Kirjoittaja Aihe: Sovelluksia Kubuntuun ohjelmoimaan  (Luettu 604 kertaa)

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1086
  • Kubuntu
    • Profiili
Sovelluksia Kubuntuun ohjelmoimaan
« : 16.02.22 - klo:03.51 »
Redditissä on keskustelu KDE Plasma 5.24.1 bugfixistä. Siellä oikeassa laidassa on laatikossa esitelty, kuinka voi kontribuoida KDE:tä. Mm. PySide, joka on Qt for Python. Siellä on toinenkin Riverbank-sidokset omaava PyQt. Ja on muillekin ohjelmointikielille vastaavia.

Tämä ei liity nyt tuohon Plasmaan eikä sen bugikorjaukseen millään tavalla, vaan nuo ohjeet / linkit löytyivät sen viestiketjun ohesta.

Tässä on ohjeet sovellusten teon aloittamiseksi. Siinä tehdään pythonilla Qt:tä käyttävä ohjelma. Mutta onko se suoraan sitten KDE:ssä toimiva? Onko olemassa parempia mallipohjia tms. KDE-ohjelmien tekemiseksi, joissa on kaikki perusasiat jo koodattu. Kuten sovelluksen sulkemiset, copy+paste -toiminnot, ja mahdollisesti jonkinlainen OLE-yhteys (eli objektien siirtoja sovelluksesta toiseen) valmiina, jotta aloittelevan koodaajan ei tarvitse niihin laittaa paljon aikaa saadakseen toimivan ohjelman. Sitten voi sen jälkeen kyllä koodata hienouksia siihen. Mutta ne perustoiminnot, jotta ohjelmaansa voisi alkaa testailla KDE-järjesetelmässä. Ja tuo Python on nyt oleellinen. Javalla joutuu koodaamaan enemmän ohjelmakoodia saadakseen jonkin asian toimimaan. Ja C++ on alkeellisempi kuin Python. KDE on kylläkin koodattu sillä.

Sormet ovat nopeammat näköjään kuin ajatus. Vasta tänään laitoin Google-hakuun. Saa käyttää ja jakaa: programming+KDE+application+with+python.

KDevelopilla on mahdollista ohjelmoida KDE-ohjelmia: Kdevelop.

Kun asensin kdevelopin Kubuntu 21.10:een, apt-asennus ilmoitti, että sopivia versioita ei löydy paketeista: gcj-jdk, llvm-13-dev ja firebird3.0-dev. Ne olivatkin vain suositeltuja, ei välttämättömiä.

Kdevelopia ja pyCharmia kehitysympäristönä on verrattu. Slant suosittelee pyCharmin ilmaista Community-versiota, joka on rankattu 4. parhaimmaksi. Ja kdevelop on rankattu 17. sijalle. KDE Neonilla voi tuon pyCharmin asentaa jopa suoraan snapilla.

Kirjoitin Redditiin pyCharm Communityyn viestin KDE development with pyCharm. Se taisikin olla oikeaan paikkaan kirjoitettu viesti. Toive on esitetty!
« Viimeksi muokattu: 18.02.22 - klo:15.55 kirjoittanut ilkant »