Kirjoittaja Aihe: Vasemman reunan ohjelmakuvakkeiden komentojen muokkaus  (Luettu 816 kertaa)

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 819
  • Profiili

Miten Ubuntu 20.04 -koneessa voi muokata vasemman reunan ohjelmakuvakkeiden komentotekstejä. Joskus aikaisemmein kuvakkeen komentorivin sai näkyviin ihan yksinkertaisesti, muistelisin.

Toiset ohjelmat voi käynnistää erilaisilla käynnistysparametreilla ja olisi kätevää, jos ne parametrit saisi suoraan kuvakkeen kautta.

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2727
  • Profiili
Vs: Vasemman reunan ohjelmakuvakkeiden komentojen muokkaus
« Vastaus #1 : 02.12.22 - klo:11.40 »
https://linuxconfig.org/how-to-create-desktop-shortcut-launcher-on-ubuntu-22-04-jammy-jellyfish-linux näyttää mallia, ja https://specifications.freedesktop.org/desktop-entry-spec/desktop-entry-spec-latest.html kertoo mitä kaikkea .desktop-tiedostoon voi laittaa.

Tosin noita omia käynnistimiä ei tarvitse jättää työpöydälle, ne voi sijoittaa kansioon ~/.local/share/applications/ ja kun ohjelmaa etsii nimellä, niin ne tulevat esiin (kunhan tiedostolle on annettu suoritusoikeus, kuten artikkelissa mainitaan).

Sitten vaan poistat käynnistinpalkista sen vanhan ja lisäät tilalle uuden. Lisäys on helpointa tehdä näin: hae omaa lisäystä Toiminnot-hakukentässä (aseta tiedostossa nimi joka erottuu alkuperäisestä), täppää hiiren kakkospainikkeella ja valitse lisäys palkkiin.


Minulla kyllä Ubuntu 20.04:ssä kaikki omat käynnistimet lakkasivat käynnistymästä jo ajat sitten, enkä yhtään ymmärrä mikä mättää, täppäämisestä kun ei tule virhemessua näkyviin mihinkään. Itse tehdyt käynnistimet ei vaan käynnistä mitään. Mutta tuon artikkelin tuoreuden perustella mulla on jokin henkilökohtainen ongelma, joten suosittelen kokeilemaan.
« Viimeksi muokattu: 02.12.22 - klo:11.51 kirjoittanut AimoE »

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 819
  • Profiili
Vs: Vasemman reunan ohjelmakuvakkeiden komentojen muokkaus
« Vastaus #2 : 02.12.22 - klo:21.48 »

Tarkoitus oli laittaa komento

qucs-spice.qucs

kutsuparametrin kanssa kuvakkeeseen, mutta parametri ei toimi edes päätteessä, niin kuvakeasia saa jäädä odottamaan, että saan Ubuntun päivitettyä uudempaan lts-versioon.

Parametria kokeilin soveltaen tätä ohjetta

Lainaus
An often appearing question is how to change the folder where QucsStudio saves all its data (configuration, projects, user libraries etc.).
Per default, QucsStudio creates the folder “.qucs” in the user directory (e.g. C:\Users\guest\ on Windows 8).
This can be overridden by starting QucsStudio with the command line option “-folder”, e.g. qucs.exe -C:\temp\qucs.

lähteestä

http://qucsstudio.de/forums/topic/change-directory-where-the-projects-are-saved/

Kiitos nopeasta vastauksesta  :)