Tuanoinnii – kyseessä on siis asennus, eikä otsikon mukainen päivitys. Asia on sikäli oleellinen, että päivityksessä, ainakin hyvällä tuurilla, säilyy kotikansiot ja työpöydän asetukset, mutta asennuksessa ne totaalisesti siirtyvät bittien taivaaseen. On siis ensimmäisenä aina, molemmissa menettelyissä, tehtävä varmuuskopiot säilytettävistä tiedostoista unohtamatta selaimen kirjanmerkkitiedostoa. Myös työpöydän asetukset voi tallettaa ja ottaa käyttöön uudessa asennuksessa niin pääsee vähemmällä säätämisellä.
Itse asennus onnistuu kyllä myös DVD-levyltä, kunhan sen poltto vaan on tehty huolella. Jos polton aikana täräyttää pöytää, jolla kirjoittava levyasema on niin saattaa tulla makulatuuria. USB-tikku on nykyisin suosittu vaihtoehto, koska optista asemaa ei enää uusissa laitteissa ole. Muutaman GB:n tikku riittää hyvin, esim. 8GB on kai aika tavallinen. Tikku on pyhitettävä pelkästään siihen asennukseen, sillä sen entinen sisältö tuhoutuu kun tehdään asennustikku. USB-tikku tai DVD-levy syntyy kätevästi hiiren oikealla klikkaamalla .iso-päätteistä asennustiedostoa ja valitsemalla "avaa sovelluksessa levynkirjoittaja".
Kun tietokone sitten sammutetaan DVD-luukku avoinna ja laitetaan asennuslevy sammutettuun asemaan ja suljetaan luukku, tai laitetaan asennustikku slottiinsa ja käynnistetään laite vasta sitten, se käynnistyy BIOS asetuksista riippuen ensimmäiseltä sallitulta medialta. Ne asetukset kannatta siis ensin tarkistaa, että ensimmäisenä on optinen asema, toisena USB-asema, kolmantena kovalevy.
Oli kyseessä sitten DVD-levy tai USB-tikku, kannattaa ubuntua/xubuntua ensin kokeilla koeajo vaihtoehdolla ja varmistaa, että suunnilleen kaikki toimii ja siirtyä asennukseen sitten siitä kaksoisklikkaamalla työpöydältä "asenna" kuvaketta. Helpointa on asentaa ruksaamalla täppä "asenna käyttäen koko levyä", jollain asennusohjelma hoitaa lähes kaiken itse. Muita vaihtoentoja kannatta ensin hiukan opiskella.