Juuri tuosta raudasta en osaa sanoa mutta käsitykseni on että linux pelaa parhaiten muutaman vuoden vanhalla raudalla, koska yhteisö on kerennyt väsäämään ajurit ja juttuset kuntoon. Uusimmat ei välttämättä pelaa koska valmistajat eivät ole yleensä tarjonneet ajureita.
niin no, aivan uusimille piirisarjoille ei ole ihan heti ajureita, mutta silti ne toimivat usein verraten hyvin geneerisillä ajureilla, tästä huolimatta. pci expressistä minulla ei ole kokemusta, mutta en ole kuullut kenenkään valittavan, etteikö se toimisi.
Ja 64-bittisyys ei vielä oli ainakaan Ubuntussa 'in' vaan 64-bit raudan omistajatkin taitavat yleensä käyttää 32-bit ubuntua.
64-bittisyys on ubuntussa, kuten muissakin linuxeissa sikäli 'in', että sillä saavutetaan suorituskykyparannuksia ja muita 64-bittisyyden mukana tuomia etuja. monet 64-bittisen systeemin omistavat käyttävät edelleen 32-bittistä, koska suljettua softaa ei ole saatavissa kuin 32-bittisille ympäristöille eikä sille voi kukaan mitään. lähdekoodit ovat jemmassa ja loppukäyttäjä on toimittajan armoilla. tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että 64-bittisessä ympäristössä ei taida nykyisin toimia flash, sunin java, adoben acrobat reader, realplayer, suljetut videoformaatit, ym.
nuokin on mahdollista saada toimimaan 64-bittisen ympäristön sisällä luomalla 32-bittisen ympäristön sen 64-bittisen sisään, mutta jos käyttäjä on aloittelija, saattaa ympäristössä olla muutenkin riittävästi opeteltavaa.