellä, tulevastahan ei tiedä.

Vastaan tuli Parrot OS, joka tuli itselleni jokseenkin tuoreena uutena tapauksena vaihtoehto Kali Linunxille, mitä Kalia olen pitänyt lähes tyhmää kyllä ja vastoin arkiajatteluani ilman kyseenalaistamista turvaliisuuspuolen ja ammattilaisten käytössä penetraatiotestauksen ehdottomana ykkösenä.

liekö Italialainen tiimi taustalla tuossa Parrot OS:ssä, mitä tein sitten haun Parrot OS versus Kali Linux, niin tuo Parrot on kevyempi vissiin, mutta sitten kun ajattelin tehdä Virtualboxissa virtuaalikoneen siitä, niin tyssäsi Hyper-V -X -virheeseen se koneen ajo, kun tuo Parrot OS 64.bittinen järjestelmä ei ensisijaisesti toimi tässä prosessoriarkkitehtuurissa, mikä tässä HP Pavillon läppärissäni tässä on. Tuollahan olisi BIOSissa saa tuon -X virtualisoinnin prosessorin osalta enabloitua, mutta siinä ohjestuksessa on, mitä katsoin sitä käynnistettyäni koneen uudelleen, niin siinä BIOSin inforuudussa lukee, että sitä ei suositella otettavan käyttöön siitä huolimatta, vaikka käyttäisikin ohjelmia, jotka vaativat sen tuen raudalta. Annoin olla se pois käytöstä, mikä siinä defaultina on ja poistuin BIOSista tällä kertaa discarded changes Yes To All.

Itselläni on tässä HP Pavillon Laptopissa Intelin Core i5 8.sukupolven 64 bitin neliydinprosessori.

Luin tuolta Virtualboxin tukifoorumilta, että muillakin olisi tähän Debianiin pohjautuvaan järjestelmään virtuaalikoneen luonnin jälkeen ajo-ongelmia, niin joku vinkkasi siellä, että pitää valjastaa kaksi ydintä tämän käyttöön, mutta se nyt ei ratkaissut tätä ongelmaa.

Tuolla Parrot OS:n tuo levykuva nimessäkin on tuo Parrot OS Security .64 AMD, virtualisointituki on tässä tosiaan intelin prosessorissa BIOSista saatavilla, niinkuin kerroin tuossa ensimmäisessä kappaleessa, mutta tästä olisi kivaa kuulla, onko mahdollisesti jotain sivu/haittavaikutuksia normikäytölle Windows 10 Home -koneessa, jos tuon laajennustuen enabloi tuolta BIOSista, kun VirtualBoxissa saisi mahdollisesti sitten myös ajoon tuon ParrotOS:n. Toimiiko se sittenkään? Windows 10 Homessa ei saa Hyper-V -tukea asetuksista säädettyä, pitäisi upgradeta PRO -versioon vähintään, mutta en nyt tuon takia lähde hankkimaan lisenssiä, että saisin katsottua tuota ParrotOS:ää virtuaalikoneena.

Tällä hetkellä minulla ei ole raudan puolesta yhteensopivaa tietokonetta, johon voisin asentaa natiivina sen, vaikka 3 läppäriä tässä nyt tehokasta onkin tällä hetkellä 2 aktiivikäytössäkin, mutta ne pitää nyt olla se state ja konffit, ohjelmistot yms., mitkä niissä nyt tällä hetkellä on.

Tuo Reksan säieavaus, josta siirsin osan tekstistä tähän, jossa luisuin offtopiiin, on seuraavassa:
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?PHPSESSID=bgv4j8ulpm8qkh8fov70k4v33l&topic=57943.msg441836#new
« Viimeksi muokattu: 12.03.23 - klo:22.43 kirjoittanut Jere Sumell »
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16252
    • Profiili
Vs: Parrot OS ja Intelin prosessori
« Vastaus #1 : 13.03.23 - klo:09.29 »
Kytke VT-x -tuki päälle BIOS-asetuksissa niin VirtualBox toimii paremmin. Haittavaikutuksia ei sinänsä ole, paitsi ehkä teoreettisesti tietoturvan kannalta, eli joku ovela haittaohjelma saattaisi hyödyntää virtualisointia ja päästä sitä kautta tunkeutumaan syvemmälle laitteistoon. Pitäisin tuota kuitenkin aika vähäisenä ongelmana. Virtualisointia käytetään hyvin paljon palvelin- ja yrityskoneissa ja sovelluskehityksessä.

Varmista myös, ettei Windowsin Hyper-V ole käytössä. Se estää VirtualBoxia käyttämästä rautatason virtualisointia.
« Viimeksi muokattu: 13.03.23 - klo:11.05 kirjoittanut nm »