Kirjoittaja Aihe: Audigy 2 äänikortin harhatoistot  (Luettu 2264 kertaa)

pikkalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 378
    • Profiili
Audigy 2 äänikortin harhatoistot
« : 09.12.22 - klo:20.31 »
Muutamia vuosia sitten taistelin Audigy 2 äänikortin kanssa, mutta lopulta luovutin, koska en saanut sitä toimimaan kunnolla Linux-Mint koneessa. Otin silloin käyttöön emolevylle integroidun ääniosan, sillä sen kanssa ei ollut mitään toimivuusongelmia. Häiriotason suhteen emolevyllä oleva äänipiiri on kuitenkin huonompi.

Muutama päivä sitten yritin taas tutkia lisää vanhanaikaisen Audigy 2 äänikortin toimivuutta Linux-koneissa. Kortti toimii nyt erittäin hyvin Audacity-ohjelmalla äänityksessä, mutta toistettaessa signaali menee pahasti kuralle suuremmilla taajuuksilla. Äänitin kokeeksi 10 kHz signaalia ja toistin sitten tallenteen toisella tietokoneella. Oskilloskoopilla tarkastellessa siniaalto oli toistossa ihan puhdas ja virheetön. Jos taas yritän toistaa tallenteen samalla Linux-Mint koneella, jolla tein äänityksen, niin toistetaessa signaali menee aivan söhröksi. Signaalissa on mahdoton jitteri ja häiriömodulaatio. Spektrianalysaattorilla katsottaessa näkyy suhteellisen suurella tasolla kaksi pahaan häiriötaajuutta,  13897,7 Hz ja 6102,3 Hz sekä alemmalla tasolla kaikenlaista muuta söhröä. Audigy 2 äänikortti ei siis pysty toistamaan ääntä kunnolla Linux-koneissani.

Koska en tunne Audigy 2 äänikortin rakennetta ja toimintaa, niin kysyn nyt Linux äänieksperteiltä, mistä nämä toistohäiriöt voisivat olla peräisin? Voisinko antaa päätteellä äänikortille tai Linux-koneen äänitoiminnoille jonkin sopivan komennon, jonka avulla saisin häiriöt pois? Periaattessa minulle riittää sekin, että pystyn äänittämään hyvällä äänikortilla häiriöttömästi, mutta olisihan se mukavaa saada toistokin häiriöttömäksi.