Kirjoittaja Aihe: Kubuntu 22.10 outo boottauspyyntö [ratkaistu]  (Luettu 1791 kertaa)

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1276
  • Kubuntu
    • Profiili
Kubuntu 22.10 outo boottauspyyntö [ratkaistu]
« : 04.03.23 - klo:11.23 »
Kubuntu 22.10 ja Plasma 5.27.1 asennettuna koneelle. Sitten yhden istunnon (sessio) aikana tuli komentopalkkiin keltainen lätkä, jotta kone pitäisi bootata. En ollut sillä kerralla asennellut mitään uusia ohjelmia enkä päivittänyt nykyisiä. Kun painoin sitä painiketta, niin tuli se Kubuntun dialogi sammutetaanko kone, kirjauudaanko tunnukselta vain ulos jne. Se oli jäässä eli hiiren klikkaukset eivät tehneet mitään. Aikani klikkailtuani sammutin koneen lähes venäläisellä resetillä. Nyt vain sähköjohdon katkaimisesta virrat pois. Alkuperäinenhän tarkoittaisi, että johto seinän pistorasiasta irti. Kone käynnistyi seuraavan kerran ihan normaalisti, eikä mitään silmin nähtävää outoa ole tapahtunut.

Olen miettinyt, että onko tuollainen mahdollisesti haittaohjelma, joka asentuu koneelle bootin yhteydessä. En muista, että olisi aiemmin tuollaisia ollut. Tämäkin selostus ihan vain sen takia, että pitkiin aikoihin ei ole koneessa ollut mitään isompaa toimimattomuutta, jota olisi täällä kysynyt. Tuo järjestelmä toimii loistavasti.  :)
« Viimeksi muokattu: 25.04.23 - klo:23.37 kirjoittanut ilkant »

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16294
    • Profiili
Vs: Kubuntu 22.10 outo boottauspyyntö
« Vastaus #1 : 04.03.23 - klo:13.51 »
Taustapäivitys (eli unattended upgrade) oli asentanut paketteja, joiden käyttöönotto vaatii järjestelmän uudelleenkäynnistyksen. Mm. kernelipäivitykset ovat tällaisia.

Dialogin tai työpöydän jumiutuminen saattaa liittyä päivityksiin, tai jokin muu vika sattui kohdalle tuossa tilanteessa.